• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Pește prăjit în mălai - cu mujdei și mămăliguță

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 25 nov. 2022 · Publicată: 23 mai 2020 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
136 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta tradițională de pește prăjit în mălai, servit cu mujdei și mămăliguță caldă. Află cum se prăjește peștele ca să fie auriu și crocant.

Nu vă puteți închipui ce fericire a fost pe mine să descopăr în congelator o ultimă punguță cu pește mic, primit de la țară și ascuns acolo de astă toamnă.

Pește prăjit în mălai

De bucurie că am descoperit așa comoară, l-am lăsat la dezghețat peste noapte în frigider și a doua zi m-am trezit cu gândul să îl tăvălesc prin mălai și să-l văd cum sfârâie în tigaie. I-am făcut și un video frumos, așa cum merită să aibă orice mâncare care ne bucură sufletul. Îl găsiți mai jos.

Nu e prima rețetă de pește prăjit de pe blog, mai găsiți și rețeta de hamsii prăjite ca la mare , dar uite că nu m-am putut abține să mai pun încă una. Și nici nu promit că va fi ultima 😀

Iar dacă totuși nu doriți miros de pește prăjit în casă, încercați rețeta de baby hering la cuptor. Delicioase toate!

Pește prăjit cu mămăliguță și usturoi

Eu una sunt o mare mâncătoare de pește, am crescut cu el și nu am nici o problemă cu oasele. Dar dacă e pe alese, prefer să prăjesc pește mic care devine uscat și crocant și care se mănâncă cu totul.

Nu trebuie să lipsească de lângă el mujdeiul și mămăliguța caldă. Dacă preferați sosul de hrean în oțet, e foarte bun și așa!. Îmi amintesc că în Israel am mâncat peștele Sfântului Petru care semăna foarte bine cu carasul nostru și despre care tot citisem că e deosebit de bun. Era, într-adevăr bun, cărnos, dar....i-a lipsit ceva: usturoiul. Dacă ar fi avut și mujdei, ar fi fost desăvârșit. În absența lui, n-a avut nici un farmec.

Peste prajit in malai

Mod de preparare pește prăjit în mălai

Să fim sinceri: să faci pește prăjit e cel mai simplu lucru din lume. Practic, nici nu ai nevoie de rețetă. Două lucruri trebuie să reții dacă vrei pește rumen și crocant:

  1. încinge bine uleiul
  2. nu îngrămădi peștii în tigaie

Dacă le știi pe astea 2, știi tot ce trebuie despre rețeta asta. Iar de vei dori să tăvălești peștele prin făină de grâu, nu prin mălai, să știi de la mine că tot bine va fi! Poftă bună! 🙂

pește mic
Pește pregătit
Peștele se scoate pe șervete de hârtie

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Peste prajit in malai

Pește prăjit în mălai

Rețeta tradițională de pește prăjit în mălai, servit cu mujdei și mămăliguță caldă. Află cum se prăjește peștele ca să fie auriu și crocant.
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 2 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 250 g pește
  • 100 g mălai
  • sare după gust
  • ulei pentru prăjit (aprox. 250 ml)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Curățați peștele de mațe și solzi și spălați-l în câteva ape.
  • Scurgeți peștele de apă, presărați-l cu sare. Frecați peștele cu mâinile să ajungă sarea peste tot. Lăsați-l 5-10 minute să își ia sare.
  • Încingeți bine uleiul într-o tigaie încăpătoare.Acesta trebuie să sfârâie când puneți peștele.
  • Treceți peștii prin mălai, scuturați excesul și prăjiți-i pe ambele părți la foc mare până devine auriu.
  • Scoateți peștele prăjit pe un prosop de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
  • Serviți peștele prăjit cu mujdei și mămăliguță.
Nutrition Facts
Pește prăjit în mălai
Amount per Serving
Calorii
562
% Daily Value*
Grăsimi
 
34
g
52
%
Colesterol
 
83
mg
28
%
Carbohidrați
 
38
g
13
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
27
g
54
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Pește în strachină

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
136 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.