Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Pâine cu drojdie

Chifle pufoase cu cașcaval, rețeta rapidă, fără dospire

106 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cea mai rapidă rețetă de chifle pufoase cu cașcaval și iaurt. Se fac fără dospire și sunt gata în jumătate de oră. Moi și delicioase, sunt ideale pentru micul dejun.

Dragii mei, v-am adus astăzi o rețetă specială pentru diminețile de week-end, când avem timp să pregătim micul dejun pe îndelete și să îl savurăm fără grabă alături de cei dragi.

Chiflele pe care vi le arăt astăzi sunt delicioase, foarte pufoase, umplute cu bucățele de cașcaval care la cuptor se topesc și le fac cu atât mai apetisante.

chifle pufoase cu cascaval

Aluat pufos fără frământare și fără dospire?

Ei bine, da, exact așa! Pentru că rețeta chiflelor de astăzi are la bază rețeta de pâine irlandeză cu bicarbonat, acea "irish soda bread " despre care cu siguranță ați mai auzit.

Chiflele nu au nevoie de dospire pentru că vor crește în cuptor și vor deveni pufoase datorită reacției acide dintre bicarbonatul de sodiu alimentar și iaurtul din compoziție.

Alte rețete rapide din același tip de aluat cu iaurt și bicarbonat

Acest tip de aluat, fără dospire și fără frământare este ideal atunci când ne grăbim sau când ne dorim să avem la masă o pâine caldă și bună pe care să o mâncăm pe loc.

Pe blog veți mai găsi încă două rețete asemănătoare pe care vă recomand să le încercați:

  • pâine rapidă cu iaurt și semințe
  • chifle cu roșii uscate și busuioc

Mod de preparare chifle pufoase cu cașcaval

Rețeta este foarte ușoară și extrem de rapidă, veți vedea! Practic, avem nevoie de doar 5 minute să facem aluatul, încă 5 minute să modelăm chiflele și apoi 30 de minute de lungă așteptare să le scoatem din cuptor.

Vor părea într-adevăr cam lungi cele 30 de minute pentru că în casă va începe să miroasă amețitor a pâine caldă și toată familia va deveni nerăbdătoare 🙂

chifle pufoase cu cascaval

Vă las mai jos rețeta descrisă pas cu pas, pe care o puteți tipări dacă doriți să o aveți la îndemână sau să o păstrați la colecție.

Imediat sub rețeta scrisă veți găsi rețeta video unde veți putea vedea exact cum am modelat eu chiflele în formă de "bărcuță" și cât de frumos arătau când am scos tava din cuptor 🙂

Iar dacă vă plac rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube pentru că săptămânal postez acolo 2 rețete noi. Ca să fiți siguri că nu le ratați, click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

chifle pufoase cu cascaval

Chifle pufoase cu cașcaval

Cea mai rapidă rețetă de chifle pufoase cu cașcaval și iaurt. Se fac fără dospire și sunt gata în jumătate de oră. Moi și delicioase, sunt ideale pentru micul dejun.
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 8 chifle
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tavă de copt
hârtie de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

aluat

  • 250 g făină tip 000
  • 100 ml iaurt cu 3,5% grăsime
  • 50 g unt topit și răcit
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 linguriță de zahăr
  • ½ linguriță sare
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu alimentar

umplutură

  • 100 g cașcaval

deasupra

  • 1 gălbenuș
  • 2-3 linguri seminţe de susan alb şi negru

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindem cuptorul la 200 de grade și punem hârtie de copt în tavă.
  • Pentru aluat punem toate ingredientele din listă într-un castron. Ordinea nici nu contează.
  • Frământăm cu mâna doar până când avem un aluat moale și omogen, nu mai mult!
  • Împărțim aluatul în 8 părți egale.
  • Tăiem cașcavalul cuburi.
  • Punem un cub de cașcaval în mijlocul fiecărei bucăți de aluat, sigilăm și îi dăm o formă de "bărcuță"
  • Așezăm chiflele în tavă, le ungem cu gălbenuș de ou bătut și le presărăm cu semințe de susan.
  • Coacem chiflele la 200 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute, sau până când sunt frumos rumenite.
  • Cașcavalul se va topi și va curge apetisant. Nu e o greșeală, așa trebuie să se întâmple.
  • Serviți chiflele cât sunt calde. Dacă mai rămân vor fi fragede și a doua zi, dar nu vor mai avea chiar aceeași savoare.
Valori nutriționale
Chifle pufoase cu cașcaval
Mărimea porției
 
80 g
Valori per porție
Calorii
276
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
15.66
g
24
%
Carbohidrați
 
25.2
g
8
%
Fibre
 
0.46
g
2
%
Proteine
 
8.18
g
16
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
chifle pufoase cu cascaval

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • patru paini pufoase de casa pe gratar de racire
    Franzelă albă de casă. Cea mai ușoară rețetă, fără zahăr, fără ulei!
  • paine cu lapte si iaurt văzută de sus
    Pâine pufoasă de casă - rețeta de pâine XXL cu lapte și iaurt
  • paine fara framantare cu secara taiata felii
    Pâine fără frământare cu făină de secară coaptă în oală de fontă
106 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.