Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Masa de Crăciun

Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură

Publicat la 16 ianuarie 2024 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

70 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 11 minute

Iată rețeta clasică de prăjitura cu gem și aluat răzuit care cu siguranță vă amintește de copilărie. Aluat fraged și crocant și o umplutură groasă și delicioasă de gem și nucă. Un desert delicios perfect oricând, în zile obișnuite când vrem ceva dulce și bun sau la sărbători.

Prajitura cu gem si aluat razuit

Veți mai găsi această prăjitură și sub alte denumiri: prăjitura râioasă, prăjitura cu aluat ras sau răzălit. Eu o știu descriscă ca "aluat răzuit". Oricum s-ar numi, este una dintre prăjiturile cele mai iubite.

Aluatul fraged și sfărmicios și se poate face cu unt sau cu untură și se combină perfect cu umplutura dulce-acrișoară de gem amestecat cu miez de nucă măcinat.

Pentru că la aluat folosim doar gălbenușuri, mie îmi place să bat spumă albușurile rămase și să le amestec cu magiun de prune, nucă și rom. În felul acesta nu risipesc albușurile și nici nu sunt nevoită să le congelez pentru mai târiu. Bonus: obțin un strat gros de umplutură cremoasă care face deliciul acestei prăjituri.

Prajitura cu gem si aluat razuit pudrata cu zahar

Dacă vă e dor și de alte deserturi ale copilăriei, blog mai găsiți rețeta de prăjitură Figaro, tot o combinație de aluat fraged și gem învelită cu un strat de bezea. Neapărat să o încercați și pe aceea!

Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru prăjitura cu gem și aluat răzuit
  • Mod de preparare prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta pas cu pas
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se păstrează
  • Alte sfaturi pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru prăjitura cu gem și aluat răzuit

Avem aici o prăjitură simplă, care se face cu ingrediente ieftine și obișnuite. Găsim mereu în frigider câteva ouă, unt sau untură și cu siguranță pe raftul din cămară un borcan de gem așteaptă să fie investit într-o prăjitură bună.

ingrediente pentru aluat fraged răzuit

ingrediente aluat fraged pentru prajitura cu gem si aluat razuit
  • 250 g unt rece cu 82% grăsime sau 180 g untură. Vedeți aici cum se face corect conversia între unt și untură.
  • 100 g zahăr pudră
  • 10 g zahăr vanilat
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 3 gălbenușuri
  • 500 g făină tip 000
  • 1 linguriţă praf de copt
  • un praf de sare
  • 3-4 linguri apă rece

ingrediente pentru umplutură

ingrediente umplutura pentru prajitura cu gem si aluat razuit
  • 3 albușuri
  • un praf de sare
  • 50 g zahăr
  • 350 g magiun de prune (sau un gem acrișor mai gros)
  • 150 g miez de nucă măcinat
  • 1 lingură rom

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru varianta video și alte sfaturi utile!

Mod de preparare prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta pas cu pas

Pentru prăjitura cu aluat răzuit vom începe prin a prepara aluatul fraged cu unt sau untură pentru că are nevoie de un repaus de 30 de minute la frigider. Cât timp stă aluatul la rece, vom pregăti umplutura: măcinăm nucile și le amestecăm cu gem și rom.

Pentru cele mai bune rezultate, vă sfătuiesc ca albușurile pentru umplutură să le bateți spumă după ce întindeți foaia de aluat și o așezați în tavă.

prajitura cu gem si aluat razuit - aluat frged la robot

1. În vasul robotului puneți: făina, praful de copt, sarea, zahărul pudră și untul rece tăiat cuburi mici. Mixați 30 de secunde să se combine.

prajitura cu gem si aluat razuit - adaugare galbenusuri in aluat

2. Adăugați gălbenușurile pe rând, mixând 10 secunde după fiecare. Veți avea la final un aluat încă nisipos, care nu se leagă.

prajitura cu gem si aluat razuit - apa adaugata in aluat fraged

3. Adăugați 3-4 linguri de apă rece și mixați până când aluatul se leagă. 3 linguri de apă ar trebui să fie suficient, dar în funcție de făina folosită e posibil să fie necesară încă o lingură de apă.

prajitura cu gem si aluat razuit - aluat fraged impachetat in folie alimentara

4. Răsturnați aluatul pe o folie alimentară, îl împachetați și îl dați la frigider pentru 30 de minute.

impartire aluat

5. După ce aluatul s-a răcit, îl scoateți din frigider, păstrați ⅔ din el pe blatul de lucru presărat cu puțină făină, iar restul de ⅓ de aluat îl băgați la congelator.

blat fraged in tava

6. Întindeți aluatul cu sucitorul la dimensiuni cu 1 cm mai mari decât dimensiunile tăvii și ajutându-vă de sucitor, mutați-l în tava tapetată cu hârtie de copt. Ridicați aluatul 1 cm pe marginile tăvii.

