Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Checuri

Chec cu mere și nuci - rețeta de post explicată pas cu pas

Publicat la 17 noiembrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

37 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 7 minute

Vrei un desert simplu de post? Încearcă această rețetă de chec cu mere și nuci! Este moale, umed și extraordinar de bun! Se simte bine aroma merelor și textura nucilor, este pur și simplu minunat!

chec de post cu mere

Să faci un chec delicios fără ouă, unt și lapte poate fi o adevărată provocare! Dar acest chec cu mere și nuci este dovada că dacă ai o rețetă bună, cu proporția corectă între ingrediente, chiar și un desert de post poate fi extraordinar!

Merele mențin acest chec ușor umed și fraged mai multe zile, iar nucile aduc textură și aromă.

Încercați rețeta și îmi veți da dreptate! Bucurați-vă de un desert simplu și atât de ușor de făcut! Și dacă vă place rezultatul, trebuie neapărat să încercați și alte checuri de post de pe blog!

Propunerile mele pentru voi: minunatul chec cu nucă de cocos și mac sau un chec cu unt de arahide și merișoare confiate.

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se păstrează
  • Extra sfaturi
  • Alte rețete grozave de post
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

În general deserturile de post au ingrediente simple și ieftine, din cele pe care le găsim mai mereu în orice bucătărie. Nici acest chec cu mere și nuci nu face excepție. Iată ce ne trebuie pentru el:

ingrediente listate pentru reteta de chec de post cu mere si nuci
  • făină - folosim faină obisnuită, de patiserie, tip 000
  • praf de copt
  • zahăr tos
  • sare
  • mere - orice soi de mere e la fel de bun
  • miez de nucă - tocat grosier din cuțit ca să se simtă mai bine texturile
  • arome - recomand o esența sau un extract de vanilie și coajă de lămâie ecologică
  • apă minerală
  • ulei
  • opțional - zahăr pudră și scorțișoară pentru pudrat deasupra

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

Preparare

Manopera pentru această rețetă de chec e cum nu se poate mai simplă. Iată metoda de preparare pas cu pas:

stoarcem merele in sita

Tocați nucile grosier, cu un cuțit. Dați merele pe răzătoarea cu găuri mari. Puneți-le într-o sită și le stoarceți de suc presându-le cu dosul unei linguri.

ingrediente uscate

Într-un castron puneți: făina, praful de copt, sarea și ¾ din nucile mărunțite. În alt vas amestecați: apa minerală, uleiul, zahărul, coaja rasă de lămâie și esența de vanilie.

mere rase in aluat de chec

Turnați ingredientele lichide în castron, peste cele solide. Puneți aici și merele rase și omogenizați.

aluat in forma de chec cu hartie de copt

Puneți compoziția într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt. Nivelați și presărați miezul de nucă rămas.

chec de post la racit

Coaceți checul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aprox. 60 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Lăsați-l să se răcească 10 minute în tavă, apoi îl scoateți pe un platou.

mana tinand o felie de chec

Tăiați checul numai după ce s-a răcit complet și opțional, presărați zahăr pudră amestecat cu scorțișoară.

Ce puteți înlocui în rețetă

Checurile de post sunt deserturi simple și versatile, care se pot adapta ușor ingredientelor disponibile. Iată ce ingrediente puteți înlocui în rețetă:

  • mere - puteți folosi la fel de bine pere sau gutui
  • nuci - le puteți omite sau se pot înlocui cu migdale sau alune de pădure
  • coajă rasă de lămâie - o puteți omite dacă nu aveți sau nu vă place sau o puteți înlocui cu coajă de portocală
  • apa minerală - se poate folosi apă plată sau un suc acidulat, dacă aveți. Dacă folosiți suc îndulcit, adaptați cantitatea de zahăr din rețetă!
  • scorțișoară - eu am preferat să o amestec cu zahăr pudră și să o presar la final, dar o puteți pune și în aluat dacă vă place.
  • ulei - puteți folosi un ulei cu gust neutru (floarea soarelui) sau un ulei mai aromat, cum este cel de cocos sau de nuci.

trei felii taiate de chec cu nuci

Cum se păstrează

Datorită merelor rase care sunt ușor umede, checul rămâne fraged și își menține umiditatea la interior timp de 2-3 zile.

Păstrați-l pe blatul de lucru, acoperit cu un șervet curat sau împachetat în folie alimentară.

