Cea mai rapidă rețetă de chifle pufoase cu cașcaval și iaurt. Se fac fără dospire și sunt gata în jumătate de oră. Moi și delicioase, sunt ideale pentru micul dejun.
Dragii mei, v-am adus astăzi o rețetă specială pentru diminețile de week-end, când avem timp să pregătim micul dejun pe îndelete și să îl savurăm fără grabă alături de cei dragi.
Chiflele pe care vi le arăt astăzi sunt delicioase, foarte pufoase, umplute cu bucățele de cașcaval care la cuptor se topesc și le fac cu atât mai apetisante.
Aluat pufos fără frământare și fără dospire?
Ei bine, da, exact așa! Pentru că rețeta chiflelor de astăzi are la bază rețeta de pâine irlandeză cu bicarbonat, acea "irish soda bread" despre care cu siguranță ați mai auzit.
Chiflele nu au nevoie de dospire pentru că vor crește în cuptor și vor deveni pufoase datorită reacției acide dintre bicarbonatul de sodiu alimentar și iaurtul din compoziție.
Alte rețete rapide din același tip de aluat cu iaurt și bicarbonat
Acest tip de aluat, fără dospire și fără frământare este ideal atunci când ne grăbim sau când ne dorim să avem la masă o pâine caldă și bună pe care să o mâncăm pe loc.
Pe blog veți mai găsi încă două rețete asemănătoare pe care vă recomand să le încercați:
Mod de preparare chifle pufoase cu cașcaval
Rețeta este foarte ușoară și extrem de rapidă, veți vedea! Practic, avem nevoie de doar 5 minute să facem aluatul, încă 5 minute să modelăm chiflele și apoi 30 de minute de lungă așteptare să le scoatem din cuptor.
Vor părea într-adevăr cam lungi cele 30 de minute pentru că în casă va începe să miroasă amețitor a pâine caldă și toată familia va deveni nerăbdătoare 🙂
Vă las mai jos rețeta descrisă pas cu pas, pe care o puteți tipări dacă doriți să o aveți la îndemână sau să o păstrați la colecție.
Imediat sub rețeta scrisă veți găsi rețeta video unde veți putea vedea exact cum am modelat eu chiflele în formă de "bărcuță" și cât de frumos arătau când am scos tava din cuptor 🙂
Iar dacă vă plac rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube pentru că săptămânal postez acolo 2 rețete noi. Ca să fiți siguri că nu le ratați, click aici pentru abonare!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Chifle pufoase cu cașcaval
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
aluat
- 250 g făină tip 000
- 100 ml iaurt cu 3,5% grăsime
- 50 g unt topit și răcit
- 50 ml ulei
- 1 ou
- 1 linguriță de zahăr
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță bicarbonat de sodiu alimentar
umplutură
- 100 g cașcaval
deasupra
- 1 gălbenuș
- 2-3 linguri seminţe de susan alb şi negru
Instrucțiuni de preparare
- Aprindem cuptorul la 200 de grade și punem hârtie de copt în tavă.
- Pentru aluat punem toate ingredientele din listă într-un castron. Ordinea nici nu contează.
- Frământăm cu mâna doar până când avem un aluat moale și omogen, nu mai mult!
- Împărțim aluatul în 8 părți egale.
- Tăiem cașcavalul cuburi.
- Punem un cub de cașcaval în mijlocul fiecărei bucăți de aluat, sigilăm și îi dăm o formă de "bărcuță"
- Așezăm chiflele în tavă, le ungem cu gălbenuș de ou bătut și le presărăm cu semințe de susan.
- Coacem chiflele la 200 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute, sau până când sunt frumos rumenite.
- Cașcavalul se va topi și va curge apetisant. Nu e o greșeală, așa trebuie să se întâmple.
- Serviți chiflele cât sunt calde. Dacă mai rămân vor fi fragede și a doua zi, dar nu vor mai avea chiar aceeași savoare.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu