Banalii cartofi într-o reţetă simplă-simplă, dar cu efect garantat. Pregătiţi în acest fel, la cuptor, aromatizaţi cu usturoi şi rozmarin vor avea un gust şi o aromă deosebită. Pot fi consumaţi ca atare, lângă o salată de sfeclă, sau de murături asortate, sau îi puteţi servi drept garnitură lângă o carne la grătar.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 1 kg de cartofi
- 50 ml de ulei ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi
- o crenguţă de rozmarin (sau o linguriţă de ace uscate)
- ½ linguriţă de boia de ardei dulce
- sare şi piper după gust
- pătrunjel verde pentru decor
Instrucțiuni de preparare
- Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie sferturi sau cuburi cât doriţi de mari.
- Se pun cartofii într-un castron încăpător, se adaugă uleiul, usturoiul trecut prin presă, sarea, piperul măcinat, boiaua si acele de rozmarin şi se amestecă bine să se condimenteze uniform toţi cartofii.
- Se pun apoi cartofii într-o tavă unsă cu puţin ulei, care va merge la cuptor.
- Se acoperă cu o folie de aluminiu în primele 20 minute, apoi se îndepărtează folia şi se lasă încă 10-15 minute, sau până când cartofii încep să se rumenească şi furculiţa intră uşor în ei.
- Se servesc calzi, înveseliţi cu frunzuliţe de pătrunjel proaspăt.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Puteţi printa reţeta de cartofi la cuptor cu usturoi şi rozmarin pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru inspiraţia viitoare.
Poftă bună!
Claudia
Cat de simpli si cat de bun! 🙂 Parca simt de aici aroma cartofilor copti asa in tava, la cuptor..mmm... 🙂
Iuliana
Si eu abia astept sa ii refac maine 🙂