Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Stock de pește. Rețeta de supă concentrată de pește

Publicat la 25 iunie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

15 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Un stock de pește este de fapt o supă foarte concentrată obținută prin fierberea lentă a oaselor de pește, de obicei însoțite și de adaosuri de legume și condimente.

Stock de peste_reteta

Poate ați evitat până acum să faceți o astfel de supă acasă crezând că necesită mult timp pentru preparare. Acest lucru este foarte adevărat pentru stockul de vită sau de pasăre, dar fierberea unui stock de pește nu durează mai mult de 30-40 de minute, iar beneficiile sunt atât de multe!

Mergi direct la:
  • La ce mâncăruri se folosește această supă concentrată de pește
  • Ingrediente pentru rețeta de stock de pește
  • Mod de preparare pentru rețeta de stock de pește
  • Cum se păstrează supa concentrată de pește
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

La ce mâncăruri se folosește această supă concentrată de pește

Un stock de pește se poate folosi în orice tip de mâncare care are în componență pește sau fructe de mare (calamari, scoici, melci, crustacee) Iată câteva exemple:

  • supă de scoici 
  • pilaf de creveți,
  • supă cremă de pește
  • gulaș de pește
  • ciorbă din cap de pește
  • paella cu fructe de mare
  • risotto de creveți

Ingrediente pentru rețeta de stock de pește

Pentru a face această supă concentrată, folosim capuri de pește, șire, cozi sau alte părți care rămân după filetare și pe care în general le găsim în pescării sub denumirea generică de "tacâmuri".

Tacâmuri de pește
Legume și condimente pentru stock de pește

De asemenea, un stock de pește este o ocazie bună să folosim acele legumele care poate că nu s-au consumat la timp și nu mai sunt atât de proaspete pentru a fi folosite ca atare. Iată ce ne trebuie pentru această rețetă:

  • tacâmuri de pește - cap, spinări, cozi, etc. de la orice tip de pește
  • legume - ceapă, țelină, morcovi, păstârnac
  • pentru aromă - sare, piper boabe, dafin, cimbru, lămâie, pătrunjel.

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

Banner selgros

Mod de preparare pentru rețeta de stock de pește

Pasul 1: pregătiri

  • Oasele de pește trebuie spălate foarte bine și curățate de cheagurile de sânge. Dacă nu se îndepărtează, acestea vor conferi un gust amar și vor tulbura supa. 
    • Capetele de pește adaugă multă aromă și conțin multă gelatină care va da consistență supei, dar asigurați-vă că sunt curățate bine și îndepărtați întotdeauna branhiile. 
    • O modalitate bună de curățare a oaselor este să le lăsați pentru 15 minute la înmuiat într-un vas cu apă rece în care ați dizolvat o linguriță de sare. În acest fel, impuritățile vor ieși la suprafață și le puteți îndepărta aruncând apa.
  • Tot acum curățați legumele și tăiați-le cuburi sau felii, după caz.

Pasul 2: fierbere

  • Puneți tacâmurile de pește, legumele și condimentele într-o oală încăpătoare. Turnați apă rece cât să le acopere foarte bine și puneți oala la fiert la început la foc mediu spre mare
  • Când supa ajunge la fierbere, îndepărtați spuma care se formează deasupra, apoi reduceți focul la mic și lăsați supa să fiarbă pentru 40 de minute.

Pasul 3 : infuzare

  • Pentru un gust mai concentrat și arome plăcute și intense, după ce stingeți focul adăugați în oală câteva felii de lămâie și câteva crenguțe de pătrunjel.
  • Acoperiți cu un capac și lăsați aromele să se infuzeze pentru jumătate de oră.

Pasul 4: strecurare

  • Cu o spumieră scoateți oasele și legumele fierte din oală.
  • Strecurați supa printr-o sită foarte deasă în care ați pus o bucată de tifon în 3-4 straturi.
  • Curățați carnea de pe oase. O puteți folosi la o supă sau o puteți păstra la frigider sau la congelator pentru mai târziu. Cu legumele fierte puteți face o salată a la russe cu maioneză obișnuită sau cu maioneză dietetică fără ulei și fără ou crud.

Pasul 5: utilizare sau păstrare

  • Un stock de pește este cel mai bine să fie folosit imediat, cât este cald și proaspăt. Dacă nu îl consumați imediat sau dacă ați făcut mai mult, păstrați-l la frigider sau la congelator.
Stock de peste_reteta
Nu uitați să atașați o etichetă pe care să scrieți cantitatea de supă și data congelării

Cum se păstrează supa concentrată de pește

Stockul de pește se poate păstra la frigider timp de 3-4 zile într-un recipient închis ermetic.

O idee bună și eficientă ar fi să fierbeți o cantitate mai mare din care să congelați o parte, astfel încât să o aveți oricând la îndemână. 

Puteți congela această supă concentrată de pește pentru 2-3 luni, folosind caserole din plastic cu capac sau pungi cu zip, care ocupă mai puțin spațiu. Indiferent cum o ambalați, nu uitați să atașați o etichetă pe care să scrieți cantitatea de supă și data congelării.

Rețete asemănătoare

  • Macrou marinat in otet
    Macrou marinat la rece, în oțet cu ceapă și mirodenii
  • Zacuscă de pește
    Zacuscă de pește, rețetă de pe malul Dunării
  • Roşii uscate în cuptor
    Roşii uscate în cuptor, conservate în ulei de măsline
  • Pasta de macrou afumat
    Pastă de macrou afumat - pentru mic dejun și gustări

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Stock de peste_reteta

Stock de pește. Rețeta de supă concentrată de pește.

Un stock de pește este o supă foarte concentrată obținută prin fierberea lentă a tacâmurilor de pește cu sau fără adaos de legume.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
infuzat: 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 20 minutes minutes
Număr de porții: 2 litri
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 kg tacâmuri de pește (cap, spinări, cozi, etc de la orice tip de pește)
  • 1 ceapă uscată
  • 2 morcovi
  • 1 felie țelină
  • sare
  • piper boabe
  • frunze de dafin
  • 1-2 felii lămâie
  • ½ legătură pătrunjel
  • 3 litri apă

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți la fiert în 3 litri de apă: tacâmurile de pește curățate, legumele tăiate cuburi și condimentele .
    tacamuri de peste si legume in oala pentru stock de peste
  • Îndepărtați spuma care se formează deasupra, apoi reduceți focul la mic și lăsați supa la fiert pentru 40 de minute.
    reteta_stock de peste_spuma indepartata cu o spumiera
  • Stingeți focul, adăugați în oală câteva felii de lămâie și câteva crenguțe de pătrunjel. Acoperiți cu un capac și lăsați aromele să se infuzeze pentru jumătate de oră.
    patrunjel in oala cu stock de peste
  • Cu o spumieră scoateți oasele și legumele din supă. Carnea curățată de pe oase poate fi folosită la o supă, iar legumele le puteți folosi la o salată.
    Salata a la russe dietetica
  • Strecurați supa printr-o sită deasă în care puneți un tifon împăturit în 3-4 straturi.
    supa concentrata de peste strecurata prin sita si tifon
  • Dacă nu îl consumați imediat, turnați stock-ul de pește în recipiente cu capac potrivite pentru păstrare la frigider sau la congelator.
    Stock de peste_reteta
Valori nutriționale
Stock de pește. Rețeta de supă concentrată de pește.
Valori per porție
Calorii
673
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
21
g
32
%
Colesterol
 
295
mg
98
%
Carbohidrați
 
12
g
4
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
5
g
6
%
Proteine
 
102
g
204
%
Vitamina A
 
10370
IU
207
%
Calciu
 
76
mg
8
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Stock de peste_reteta

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
15 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x