Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Doradă la tigaie cu roșii și usturoi

Publicat la 25 iulie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

144 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Căutați o idee rapidă pentru un prânz simplu și delicios? Încercați această rețetă de doradă la tigaie cu roșii cherry și usturoi! Avem aici doar ingrediente simple și sănătoase, iar masa e gata în 30 de minute!

Dorada la tigaie cu rosii si usturoi_reteta

Dorada este unul dintre peștii cei mai gustoși și mai accesibili. Găsim doradă proaspătă în pescăriile bine aprovizionate , are puține oase și se gătește atât de repede! Pentru această rețetă de doradă la tigaie mai avem nevoie în plus de doar 2-3 ingrediente pe care sunt sigură că le aveți deja în casă, așa că putem trece la treabă!

Banner selgros

Iar dacă iubiți peștele, trebuie neapărat să încercați și rețeta de doradă la cuptor cu cartofi și rozmarin. E delicioasă și totul se gătește deodată, într-o singură tavă!

Pescăria Selgros
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum se face dorada la tigaie
  • Echipamente necesare
  • Cum se păstrează
  • Extra sfaturi pentru reușita rețetei
  • Alte rețete cu pește la fel de simple și de bune
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

În fotografia de mai jos puteți vedea dintr-o privire toate ingredietele necesare acestei rețete simple:

ingrediente peste gatit la tigaie
  • doradă - de preferat proaspătă, nu congelată
  • roșii cherry - folosiți roșii proaspete și bine coapte
  • usturoi - pentru că este prietenul cel mai bun al peștelui
  • ulei de măsline - pentru un plus de aromă
  • sare și piper - după gust
  • vin alb - contribuie din plin la aroma extraordinară a sosului care se formează în tigaie. Chiar dacă aveți copii, nu renunțați la vin! Alcoolul se evaporă imediat, aroma rămâne!
  • pătrunjel proaspăt

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

Cum se face dorada la tigaie

Să prepari o doradă la tigaie e foarte simplu, veți vedea! Peștele va fi fraged și suculent, iar sosul care se formează în tigaie din roșii coapte, vin alb și ulei de măsline e nemaipomenit de bun. Să tot întingi cu pâine în el! 🙂

Dorada sub capac
  1. Feliați fin usturoiul. Tăiați roșiile cherry jumătăți.
  2. Puneți uleiul de măsline în tigaie și când acesta s-a încălzit, așezați dorada.
  3. Presărați sare, piper și feliile de usturoi.
  4. Lăsați dorada să se gătească timp de 5-7 minute, apoi o întoarceți pe partea cealaltă.
  5. Condimentați din nou peștele cu sare și piper.
  6. Puneți în tigaie roșiile tăiate, puneți puțină sare, turnați vinul alb și acoperiți tigaia cu un capac. Gătiți pentru încă 10-12 minute la foc mediu.
  7. Ridicați capacul, stropiți dorada cu sosul care s-a format în tigaie și puneți pătrunjelul.
  8. Acoperiți din nou cu capac și lăsați tigaia pe foc pentru încă 10 minute. Dacă sosul scade prea mult, adăugați puțină apă.
  9. Serviți imediat cu pâine proaspătă.

Dorada la tigaie cu rosii si usturoi_reteta

Echipamente necesare

Pentru această rețetă nu aveți nevoie decât de o tigaie cu capac largă, de 28-30 cm în care să încapă bine dorada.

Cum se păstrează

Dorada la tigaie cu roșii și usturoi este minunată imediat ce stingem focul. Atunci peștele este fraged, aromele sunt intense și gustul pe măsură!

Dacă totuși mai rămâne pentru a doua zi, păstrați resturile într-o caserolă cu capac, la frigider pentru 2 zile.

Se încălzește ușor în cuptor, la 180 de grade pentru 10 minute sau la microunde.

Dorada la tigaie cu rosii si usturoi_reteta

Extra sfaturi pentru reușita rețetei

  • Dacă ați cumpărat dorade micuțe, până în 300 g/bucată, puteți considera o doradă/porție.
  • Dacă aveți dorade mai mari, atunci considerați 1 doradă/2 porții și o împărțiți după gătire, pe lungime, folosindu-vă de o spatulă mai lată.
  • Nu lăsați tigaia pe foc mai mult decât timpul indicat în rețetă, pentru că sosul format în tigaie se va reduce prea mult, iar dorada gătită în exces nu va mai fi la fel de suculentă și de gustoasă.

Alte rețete cu pește la fel de simple și de bune

Dacă v-a plăcut această rețetă de doradă la tigaie, vă invit să încercați și alte rețete cu pește de pe blog. Vă asigur că se fac la fel de ușor și sunt cel puțin la fel de gustoase!

  • Biban de mare cu legume și sos de roșii
    Biban de mare cu legume și sos de roșii la cuptor
  • Saramura de crap
    Saramură de crap cu legume
  • Hamsii prajite
    Hamsii prăjite ca la mare. Dar mai bune!
  • stavrid pane
    Stavrid pane. Rețeta de stavrid în crustă de pesmet

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Dorada la tigaie cu rosii si usturoi_reteta

Doradă la tigaie cu roșii și usturoi

Căutați o idee rapidă pentru un prânz simplu și delicios? Încercați această rețetă de doradă la tigaie cu roșii cherry și usturoi! Avem aici doar ingrediente simple și sănătoase, iar masa e gata în 30 de minute!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 20 minutes minutes
Număr de porții: 1
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie cu capac
tigaie cu capac

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 doradă (aprox. 300 g)
  • 250 g roșii cherry
  • 3-4 căței usturoi
  • 40 ml ulei de măsline
  • sare și piper
  • 100 ml vin alb
  • pătrunjel proaspăt

Instrucțiuni de preparare
 

  • Feliați fin usturoiul. Tăiați roșiile cherry jumătăți.
    rosii cherry taiate pe fund de lemn
  • Puneți uleiul de măsline în tigaie și când acesta s-a încălzit, așezați dorada.
    dorada in tigaie
  • Presărați sare, piper și feliile de usturoi.
    dorada cu sare, piper si usturoi in tigaie
  • Lăsați dorada să se gătească timp de 5-7 minute, apoi o întoarceți pe partea cealaltă și o condimentați din nou peștele cu sare și piper.
    dorada prajita in tigaie
  • Puneți în tigaie roșiile tăiate, puneți puțină sare, turnați vinul alb și acoperiți tigaia cu un capac. Gătiți pentru încă 10-12 minute la foc mediu.
    dorada cu rosii cherry in tigaie
  • Ridicați capacul, stropiți dorada cu sosul care s-a format în tigaie și puneți pătrunjelul. Acoperiți din nou cu capac și lăsați tigaia pe foc pentru încă 10 minute. Dacă sosul scade prea mult, adăugați puțină apă.
    Dorada sub capac
  • Serviți imediat cu pâine proaspătă.
    Dorada la tigaie cu rosii si usturoi_reteta
Valori nutriționale
Doradă la tigaie cu roșii și usturoi
Valori per porție
Calorii
827
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
50
g
77
%
Colesterol
 
177
mg
59
%
Carbohidrați
 
14
g
5
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
7
g
8
%
Proteine
 
63
g
126
%
Vitamina A
 
2417
IU
48
%
Calciu
 
63
mg
6
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
144 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x