• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Aluaturi dulci

Mini rulouri cu scorțișoară - rețeta cu aluat fraged, fără dospire

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 9 sept. 2025 · Publicată: 25 oct. 2022 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
308 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 6 minute

Mini rulouri cu scorțișoară, din aluat fraged cu unt și brânză de vaci. Sunt perfecte pentru micul dejun sau de luat la pachet! Pregătirea lor durează doar 15 minute și tot atât stau în cuptor! Un desert simplu dar minunat!

mini rulouri cu scortisoara din aluat fraged

Mi-am dorit să fac un desert simplu și rapid , rulouri mici ca dimensiuni, numai bune de pus dimineața lângă ceașca de cafea.

Pentru aluat am adaptat rețeta de aluat fraged cu brânză de vaci pe care o folosesc de obicei la sărățele și din care am făcut altădată cornulețe cu ciocolată. Am modificat proporția dintre ingrediente și am adăugat praf de copt pentru ca mini rulourile să fie și fragede, dar și pufoase.

Pentru umplutură am procedat exact ca la palmierii din foietaj, doar am presărat zahăr peste aluat. Totul foarte simplu și ușor, chiar și pentru începători!

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Variante ale rețetei
  • Cum se păstrează
  • Extra sfaturi
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare
mini rulouri cu scortisoara din aluat fraged

Ingrediente

Iată mai jos cele câteva ingrediente de care avem nevoie pentru a face cele mai bune și mai simple rulouri cu scorțișoară:

  • 250 g brânză de vaci - adică brânză dulce, moale, cu puțin zer
  • 80 g unt - rece, cu 82% grăsime
  • 180 g făină - tip 000
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare

pentru umplut

  • 50 g zahăr tos
  • 2 lingurițe scorțișoară - măcinată

în plus

  • încă puțină făină pentru blatul de lucru
  • opțional - zahăr pudră pentru servit

Preparare

Iată mai jos în rețeta pas cu pas cât de simplu și de rapid se fac aceste mini rulouri cu scorțișoară:

Aluat fraged de casa cu branza de vaci si unt

Cu o furculiță amestecați brânza cu untul rece și sarea, apoi cerneți făina și praful de copt. Frământați rapid cu mâinile sau la robot doar până când obțineți un aluat omogen.

foaie de aluat in forma de dreptunghi cu margini taiate

Presărați făină pe blatul de lucru și împărțiți aluatul în 2 părți egale. Întindeți fiecare parte de aluat într-o foaie de 2-3 mm grosime. Îndreptați marginile și veți obține un dreptunghi.

aluat pentru rulouri cu scortisoara

Pe foaia de aluat presărați jumătate din cantitatea de zahăr și jumătate din cea de scorțișoară și rulați aluatul pe latura lungă.

aluat fraged taiat in rulouri

Îndreptați capetele, apoi tăiați mini rulouri lungi de 6-7 cm. Procedați la fel și cu cealaltă parte de aluat.

rulouri de aluat in tava

Așezați rulourile în tavă (și capetele ramase), peste hârtie de copt și le coaceți la 200 de grade pentru 15 minute.

mini rulouri cu scortisoara in tava pudrate cu zahar

Cât sunt calde, presărați rulourile cu zahăr pudră și lăsați-le să se răcească bine înainte de servire.

Variante ale rețetei

Aluatul fraged din rețeta de la această rețetă de mini rulouri cu scorțișoară este foarte versatil și îl puteți folosi și la alte preparate, atât dulci, cât și sărate.

Pentru preparatele dulci, puteți aromatiza aluatul cu zahăr vanilat sau coajă rasă de lămâie.

Pentru că nu are ou în compoziție, aluatul va fi alb, iar dacă vreți să îi adăugați puțină culoare puteți folosi praf de copt cu șofran, sau puteți pune un vârf de cuțit de turmeric (curcuma) .

