Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Pască fără aluat cu brânză și stafide – rețetă tradițională pentru Paște

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 23 mart. 2025 · Publicată: 27 mart. 2015 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 5 comentarii
154 shares
Mergi la rețetă

Citește rețeta în 6 minute

Această rețetă de pască fără aluat este perfectă pentru cei doresc pe masa de Paște o pască cremoasă, făcută ușor, fără dospire, frământare și întinderea aluatului. Se face rapid, cu ingrediente simple, iar rezultatul este un desert fin, delicat și plin de stafide.

Pasca fara aluat

Dacă vreți o variantă mai ușoară decât pasca tradițională cu aluat de cozonac și cruce pe mijloc , atunci această rețetă este exact ce vă trebuie. O altă variantă de pască mai ușoară decât cea clasică, este pasca cu blat de pandișpan. Este delicioasă și se face aproape la fel de ușor ca și rețeta noastră de astăzi. Vă recomand să o încercați, o să vă placă sigur!

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Mod de preparare - rețeta video detaliată
  • Mod de preparare pască fără aluat - rețeta pas cu pas
  • Cum se servește?
  • Cum se păstrează?
  • Sfaturi profesionale pentru reușită
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete de pască pe care să le încercați
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

  • 500 g brânză de vaci grasă - poate fi înlocuită cu urdă sau ricotta pentru o textură mai fină. Vedeți aici ghidul brânzeturilor pentru deserturi ca să vă orientați la conținutul de grăsimi și număr de calorii.
  • 4 ouă
  • 200 g smântână - contribuie la textura moale și cremoasă. Puteți folosi și o smântână mai slabă, de exemplu cu 12-15% grăsime.
  • 100 g unt topit - adaugă un gust bogat și ajută la frăgezimea compoziției.
  • 100 g zahăr - ajustați cantitatea după preferințe. Poate fi înlocuit cu îndulcitor sau miere, dar textura poate varia.
  • 70 g făină tip 000 - ajută la legarea compoziției.
  • 100 g stafide - pot fi înlocuite cu merișoare sau fructe goji hidratate, picături de ciocolată termostabilă sau coajă de portocală confiată.
  • 1 lingură extract de vanilie
  • zahăr pudră - pentru ornat la final (opțional).

Mod de preparare - rețeta video detaliată

Vedeți aici rețeta video pentru a observa textura ideală a compoziției și cum trebuie să arate pasca la final. Abonați-vă la canal pentru mai multe rețete: Apasă aici pentru abonare

Mod de preparare pască fără aluat - rețeta pas cu pas

galbenusuri batute spuma pentru reteta de pasca fara aluat

1. Separați ouăle: albușurile într-un castron, gălbenușurile în altul. Bateți gălbenușurile cu zahărul până devin deschise la culoare și cremoase.

branza dulce si smantana puse in castron peste spuma de galbenusuri

2. Adăugați brânza de vaci, smântâna și vanilia și mixați până la omogenizare.

unt topit si racit incorporat in ingredientele pentru pasca

3. Încorporați untul topit și răcit în fir subțire, amestecând continuu.

faina si stafide in compozitia pentru pasca fara aluat

4. Adăugați făina cernută, amestecând ușor, iar la final, adăugați stafidele și amestecați.

spuma de albusuri incorporata in compozitia pentru apsca fara aluat

5. Bateți albușurile spumă tare, până nu mai cad de pe teluri și încorporați-le cu mișcări ușoare, de jos în sus, pentru a păstra aerul în compoziție.

pasca fara aluat in tava rotunda pregatita pentru coacere

6. Turnați compoziția în tavă și nivelați ușor. Coaceți pasca la 180°C pentru aproximativ 50 de minute, până devine aurie.

pasca fara aluat lasata la racit in tava ca sa nu se rupa

7. Lăsați pasca să se răcească în tavă, pentru că este fragilă când e caldă.

pasca fara aluat pe platou de servire pudrata cu zahar

8. După răcire, scoateți-o pe un platou și, dacă doriți, pudrați-o cu zahăr.

Cum se servește?

Pasca fără aluat este delicioasă rece, după ce a stat câteva ore la frigider. Se poate servi simplă, cu zahăr pudră, miere, un moț de frișcă naturală bine bătută, fructe proaspete sau alături de dulceață sau un sos de fructe.

Cum se păstrează?

  • Pasca fără aluat se păstrează la frigider, acoperită, pentru 3-4 zile.
  • Nu vă recomand să o congelați, deoarece textura devine apoasă la decongelare.
Pasca fara aluat

Sfaturi profesionale pentru reușită

  • Brânza trebuie să fie bine scursă - dacă e prea apoasă, pasca va fi moale în mijloc.
  • Albușurile trebuie bătute spumă tare și încorporate ușor, pentru o textură aerată.
  • Nu deschideți cuptorul în primele 30 de minute, altfel pasca se va lăsa.
  • Folosiți hârtie de copt - astfel, pasca va ieși mai ușor din tavă, fără să se rupă.

Întrebări frecvente

Pasca mea a ieșit moale în mijloc, ce am greșit?

Probabil brânza a avut prea mult zer sau pasca nu a fost lăsată suficient la răcit.

