Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Porridge de ovăz. 6 idei pentru un mic dejun perfect!

Publicat la 16 septembrie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

99 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Vreți să începeți ziua cu un mic dejun delicios, care să vă țină de foame câteva ore bune? Iată cum să faceți un porridge de ovăz perfect! 

Porridge de ovăz - 6 idei
Mergi direct la:
  • Ce este porridge
  • Ingrediente de bază pentru rețeta de porridge
  • 6 idei de topping pentru un porridge de ovăz delicios
  • Alte idei delicioase pentru micul dejun
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ce este porridge

Poate ați remarcat și voi că de multe ori în filme, familiile britanice, mai ales, se adună dimineața în jurul mesei și primesc fiecare câte un castron cu porridge, adică un terci de ovăz fiert.

Porridge este un mic dejun tipic în Marea Britanie și fiecare familie are propria rețetă preferată. Unii îl fierb în apă, alții în lapte, unii îl fac mai dens, alții mai fluid, etc.

Oricum ar fi gătit, porridge sau terciul de ovăz, este una dintre cele mai bune opțiuni de mic dejun rapid și sănătos și asta datorită multiplelor beneficii pe care fulgii de ovăz îi au pentru sănătatea noastră.

Bonus - îl puteți mânca în fiecare dimineață fără să vă plictisiți vreodată pentru că mereu îi puteți adăuga alte și alte ingrediente deasupra, în funcție de dispoziția de moment. De la fructe, dulceață și până la nuci și semințe, totul este permis într-un bol cu porridge!

Pe blog găsiți un articol detaliat despre fulgii de ovă, beneficii, calorii și mod de gătire. Adică tot ce ați vrea și ar trebui să știți despre acest ingredient atât de valoros.

Ingrediente de bază pentru rețeta de porridge

  1. Ovăz - pentru cea mai bună textură, folosiți fulgi de ovăz integrali, nu fulgi fini sau ovăz instant care este mult mai prelucrat. Și nu uitați să căutați ovăz certificat fără gluten dacă sunteți sensibil la gluten sau celiac!
  2. Apă sau lapte - proporția de lichid/ovăz pentru un porridge cremos este de 2 părți lichid la 1 parte fulgi de ovăz. Lichidul poate fi apă, lapte sau jumătate apă, jumătate lapte. Din experiența mea, cel mai bine este să fierbeți fulgii de ovăz simplu, în apă. Așa obțineți textura cea mai plăcută și se simte mai bine aroma ovăzului. Oricum puteți adăuga lapte, iaurt sau orice alt produs lactat atunci când mâncați porridge.
  3. Sare - un porridge are neapărat nevoie de un praf de sare care să scoată în evidență aroma ovăzului, altfel va fi fad și neplăcut la gust.

Având în vedere că un porridge de ovăz se servește cu ceva adaosuri deasupra (toppings) iar acestea sunt de obicei dulci: fructe, miere, dulceață, e de preferat să nu folosim zahăr atunci când fierbem ovăzul.

6 idei de topping pentru un porridge de ovăz delicios

Vă voi împărtăși astăzi câteva dintre combinațiile mele preferate pentru micul dejun, dar sunt sigură că aveți și voi multe alte idei de ingrediente care se pot folosi într-un bol cu terci de ovăz, așa că nu ezitați să ni le spuneți și nouă în comentariile de mai jos!

Porridge de ovăz cu iaurt, căpșuni și susan negru
Porridge cu iaurt, căpșuni și susan negru
Porridge de ovăz cu unt de arahide, mure și iaurt
Porridge cu unt de arahide, mure și iaurt
Porridge de ovăz cu banane, miere și scorțișoară
Porridge cu banane, miere și scorțișoară

Așadar, iată cum ne place nouă să mâncăm porridge. Bineînțeles că nu folosim toate combinațiile odată, dar vă puteți inspira și vă puteți face propriile voastre combinații preferate.

  1. Porridge cu iaurt, căpșuni și susan negru
  2. Porridge cu unt de arahide, mure și iaurt
  3. Porridge cu banane, miere și scorțișoară
  4. Porridge cu lapte, fructe uscate și nuci
  5. Porridge cu cocos și fructe proaspete
  6. Porridge cu gem, alune și fulgi de cocos
Porridge de ovăz cu lapte, fructe uscate și nuci
Porridge cu lapte, fructe uscate și nuci
Porridge de ovăz cu cocos și fructe proaspete
Porridge cu cocos și fructe proaspete
Porridge de ovăz cu gem, alune și fulgi de cocos
Porridge cu gem, alune și fulgi de cocos

Alte idei delicioase pentru micul dejun

E tare ușoară rețeta de porridge, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi. Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Porridge de ovăz - 6 idei

Porridge de ovăz

Vreți să începeți ziua cu un mic dejun delicios, care să vă țină de foame câteva ore bune? Iată cum să faceți un porridge de ovăz perfect! 
5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Timp total: 10 minutes minutes
Număr de porții: 3
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 pahar de ovăz (aprox. 100 g)
  • 2 pahare de apă (aprox. 400 ml)
  • un praf de sare

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți apa la fiert.
  • Când apa începe să fiarbă, turnați fulgii de ovăz.
  • Când ovăzul începe să se îngroașe puțin, adăugați un praf de sare.
  • Lăsați ovăzul să fiarbă la foc mediu timp de 10-12 minute, amestecând din când în când cu o lingură de lemn ca să nu se lipească.
  • Serviți porridge imediat, cu lapte, iaurt, fructe proaspete sau uscate, etc.

Bine de știut:

Folosim 30-40 g fulgi de ovăz la 1 porție de porridge (pentru 1 persoană).
Valori nutriționale
Porridge de ovăz
Valori per porție
Calorii
126
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
2
g
3
%
Carbohidrați
 
23
g
8
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
4
g
8
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
  • Pancakes cu iaurt
    Pancakes cu iaurt . Clătite americane moi și pufoase.
  • Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure
    Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure
  • Pancakes cu mere
    Pancakes cu mere și scorțișoară - clătite americane

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • merdenele cu umplutură de brânză sărată și foi cumpărate
    Merdenele cu brânză sărată - rețeta rapidă cu foi cumpărate
  • placinta cu lapte si fructe de padure
    Plăcintă cu lapte, vanilie și fructe de pădure
  • gogoși umplute cu gem de căpșuni
    Gogoși la air fryer - rețeta de gogoși pufoase umplute cu gem
  • cheesecake copt fara blat
    Cheesecake copt fără blat - rețeta spaniolă de cheesecake basc sau "ars"
99 shares
5 from 8 votes (8 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x