Rețeta simplă de supă-cremă de morcov cu ghimbir. O combinație surprinzător de gustoasă, supa este foarte dietetică și ușor de făcut.
De prima dată când am încercat-o, supa-cremă de morcov cu ghimbir a devenit una dintre preferatele mele.
Gustul dulceag al morcovilor se combină subtil cu aroma puţin iute şi astringentă a ghimbirului şi rezultă o cremă cu un gust tare interesant. Şi mai e şi dietetică! Asta desigur, dacă alegeți să o serviți fără smântână și fără parmezan ras! 😉
Nu mai spun că are o culoare fantastică, asta vedeţi voi şi singuri în poze. Din fericire nu e o supă sezonieră, ne putem bucura de ea oricând în timpul anului, căci morcovi şi rădăcină de ghimbir găsim oricând, fără probleme.
Alte rețete de supă cremă pe care veți dori să le încercați
Supele cremă nu doar că sunt ușoare, dietetice și rapide, dar sunt și o metodă excelentă să îi păcăliți pe mofturoșii familiei - mici sau mari 😉 - să consume legume pe care în mod obișnuit poate că le refuză.
Vă las mai jos câteva sugestii de supe care vor deveni preferatele familiei:
- supă de somon cu legume
- supă cremă de gulii
- supă cremă de năut cu șunculiță crocantă
- supă cremă de ardei copți
Mod de preparare supă-cremă de morcov cu ghimbir
Modul de preparare pentru supa noastră de astăzi este la fel de simplu ca la orice rețetă de supă cremă. Practic, tot ce avem de făcut este să fierbem legumele și să le pasăm cu un blender de mână.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Supă-cremă de morcov cu ghimbir
Echipamente necesare
Ingrediente
- 3 morcovi potriviţi ca mărime
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 cartofi mijlocii
- 1 ceapă mare
- ½ de ţelină
- o bucată de ghimbir de aprox. 3 cm
- smântână sau parmezan (opţional)
- pătrunjel
Instrucțiuni de preparare
- Legumele, inclusiv ghimbirul se curăţă de coajă, se taie bucăţi mari şi se pun la fiert în aproximativ 2 litri de apă cu sare.
- Când legumele sunt fierte, se scurg, dar se păstrează separat supa în care au fiert. Pentru că ghimbirul şi-a făcut deja datoria şi a lăsat aroma lui fină în supă, îl putem arunca.
- Pasăm legumele cu blenderul şi subţiem crema obţinută cu supa păstrată deoparte, până se ajunge la consistența dorită.
- Potriviţi de sare, eventual şi puţin piper dacă vă place.
- Presăraţi cu pătrunjel tocat şi serviţi-o neapărat cu crutoane aromate.
- Dacă nu ţineţi post şi nici la dietă nu sunteţi, o puteţi servi cu smântână sau parmezan ras deasupra.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
În clipul de mai jos puteți vedea cum fac eu crutoanele aromate din pâine, ce condimente folosesc și cât le țin la cuptor. Click pe fotografie pentru rețetă!
Iar dacă încă nu te-ai abonat la canalul de YouTube, o poți face chiar acum pentru că săptămânal apar acolo rețete noi explicate pas cu pas. Click aici pentru abonare!
Reţeta de supă-cremă de morcov cu ghimbir poate fi printată ca să o aveţi la îndemână atunci când o preparaţi sau ca să o păstraţi pentru mai târziu.
Angelica a zis
Foarte buna.Multumesc!
Iuliana a zis
Ma bucur mult ca ti-a placut! 🙂
Cristina s World a zis
Arata minunat!!!! Ce culoare frumoasa ♥
Multumesc frumos pentru participare! Te mai astept si cu alte idei! 😀
Iuliana M. a zis
Si eu multumesc pentru provocare, Cristina. Sper sa mai revin cu o reteta pana la sfarsitul lunii 🙂
Cristina a zis
Minunata !! azi e pe lista 🙂
Iuliana M. a zis
Ma bucur ca te-am inspirat, Cristina! 🙂