Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Conserve

Compot de cireșe sau de vișine pentru iarna

Publicat la 28 iunie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

30 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Să faci compot de cireșe sau de vișine e foarte simplu și foarte ieftin. Nu trebuie să îl fierbem decât 10 minute și se păstrează perfect în cămară până la iarnă când ne bucurăm de el în zilele friguroase!

Reteta de compot de cirese pentru iarna

Ne plac compoturile foarte mult! Sunt un desert simplu și bun . Pe lângă acest compot de cireșe, preferatele noastre sunt compotul de struguri albi și compotul de prune cu aromă de scorțișoară.

Încă de când le fac, mă gândesc cum le voi savura în Postul Crăciunului alături de câțiva biscuiți sau fursecuri de post.

Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru rețeta de compot de cireșe
  • Cât zahăr punem la compot?
  • Cum se pregătește compotul de cireșe
  • Cum se păstrează
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru rețeta de compot de cireșe

Compotul este cel mai ieftin desert. Nu avem nevoie, practic, decât de 2 ingrediente: fructe și zahăr. Bineînțeles ne trebuie și apă rece cât să umplem borcanele 🙂

ingrediente reteta compot de cirese pentru iarna
  • cireșe - alegeți fructe proaspete, ferme și sănătoase.
  • zahăr tos - pentru îndulcit, după gust
  • zahăr Bourbon - pentru o aromă de vanilie naturală

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor pe care le-am folosit eu, vedeți rețeta completă de mai jos.

Cât zahăr punem la compot?

Având în vedere că oricum servim compotul alături de ceva dulce (biscuiți, frusecuri, prăjiturele) eu prefer să nu folosesc prea mult zahăr.

La urma urmei, un compot se poate îndulci și în momentul servirii cu puțin zahăr sau miere de albine.

Eu recomand așa:

  • la borcanele de 800 g - 2 linguri cu zahăr
  • la borcanele de 400 g - 1 lingură cu zahăr

Cum se pregătește compotul de cireșe

Pasul 1: pregătiri

  • Sterilizați borcanele și capacele pe care le veți folosi la compot. Vedeți aici cum se face corect sterilizarea .
  • Alegeți fructele sănătoase, ferme, fără stricăciuni sau urme de lovire. Spălați cireșele și aruncați codițele (sau le păstrați pentru ceai). După preferințe, puteți îndepărta sâmburii sau îi puteți păstra.
  • Dacă alegeți să aromatizați compotul cu vanilie naturală, atunci cel mai simplu și eficient este să calculați câte linguri de zahăr tos vă trebuie, în funcție de numărul de borcane pe care vreți să îl faceți. Amestecați apoi zahărul tos cu cel Bourbon. În acest fel veți avea aromă de vanilie naturală în toate borcanele.

Pasul 2: umplerea borcanelor

  • Umpleți borcanele cu cireșe cam pe trei sferturi.
  • Puneți zahăr în borcane, așa cum am arătat mai sus. Puteți pune mai mult sau mai puțin, după gustul vostru.
  • Umpleți borcanele cu apă rece până aproape de gură.
  • Înfiletați capacele și verificați-le să etanșeze perfect.

Pasul 3: sterilizarea borcanelor

  • Puneți un șervet de bucătărie pe fundul unei oale încăpătoare. Așezați borcanele în oală. Dacă se ating unele de altele, e de preferat să le înfășurați în ziare ca să nu se spargă în timpul fierberii.
  • Turnați apă rece în oală până la ¾ din înălțimea borcanelor.
  • Puneți oala la fiert și din momentul în care apa începe să clocotească, cronometrați 10 minute.
  • După cele 10 minute de fierbere, stingeți focul, acoperiți oala cu un capac și lăsați borcanele cu compot să se răcească lent, în apă, până a doua zi.
Cum se face compotul

Cum se păstrează

După răcire, ștergeți de apă borcanele cu compot de cireșe și etichetați-le. Scrieți pe etichetă ce conțin, luna și anul când le-ați făcut.

Compotul pregătit după această rețetă rezistă foarte bine într-o cămară răcoroasă și întunecoasă chiar și 2 ani.

Dacă desfaceți un borcan de compot și nu se mănâncă tot, păstrați-l în frigider.

Rețete asemănătoare

  • limonadă
    Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
  • Compot de caise răcoritor şi aromat
    Compot de caise răcoritor şi aromat
  • Compot răcoritor de cireşe cu lămâie
  • Compot cald de mere cu cardamom
    Compot cald de mere cu cardamom

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Reteta de compot de cirese pentru iarna

Compot de cireșe sau de vișine pentru iarna

Compot de cireșe sau de vișine foarte simplu și foarte ieftin. Îl fierbem doar 10 minute și se păstrează perfect în cămară până la iarnă!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 4 borcane
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 kg cireșe sau vișine (cântărite cu sâmburi)
  • 6 linguri zahăr tos (alb sau brun)
  • 20 g zahăr vanilat Bourbon (2 pliculețe)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Alegeți cireșe proaspete, ferme și sănătoase. Spălați-le bine, rupeți codițele. Puteți îndepărta sâmburii sau îi puteți păstra, după preferințe.
    cirese spalate cu samburi
  • Distribuiți cireșele în cele 4 borcane. Ar trebui să fie cam pe ¾ pline cu fructe.
    borcane umplute cu cirese
  • Puneți într-un castron 6 linguri rase de zahăr și peste el cele 20 g de zahăr Bourbon. Amestecați. În borcanele de 800 g puneți câte 2 linguri din amestecul de zahăr, iar în cele de 400 g puneți doar 1 lingură.
  • Umpleți borcanele cu apă rece până aproape de gură.
    borcan cu cirese si zahar in care se toarna apa
  • Înfiletați bine capacele.
    infiletare capace la borcanele cu compot
  • Verificați dacă toate capacele etanșează perfect.
    verificare capace
  • Pe fundul unei oale încăpătoare puneți un șervet de bucătarie. Așezați borcanele în oală și turnați apă rece până la ¾ din înălțimea borcanelor. Puneți oala la fiert.
    apa pentru sterilizare compot la bain marie
  • Din momentul în care apa începe să clocotească cronometrați 10 minute. Apoi stingeți focul, puneți un capac peste oală și lăsați compotul să se răcească lent, în oala cu capac până a doua zi.
    oala cu borcane acoperita cu capac
  • Compotul astfel preparat rezistă într-o cămară răcoroasă chiar și 2 ani.
    Reteta de compot de cirese pentru iarna
Valori nutriționale
Compot de cireșe sau de vișine pentru iarna
Valori per porție
Calorii
273
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
1
g
2
%
Carbohidrați
 
70
g
23
%
Fibre
 
5
g
21
%
Zahăr
 
62
g
69
%
Proteine
 
3
g
6
%
Vitamina A
 
160
IU
3
%
Calciu
 
33
mg
3
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • gem de mere rase
    Gem de mere rase cu scorțișoară și rom - rețetă simplă pentru iarnă
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • zacusca de ciuperci
    Zacuscă de ciuperci pentru iarnă - Rețetă tradițională cu Champignon și Pleurotus
  • prune in suc propriu la borcan pentru iarna
    Prune la borcan fără zahăr - rețetă simplă și sănătoasă în suc propriu
30 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x