Iată câteva idei de umpluturi:

  • miez de nucă amestecat cu zahăr
  • magiun de prune cu sau fără miez de nucă
  • unt amestecat cu nucă de cocos
  • bucățele de rahat
  • ciocolată termostabilă
  • felii fine de cașcaval
  • fâșii de bacon

mini rulouri cu scortisoara din aluat fraged

Cum se păstrează

Mini rulourile cu scorțișoară se păstrează moi și fragede timp de 3 zile, la temperatura camerei.

Dacă doriți să le congelați, vă recomand să le rulați și să le congelați înainte de coacere. Când doriți să se pregătiți, le scoateți din congelator, le așezați în tavă și le lăsați la temperatura camerei doar 15 minute, cât se încălzește cuptorul.

Extra sfaturi

  • Nu coaceți rulourile mai mult decât timpul indicat în rețetă pentru că se vor usca și nu vor mai fi fragede.
  • Aluatul nu conține nici ou, nici zahăr, așa că nu se va rumeni. Dacă doriți să fie rumene și lucioase, le puteți unge cu un ou bătut înainte de coacere.
  • Pudrați rulourile cu zahăr cât sunt încă fierbinți. Ca și la cornulețe, după ce se răcesc, nu se mai lipește zahărul de ele.
  • Lăsați mini rulourile să se răcească în tavă, abia apoi le mutați pe un platou. Datorită untului care este încă moale, rulourile vor fi foarte fragede și se rup ușor.
  • Serviți mini-rulourile după ce se răcesc!

Rețete asemănătoare

V-a plăcut această rețetă? Vă las mai jos și alte rețete pe care să le încercați:

  • Pascute cu branza dulce si stafide
    Păscuțe cu brânză dulce și stafide, cu aluat de cozonac
  • briose cu ciocolata
    Brioșe cu ciocolată. Rețeta simplă pentru cele mai pufoase brioșe.
  • rulouri cu dovleac și ciocolata alba
    Rulouri cu dovleac și ciocolată albă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

mini rulouri cu scortisoara din aluat fraged

Mini rulouri cu scorțișoară din aluat fraged de casă

Mini rulouri cu scorțișoară, din aluat fraged cu unt și brânză de vaci. Sunt perfecte pentru micul dejun sau de luat la pachet!
5 from 7 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 16 mini rulouri
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

rola taiat cornulete
rolă tăiat cornulețe
tavă cuptor aprox. 40x30 cm
hârtie de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 250 g brânză de vaci (grasă, uscată, cu puțin zer)
  • 80 g unt (rece)
  • 180 g făină (tip 000)
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare

pentru umplut

  • 50 g zahăr tos
  • 2 lingurițe scorțișoară

în plus

  • încă puțină făină pentru blatul de lucru
  • zahăr pudră pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Cu o furculiță amestecați brânza cu untul rece și un praf de sare, apoi cerneți făina și praful de copt. Frământați rapid cu mâinile sau la robot doar până când obțineți un aluat omogen.
  • Presărați făină pe blatul de lucru și împărțiți aluatul în 2 părți egale. Întindeți fiecare parte de aluat într-o foaie de 2-3 mm grosime. Îndreptați marginile și veți obține un dreptunghi.
  • Pe foaia de aluat presărați jumătate din cantitatea de zahăr și jumătate din cea de scorțișoară și rulați aluatul pe latura lungă.
  • Tăiați apoi rulouri lungi de 6-7 cm. Procedați la fel și cu cealaltă parte de aluat.
  • Așezați rulourile în tavă, peste hârtie de copt și le coaceți în cuptorul pre încălzit la 200 de grade, timp de 15 minute.
  • Cât sunt calde, presărați rulourile cu zahăr pudră și lăsați-le să se răcească bine înainte de servire.
Nutrition Facts
Mini rulouri cu scorțișoară din aluat fraged de casă
Amount per Serving
Calorii
116
% Daily Value*
Grăsimi
 
6
g
9
%
Colesterol
 
19
mg
6
%
Carbohidrați
 
12
g
4
%
Fibre
 
0.4
g
2
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
3
g
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • vas alb plin cu gogosi aurii moi si pufoase
    Gogoși moi și pufoase cu drojdie uscată rețetă simplă fără pahar!
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
308 shares
5 from 7 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.