Mod de preparare pandişpan cu cacao
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 7 ouă mari
- 7 linguri de zahăr
- 7 linguri de făină
- 1 lingură de cacao
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
Instrucțiuni de preparare
- Înainte să ne apucăm de treabă, trebuie să aprindem cuptorul să se încălzească la foc mediu (180 grade) şi să pregătim o formă de chec. Fie se unge cu unt sau ulei şi se tapetează cu făina, fie se îmbracă în hârtie de copt, cum vi se pare mai uşor.
- Albuşurile se bat cu mixerul sau cu telul pâna devin spumă tare. Se pun pe rând cele 7 linguri de zahăr şi se bat din nou până se întăresc. Se adaugă coaja rasă de lămâie, gălbenuşurile şi se amestecă uşor până la omogenizare. Făina cernută se toarnă peste compoziţia de ouă şi zahăr şi se amestecă foarte uşor cu telul, cu mişcări de jos în sus, până când este complet încorporată.
- Se toarnă ¾ din compoziţie în tava pregătită. Peste compoziţia rămasă, se adaugă pudra de cacao, se amestecă şi se toarnă în tavă. Vă puteţi juca puţin cu o furculiţă pentru a amesteca cele două compoziţii.
- Daţi la cuptor pentru 30-40 de minute, până când checul trece testul cu scobitoarea.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Aceeaşi reţetă, cu sau fără cacao, o folosesc şi pentru prepararea blatului de tort, adaptând cantităţile după cât de mare vreau să fie tortul. Click pe poza de mai jos pentru reţeta de blat de tort din pandişpan.
Nu uitați că puteți printa rețeta de pandișpan cu cacao pentru a o avea la îndemână atunci când o preparați sau să o păstrați la colecție pentru mai târziu.
Ghindaa
Arata ok.Nu stiu de ce, fundalul la mine pe ecran arata albicios.Chestie de cromatica, presupun. in rest, foarte bine ca ai trecut pe domeniu propriu. Si eu am de gand.
Iuliana
Multumesc, Ghinduţ!
O fi de la setarile monitorului?
La tine va fi simplu ca treci tot pe wordpress, pe mine ma ia groaza cand ma gandesc sa trec si Petala...trebuie fiecare postare luata la mana si aranjata...
Sonia
Să vă fie bine și cald în noua casă. Și să se simtă mereu miros de gustos și bun!
Iuliana
Multumim mult, Sonia! 🙂
Dar tu nu esti deja la Straja? 😉
Distractie placuta si week-end de poveste sa ai!
Claudia
iuliana, ce bine arata noua hainuta a blogului. Si fotografiile sunt foarte reusite, profesionale as spune!:) Multumim de retetele bune!
Iuliana
Multumesc, Claudia! 🙂 Ma straduiesc, uneori ies mai bine, alteori...nu prea...sunt incepatoare, inca.
Cristina
La multe retete pe noul blog!!
Iuliana
Multumesc, Cri! 🙂