• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Aluaturi dulci

Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 26 ian. 2025 · Publicată: 17 ian. 2023 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
43 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 8 minute

Aceste cornuri pufoase cu ciocolată sunt absolut perfecte! Aurii, moi, cu multe straturi care se desfac în pale fine ca mătasea! Sunt o combinație între cornuri dospite și croissantele franțuzești, dar sunt mult mai ușor de făcut.

cornuri cu ciocolata

Oricând îți dorești ceva bun pentru micul dejun sau de luat la pachet , aceste cornuri cu Nutella sau Finetti vor fi cea mai bună alegere! Pentru că au straturi de aluat separate de straturi de unt, se vor păstra pufoase și fragede și a doua zi.

Se fac ușor, aluatul e moale și e minunat să te joci cu el, iar mirosul de cornuri bune cu unt care umple bucătăria merită tot efortul!

Dacă doriți altfel de umplutură, vă recoamnd să încercați și rețeta mea de cornuri umplute cu magiun de prune!

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum să faci cornuri pufoase cu ciocolată
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Echipamente necesare
  • Extra sfaturi
  • Întrebări frecvente
  • Ce să serviți lângă aceste cornuri pufoase cu ciocolată
  • Alte rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Vă las mai jos lista ingredientelor ca să vedeți dintr-o privire dacă aveți în casă tot ce vă trebuie. Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos, pe care o puteți tipări sau o puteți salva.

pentru aluat

  • făină - folosiți făină de patiserie, tip 000 sau făină specială pentru cozonac
  • drojdie - puteți folosi drojdie uscată sau drojdie proaspătă
  • lapte cu 3,5% grăsime
  • zahăr tos
  • ulei de floarea soarelui
  • coaja rasă de la o lămâie
  • vanilie - puteți folosi extract, esență, pastă sau pudră de vanilie
  • sare

pentru umplut

  • unt - cu 82% grăsime și să fie foarte moale
  • cremă de ciocolată - Nutella, Finetti, etc.

pentru uns deasupra

  • ou bătut

opțional - pentru ornat

  •  ciocolată topită  - folosiți o tabletă de ciocolată neagră sau cu lapte
cornuri cu ciocolata

Cum să faci cornuri pufoase cu ciocolată

aluat de cornuri cu unt framantat in castron

Cerneți faina într-un bol încăpător și puneți peste ea toate ingredientele uscate: zahăr, drojdie instant, coajă rasă de lămâie. Începeți să frământați adăugând puțin câte puțin lapte și ulei. Tot acum puneți esența de vanilie și sarea. Frământați 20 de minute la mână sau 10 minute la robot, apoi lăsați aluatul să dospească până își dublează volumul (aprox. 1 oră).

aluat intins cu sucitorul pentru cornuri cu ciocolata

Răsturnați aluatul pe masa unsă cu puțin ulei și îl împărțiți în 12 bucăți egale. Fiecare bucată de aluat o întindeți cu sucitorul într-un disc de aprox. 25 cm diametru.

aluat uns cu unt pentru cornuri pufoase cu nutella

Puneți foaia de aluat pe un platou și o ungeți cu 1 linguriță de unt moale. Repetați procedura și cu restul de 11 bucăți de aluat. Ultima foaie rămâne uscată, nu o ungeți cu unt.

invelim aluatul cu folie de plastic

Acoperiți aluatul cu folie alimentară și dați platoul la frigider pentru 1 oră.

12 triunghiuri cu crema de ciocolata

Răsturnați aluatul pe masă și îl întindeți cu sucitorul într-un disc de aprox. 50 cm diametru. Tăiați discul de aluat în 12 triunghiuri egale (tăiați întâi în 4, apoi fiecare sfert în 3 triunghiuri). Pe fiecare triunghi puneți o lingură de cremă de ciocolată, apoi rulați și formați cornurile.

cornuri cu ciocolata in tava

Puneți cornurile în tavă peste hârtie de copt. Acoperiți-le cu un șervet de bucătărie și lăsați-le să dospească încă 30 de minute la temperatura camerei.

tava cu cornuri in cuptor

Ungeți cornurile cu ou bătut și dați tava la cuptor, la 200 de grade (cuptorul să fie preîncălzit!) pentru 10 minute, apoi reduceți temperatura la 180 de grade și coaceți încă 15 minute.

cornuri decorate cu ciocolata topita

Lăsați cornurile să se răcească pe un grătar. Dacă doriți, le puteți decora cu 20 g de ciocolată (tabletă, neagră sau cu lapte) topită.

cornuri cu ciocolata

Ce puteți înlocui în rețetă

Rețeta de cornuri pufoase cu ciocolată se poate adapta într-o oarecare măsură, în funcție de preferințele sau de nevoile voastre:

  • Lapte - dacă aveți intoleranță la lactoză, puteți înlocui laptele cu o băutură vegetală pe bază de ovăz, soia, caju, migdale, etc. și untul cu o alternativă vegană .
  • Cremă de ciocolată - puteți folosi în schimb magiun de prune sau orice alt gem mai gros, bine legat sau bucățele de rahat, fructe uscate, cremă de nuci ca la cozonac, etc.
  • Ouă - dacă nu consumați ouă, puteți pur și simplu să nu ungeți cornurile cu nimic, dar vor fi mai palide și nu așa lucioase.

cornuri cu ciocolata

Echipamente necesare

Aluatul e hidratat, moale și se frământă destul de ușor. Totuși, un robot de bucătărie este mereu util și face oricând treabă mai bună decât brațele noastre.

cornuri cu ciocolata

Extra sfaturi

  1. Untul trebuie să fie foarte moale, ca să poată fi întins cu dosul unei furculițe. E bine să îl scoateți din frigider cu 4 ore înainte sau să îl încălziți ușor la microunde, 30 de secunde la putere minimă.
  2. Laptele trebuie să fie ușor călduț ca să stimuleze acțiunea drojdiei. Îl puteți încălzi de asemenea la microunde (aprox. 30 de secunde) dar să nu depășească 40 de grade!
  3. Nu exagerați cu umplutura! La cuptor crema de ciocolată devine foarte fluidă și va curge în tavă.

Întrebări frecvente

Care este diferența dintre cornuri și croissante?

Cornurile se fac din aluat dospit cu drojdie, în timp ce croissantele se fac din aluat fraged de foietaj care conține doar faină și mult unt și care nu necesită dospire.

Ce fel de ciocolată folosim la cornuri umplute?

Puteți folosi cremă de ciocolată Nutella sau Finetti sau batoane de ciocolată termostabilă care nu se topește și nu curge în cuptor.

Se pot congela cornurile cu ciocolată?

Da, puteți congela cornurile cu ciocolată fie după formare (înainte de coacere), fie după ce le-ați copt. Dacă le congelați necoapte, lăsați-le să se dezghețe peste noapte la frigider și înainte de coacere lăsați-le 30 de minute la temperatura camerei.
Dacă le congelați coapte, lăsați-le să se dezghețe lent, la temperatura camerei.

Cum se pot încălzi cornurile?

Puteți încălzi cornurile la microunde pentru 1-2 minute.

Ce să serviți lângă aceste cornuri pufoase cu ciocolată

Cornurile cu ciocolată sunt deja gata? 🙂 Vă las mai jos câteva sugestii de băuturi cu care să le savurați:

  • ciocolata calda de casa
    Ciocolată caldă de casă - densă, cremoasă și aromată
  • Lapte de aur cu turmeric
    Lapte de aur - cu turmeric şi miere de albine
  • Ceai de ghimbir
    Ceai de ghimbir
  • pahar cu ceai de fructe goji cu lamaie si frunze de menta
    Ceai de fructe goji cu lămâie

Alte rețete asemănătoare

Dacă vă plac aluaturile, iată mai jos și alte rețete asemănătoare pe care le puteți încerca:

