Căutați o idee rapidă pentru un prânz simplu și delicios? Încercați această rețetă de doradă la tigaie cu roșii cherry și usturoi! Avem aici doar ingrediente simple și sănătoase, iar masa e gata în 30 de minute!
Dorada este unul dintre peștii cei mai gustoși și mai accesibili. Găsim doradă proaspătă în pescăriile bine aprovizionate, are puține oase și se gătește atât de repede! Pentru această rețetă de doradă la tigaie mai avem nevoie în plus de doar 2-3 ingrediente pe care sunt sigură că le aveți deja în casă, așa că putem trece la treabă!
Iar dacă iubiți peștele, trebuie neapărat să încercați și rețeta de doradă la cuptor cu cartofi și rozmarin. E delicioasă și totul se gătește deodată, într-o singură tavă!
Mergi direct la:
Ingrediente
În fotografia de mai jos puteți vedea dintr-o privire toate ingredietele necesare acestei rețete simple:
- doradă - de preferat proaspătă, nu congelată
- roșii cherry - folosiți roșii proaspete și bine coapte
- usturoi - pentru că este prietenul cel mai bun al peștelui
- ulei de măsline - pentru un plus de aromă
- sare și piper - după gust
- vin alb - contribuie din plin la aroma extraordinară a sosului care se formează în tigaie. Chiar dacă aveți copii, nu renunțați la vin! Alcoolul se evaporă imediat, aroma rămâne!
- pătrunjel proaspăt
Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.
Cum se face dorada la tigaie
Să prepari o doradă la tigaie e foarte simplu, veți vedea! Peștele va fi fraged și suculent, iar sosul care se formează în tigaie din roșii coapte, vin alb și ulei de măsline e nemaipomenit de bun. Să tot întingi cu pâine în el! 🙂
- Feliați fin usturoiul. Tăiați roșiile cherry jumătăți.
- Puneți uleiul de măsline în tigaie și când acesta s-a încălzit, așezați dorada.
- Presărați sare, piper și feliile de usturoi.
- Lăsați dorada să se gătească timp de 5-7 minute, apoi o întoarceți pe partea cealaltă.
- Condimentați din nou peștele cu sare și piper.
- Puneți în tigaie roșiile tăiate, puneți puțină sare, turnați vinul alb și acoperiți tigaia cu un capac. Gătiți pentru încă 10-12 minute la foc mediu.
- Ridicați capacul, stropiți dorada cu sosul care s-a format în tigaie și puneți pătrunjelul.
- Acoperiți din nou cu capac și lăsați tigaia pe foc pentru încă 10 minute. Dacă sosul scade prea mult, adăugați puțină apă.
- Serviți imediat cu pâine proaspătă.
Echipamente necesare
Pentru această rețetă nu aveți nevoie decât de o tigaie cu capac largă, de 28-30 cm în care să încapă bine dorada.
Cum se păstrează
Dorada la tigaie cu roșii și usturoi este minunată imediat ce stingem focul. Atunci peștele este fraged, aromele sunt intense și gustul pe măsură!
Dacă totuși mai rămâne pentru a doua zi, păstrați resturile într-o caserolă cu capac, la frigider pentru 2 zile.
Se încălzește ușor în cuptor, la 180 de grade pentru 10 minute sau la microunde.
Extra sfaturi pentru reușita rețetei
- Dacă ați cumpărat dorade micuțe, până în 300 g/bucată, puteți considera o doradă/porție.
- Dacă aveți dorade mai mari, atunci considerați 1 doradă/2 porții și o împărțiți după gătire, pe lungime, folosindu-vă de o spatulă mai lată.
- Nu lăsați tigaia pe foc mai mult decât timpul indicat în rețetă, pentru că sosul format în tigaie se va reduce prea mult, iar dorada gătită în exces nu va mai fi la fel de suculentă și de gustoasă.
Alte rețete cu pește la fel de simple și de bune
Dacă v-a plăcut această rețetă de doradă la tigaie, vă invit să încercați și alte rețete cu pește de pe blog. Vă asigur că se fac la fel de ușor și sunt cel puțin la fel de gustoase!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Doradă la tigaie cu roșii și usturoi
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 1 doradă (aprox. 300 g)
- 250 g roșii cherry
- 3-4 căței usturoi
- 40 ml ulei de măsline
- sare și piper
- 100 ml vin alb
- pătrunjel proaspăt
Instrucțiuni de preparare
- Feliați fin usturoiul. Tăiați roșiile cherry jumătăți.
- Puneți uleiul de măsline în tigaie și când acesta s-a încălzit, așezați dorada.
- Presărați sare, piper și feliile de usturoi.
- Lăsați dorada să se gătească timp de 5-7 minute, apoi o întoarceți pe partea cealaltă și o condimentați din nou peștele cu sare și piper.
- Puneți în tigaie roșiile tăiate, puneți puțină sare, turnați vinul alb și acoperiți tigaia cu un capac. Gătiți pentru încă 10-12 minute la foc mediu.
- Ridicați capacul, stropiți dorada cu sosul care s-a format în tigaie și puneți pătrunjelul. Acoperiți din nou cu capac și lăsați tigaia pe foc pentru încă 10 minute. Dacă sosul scade prea mult, adăugați puțină apă.
- Serviți imediat cu pâine proaspătă.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu