• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Gustări

    Friselle alla Caprese - aperitiv italian gata în 10 minute

    Publicat la 21 august 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Vrei un aperitiv rapid și delicios? Încearcă această rețetă de friselle alla Caprese! E gata în doar 10 minute și reunește la un loc toate aromele Italiei!

    Friselle alla caprese

    Cu toții iubim bucătăria italiană cu ingredientele ei simple, naturale, care se îmbină atât de armonios dar mai ales atât de rapid! 🙂

    Pastele, pizza, salata Caprese, limoncello, inegalabilul Tiramisu, și gelato, toate vin din Italia! Ca și cum toate astea nu erau de ajuns, de curând am descoperit că exisă și friselle pe lume, care parcă întrec în viteza pregătirii orice altă mâncare!

    Și totuși, ce sunt aceste friselle?

    Friselle sunt specifice zonei de sud a Italiei. Sunt un fel de...pesmeți. Arată ca niște chifle tăiate pe orizontală și foarte uscate. Se fac din aluat de pâine de casă utilizând grâu dur, apă și sare.

    După dospire și coacere, frisellele se taie pe orizontală cât sunt încă calde și de bagă din nou în cuptor unde se lasă până sunt extrem de bine uscate. Astfel uscate se pot păstra vreme îndelungată, sunt ușor de depozitat și foarte simplu de folosit: înainte de folosire se hidratează doar pentru câteva secunde în apă rece.

    friselle din grau dur
    Friselle
    hidratare friselle
    Hidratare friselle

    Frisellele se folosesc apoi ca orice bruschettă sau tartină. Le puteți folosi ca "suport" pentru orice doriți de la creme de brânză, până la sos de roșii, creveți, hamsii, roșii proaspete cu usturoi sau busuioc, etc.

    Sunt atât de bune și atât de ușor de folosit, încât e tare bine să le ai oricând în casă. Te salvează din orice situație: când nu ai chef să gătești, când te grăbești, când bat musafiri neanunțați la ușă, etc, etc.

    Eu vă propun astăzi friselle alla Caprese, adică un fel de salată Caprese în care nu întingi cu pâine, ci o așezi frumos și spectaculos pe felii de chifle uscate. Vă promit că vor fi mi-nu-na-te! 😉

    terra e sapori
    Ingrediente pentru rețeta de friselle alla Caprese

    Unde găsim friselle

    Să fiu sinceră, nici nu știam că există aceste friselle, nu le-am văzut în supermarketurile noastre, iar acum că le-am descoperit, zău că e păcat să nu fie! Poate doar în magazinele cu specific italian să le găsim.

    Eu le-am descoperit atunci când am primit pentru testare un gourmet box de la Terra e Sapori. În cutie, pe lângă paste artizanale, sosuri, ulei de măsline extravirgin și alte bunătăți, erau și aceste friselle despre care nu aveam nicio idee.

    Dacă vă plac mâncărurile italiene puteți comanda de pe site-ul lor o mulțime de produse autentice italiene sau puteți comanda un box gourmet. Cutiile acestea sunt gândite să vă ofere o experiență culinară italiană la voi acasă și sunt o idee minunată de cadou pentru orice gurmand 🙂

    box gourmet terra&sapori

    Mod de preparare friselle alla caprese (video inclus)

    E tare ușoară rețeta de  friselle alla Caprese, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

    Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Friselle alla caprese

    Friselle alla Caprese

    Vrei un aperitiv rapid și delicios? Încearcă această rețetă de friselle alla Caprese! E gata în doar 10 minute și reunește la un loc toate aromele Italiei!
    5 from 4 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Timp total: 10 minutes minutes
    Număr de porții: 4
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 8 friselle ((aprox. 200 g))
    • 12 roșii cherry ((aprox. 150 g))
    • 150 g mozzarella
    • 8 linguri ulei de măsline extravirgin
    • sare de mare
    • oregano uscat
    • busuioc proaspăt

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Hidratați frisellele în apă rece pentru 3-4 secunde, nu mai mult!
    • Tăiați roșiile felii, la fel și mozzarella și așezați-le peste friselle.
    • Presărați sare de mare și oregano uscat.
    • Turnați o lingura de ulei de măsline pe fiecare frisella și decorați cu frunze de busuioc proaspăt.
    • Serviți imediat.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Friselle alla Caprese
    Valori per porție
    Calorii
    465
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    30
    g
    46
    %
    Colesterol
     
    30
    mg
    10
    %
    Carbohidrați
     
    42
    g
    14
    %
    Fibre
     
    6
    g
    25
    %
    Zahăr
     
    2
    g
    2
    %
    Proteine
     
    14
    g
    28
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Friselle alla caprese

    Din aceeași categorie

    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb
      Pui crispy - rețeta de șnițele în fulgi de porumb
    • ardei kapia umpluti cu branza si ceapa caramelizata
      Ardei kapia umpluți cu brânză și ceapă caramelizată, rețetă în stil grecesc
    • porumb fiert cu unt si sare
      Porumb fiert - rețeta tradițională. Savurează-l cu unt și sare!

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.