albusuri batute spuma

7. Mixați albușurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă. Adăugați zahărul tos și mixați din nou până se întăresc și devin ușor lucioase.

prajitura raioasa - umplutura

8. Puneți gemul și nuca măcinată într-un castron. Turnați romul apoi încorporați spuma de albușuri amestecând ușor.

prajitura cu gem si aluat razuit - intindere umplutura in tava

9. Turnați umplutura în tavă peste aluatul fraged și nivelați cu o spatulă.

prajitura cu gem si aluat razuit - aluat dat pe razatoare

10. Scoateți restul de aluat din congelator și îl radeți pe răzătoarea cu găuri mari direct în tavă peste umplutura de gem.

tava cu prajitura cu aluat razuit la cuptor

11. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru aproximativ 30 de minute sau până când se rumenește ușor.

Prajitura cu gem si aluat razuit

12. Lăsați prăjitura să se răcească în tavă înainte să o tăiați.

Ce puteți înlocui în rețetă

Ca la orice rețetă, putem face câteva ajustări în funcție de preferințe și de ingredientele pe care le avem la îndemână, în așa fel încât să nu afectăm gustul și calitatea prăjiturii. Iată ce puteți înlocui:

  • unt - se poate înlocui cu untură. În loc de 250 g unt, folosiți 180 g de untură. Veți obține un alat fraged și fin, dar pierdeți aroma grozavă de unt.
  • magiun - puteți folosi orice gem vă place. Ideal ar fi să aveți un gem bine legat, nu foarte umed.
  • nuci - le puteți omite dacă sunteți alergici, dar trebuie să folosiți în schimb 2 linguri de pesmet care să preia umiditatea din cremă astfel încât blatul să nu se umezească. În locul nucilor puteți folosi pudră de migdale sau alune măcinate.
  • rom - puteți folosi și alte arome care vă plac, de exemplu un extract de vanilie .
  • zahăr - dacă nu doriți să îl folosiți, se poate înlocui cu îndulcitorul vostru preferat. Recomand eritritol  pentru că este natural și nu modifică gustul preparatelor.

Prajitura cu gem si aluat razuit

Cum se păstrează

Prăjitura cu gem și aluat răzuit se păstrează foarte bine timp de 4-5 zile la temperatura camerei sau în cămară. Nu e nevoie să stea la frigider. Aluatul va fi din ce în ce mai fraged și mai bun.

Dacă ați făcut mai multă și vreți să o păstrați pentru mai târziu o puteți congela pentru 2-3 luni ambalată în pungi groase sau în caserole de plastic cu capac etanș.

Alte sfaturi pentru reușita rețetei

  • Mai ales dacă folosiți unt, e de preferat să frământați aluatul la robot și nu la mână. Căldura mâinilor înmoaie prea mult untul. Dacă nu aveți robot frământați aluatul cu 2 furculițe.
  • Nu frământați aluatul în exces pentru că se va întări și nu va mai fi fraged!
  • Dacă vă plac deserturile mai dulci șidoriți să mai adăugați zahăr în aluat, folosiți zahăr pudră, nu zahăr tos!
  • Adaptați timpul de coacere la cuptorul vostru și coaceți prăjitura doar până când aluatul devine ușor uscat și rumenit atât deasupra cât și dedesubt. Un timp prea scurt de coacere face ca aluatul să rămână crud și umed în interior. Dacă dimpotrivă, coaceți prea mult prăjitura, aluatul se va usca prea tare.
  • Ca să o puteți tăia în felii frumoase, prăjitura trebuie lăsată să se răcească foarte bine.

Întrebări frecvente

Pot folosi margarină în loc de unt?

Tehnic, aluatul va ieși fraged și cu margarină. Dar eu vă recomand să folosiți, totuși unt sau untură.

Pot să nu rad aluatul și să fac în schimb un grilaj deasupra?

Da, puteți proceda și în acest fel. Prăjitura va avea un aspect foarte frumos.

Pot folosi orice fel de gem la prăjitura cu aluat răzuit?

Da, folosiți gemul care vă place.

Pot face aluatul cu 1-2 zile înainte?

Da, aluatul se poate face dinainte și păstra la frigider, ambalat în folie alimentară. Când vreți să îl întindeți, îl scoateți cu 15 minute înainte pe blatul de lucru, altfel untul va fi prea tare și aluatul greu de întins.

