Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

Ruladă cu mere rase - rețeta rapidă, într-o singură tavă

Publicat la 6 februarie 2024 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

194 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 10 minute

Ruladă cu mere rase, o rețeta simplă și foarte rapidă pentru că totul se coace într-o singură tavă: atât umplutura, cât și blatul. Practic, rulada iese din cuptor cam în 30 de minute de când te apuci de treabă. Mai lungă e așteptarea să se răcească ca să o poți tăia.

platou cu felii de rulada cu mere

Aceasta este categoric cea mai ușoară rețetă de ruladă care se poate face! Și una dintre cele mai pufoase și mai bune. Blatul este incredibil de moale și de aerat, e ca un norișor dulce și bun. Umplutura e dulce-acrișoară, fructată , cu aromă de scorțișoară.

Rulada aceasta simplă nici măcar nu are nevoie de decor. Doar ninsă cu puțin zahăr pudră și o urmă fină de scorțișoară măcinată și rulada este perfectă în simplitatea ei.

Dacă vă plac deserturile ușoare și rapide cu fructe, trebuie neapărat să încercați și rețeta mea de plăcintă creață cu foi fine, cumpărate! E cea mai crocantă și cea mai bună plăcintă cu mere!

rulada cu mere rase
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Mod de preparare
  • Cum se păstrează
  • Alte sfaturi pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete de rulade delicioase
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.

Iar mai jos vedeți dintr-o privire tot ce vă trebuie pentru cea mai pufoasă ruladă cu mere.

ingrediente cu etichete reteta rulada cu mere rase

pentru umplutura de mere rase

  • mere - eu am folosit mere Idared, dar orice mere aveți în casă sunt la fel de bune. De asemenea, puteți da merele pe răzătoare sau le puteți curăța, după cum doriți. Eu păstrez mereu coaja merelor pentru că e plină de fibre și de vitamine.
  • suc de lămâie proaspăt stors - reglează aciditatea și ajută merele să nu oxideze și să păstreze o culoare frumoasă în umplutură.
  • zahăr - încerc să folosesc cât mai puțin zahăr în rețetele mele, dar voi puteți doza cantitatea de zahăr după gust sau după cât de acre sunt merele pe care le folosiți.
  • arome - eu am folosit scorțișoară măcinată și extract de vanilie, dar și aici fiecare poate adapta după preferințe

pentru blatul pufos de ruladă

  • ouă - cu cât mai proaspete, cu atât mai bine. Ideal ar fi ca ouăle să fie la temperatura camerei ca să se spumeze mai bine, dar rulada din fotografii a fost făcută cu ouăle scoase direct din frigider și a ieșit minunat.
  • zahăr - am redus deja cantitatea de zahăr din blat, v-aș sfătui să nu încercați să reduceți mai mult pentru că avem nevoie de zahăr pentru a stabiliza spuma de ouă.
  • sare - echilibrează gustul și aromele. Nu o omiteți din deserturi!
  • coajă rasă de lămâie - pentru aromă. Eu am mereu în frigider un borcan cu coajă rasă de lămâie amestecată cu zahăr. E cel mai ieftin și cel mai bun aromatizant pentru prăjituri de casă!
  • lapte - dă elasticitate blatului
  • făină - pentru cel mai puos blat, folosiți făină tip 000
  • praf de copt - ne ajută să obținem un blat pufos
  • opțional - zahăr pudră și scorțișoară pentru servit

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Mod de preparare

Acum vă veți convinge că nu am exagerat deloc când am spus că aceasta este cea mai ușoară rețetă de ruladă! Nici măcar nu călim merele, iar pentru blat, nici măcar nu separăm ouăle.

Vă arăt mai jos rețeta pas cu pas, cu fotografii ca să vă fie ușor să o pregătiți:

cum se storc merele rase in sita pentru paste

1. Curățați merele de cotoare și le dați pe răzătoarea cu găuri mari sau la robot. Puneți merele rase într-o sită pentru paste așezată deasupra unui castron. Stoarceți foarte bine merele de sucul pe care îl conțin.

pregatire umplutura de mere rase pentru rulada

2. Puneți merele stoarse într-un castron, le stropiți cu suc suc de lămâie și peste ele puneți zahărul, vanilia și scorțișoara. Amestecați să se omogenizeze.

umplutura de mere rase in tava

3. Puneți umplutura de mere în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt și nivelați cu o spatulă ca să le așezați într-un strat uniform și compact.

pregatire blat pufos de rulada cu mixerul

4. Pentru blat puneți ouăle într-un castron (fără să le separați). Adăugați sarea, zahărul și coaja rasă de lămâie. Mixați 7-8 minute la viteză mare, până când ouăle se deschid la culoare și își triplează volumul. Turnați apoi laptele și mixați scurt, doar cât să se încorporeze.

aluat de rulada turnat in tava peste umplutura de mere rase

5. Cerneți făina și praful de copt direct în castron, peste spuma de ouă și încorporați-le cu o spatulă sau cu un tel de mână și mișcări ușoare. Turnați aluatul în tavă, peste umplutura de mere rase și nivelați cu o spatulă.

tava cu rulada cu mere bagata in cuptor

6. Dați tava la cuptor, la 180 de grade pentru 20 de minute. La cuptoarele pe gaz folosiți treapta medie. La cuptoarele electrice, căldură sus și jos fără ventilație.

hartie de copt asezata peste rulada

7. Scoateți tava din cuptor, lăsați rulada să se răcorească 5-7 minute, apoi așezați peste blat încă o foaie de hârtie de copt și peste ea un fund mare de lemn sau o tavă. Cu o mișcare rapidă răsturnați rulada pe fundul de lemn.

cum se ruleaza rulada cu mere in hartia de copt

8. Îndepărtați hârtia de copt care a fost peste mere și rulați aluatul folosindu-vă de hârtia de copt de la bază. Lăsați rulada să se răcească împachetată în hârtia de copt dar cu capetele libere ca să poată respira. Înainte de servire, opțional, pudrați cu zahăr pudră și scorțișoară.

felie de rulada cu mere rase

Cum se păstrează

Rulada cu mere se păstrează fragedă și pufoasă chiar și 3-4 zile dacă o ambalați în folie alimentară ca să nu se usuce.

De preferat ar fi să o înfășurați în folie înainte să o presărați cu zahăr pudră.

Alte sfaturi pentru reușita rețetei

  • Sucul rezultat de la stoarcerea merelor rase e plin de vitamine și minerale. Strecurați-l și bucurați-vă de o băutură proaspătă și naturală!
  • Dacă nu ați reușit să stoarceți foarte bine merele, le puteți căli în 2 linguri de ulei de floarea soarelui până se evaporă umiditatea în exces.
  • O altă soluție pentru merele prea zemoase este să adăugați în umplutură o lingură de amidon sau de pesmet care vor absorbi din umiditate.
  • Dacă vreți să folosiți mai multe mere, ar fi bine, totuși să nu exagerați cu cantitatea de umplutură. Merele aduc nu doar gust, ci și umiditate în acest desert și riscați ca rulada să se rupă.
  • Lăsați rulada să se răcească complet înainte să o tăiați. Aromele au timp să se așeze iar blatul rece se taie mai ușor și veți obține felii mai frumoase.
rulada cu mere rase

Întrebări frecvente

Ce soiuri de mere sunt cele mai potrivite pentru ruladă?

Pentru această ruladă, și în general în deserturile cu mere rase cel mai bine se potrivesc merele Idared, Florina, Ionatan, Granny Smith, etc.

Pot folosi alte fructe în loc de mere pentru această rețetă?

Merele pot fi înlocuite cu alte fructe care au o consistență similară și care pot oferi o aromă plăcută. Iată două opțiuni bune: dovleac sau gutui rase. Atât dovleacul, cât și gutuile ar trebui rase, călite și răcite înainte înainte de a le folosi în ruladă.

Pot face blatul cu cacao?

Da, pentru a face blatul de ruladă cu cacao, puteți înlocui 25 g de făină cu 20 g de pudră de cacao.

Alte rețete de rulade delicioase

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • rulada cu gem in doua variante simpla si cu cacao
    Ruladă cu gem în 2 variante, rețeta simplă și ieftină
  • Ruladă cu cremă de brânză şi mure
    Ruladă cu cremă de brânză şi mure
  • Rulada cu banane, crema de ciocolata si nuci crocante
    Ruladă cu banane, cremă de ciocolată și nuci crocante
  • Rulada cu frisca, visine si ciocolata
    Ruladă cu frișcă, vișine și ciocolată

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

felie de rulada cu mere rase

Ruladă cu mere rase - rețeta rapidă, într-o singură tavă

Ruladă cu mere rase, o rețeta simplă și rapidă! Umplutura și blatul se coc într-o singură tavă. Rulada e gata în 30 de minute!
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 15
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot philips
robot de bucătărie
mixer Breville
mixer de mână

