• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Fără carne

Salată Caprese, cu roșii, mozzarella și busuioc

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 2 feb. 2025 · Publicată: 8 oct. 2020 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
2240 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Salată Caprese, cu roșii, mozzarella și busuioc proaspăt. O rețetă italiană, în stil mediteranean, ideală pentru un prânz sau o cină lejeră.

Ce este salata Caprese

În traducere, Insalata Caprese, denumirea în limba italiană a rețetei de astăzi înseamnă pur și simplu "salata din insula Capri". Rețeta originală a salatei conține ca ingrediente principale: roșii, mozzarella de bivoliță sau de vacă, busuioc proaspăt și mult ulei de măsline.

O veți găsi uneori asezonată cu pesto de busuioc sau cu un firicel de oțet balsamic. Eu am preferat să nu merg atât de departe în rețeta de astăzi și m-am limitat doar la puțin oregano uscat și la un "praf" de piper negru, măcinat proaspăt.

De fapt am mers pe rețeta lui Gennaro Contaldo, celebrul chef italian cunoscut mai ales datorită asocierii lui cu Jamie Oliver.

Salata Caprese

Cum se face salata Caprese

Rețeta aceasta e ridicol de ușoară. Practic e o brânză cu roșii, cum mâncăm și noi vara, dar cu câteva mici adaosuri care duc cea mai simplă mâncare la un cu totul alt nivel. Pe scurt, procedăm în felul următor:

  • tăiem roșiile felii
  • tăiem mozzarella felii, egale ca grosime cu cele de roșii
  • pregătim câteva frunze proaspete și sănătoase de busuioc
  • pe un platou, așezăm alternativ felii de roșii, de mozzarella și frunze de busuioc
  • presărăm sare de mare, oregano și piper măcinat proaspăt
  • stropim generos cu un ulei bun de măsline, extravirgin

Dar cum se face CEA MAI BUNĂ salată Caprese?

La fel ca mai sus, dar cu mare grijă la ingrediente 😀

Fiind o salată extrem de simplă, din doar câteva ingrediente, calitatea fiecăruia este esențială, pentru că fiecare dintre ele se simt și contează.

Folosiți roșii proaspete, cărnoase și zemoase. Sper că aveți pe pervaz un ghiveci cu busuioc. Folosiți-l generos! Nu, nu merge înlocuit cu busuioc uscat!

Alegeți o sare de mare, ușor grunjoasă, nu folosiți sare extra-fină, prelucrată în exces!

ingrediente pentru salata Caprese
roșii, busuioc proaspăt și o mozzarella bună

Căutați o mozzarella bună, moale și cremoasă și un ulei de măsline adevărat, extravirgin, în care să se simtă pregnant aroma de măsline.

Combinația dintre sucul scurs de la roșii, cu uleiul de măsline, sarea de mare și oregano, este genială. Punctul culminant al acestei salate este când ajungi să întingi cu un colț de pâine în sosul acesta! Înțelegeți acum de ce e important să întingi cu pâine într-un ulei bun, aromat și nu într-unul oarecare?

ulei de măsline Zaliari
folosiți ingrediente de calitate

Vă recomand să încercați uleiul de măsline de la Zaliari, pentru mine a fost o surpriză foarte plăcută. Aroma și consistența lui a fost exact ceea ce trebuie pentru salata aceasta.

Puteți urmări cum se culeg măslinele și cum se procesează acest ulei pe pagina de Instagram ZaliariOil unde sunt foarte activi.

Cum și cât se păstrează salata Caprese

Aș zice că o salată atât de simplă și de rapidă nu are nevoie să fie păstrată de pe o zi pe alta. Totuși, sunt situații în care poate fi necesar să o preparați dinainte: poate aveți de pregătit o masă cu mai mulți invitați, poate vreți să o luați la pachetul de la birou sau la picnic. Sau poate pur și simplu nu s-a mâncat toată salata și trebuie păstrat ceea ce a mai rămas.

Ei bine, pentru toate aceste situații, salata Caprese se poate păstra la frigider, 2-3 zile, de preferat într-o caserolă de sticlă cu capac.

asezonare salata Caprese
oregano uscat

Dacă sunteți, ca și mine, mari amatori de salate aromate, vă recomand să mai încercați și:

  • tabouleh, salata libaneză cu mentă, pătrunjel și bulgur
  • salată de creveți cu cușcuș
  • guacamole, salată mexicană cu avocado

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Salata Caprese

Salată Caprese

O salată italiană, în stil mediteranean, ideală pentru un prânz sau o cină lejeră.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Timp total: 10 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 250 g mozzarella
  • 2-3 roșii de grădină
  • câteva frunze de busuioc (aprox. 20 g)
  • aprox. 2 linguri ulei de măsline extra virgin (recomand Zaliari Oil)
  • 1 linguriță rasă oregano uscat
  • 1 linguriță rasă sare de mare
  • ½ linguriță piper boabe

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați roșiile și mozzarella în felii de grosime egală.
  • Pregătiți câteva frunze proaspete de busuioc.
  • Pe un platou, așezați alternativ felii de roșii, mozzarella și busuioc.
  • Presărați sare de mare, oregano uscat și piper proaspăt măcinat, toate după gust.
  • La final stropiți totul cu ulei de măsline.
  • Serviți de preferat cu pâine proaspătă, de casă.
Nutrition Facts
Salată Caprese
Serving Size
 
345 g
Amount per Serving
Calorii
532
% Daily Value*
Grăsimi
 
45.4
g
70
%
Carbohidrați
 
9.1
g
3
%
Proteine
 
25.5
g
51
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Salata Caprese

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
  • bulz de mămăligă la air fryer în farfurie cu smântână și unt
    Bulz de Mămăligă: rețeta pentru cuptor sau air fryer. Care e mai bun?
2240 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.