Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Trunchi de redfish la cuptor cu unt și rozmarin

Publicat la 24 octombrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

55 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 6 minute

Căutați o idee rapidă pentru un prânz simplu și delicios? Încercați această rețetă de trunchi de redfish la cuptor cu unt și rozmarin! Doar ingrediente simple și sănătoase, iar masa e gata în 30 de minute!

redfish la cuptor cu unt si rozmarin

Redfish este un pește cu carne albă dulce și foarte gustoasă. Poate fi savurat la grătar, gătit la abur, la cuptor sau prăjit . Modul meu preferat de a găti redfish este să îl bag la cuptor cu lămâie, usturoi și unt. Se gătește rapid, de aceea este potrivit atât pentru prânz, cât și la cină.

Găsiți redfish în pescăriile magazinelor mari și vă asigur că este oricând o alegere excelentă.

Dacă în general vă place peștele gătit simplu și rapid, încercați și rețeta de biban de mare la cuptor.

Trunchi de redfish in tigaie cu lamaie si rozmarin
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Cum se servește
  • Extra sfaturi
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete delicioase cu pește
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

trunchi de red fish sau red snapper pe farfurie alba cu crenguta de rozmarin
trunchi de redfish

Avem nevoie de doar câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui pentru a găti un redfish gustos:

  • trunchi de red fish - proaspăt, eviscerat și curățat de solzi
  • ulei de măsline
  • condimente - boia de ardei, pudră de usturoi, sare și piper 
  • rozmarin - de preferat proaspăt pentru o aroma mai intensă

pentru servit

  • unt 
  • usturoi

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

Banner selgros

Preparare

Se prepară foarte ușor acest pește la cuptor, iar rezultatul este încântător și plin de arome!

trunchi de redfish crestat pe ambele parti

Curățați peștele de solzi și spălați-l bine, apoi îl uscați cu prosoape de hârtie. Cu un cuțit bine ascuțit crestați peștele pe ambele părți la intervale de aprox. 2 cm.

condimente pentru redfish la cuptor combinate in castron

Într-un castron amestecați: uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare, piper, boia, pudra de usturoi și rozmarinul tocat mărunt.

trunchi de redfish condimentat

Cu o pensulă ungeți peștele pe toate părțile cu amestecul de mai sus și așezați-l într-o tavă potrivită ca mărime.

redfish in tava

Dați pestele la cuptor, la 200 de grade pentru 20 de minute. Cuptorul să fie preîncins!

unt topit cu usturoi si rozmarin

Între timp puneți untul într-o tigaie, la foc mic, împreună cu usturoiul trecut prin presă și o crenguță de rozmarin. Lăsați untul să se topească bine și să înglobeze aromele, apoi îl strecurați printr-o sită.

Red fish in tigaie peste care se toarna sos de unt aromat

Scoateți peștele din cuptor și îl serviți imediat, stropit cu untul aromat și cu garnitura preferată.

Cum se servește

Acest trunchi de redfish la cuptor se servește cald, imediat după gătire. Îi puteți pune alături orice garnitură vă place. Vă las mai jos câteva idei:

  • cartofi natur
  • piure de cartofi
  • cartofi prăjiți
  • salată verde
  • garnitură de orez
  • mămăliguță și mujdei de usturoi
prim plan cu redfish in tigaie

Extra sfaturi

  • Când cumpărați redfish întreg sau trunchi de redfish, calculați câte 200 g de pește la o porție.
  • Nu gătiți peștele mai mult de 20 de minute! Se va usca și va deveni fad!
  • Cuptorul trebuie să fie bine încins atunci când introduceți tava cu peștele.

Întrebări frecvente

Ce este redfish?

Redfish este un pește alb popular care poate fi găsit în apele Mării Caraibelor, Golful Mexic și vestul Oceanului Atlantic. Are o textură fermă și o aromă blândă și delicată. 

Ce gust are redfish?

Gustul de redfish poate fi descris ca fiind ușor dulce, cu o ușoară aromă de nucă. 
Aroma sa blândă se potrivește bine cu cea de usturoi, unt și ierburi aromatice. 

Alte rețete delicioase cu pește

Dacă v-a plăcut rețeta de redfish la cuptor, vă recomand să încercați și alte preparate cu pește de pe blog. Vă las mai jos câteva idei simple și gustoase:

  • stavrid pane
    Stavrid pane. Rețeta de stavrid în crustă de pesmet
  • Hamsii prajite
    Hamsii prăjite ca la mare. Dar mai bune!
  • Doradă la cuptor cu cartofi
    Doradă la cuptor cu cartofi și rozmarin
  • Rasol de peste cu legume
    Rasol de pește cu legume și sos de hrean

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Trunchi de peste in tigaie cu lamaie si rozmarin

Trunchi de redfish la cuptor cu unt și rozmarin

Căutați o idee pentru un prânz? Încercați această rețetă de redfish la cuptor! Doar ingrediente simple și masa e gata în 30 de minute!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 3
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 trunchi de red fish (aprox. 600 g)
  • 50 ml ulei de măsline
  • sucul de la ½ de lămâie
  • 1 linguriță boia de ardei (dulce)
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • sare și piper (după gust)
  • 2-3 crenguțe rozmarin proaspăt

pentru servit

  • 100 g unt (82% grăsime)
  • 3 căței usturoi

Instrucțiuni de preparare
 

  • Curățați peștele de solzi și spălați-l bine, apoi îl uscați cu prosoape de hârtie. Cu un cuțit bine ascuțit crestați peștele pe ambele părți la intervale de aprox. 2 cm.
  • Într-un castron amestecați: uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare, piper, boia, pudra de usturoi și rozmarinul tocat mărunt.
  • Cu o pensulă ungeți peștele pe toate părțile cu amestecul de mai sus și așezați-l într-o tavă potrivită ca mărime.
  • Dați pestele la cuptor, la 200 de grade pentru 20 de minute. Cuptorul să fie preîncins!
  • Între timp puneți untul într-o tigaie, la foc mic, împreună cu usturoiul trecut prin presă și o crenguță de rozmarin. Lăsați untul să se topească bine și să înglobeze aromele, apoi îl strecurați printr-o sită.
  • Scoateți peștele din cuptor și îl serviți imediat, stropit cu untul aromat și cu garnitura preferată.
Valori nutriționale
Trunchi de redfish la cuptor cu unt și rozmarin
Valori per porție
Calorii
676
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
46
g
71
%
Colesterol
 
183
mg
61
%
Carbohidrați
 
1
g
0
%
Fibre
 
0.1
g
0
%
Zahăr
 
0.1
g
0
%
Proteine
 
62
g
124
%
Vitamina A
 
1315
IU
26
%
Calciu
 
107
mg
11
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
55 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x