Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Masa de Crăciun

Ruladă cu frișcă, vișine și ciocolată

Publicat la 29 septembrie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

64 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Ruladă cu frișcă, vișine și ciocolată, cu blat pufos de pandișpan, delicioasă și plină de arome. Un desert de casă, simplu și elegant.

Ruladele sunt deserturile preferate ale familiei noastre, iar aceasta, cu blat din pandișpan, umplută cu frișcă naturală e printre cele mai simple și mai rapide rețete.

Rulada cu frisca, visine si ciocolata

O ruladă pufoasă, ușoară și delicioasă este un desert potrivit pentru multe ocazii. Fie că aveți o aniversare în familie, fie că s-au anunțat prieteni în vizită, că e Crăciun sau masa de Paște , cu o ruladă nu ai cum să dai greș!

Nu doar că e delicioasă și elegantă, dar este și un desert foarte spornic. Ruladele se feliază frumos și în funcție de cât de groase tai feliile, poți obține porții pentru 8 sau 10 persoane.

Ce fel de vișine folosim la ruladă?

Răspuns corect: orice fel de vișine! 🙂

Firește că vara vom folosi vișine proaspete, căci nimic nu le egalează. Dar dacă vara e departe și dacă ați pus ca furnicuțele vișine la borcan pentru prăjituri (vezi aici rețeta), acum le puteți folosi cu succes!

Visine la borcan
Vișine pentru prăjituri, conservate în suc propriu

La fel de bune, ba poate chiar și mai bune 😉 sunt vișinele din vișinată, deși pe acestea nu le puteți folosi decât dacă nu aveți prichindei în familie.

Vișine din vișinată
Vișine din vișinată

Dacă nu aveți în cămară nici vișine în suc propriu și nici din vișinată, atunci puteți să folosiți vișine din copot sau vișine congelate, cu condiția, bineînțeles ca acestea să nu aibă sâmburi.

Eu am făcut un compromis: am pus în interior vișine conservate în suc propriu pentru prăjituri, iar la decor am folosit vișine din vișinată. A fost un compromis foarte apreciat 😀

Rulada cu frisca, visine si ciocolata

Mod de preparare ruladă cu frișcă, vișine și ciocolată

Pentru prepararea ruladei începem prin a pregăti blatul, care este unul din pandișpan, rapid și ușor de făcut, foarte elastic și pufos.

Pe blog veți găsi rețeta detaliată, explicată pas cu pas din care veți învăța cum să faceți un blat de ruladă aerat și elastic, cum să îl rulați în prosop ca să își mențină forma și cum se poate păstra un blat pentru mai multe zile dacă nu doriți să îl umpleți imediat.

Click aici pentru rețeta de blat de ruladă din pandișpan în format scris.

  • blat de rulada in prosop

Avem de asemenea rețeta blatului din pandișpan pentru rulade delicioase și în format video pe canalul de YouTube al blogului, cu toate detaliile și secretele ei pentru o reușită sigură.

Click pe fotografia de mai jos. Și nu uitați să vă abonați la canal pentru mai multe rețete frumoase și utile! 🙂

Odată făcut blatul, nu ne rămâne decât să îl umplem cu frișcă naturală , fină și cremoasă și să îl decorăm cu ciocolată topită.

Dacă de obicei ai probleme cu frișca, crezi că cea naturală nu se bate bine, dacă s-a întâmplat să ți se se taie sau să nu își păstreze forma frumoasă pe prăjituri, îți recomand să citești acest articol în care am explicat cum se face frișca naturală din smântână.

Las mai jos rețeta completă, în formatul pe care îl puteți scoate la imprimantă, iar la final găsiți și rețeta video.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Rulada cu frisca, visine si ciocolata

Ruladă cu frișcă, vișine și ciocolată

Ruladă cu frișcă, vișine și ciocolată, cu blat pufos de pandișpan, delicioasă și plină de arome. Un desert de casă, simplu și elegant.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 1 hour hour
Gătire: 20 minutes minutes
la rece: 3 hours hours
Timp total: 4 hours hours 20 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
spatulă
tavă cuptor aprox. 40x30 cm
hârtie de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

blatul - tavă de aprox. 35x35 cm

  • 6 ouă
  • 125 g zahăr
  • 125 g făină
  • 1 lingurită coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare

umplutura

  • 500 ml smântână pentru frișcă cu min. 32% grăsime
  • 40 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 150 g vișine (proaspete, din conservă, din compot, din vișinată)
  • 50 g picături de ciocolată cu lapte (sau ciocolată rasă)

decor

  • 40 g ciocolată amăruie
  • 40 g ciocolată albă
  • 50 g vișine (proaspete, din conservă, din compot, din vișinată)

Instrucțiuni de preparare
 

blatul

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt în tava de la aragaz.
  • Puneţi ouăle, coaja de lămâie, zahărul şi sarea într-un bol şi mixaţi timp de cel puţin 10 minute până când ouăle se albesc şi îşi triplează volumul.
  • Încorporați făina folosind o spatulă și mișcări ușoare, de jos în sus, pentru a păstra cât mai mult din aerul înglobat în ouă.
  • Turnați compoziţia în tavă, nivelaţi şi daţi tava la cuptor pentru 15-17 minute.
  • Pregătiți un prosop curat pe care îl presărați cu zahăr tos. Răsturnați blatul de ruladă cu fața în jos pe prosop și desprindeți cu grijă hârtia de copt.
  • Rulați blatul strâns cu ajutorul prosopului și lăsați-l așa, rulat până când se răcește foarte bine.
  • Dacă nu pregătiți rulada imediat, înfășurați blatul în folie alimentară și îl puteți păstra la frigider pentru 3-4 zile.

umplutura

  • Bateți frișca, la care adăugați zahărul pudră, pe cel Bourbon și extract de vanilie.
  • Păstrați deoparte 4-5 linguri de frișcă pentru decor.
  • Desfaceți blatul de ruladă, întindeți frișca uniform, păstrând 2 cm de blat liber la capăt.
  • Peste frișcă presărați vișine și picături de ciocolată.
  • Rulați blatul și dați-l la frigider pentru cel puțin 3 ore.

decor

  • Tăiați capetele ruladei, pentru un aspect mai frumos.
  • Topiți ciocolata neagră și pe cea albă, la bain marie sau la microunde. Dacă folosiți cuptorul cu microunde, încălziți ciocolata doar 30 de secunde, de 2 sau de 3 ori până când este topită.
  • Prelingeți ciocolată topită peste ruladă. Cu frișca păstrată deoparte faceți câteva aveline peste care puneți vișine.
  • Păstrați rulada la frigider până la servire.
Valori nutriționale
Ruladă cu frișcă, vișine și ciocolată
Valori per porție
Calorii
387
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
25
g
38
%
Colesterol
 
168
mg
56
%
Carbohidrați
 
37
g
12
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
25
g
28
%
Proteine
 
6
g
12
%
Vitamina A
 
892
IU
18
%
Calciu
 
61
mg
6
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Rulada cu frisca, visine si ciocolata

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
64 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x