Pot face rețeta fără smântână?

Da, puteți înlocui smântâna cu iaurt grecesc, dar textura poate fi ușor diferită.

Cum știu că pasca este coaptă?

Faceți testul cu scobitoarea - trebuie să iasă curată, dar mijlocul va fi ușor moale.

Alte rețete de pască pe care să le încercați

  • Pascute cu branza dulce si stafide
    Păscuțe cu brânză dulce și stafide, cu aluat de cozonac
  • reteta pasca fara faina 3 linguri
    Pască fără făină, cu brânză dulce și stafide - rețeta "3 linguri"
  • Pasca cu visine. Cheesecake cu visine.
    Cheesecake cu vișine la cuptor. Pască cu vișine.
  • Pască cu ciocolată
    Pască delicioasă cu ciocolată - rețeta simplă pe care o vei face tot anul

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pasca fara aluat

Pască fără aluat cu brânză de vaci și multe stafide

Pască fără aluat cu brânză de vaci, smântână și stafide - cremoasă, fină și ușor de făcut. Rețetă tradițională, perfectă pentru Paște!
5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 50 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 5 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Ingrediente
 

pentru o forma de 26 cm

  • 500 g brânză de vaci grasă
  • 4 ouă
  • 200 g smântână 12% grăsime
  • 100 g unt topit
  • 100 g zahăr
  • 70 g făină tip 000
  • 100 g de stafide
  • 1 lingură extract de vanilie
  • opțional-zahăr pudră pentru ornat

Instrucțiuni de preparare
 

  • Separați ouăle: albușurile într-un castron, gălbenușurile în altul. Bateți gălbenușurile cu zahărul până devin deschise la culoare și cremoase.
    galbenusuri batute spuma pentru reteta de pasca fara aluat
  • Adăugați brânza de vaci, smântâna și vanilia și mixați până la omogenizare.
    branza dulce si smantana puse in castron peste spuma de galbenusuri
  • Încorporați untul topit și răcit în fir subțire, amestecând continuu.
    unt topit si racit incorporat in ingredientele pentru pasca
  • Adăugați făina cernută, amestecând ușor, iar la final, adăugați stafidele și amestecați.
    faina si stafide in compozitia pentru pasca fara aluat
  • Bateți albușurile spumă tare, până nu mai cad de pe teluri și încorporați-le cu mișcări ușoare, de jos în sus, pentru a păstra aerul în compoziție.
    spuma de albusuri incorporata in compozitia pentru apsca fara aluat
  • Turnați compoziția în tavă și nivelați ușor. Coaceți pasca la 180°C pentru aproximativ 50 de minute, până devine aurie.
    pasca fara aluat in tava rotunda pregatita pentru coacere
  • Lăsați pasca să se răcească în tavă, pentru că este fragilă când e caldă.
    pasca fara aluat lasata la racit in tava ca sa nu se rupa
  • După răcire, scoateți-o pe un platou și, dacă doriți, pudrați-o cu zahăr.
    pasca fara aluat pe platou de servire pudrata cu zahar

Bine de știut:

  • Brânza trebuie să fie bine scursă - dacă e prea apoasă, pasca va fi moale în mijloc.
  • Albușurile trebuie bătute spumă tare și încorporate ușor, pentru o textură aerată.
  • Nu deschideți cuptorul în primele 30 de minute, altfel pasca se va lăsa.
  • Folosiți hârtie de copt - astfel, pasca va ieși mai ușor din tavă, fără să se rupă.
Nutrition Facts
Pască fără aluat cu brânză de vaci și multe stafide
Amount per Serving
Calorii
452
% Daily Value*
Grăsimi
 
31
g
48
%
Colesterol
 
150
mg
50
%
Carbohidrați
 
30
g
10
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
21
g
23
%
Proteine
 
16
g
32
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare
  • vas alb plin cu gogosi aurii moi si pufoase
    Gogoși moi și pufoase cu drojdie uscată rețetă simplă fără pahar!
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
154 shares

Comentarii

  1. Ella Enache a zis

    august 02, 2016 at 4:04 am

    Se pot pune fructe proaspete ?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 02, 2016 at 7:03 am

      Da, dar sa nu fie fructe prea zemoase.

      Răspunde
  2. Andrada c a zis

    aprilie 07, 2015 at 12:37 pm

    Am facut-o sambata, ca sa vad cum iese sa nu risc sa nu iasa si sa raman fara pasca de sarbatori. Vreau sa zic ca a iesit perfecta, i-a placut si sotului foarte mult, asa ca o refac acum de Paste. Poate doar putin mai dulce ar fi fost buna.

    Răspunde
  3. Claudia a zis

    martie 27, 2015 at 4:23 pm

    Mmm, ce fain, fara aluat 🙂 Am sa incerc si eu varianta asta acum de Paste. Merci de idee 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 27, 2015 at 4:23 pm

      Se face usor de tot 🙂

      Răspunde
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Scovergi tradiționale de post din aluat de pâine, rumenite frumos, așezate în teanc pe farfurie
    Scovergi moi și pufoase de post - rețetă tradițională din aluat de pâine
  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.