Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Salate

Salată de pătrunjel cu avocado și legume

Publicat la 9 aprilie 2024 de Iuliana Sbîrnea - Un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

56 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 8 minute

O salată de pătrunjel cu avocado și legume nu trebuie să lipsească din meniul săptămânal în nicio perioadă a anului pentru că e plină de vitamine, de culori și de texturi minunate.

castron cu salata de patrunjel cu avocado

Din punctul meu de vedere pătrunjelul este vedeta acestei salate, așa că l-am folosit din belșug. Aduce multă prospețime și multă aromă în această salată, ca să nu mai vorbim de infuzia consistentă de vitamina C pe care o primim cu generozitate de la această plantă.

Cu toate că pătrunjelul din salată vă duce cu gândul la celebrul tabouleh, să știți că de fapt salata de azi e mult mai bogată în vitamine, figre și proteine, pentru că am pus în ea și avocado, roșii, castraveți si leguminoase valoroase precum boabele de fasole roșie și porumbul fiert.

E o salată consistentă și sățioasă, care se face repede și ușor și este perfectă pentru prânz sau pentru cină.

iuliana sbirnea
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum facem salată de pătrunjel cu avocado și legume - rețeta pas cu pas
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se servește
  • Cum se păstrează
  • Alte sfaturi pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Mai jos vedeți dintr-o privire tot ce am folosit eu în această salată, dar vă spun mai jos câteva lucruri despre ingredientele principale și vă dau și sugestii de înlocuire, în cazul în care nu aveți exact ingredientele folosite de mine.

Nu uitați să vedeți cantitățile exacte ale ingredientelor și varianta video a rețetei de la finalul postării.

Ingrediente listate cu etichete reteta salata de patrunjel cu avocado
  • pătrunjel - folosiți pătrunjel proaspăt, cât mai fraged și fiți generoși cu cantitatea. Eu am folosit 3 legături destul de mari.
  • avocado - aduce grăsimi bune în această salată. Puteți pune unul sau două, după cum doriți. Eu prefer întotdeauna avocado Hass, "ready to eat" pentru că este moale și cremos.
  • ceapă verde - o prefer pentru că are un gust mai blând decât ceapa albă uscată
  • roșii cherry - pentru aciditate și culoarea vibrantă care înveselește toată salata
  • castraveți - am folosit o jumătate de castravete Fabio 
  • fasole roșie - dintr-o conservă mică
  • boabe de porumb - tot din conservă
  • migdale - tocate mărunt care dau o textură ușor crocantă
  • ulei de măsline - am folosit foarte puțin, doar cât să înmoaie puțin pătrunjelul,
  • suc de lămâie
  • sare

Cum facem salată de pătrunjel cu avocado și legume - rețeta pas cu pas

Ca orice salată, și aceasta este foarte ușor de făcut, trebuie doar să pregătim ingredientele în ordinea potrivită, să amestecăm și să lăsăm timp aromelor minunate să se combine.

patrunjel proaspat tocat marunt cu cutitul pe fundul de lemn

1. Tăiați mărunt pătrunjelul care în prealabil trebuie spalat și uscat cu prosoape de hârtie. Puneți-l într-un castron încăpător.

legume taiate cuburi puse in castronul cu salata

2. Tăiați cubulețe roșiile și castravetele, tocați ceapa verde, mărunțiți migdalele și puneți-le pe toate peste pătrunjel.

suc de lamaie turnat prin sita peste cuburile de avocado din salata

3. Ultimul pe care îl prelucrați trebuie să fie avocado, pentru că oxidează repede și își schimbă culoarea. Scoateți-l din coajă cu o lingură, apoi taiați-l cubulețe și puneți-l în castron. Imediat, stropiți cuburile de avocado cu suc de lămâie.

ulei de masline turnat in castronul cu salata

4. Puneți în castron boabele de fasole scurse și clătite de lichidul din conservă și boabele de porumb fiert. Turnați uleiul de măsline, presărați sare după gust și dacă mai e nevoie, mai adaugați și suc de lămâie.

bol cu salata colorata amestecata cu doua linguri de lemn

5. Amestecați salata cu blândețe, folosind două linguri de lemn, până ce se combină toate ingredientele.

castron cu salata acoperit cu folie alimentara

6. Acoperiți castronul cu folie alimentară și lăsați salata la frigider pentru 15-20 de minute înainte de servire, timp în care pătrunjelul se va înmuia puțin și toate aromele se vor combina.

Ce puteți înlocui în rețetă

Ca orice rețetă de salată, și aceasta se poate adapta ușor după gusturi și după ingredientele pe care le aveți la îndemână. Iată câteva sugestii:

  • Pătrunjel - deși după mine este ingredientul principal, totuși îl puteți înlocui cu alte frunze verzi, de exemplu: salată verde, baby spanac, leurdă, fetică (valeriană), etc.
  • Avocado - este de asemenea un ingredient valoros, care nu poate fi înlocuit cu nimic, dar îl puteți omite dacă nu îl aveți sau nu vă place.
  • Ceapă verde - puteți folosi ceapă roșie sau ceapă eșalotă
  • Fasole roșie - o folosim în salate și pentru culoare dar și pentru că își păstrează boabele intacte după fierbere. O puteți înlocui cu fasole albă sau cu alte leguminoase, de exemplu cu boabe de năut fiert, cu linte verde sau maro.
  • Porumb fiert - puteți folosi în schimb bulgur sau arpacaș fiert, cuscus sau quinoa.
  • Roșii și castraveți - se pot înlocui cu alte legume, de exemplu cu ardei gras sau dovlecei

Cum se servește

Salata se poate servi proaspătă, imediat după pregătire dar devine și mai bună după ce stă puțin și toate aromele s-au amestecat. Lăsați-o la frigider pentru maxim 30 de minute.

Puteți mânca salata de pătrunjel cu avocado și legume ca atare, simplă, cu pâine prăjită sau cu lipii.

De asemenea este perfectă pentru picnicuri, petreceri și grătare în curte. Textura consistentă și prospețimea salatei se potrivesc perfect cu orice preparat la grătar, de la carne de pui, de porc sau burgeri.

Poate fi o garnitură excelentă și pentru peștele gătit la air fryer sau la cuptor, iar dacă țineti post sau aveți un regim de viață vegan puteți pregăti un tofu crocant la tigaie.

  • pulpe dezosate rumenite la airfryer
    Pulpe dezosate la airfryer - friptură de pui fragedă și rumenită perfect
  • Pui gatit cu usturoi si crenguta de rozmarin
    Pui la pungă de hârtie - rețeta de pui fraged la cuptor
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • Turte subţiri şi crocante la tigaie
    Turte subţiri şi crocante la tigaie (cu maia naturală)

Cum se păstrează

Ideal ar fi să pregătiți doar atâta salată câtă se poate mânca imediat deoarece dacă stă prea mult, pătrunjelul se înmoaie, avocado oxidează iar legumele își modifică textura și aroma.

Dacă totuși ati făcut prea multă și a mai ramas, păstrați-o la frigider, acoperită cu capac sau cu folie alimentară și consumați-o cât mai repede.

castron alb cu salata de patrunjel cu avocado pe fund de lemn

Alte sfaturi pentru reușita rețetei

Share something here that you think is key to making this recipe well, such as: Don't overcook the burgers! Sear the outside and cook to a minimum internal temperature, but they should still be juicy for best results.

Întrebări frecvente

Question 1

Visit the search results to see which questions come up under the People also ask section for your primary keyword, and answer them here

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • salata de dovlecei cruzi
    Salată de dovlecei cruzi în 5 minute! Cea mai simplă rețetă.
  • Salată de crudități
    Salată de crudități - multe vitamine, puține calorii!
  • Salata de fasole verde cu usturoi si iaurt
    Salată de fasole verde cu iaurt și usturoi
  • Salată colorată cu varză roşie şi alte vitamine
    Salată colorată cu varză roşie şi alte vitamine

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

castron cu salata de patrunjel cu avocado

Salată de pătrunjel cu avocado și legume

O salată de pătrunjel cu avocado și legume nu trebuie să lipsească din meniu pentru că e plină de vitamine, de culori și de texturi minunate.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
la rece: 20 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 3 legături de pătrunjel (aprox. 100 g)
  • 2 buc avocado
  • 4 fire ceapă verde
  • 6-7 roșii cherry (aprox. 130 g)
  • ½ castravete Fabio (aprox. 140 g)
  • 150 g fasole roșie
  • 100 g boabe de porumb
  • 30 g migdale (sau nuci, caju, fistic, etc.)
  • 20 ml ulei de măsline
  • sucul de la ½ lămâie
  • 1 linguriță sare de mare

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați mărunt pătrunjelul care în prealabil trebuie spalat și uscat cu prosoape de hârtie. Puneți-l într-un castron încăpător.
    patrunjel proaspat tocat marunt cu cutitul pe fundul de lemn
  • Tăiați cubulețe roșiile și castravetele, tocați ceapa verde, mărunțiți migdalele și puneți-le pe toate peste pătrunjel.
    legume taiate cuburi puse in castronul cu salata
  • Ultimul pe care îl prelucrați trebuie să fie avocado, pentru că oxidează repede și își schimbă culoarea. Scoateți-l din coajă cu o lingură, apoi taiați-l cubulețe și puneți-l în castron. Imediat, stropiți cuburile de avocado cu suc de lămâie.
    suc de lamaie turnat prin sita peste cuburile de avocado din salata
  • Puneți în castron boabele de fasole scurse și clătite de lichidul din conservă și boabele de porumb fiert. Turnați uleiul de măsline, presărați sare după gust și dacă mai e nevoie, mai adaugați și suc de lămâie.
    ulei de masline turnat in castronul cu salata
  • Amestecați salata cu blândețe, folosind două linguri de lemn, până ce se combină toate ingredientele.
    bol cu salata colorata amestecata cu doua linguri de lemn
  • Acoperiți castronul cu folie alimentară și lăsați salata la frigider pentru 15-20 de minute înainte de servire, timp în care pătrunjelul se va înmuia puțin și toate aromele se vor combina.
    castron cu salata acoperit cu folie alimentara
Valori nutriționale
Salată de pătrunjel cu avocado și legume
Valori per porție
Calorii
482
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
32
g
49
%
Carbohidrați
 
41
g
14
%
Fibre
 
18
g
75
%
Zahăr
 
6
g
7
%
Proteine
 
15
g
30
%
Vitamina A
 
5228
IU
105
%
Calciu
 
196
mg
20
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • salata calda de legume coapte cu telemea
    Salată caldă de legume coapte cu brânză - rețeta ideală pentru o cină rapidă
  • reteta salata de morcov cu iaurt grecesc
    Salată de morcovi și castraveți cu iaurt grecesc - rețetă simplă și sănătoasă
  • castron cu salata de telina cu morcov si maioneza
    Rețetă rapidă cu BlendyGo 3 - Salată de țelină cu maioneză dietetică
  • Castron cu salată ciuperci cu maioneză presărată cu pătrunjel.
    Salată de ciuperci cu maioneză dietetică și usturoi - rețeta pas cu pas
56 shares

Comentarii

  1. Gina a zis

    aprilie 03, 2024 at 10:28 am

    5 stars
    Superbă salata!

    Răspunde
5 from 1 vote

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x