• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Porridge de ovăz. 6 idei pentru un mic dejun perfect!

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 24 iun. 2022 · Publicată: 16 sept. 2021 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
101 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Vreți să începeți ziua cu un mic dejun delicios, care să vă țină de foame câteva ore bune? Iată cum să faceți un porridge de ovăz perfect! 

Porridge de ovăz - 6 idei
Mergi direct la:
  • Ce este porridge
  • Ingrediente de bază pentru rețeta de porridge
  • 6 idei de topping pentru un porridge de ovăz delicios
  • Alte idei delicioase pentru micul dejun
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ce este porridge

Poate ați remarcat și voi că de multe ori în filme, familiile britanice, mai ales, se adună dimineața în jurul mesei și primesc fiecare câte un castron cu porridge, adică un terci de ovăz fiert.

Porridge este un mic dejun tipic în Marea Britanie și fiecare familie are propria rețetă preferată. Unii îl fierb în apă, alții în lapte, unii îl fac mai dens, alții mai fluid, etc.

Oricum ar fi gătit, porridge sau terciul de ovăz, este una dintre cele mai bune opțiuni de mic dejun rapid și sănătos și asta datorită multiplelor beneficii pe care fulgii de ovăz îi au pentru sănătatea noastră.

Bonus - îl puteți mânca în fiecare dimineață fără să vă plictisiți vreodată pentru că mereu îi puteți adăuga alte și alte ingrediente deasupra, în funcție de dispoziția de moment. De la fructe, dulceață și până la nuci și semințe, totul este permis într-un bol cu porridge!

Pe blog găsiți un articol detaliat despre fulgii de ovă, beneficii, calorii și mod de gătire. Adică tot ce ați vrea și ar trebui să știți despre acest ingredient atât de valoros.

Ingrediente de bază pentru rețeta de porridge

  1. Ovăz - pentru cea mai bună textură, folosiți fulgi de ovăz integrali, nu fulgi fini sau ovăz instant care este mult mai prelucrat. Și nu uitați să căutați ovăz certificat fără gluten dacă sunteți sensibil la gluten sau celiac!
  2. Apă sau lapte - proporția de lichid/ovăz pentru un porridge cremos este de 2 părți lichid la 1 parte fulgi de ovăz. Lichidul poate fi apă, lapte sau jumătate apă, jumătate lapte. Din experiența mea, cel mai bine este să fierbeți fulgii de ovăz simplu, în apă. Așa obțineți textura cea mai plăcută și se simte mai bine aroma ovăzului. Oricum puteți adăuga lapte, iaurt sau orice alt produs lactat atunci când mâncați porridge.
  3. Sare - un porridge are neapărat nevoie de un praf de sare care să scoată în evidență aroma ovăzului, altfel va fi fad și neplăcut la gust.

Având în vedere că un porridge de ovăz se servește cu ceva adaosuri deasupra (toppings) iar acestea sunt de obicei dulci: fructe, miere, dulceață, e de preferat să nu folosim zahăr atunci când fierbem ovăzul.

6 idei de topping pentru un porridge de ovăz delicios

Vă voi împărtăși astăzi câteva dintre combinațiile mele preferate pentru micul dejun, dar sunt sigură că aveți și voi multe alte idei de ingrediente care se pot folosi într-un bol cu terci de ovăz, așa că nu ezitați să ni le spuneți și nouă în comentariile de mai jos!

Porridge de ovăz cu iaurt, căpșuni și susan negru
Porridge cu iaurt, căpșuni și susan negru
Porridge de ovăz cu unt de arahide, mure și iaurt
Porridge cu unt de arahide, mure și iaurt
Porridge de ovăz cu banane, miere și scorțișoară
Porridge cu banane, miere și scorțișoară

Așadar, iată cum ne place nouă să mâncăm porridge. Bineînțeles că nu folosim toate combinațiile odată, dar vă puteți inspira și vă puteți face propriile voastre combinații preferate.

  1. Porridge cu iaurt, căpșuni și susan negru
  2. Porridge cu unt de arahide, mure și iaurt
  3. Porridge cu banane, miere și scorțișoară
  4. Porridge cu lapte, fructe uscate și nuci
  5. Porridge cu cocos și fructe proaspete
  6. Porridge cu gem, alune și fulgi de cocos
Porridge de ovăz cu lapte, fructe uscate și nuci
Porridge cu lapte, fructe uscate și nuci
Porridge de ovăz cu cocos și fructe proaspete
Porridge cu cocos și fructe proaspete
Porridge de ovăz cu gem, alune și fulgi de cocos
Porridge cu gem, alune și fulgi de cocos

Alte idei delicioase pentru micul dejun

E tare ușoară rețeta de porridge, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi. Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Porridge de ovăz - 6 idei

Porridge de ovăz

Vreți să începeți ziua cu un mic dejun delicios, care să vă țină de foame câteva ore bune? Iată cum să faceți un porridge de ovăz perfect! 
5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Timp total: 10 minutes minutes
Număr de porții: 3
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 pahar de ovăz (aprox. 100 g)
  • 2 pahare de apă (aprox. 400 ml)
  • un praf de sare

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți apa la fiert.
  • Când apa începe să fiarbă, turnați fulgii de ovăz.
  • Când ovăzul începe să se îngroașe puțin, adăugați un praf de sare.
  • Lăsați ovăzul să fiarbă la foc mediu timp de 10-12 minute, amestecând din când în când cu o lingură de lemn ca să nu se lipească.
  • Serviți porridge imediat, cu lapte, iaurt, fructe proaspete sau uscate, etc.

Bine de știut:

Folosim 30-40 g fulgi de ovăz la 1 porție de porridge (pentru 1 persoană).
Nutrition Facts
Porridge de ovăz
Amount per Serving
Calorii
126
% Daily Value*
Grăsimi
 
2
g
3
%
Carbohidrați
 
23
g
8
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
4
g
8
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
  • Pancakes cu iaurt
    Pancakes cu iaurt . Clătite americane moi și pufoase.
  • Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure
    Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure
  • Pancakes cu mere
    Pancakes cu mere și scorțișoară - clătite americane

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare
  • vas alb plin cu gogosi aurii moi si pufoase
    Gogoși moi și pufoase cu drojdie uscată rețetă simplă fără pahar!
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
101 shares
5 from 8 votes (8 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.