Rețeta Video

Ingrediente
 

dimensiuni tavă: ~ 30x40 cm

umplutura de mere

  • 1 kg mere (cântărite necurățate)
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 50 g zahăr tos (sau după gust)
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță extract de vanilie

pentru blat

  • 5 ouă mărime M (~280 g) (sau 4 ouă mai mari L, XL)
  • 70 g zahăr
  • ½ linguriță sare
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 50 ml lapte
  • 150 g făină tip 000
  • 1 linguriță praf de copt
  • opțional - zahăr pudră și scorțișoară pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Curățați merele de cotoare și le dați pe răzătoarea cu găuri mari sau la robot. Puneți merele rase într-o sită pentru paste așezată deasupra unui castron. Stoarceți foarte bine merele de sucul pe care îl conțin.
    cum se storc merele rase in sita pentru paste
  • Puneți merele stoarse într-un castron, le stropiți cu suc suc de lămâie și peste ele puneți zahărul, vanilia și scorțișoara. Amestecați să se omogenizeze.
    pregatire umplutura de mere rase pentru rulada
  • Puneți umplutura de mere în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt și nivelați cu o spatulă ca să le așezați într-un strat uniform și compact.
    umplutura de mere rase in tava
  • Pentru blat puneți ouăle într-un castron (fără să le separați). Adăugați sarea, zahărul și coaja rasă de lămâie. Mixați 7-8 minute la viteză mare, până când ouăle se deschid la culoare și își triplează volumul. Turnați apoi laptele și mixați scurt, doar cât să se încorporeze.
    pregatire blat pufos de rulada cu mixerul
  • Cerneți făina și praful de copt direct în castron, peste spuma de ouă și încorporați-le cu o spatulă sau cu un tel de mână și mișcări ușoare. Turnați aluatul în tavă, peste umplutura de mere rase și nivelați cu o spatulă.
    aluat de rulada turnat in tava peste umplutura de mere rase
  • Dați tava la cuptor, la 180 de grade pentru 20 de minute. La cuptoarele pe gaz folosiți treapta medie. La cuptoarele electrice, căldură sus și jos fără ventilație.
    tava cu rulada cu mere bagata in cuptor
  • Scoateți tava din cuptor, lăsați rulada să se răcorrească 5-7 minute, apoi așezați peste blat încă o foaie de hârtie de copt și peste ea un fund mare de lemn sau o tavă. Cu o mișcare rapidă răsturnați rulada pe fundul de lemn.
    hartie de copt asezata peste rulada
  • Îndepărtați hârtia de copt care a fost peste mere și rulați aluatul folosindu-vă de hârtia de copt de la bază. Lăsați rulada să se răcească împachetată în hârtia de copt dar cu capetele libere ca să poată respira. Înainte de servire, opțional, pudrați cu zahăr pudră și scorțișoară.
    cum se ruleaza rulada cu mere in hartia de copt

Bine de știut:

    • Sucul rezultat de la stoarcerea merelor rase e plin de vitamine și minerale. Strecurați-l și bucurați-vă de o băutură proaspătă și naturală!
    • Dacă nu ați reușit să stoarceți foarte bine merele, le puteți căli în 2 linguri de ulei de floarea soarelui până se evaporă umiditatea în exces.
    • O altă soluție pentru merele prea zemoase este să adăugați în umplutură o lingură de amidon sau de pesmet care vor absorbi din umiditate. 
    • Dacă vreți să folosiți mai multe mere, ar fi bine, totuși să nu exagerați cu cantitatea de umplutură. Merele aduc nu doar gust, ci și umiditate în acest desert și riscați ca rulada să se rupă.
    • Lăsați rulada să se răcească complet înainte să o tăiați. Aromele au timp să se așeze iar blatul rece se taie mai ușor și veți obține felii mai frumoase.
  •  
  •  
  •  
Valori nutriționale
Ruladă cu mere rase - rețeta rapidă, într-o singură tavă
Valori per porție
Calorii
125
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
2
g
3
%
Colesterol
 
55
mg
18
%
Carbohidrați
 
25
g
8
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
15
g
17
%
Proteine
 
3
g
6
%
Vitamina A
 
121
IU
2
%
Calciu
 
19
mg
2
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • Prajituri Cartof in 2 variante: cu cacao si ciocolata pe farfurie alba
    Prăjitura "Cartof" – desertul copilăriei cu biscuiți și ciocolată
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
194 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.