La nevoie, checul de post cu mere și nuci se poate congela într-o pungă de plastic închisă etanș pentru 2-3 luni. Când vreți să îl consumați, lăsați-l să se dezghețe lent, la temperatura camerei.

mana tinand o felie de chec

Extra sfaturi

  • Puneți merele rase într-o strecurătoare pentru paste și le stoarceți bine de sucul în exces apăsându-le cu dosul unei linguri. Nu aruncați sucul obținut, este o băutură excelentă și plină de vitamine!
  • Checul cu mere este dens și umed, în funcție de cuptor timpul de coacere poate fi mai lung de 60 de minute. Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că e bine copt!
  • Dacă nu e copt încă, dar s-a rumenit prea tare, acoperiți-l cu o bucată de hârtie de copt și continuați coacerea.
  • Lăsați checul să se răcească complet înainte să îl feliați.

Alte rețete grozave de post

  • cozonac de post cu suc de portocale
    Cozonac de post cu suc de portocale și migdale
  • Cea mai usoara placinta cu mere
    Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
  • Negresa de post cu gem de caise si migdale
    Negresă de post cu gem de caise și migdale
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

chec de post cu mere

Chec cu mere și nuci - rețeta de post

Vrei un desert simplu de post? Încearcă această rețetă de chec cu mere și nuci! Este moale, umed și extraordinar de bun!
4.75 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 1 hour hour
Timp total: 1 hour hour 15 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 100 g miez de nucă
  • 2 mere mari (aprox. 350 g)
  • 400 g făină (tip 000)
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 300 ml apă minerală
  • 80 ml ulei
  • 160 g zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • zahăr pudră și scorțișoară (pentru pudrat deasupra)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tocați nucile grosier, cu un cuțit. Dați merele pe răzătoarea cu găuri mari. Puneți-le într-o sită și le stoarceți de suc presându-le cu dosul unei linguri.
  • Într-un castron puneți: făina, praful de copt, sarea și ¾ din nucile mărunțite. În alt vas amestecați: apa minerală, uleiul, zahărul, coaja rasă de lămâie și esența de vanilie.
  • Turnați ingredientele lichide în castron, peste cele solide. Puneți aici și merele rase și omogenizați.
  • Puneți compoziția într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt. Nivelați și presărați miezul de nucă rămas.
  • Coaceți checul la 180 de grade pentru aprox. 60 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Lăsați-l să se răcească 10 minute în tavă, apoi îl scoateți pe un platou.
  • Tăiați checul numai după ce s-a răcit complet și opțional, presărați zahăr pudră amestecat cu scorțișoară. Se păstrează la temperatura camerei.

Bine de știut:

  • Puneți merele rase într-o strecurătoare pentru paste și le stoarceți bine de sucul în exces apăsându-le cu dosul unei linguri. Nu aruncați sucul obținut, este o băutură excelentă și plină de vitamine!
  • Checul cu mere este dens și umed, în funcție de cuptor timpul de coacere poate fi mai lung de 60 de minute. Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că e bine copt!
  • Dacă nu e copt încă, dar s-a rumenit prea tare, acoperiți-l cu o bucată de hârtie de copt și continuați coacerea.
  • Lăsați checul să se răcească complet înainte să îl feliați.
Valori nutriționale
Chec cu mere și nuci - rețeta de post
Valori per porție
Calorii
358
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
15
g
23
%
Carbohidrați
 
53
g
18
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
20
g
22
%
Proteine
 
6
g
12
%
Vitamina A
 
21
IU
0
%
Calciu
 
22
mg
2
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de chec umed cu ciocolata
    Chec umed cu ciocolată, cea mai ușoară rețetă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi
  • reteta chec cu lamaie si mac
    Chec cu lămâie și mac - cea mai bună rețetă
  • reteta chec turta dulce cu mere rase si nuci
    Chec turtă dulce cu mere rase și nuci - rețeta de turtă dulce la tavă
37 shares

Comentarii

  1. Grigore a zis

    martie 28, 2023 at 2:19 pm

    Buna ziua! Nu este specificat gramajul! Il ghicim?

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      martie 28, 2023 at 2:55 pm

      Nu e nevoie să îl ghiciți, e suficient să îl citiți pentru că este specificat în cardul rețetei. Mai mult chiar, puteți salva ingredientele și modul de preparare sau le puteți tipări.

      Răspunde
4.75 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x