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • reteta cornulete cu untura si smantana dospite cu drojdie
    Cornulețe cu untură și smântână dospite cu drojdie - rețetă video
  • prajitura Fanta
    Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
  • prăjitura chinezoaica
    Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
  • Prăjitura Semiluna cu nuci
    Prăjitura Semiluna cu nucă. Rețeta copilăriei mele.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prăjitura cu gem și aluat răzuit cu unt sau untură

Rețeta clasică de prăjitura cu gem și aluat răzuit ca în copilărie. Aluat fraged și crocant și umplutură groasă și delicioasă de gem și nucă.
5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 10 minutes minutes
Număr de porții: 20
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot de bucatarie KA
chopper electric
chopper electric

Rețeta Video

Ingrediente
 

pentru aluat fraged - tavă ~ 32x20x7 cm

  • 250 g unt rece cu 82% grăsime (sau 180 g untură)
  • 100 g zahăr pudră
  • 10 g zahăr vanilat
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 3 gălbenușuri
  • 500 g făină tip 000
  • 1 linguriţă praf de copt
  • un praf de sare
  • 3-4 linguri apă rece

pentru umplutură

  • 3 albușuri
  • un praf de sare
  • 50 g zahăr
  • 350 g magiun de prune (sau un gem acrișor mai gros)
  • 150 g miez de nucă măcinat
  • 1 lingură rom

Instrucțiuni de preparare
 

  • În vasul robotului puneți: făina, praful de copt, sarea, zahărul pudră și untul rece tăiat cuburi mici. Mixați 30 de secunde să se combine.
    prajitura cu gem si aluat razuit - aluat frged la robot
  • Adăugați gălbenușurile pe rând, mixând 10 secunde după fiecare. Veți avea la final un aluat încă nisipos, care nu se leagă.
    prajitura cu gem si aluat razuit - adaugare galbenusuri in aluat
  • Adăugați 3-4 linguri de apă rece și mixați până când aluatul se leagă. 3 linguri de apă ar trebui să fie suficient, dar în funcție de făina folosită e posibil să fie necesară încă o lingură de apă.
    prajitura cu gem si aluat razuit - apa adaugata in aluat fraged
  • Răsturnați aluatul pe o folie alimentară, îl împachetați și îl dați la frigider pentru 30 de minute.
    prajitura cu gem si aluat razuit - aluat fraged impachetat in folie alimentara
  • După ce aluatul s-a răcit, îl scoateți din frigider, păstrați ⅔ din el pe blatul de lucru presărat cu puțină făină, iar restul de ⅓ de aluat îl băgați la congelator.
    impartire aluat
  • Întindeți aluatul cu sucitorul la dimensiuni cu 1 cm mai mari decât dimensiunile tăvii și ajutându-vă de sucitor, mutați-l în tava tapetată cu hârtie de copt. Ridicați aluatul 1 cm pe marginile tăvii.
    blat fraged in tava
  • Mixați albușurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă. Adăugați zahărul tos și mixați din nou până se întăresc și devin ușor lucioase.
    albusuri batute spuma
  • Puneți gemul și nuca măcinată într-un castron. Turnați romul apoi încorporați spuma de albușuri amestecând ușor.
    prajitura raioasa - umplutura
  • Turnați umplutura în tavă peste aluatul fraged și nivelați cu o spatulă.
    prajitura cu gem si aluat razuit - intindere umplutura in tava
  • Scoateți restul de aluat din congelator și îl radeți pe răzătoarea cu găuri mari direct în tavă peste umplutura de gem.
    prajitura cu gem si aluat razuit - aluat dat pe razatoare
  • Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru aproximativ 30 de minute sau până când se rumenește ușor.
    tava cu prajitura cu aluat razuit la cuptor
  • Lăsați prăjitura să se răcească în tavă înainte să o tăiați.
    Prajitura cu gem si aluat razuit

Bine de știut:

  • Mai ales dacă folosiți unt, e de preferat să frământați aluatul la robot și nu la mână. Căldura mâinilor înmoaie prea mult untul. Dacă nu aveți robot frământați aluatul cu 2 furculițe.
  • Nu frământați aluatul în exces pentru că se va întări și nu va mai fi fraged!
  • Dacă vă plac deserturile mai dulci șidoriți să mai adăugați zahăr în aluat, folosiți zahăr pudră, nu zahăr tos!
  • Adaptați timpul de coacere la cuptorul vostru și coaceți prăjitura doar până când aluatul devine ușor uscat și rumenit atât deasupra cât și dedesubt. Un timp prea scurt de coacere face ca aluatul să rămână crud și umed în interior. Dacă dimpotrivă, coaceți prea mult prăjitura, aluatul se va usca prea tare.
  • Ca să o puteți tăia în felii frumoase, prăjitura trebuie lăsată să se răcească foarte bine.
Valori nutriționale
Prăjitura cu gem și aluat răzuit cu unt sau untură
Valori per porție
Calorii
319
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
16
g
25
%
Colesterol
 
56
mg
19
%
Carbohidrați
 
39
g
13
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
17
g
19
%
Proteine
 
5
g
10
%
Vitamina A
 
353
IU
7
%
Calciu
 
22
mg
2
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
70 shares
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x