  • Melci cu nuca
    Melci cu nucă din aluat de cozonac
  • Colăcei împletiți
    Colaci împletiți de post din aluat simplu, de pâine
  • chifle pufoase cu cascaval
    Chifle pufoase cu cașcaval, rețeta rapidă, fără dospire
  • Covrigi pufosi cu unt si susan
    Covrigi pufoși cu unt și susan. Rețetă turcească.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

cornuri cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt

Aceste cornuri pufoase cu ciocolată sunt absolut perfecte! Aurii, moi, cu multe straturi care se desfac în pale fine ca mătasea!
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 1 hour hour
Gătire: 25 minutes minutes
dospire: 2 hours hours 30 minutes minutes
Timp total: 3 hours hours 55 minutes minutes
Număr de porții: 12
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot de bucatarie KA
rola taiat cornulete
rolă tăiat cornulețe
hârtie de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

aluat

  • 500 g făină (tip 000)
  • 7 g drojdie uscată instant (sau 25 drojdie proaspătă)
  • 300 ml lapte călduț (max. 40 de grade)
  • 80 g zahăr tos
  • 40 g ulei de floarea soarelui
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • ½ linguriță sare

pentru umplut

  • 100 g unt 82% grăsime (foarte moale)
  • 12 linguri cremă de ciocolată (Nutella, Finetti, etc.)

pentru uns deasupra

  • 1 ou

opțional - pentru ornat

  • 20-50 g ciocolată topită (tabletă neagră sau cu lapte)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Cerneți faina într-un bol încăpător și puneți peste ea toate ingredientele uscate: zahăr, drojdie instant, coajă rasă de lămâie. Începeți să frământați adăugând puțin câte puțin lapte și ulei. Tot acum puneți esența de vanilie și sarea. Frământați 20 de minute la mână sau 10 minute la robot, apoi lăsați aluatul să dospească până își dublează volumul (aprox. 1 oră)
  • Răsturnați aluatul pe masa unsă cu puțin ulei și îl împărțiți în 12 bucăți egale. Fiecare bucată de aluat o întindeți cu sucitorul într-un disc de aprox 25 cm diametru.
  • Puneți foaia de aluat pe un platou și o ungeți cu 1 linguriță de unt moale. Repetați procedura și cu restul de 11 bucăți de aluat. Ultima foaie rămâne uscată, nu o ungeți cu unt.
  • Acoperiți aluatul cu folie alimentară și dați platoul la frigider pentru 1 oră.
  • După o oră răsturnați aluatul pe masă și îl întindeți cu sucitorul într-un disc de aprox. 50 cm diametru. Tăiați discul de aluat în 12 triunghiuri egale (tăiați întâi în 4, apoi fiecare sfert în 3 triunghiuri). Pe fiecare triunghi puneți o lingură de cremă de ciocolată, apoi rulați și formați cornurile.
  • Puneți cornurile în tavă peste hârtie de copt. Acoperiți-le cu un șervet de bucătărie și lăsați-le să dospească încă 30 de minute la temperatura camerei.
  • Ungeți cornurile cu ou bătut și dați tava la cuptor, la 200 de grade (cuptorul să fie preîncălzit!) pentru 10 minute, apoi reduceți temperatura la 180 de grade și coaceți încă 15 minute.
  • Lăsați cornurile să se răcească pe un grătar. Dacă doriți, le puteți decora cu 20 g de ciocolată (tabletă, neagră sau cu lapte) topită.
Nutrition Facts
Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt
Amount per Serving
Calorii
365
% Daily Value*
Grăsimi
 
15
g
23
%
Colesterol
 
37
mg
12
%
Carbohidrați
 
50
g
17
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
15
g
17
%
Proteine
 
7
g
14
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • vas alb plin cu gogosi aurii moi si pufoase
    Gogoși moi și pufoase cu drojdie uscată rețetă simplă fără pahar!
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
43 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.