Vrei un aperitiv rapid și delicios? Încearcă această rețetă de friselle alla Caprese! E gata în doar 10 minute și reunește la un loc toate aromele Italiei!

Cu toții iubim bucătăria italiană cu ingredientele ei simple, naturale, care se îmbină atât de armonios dar mai ales atât de rapid! 🙂
Pastele, pizza, salata Caprese, limoncello, inegalabilul Tiramisu, și gelato, toate vin din Italia! Ca și cum toate astea nu erau de ajuns, de curând am descoperit că exisă și friselle pe lume, care parcă întrec în viteza pregătirii orice altă mâncare!
Și totuși, ce sunt aceste friselle?
Friselle sunt specifice zonei de sud a Italiei. Sunt un fel de...pesmeți. Arată ca niște chifle tăiate pe orizontală și foarte uscate. Se fac din aluat de pâine de casă utilizând grâu dur, apă și sare.
După dospire și coacere, frisellele se taie pe orizontală cât sunt încă calde și de bagă din nou în cuptor unde se lasă până sunt extrem de bine uscate. Astfel uscate se pot păstra vreme îndelungată, sunt ușor de depozitat și foarte simplu de folosit: înainte de folosire se hidratează doar pentru câteva secunde în apă rece.


Frisellele se folosesc apoi ca orice bruschettă sau tartină. Le puteți folosi ca "suport" pentru orice doriți de la creme de brânză, până la sos de roșii, creveți, hamsii, roșii proaspete cu usturoi sau busuioc, etc.
Sunt atât de bune și atât de ușor de folosit, încât e tare bine să le ai oricând în casă. Te salvează din orice situație: când nu ai chef să gătești, când te grăbești, când bat musafiri neanunțați la ușă, etc, etc.
Eu vă propun astăzi friselle alla Caprese, adică un fel de salată Caprese în care nu întingi cu pâine, ci o așezi frumos și spectaculos pe felii de chifle uscate. Vă promit că vor fi mi-nu-na-te! 😉

Unde găsim friselle
Să fiu sinceră, nici nu știam că există aceste friselle, nu le-am văzut în supermarketurile noastre, iar acum că le-am descoperit, zău că e păcat să nu fie! Poate doar în magazinele cu specific italian să le găsim.
Eu le-am descoperit atunci când am primit pentru testare un gourmet box de la Terra e Sapori. În cutie, pe lângă paste artizanale, sosuri, ulei de măsline extravirgin și alte bunătăți, erau și aceste friselle despre care nu aveam nicio idee.
Dacă vă plac mâncărurile italiene puteți comanda de pe site-ul lor o mulțime de produse autentice italiene sau puteți comanda un box gourmet. Cutiile acestea sunt gândite să vă ofere o experiență culinară italiană la voi acasă și sunt o idee minunată de cadou pentru orice gurmand 🙂

Mod de preparare friselle alla caprese (video inclus)
E tare ușoară rețeta de friselle alla Caprese, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.
Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Friselle alla Caprese
Rețeta Video
Ingrediente
- 8 friselle ((aprox. 200 g))
- 12 roșii cherry ((aprox. 150 g))
- 150 g mozzarella
- 8 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare de mare
- oregano uscat
- busuioc proaspăt
Instrucțiuni de preparare
- Hidratați frisellele în apă rece pentru 3-4 secunde, nu mai mult!
- Tăiați roșiile felii, la fel și mozzarella și așezați-le peste friselle.
- Presărați sare de mare și oregano uscat.
- Turnați o lingura de ulei de măsline pe fiecare frisella și decorați cu frunze de busuioc proaspăt.
- Serviți imediat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Lasă un comentariu