Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Masa de Crăciun

Piftie de porc

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 11 ian. 2019 · Publicată: 11 ian. 2015 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 3 comentarii
14 shares
Mergi la rețetă

Piftie de porc

Au cam trecut sărbătorile de iarnă şi eu nu am apucat să postez reţeta de piftie de porc. Am scris-o acum, că poate mai sunt întârziaţi sau pofticioşi care nu au apucat să o facă de Crăciun sau de revelion. Şi scriind eu despre cărniţă şi şoric şi usturoi..., m-a izbit aşa o poftă şi un gând năstruşnic: ce-ar fi să mai fac o tură? 🙂

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Piftie de porc

Piftie de porc

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

pentru 4 porţii mari

  • 2 picioare de porc
  • un rasol de porc (ideal ar fi să puneţi şi şoric sau urechi de porc, dacă aveţi)
  • 4 ouă fierte (sau de preferat 10-12 ouă de prepeliță fierte)
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • boabe de piper
  • 1 căpăţână de usturoi
  • sare

Instrucțiuni de preparare
 

  • Picioarele şi rasolul se pârlesc la flacăra aragazului, apoi se freacă cu mălai şi se spală în mai multe ape până sunt albe şi curate.
  • Se pune carnea la fiert cu apă rece în care adăugăm o linguriţă de sare. Apa trebuie să fie cam cu vreo 3 degete mai sus decât carnea.
  • Se lasă să fiarbă la foc mare şi se îndepărtează spuma care se formează deasupra ori de câte ori este nevoie. Când observăm că nu se mai formează spuma, adăugăm legumele, boabele de piper, potrivim gustul de sare, apoi dăm focul mic şi lăsăm carnea să fiarbă în jur de 2-3 ore, până când se desprinde singură de pe os. Cu cât fierbe mai mult la foc mic, cu atât răcitura va fi mai clară.
  • Scoatem carnea, o alegem de grăsime, o porţionăm în castronele (eu am descoperit ca cel mai bine ma împac cu niște cutii de la înghețată ;)) şi adăugăm bucăţele de morcov fiert şi jumătăţi de ou, sau ouă întregi dacă folosiți de prepeliță.
  • Strecurăm zeama în care a fiert carnea şi mai îndepărtăm din grăsime dacă ni se pare că s-a adunat prea multă şi o lăsăm să se răcorească puţin înainte de a-i pune usturoiul.
  • Adăugăm usturoiul trecut prin presă şi lăsăm supa acoperită timp de 10 minute ca să se aromatizeze.
  • Strecurăm din nou supa pentru a scapa de bucăţile de usturoi, apoi o turnăm în castronelele deja pregătite.
  • Dăm castronelele la rece până a doua zi, fie la frigider, fie afară dacă e destul de frig.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Piftie de porc

Piftie de porc

Puteţi printa reţeta de piftie de porc pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete de iarnă.

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Un platou plin cu biscuiți Zebra – desertul perfect pentru musafiri sau pauza de cafea.
    Biscuiți Zebra din aluat cu unt și cacao – fără praf de copt, aspect spectaculos!
14 shares

Comentarii

  1. reparatii parbrize a zis

    ianuarie 17, 2015 at 4:50 am

    bunica mea face piftie, si vb dintrun com mai sus, o face cu oua de prepelita, este absolut geniala

    Răspunde
  2. Claudia a zis

    ianuarie 12, 2015 at 10:35 am

    Ce coincidenta! Si eu tot racituri de porc am azi in meniu 🙂
    Interesanta reteta ta. Eu o fac altfel, mai simpla si fara legume si oua. Am sa incerc cu prima ocazie si varianta ta 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 13, 2015 at 4:13 pm

      Ii poti pune oua de prepelita intregi, se aseaza mai frumos 😉

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.