Vreți să începeți ziua cu un mic dejun delicios, care să vă țină de foame câteva ore bune? Iată cum să faceți un porridge de ovăz perfect!
Mergi direct la:
Ce este porridge
Poate ați remarcat și voi că de multe ori în filme, familiile britanice, mai ales, se adună dimineața în jurul mesei și primesc fiecare câte un castron cu porridge, adică un terci de ovăz fiert.
Porridge este un mic dejun tipic în Marea Britanie și fiecare familie are propria rețetă preferată. Unii îl fierb în apă, alții în lapte, unii îl fac mai dens, alții mai fluid, etc.
Oricum ar fi gătit, porridge sau terciul de ovăz, este una dintre cele mai bune opțiuni de mic dejun rapid și sănătos și asta datorită multiplelor beneficii pe care fulgii de ovăz îi au pentru sănătatea noastră.
Bonus - îl puteți mânca în fiecare dimineață fără să vă plictisiți vreodată pentru că mereu îi puteți adăuga alte și alte ingrediente deasupra, în funcție de dispoziția de moment. De la fructe, dulceață și până la nuci și semințe, totul este permis într-un bol cu porridge!
Pe blog găsiți un articol detaliat despre fulgii de ovă, beneficii, calorii și mod de gătire. Adică tot ce ați vrea și ar trebui să știți despre acest ingredient atât de valoros.
Ingrediente de bază pentru rețeta de porridge
- Ovăz - pentru cea mai bună textură, folosiți fulgi de ovăz integrali, nu fulgi fini sau ovăz instant care este mult mai prelucrat. Și nu uitați să căutați ovăz certificat fără gluten dacă sunteți sensibil la gluten sau celiac!
- Apă sau lapte - proporția de lichid/ovăz pentru un porridge cremos este de 2 părți lichid la 1 parte fulgi de ovăz. Lichidul poate fi apă, lapte sau jumătate apă, jumătate lapte. Din experiența mea, cel mai bine este să fierbeți fulgii de ovăz simplu, în apă. Așa obțineți textura cea mai plăcută și se simte mai bine aroma ovăzului. Oricum puteți adăuga lapte, iaurt sau orice alt produs lactat atunci când mâncați porridge.
- Sare - un porridge are neapărat nevoie de un praf de sare care să scoată în evidență aroma ovăzului, altfel va fi fad și neplăcut la gust.
Având în vedere că un porridge de ovăz se servește cu ceva adaosuri deasupra (toppings) iar acestea sunt de obicei dulci: fructe, miere, dulceață, e de preferat să nu folosim zahăr atunci când fierbem ovăzul.
6 idei de topping pentru un porridge de ovăz delicios
Vă voi împărtăși astăzi câteva dintre combinațiile mele preferate pentru micul dejun, dar sunt sigură că aveți și voi multe alte idei de ingrediente care se pot folosi într-un bol cu terci de ovăz, așa că nu ezitați să ni le spuneți și nouă în comentariile de mai jos!
Așadar, iată cum ne place nouă să mâncăm porridge. Bineînțeles că nu folosim toate combinațiile odată, dar vă puteți inspira și vă puteți face propriile voastre combinații preferate.
- Porridge cu iaurt, căpșuni și susan negru
- Porridge cu unt de arahide, mure și iaurt
- Porridge cu banane, miere și scorțișoară
- Porridge cu lapte, fructe uscate și nuci
- Porridge cu cocos și fructe proaspete
- Porridge cu gem, alune și fulgi de cocos
Alte idei delicioase pentru micul dejun
E tare ușoară rețeta de porridge, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi. Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.
Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Porridge de ovăz
Rețeta Video
Ingrediente
- 1 pahar de ovăz (aprox. 100 g)
- 2 pahare de apă (aprox. 400 ml)
- un praf de sare
Instrucțiuni de preparare
- Puneți apa la fiert.
- Când apa începe să fiarbă, turnați fulgii de ovăz.
- Când ovăzul începe să se îngroașe puțin, adăugați un praf de sare.
- Lăsați ovăzul să fiarbă la foc mediu timp de 10-12 minute, amestecând din când în când cu o lingură de lemn ca să nu se lipească.
- Serviți porridge imediat, cu lapte, iaurt, fructe proaspete sau uscate, etc.
Bine de știut:
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu