Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Crumble cu căpșuni și fulgi de ovăz

Publicat la 19 mai 2022 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

20 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Un crumble de căpșuni proaspete este desertul suprem de vară. Imaginați-vă o mulțime de fructe aromate învelite cu o crustă crocantă de ovăz, cu gust de unt bun și aromă de vanilie. Dacă peste acest minunat crumble fierbinte, se așază un glob de înghețată, cu siguranță va fi cel mai delicios desert și nu veți dori să îl ratați!

Crumble cu capsuni si fulgi de ovaz
Mergi direct la:
  • Ce este crumble?
  • Ingrediente
  • Cum se face crumble cu căpșuni
  • Ce puteți schimba în rețetă
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare
  • Alte rețete cu căpșuni

Ce este crumble?

Numele acestui desert vine din limba engleză, unde "to crumble" înseamnă "a fărâmița" și descrie perfect modul în care se pregătește crusta crocantă. Desertul nu are corespondent în limba română, așa că a fost preluat cu denumirea englezească.

Crumble a devenit foarte popular în Marea Britanie în timpul celui de al Doilea Război Mondial, fiind o alternativă economică la plăcintele cu fructe din cauza penuriei de ingrediente.

Când am musafiri, îmi place să transform acest desert simplu într-o prăjitură sau într-o tartă crumble, care se poate face cu orice fructe.

Ingrediente

stratul aromat de fructe

ingrediente fructe crumble
  • căpșuni - proaspete sau congelate
  • zahăr brun - pentru că are o aromă deosebită, de caramel, care se potrivește minunat cu fructele
  • amidon - are rolul de a absorbi siropul lăsat de fructe în tavă
  • suc și coajă de lămâie - pentru un plus de aromă și un pic de aciditate
  • unt - pentru uns tava

crusta crocantă

ingrediente crusta crumble
  • unt rece - cu 82% grăsime
  • făină - indiferent de tip
  • fulgi de ovăz - folosim fulgi de ovăz mari, laminați, care vor deveni ușor crocanți în cuptor. Fulgii de ovăz moi nu sunt potriviți în această rețetă.
  • zahăr brun - pentru aroma sa de caramel
  • caju crud - pentru că are o aromă blândă și este crocant
  • sare - potențează toate aromele din crustă
  • vanilie - puteți folosi semințele unei păstăi, extract, pastă de vanilie sau zahăr Bourbon.

opțional - pentru servire

  • înghețată - de preferat de vanilie
  • frișcă naturală bătută

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

Le mulțumesc prietenilor mei de la Solaris Plant care mi-au pus la dispoziție ingredientele pentru această rețetă ❤️

Crumble cu capsuni si fulgi de ovaz

Cum se face crumble cu căpșuni

Un crumble nu te va ține prea mult în bucătărie. Ai nevoie de doar 10 minute să amesteci ingredientele și 40-45 de minute la cuptor.

Nu ai nevoie de niciun aparat de bucătărie, nici măcar de cântar, pentru că la această rețetă poți varia ingredientele fără să strici desertul 😉

Pasul1 - stratul aromat de fructe

  1. Dacă aveți căpșuni micuțe, le puteți lăsa întregi. Dacă sunt mai mari, le tăiați jumătăți sau sferturi, apoi le stropiți cu suc de lămâie.
  2. Amestecați căpșunile cu zahăr brun, coajă rasă de lămâie, amidon și le puneți într-o tavă unsă cu unt.
zahar brun presarat pese capsuni

Pasul 2 - crusta crocantă

  1. Tăiați untul rece în cubulețe mici. Mărunțiți nucile caju cu un cuțit sau cu un chopper electric.
  2. Puneți într-un bol toate ingredientele pentru crustă. Folosiți-vă mâinile pentru a amesteca ingredientele până când untul este încorporat și obțineți un aluat sfărâmicios, care curge printre degete și în care se mai văd mici bucățele de unt.
  3. Presărați aluatul peste căpșunile din tavă.

Pasul 4 - coacerea și servirea

  1. Băgați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-45 de minute. Crumble este gata când fructele s-au înmuiat și s-au transformat în gem, iar crusta crocantă s-a rumenit ușor și a devenit aurie.
  2. Scoateți crumble din cuptor și lăsați-l 5 minute deoparte. Se servește cald, opțional cu o înghețată la alegere sau cu un moț de frișcă naturală.
Crumble cu capsuni si înghetata

Ce puteți schimba în rețetă

Rețeta de crumble de căpșuni se poate adapta foarte ușor în funcție de preferințe și de ingredientele disponibile. Iată ce înlocuiri puteți face:

  • alte fructe - în loc de căpșuni puteți folosi: mere, piersici, afine, prune, cireșe sau puteți combina mai multe tipuri de fructe.
  • fructe congelate - puteți folosi orice fel de fructe congelate și nu este nevoie să le decongelați înainte
  • amidon - îl puteți înlocui cu o cantitate dublă de făină albă.
  • fără gluten - dacă aveți intoleranță la gluten, puteți renunța la făină sau puteți folosi o făină fără gluten. În mod normal, fulgii de ovăz nu conțin gluten, dar pot fi contaminați dacă sunt procesați în aceleași unități în care se procesează și cereale care conțin gluten, cum ar fi grâul, secara și orzul. Verificați eticheta!
  • alte nuci - dacă nu aveți caju, îl puteți înlocui cu alune de pădure, migdale sau nuci.
  • unt - pentru varianta vegană sau de post a acestui desert, puteți înlocui untul cu un unt de cocos sau cu alt unt vegetal.
Crumble cu capsuni si fulgi de ovaz

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Crumble cu capsuni si fulgi de ovaz

Crumble cu căpșuni și fulgi de ovăz

Un crumble de căpșuni proaspete este desertul suprem de vară. Imaginați-vă o mulțime de fructe aromate învelite cu o crustă crocantă de ovăz, cu gust de unt bun și aromă de vanilie.
5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 45 minutes minutes
Timp total: 55 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

stratul de fructe

  • 1 kg căpșuni
  • 50 g zahăr brun Solaris
  • 1 lingură amidon de porumb
  • coaja rasă de la ½ de lămâie

crusta crocantă

  • 150 g făină
  • 50 g fulgi de ovăz Solaris
  • 50 g caju crud Solaris
  • 80 g zahăr zahăr brun Solaris
  • 10 g zahăr Bourbon
  • 100 g unt (82% grăsime)
  • un praf de sare

în plus

  • 1 linguriță unt (pentru uns tava)

Instrucțiuni de preparare
 

stratul de fructe

  • Dacă aveți căpșuni micuțe, le puteți lăsa întregi. Dacă sunt mai mari, le tăiați jumătăți sau sferturi, apoi le stropiți cu sucul de la ½ de lămâie.
    reteta crumble cu capsuni_taiem capsunile
  • Peste căpșuni puneți: zahăr brun, coaja rasă de la ½ de lămâie și amidon. Amestecați și le puneți într-o tavă unsă cu unt.
    Crumble cu capsuni_fructe in tava

crustă crocantă

  • Tăiați untul rece în cubulețe mici. Mărunțiți nucile caju cu un cuțit sau cu un chopper electric.
    Crumble cu capsuni_maruntim caju
  • Puneți într-un bol toate ingredientele pentru crustă. Folosiți-vă mâinile pentru a amesteca ingredientele până când untul este încorporat și obțineți un aluat sfărâmicios, care curge printre degete și în care se mai văd mici bucățele de unt.
    Crumble cu capsuni_aluat nisipos
  • Presărați aluatul peste căpșunile din tavă.
    Crumble_crusta-crocanta-cu-fulgi-de-ovaz

coacere și servire

  • Băgați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-45 de minute. Crumble este gata când fructele s-au înmuiat și s-au transformat în gem, iar crusta crocantă s-a rumenit ușor și a devenit aurie.
    Crumble cu capsuni si fulgi de ovaz
  • Scoateți crumble din cuptor și lăsați-l 5 minute deoparte. Se servește cald, opțional cu o înghețată la alegere sau cu un moț de frișcă naturală.
    Crumble cu capsuni si fulgi de ovaz
Valori nutriționale
Crumble cu căpșuni și fulgi de ovăz
Valori per porție
Calorii
365
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
16
g
25
%
Colesterol
 
32
mg
11
%
Carbohidrați
 
49
g
16
%
Fibre
 
4
g
17
%
Zahăr
 
24
g
27
%
Proteine
 
5
g
10
%
Vitamina A
 
390
IU
8
%
Calciu
 
32
mg
3
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Alte rețete cu căpșuni

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • Galette cu capsuni
    Tartă rustică cu căpșuni. Galette cu căpșuni.
  • inghetata de capsuni cu lapte condensat
    Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • merdenele cu umplutură de brânză sărată și foi cumpărate
    Merdenele cu brânză sărată - rețeta rapidă cu foi cumpărate
  • placinta cu lapte si fructe de padure
    Plăcintă cu lapte, vanilie și fructe de pădure
  • gogoși umplute cu gem de căpșuni
    Gogoși la air fryer - rețeta de gogoși pufoase umplute cu gem
  • cheesecake copt fara blat
    Cheesecake copt fără blat - rețeta spaniolă de cheesecake basc sau "ars"
20 shares

Comentarii

  1. Mariana a zis

    iunie 22, 2023 at 9:56 pm

    5 stars
    Multumesc pentru minunatele retete, sunt foarte gustoase. De abia astept urmatoarele retete.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iunie 23, 2023 at 6:43 am

      Cu mult drag! Mă bucur mult că vă plac rețetele mele ❤️

      Răspunde
5 from 5 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x