O ciorbă de pui cu zdrențe de ou în loc de fidea sau tăieței. E o rețetă clasică, ca la mama acasă. Zeama e limpede și gustoasă, plină de legume, ușor acrișoară, sau mai mult, după gusturile fiecăruia. Este excelentă cu o lingură de smântână și eventual un ardei iute alături 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- aprox. 500 g de carne de pui (aripi, gat, toată partea din spate, pipota, inima)
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 2 morcovi
- ¼ de țelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- câteva boabe de mazăre
- 1 dovlecel mic
- 1 cană de pulpă de roșii (sau o conservă)
- 1 cană de borș (poate fi și zeamă de la murături sau de la varza murată ; ))
- 2 ouă
- 2 linguri de faină
- sare după gust
- pătrunjel sau leuștean verde
- smântână (opțional)
Instrucțiuni de preparare
- Puiul bine curățat, pârlit și porționat, se pune la fiert într-o oală cu apă rece (cam 4 litri) și o linguriță de sare. Se îndepărtează din când în când spuma care se formează deasupra. Nu e deloc toxică așa cu se spune în popor, dar tulbură puțin zeama, deși la ciorbe asta nu deranjează atât de tare ca la supele clare.
- Dacă sunteți norocoși să aveți un pui de țară, probabil că va fierbe ceva mai greu. Puiul cumpărat din supermarket fierbe foarte repede. Când carnea e fiartă pe jumătate, se adaugă zarzavaturile tăiate cuburi și se lasă ciorba să fiarbă la foc moderat spre mic.
- Când au fiert și zarzavaturile, iar carnea e moale și intră ușor furculița în ea, adaugăm roșiile și borșul (sau zeama de la murături) și potrivim gustul de sare. Lăsăm să mai dea câteva clocote bune (10-15 minute).
- Intre timp batem într-un castron cele doua ouă, adăugăm faina și o batem la un loc cu ouăle folosind o furculiță. Nu va speriați dacă se formează câteva cocoloașe mici. Se vor umfla și ele în contact cu supa fierbinte și vor fi delicioase. Turnam în castron un polonic de supă și subțiem compoziția.
- Turnam ouăle în ciorbă amestecând continuu ca sa se desfacă în zdrențe, apoi stingem focul.
- Se servește cu leuștean sau pătrunjel verde tocat și opțional cu smântână.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de ciorbă de pui cu zdrențe de ou pentru a o păstra în propria voastră carte de bucate aromate
Poftă bună!
Valentia Mihaescu
Buna ciorba asta cu asa multe legume! Exact cum imi place mie.!
Iuliana
Ma bucur ca iti place, Valentia! Asa ne place si noua, groasa, cu multe zarzavaturi 🙂
Claudia
Buna, bunicica! 🙂
Si eu am azi in meniu tot ciorbita de pui. De facut 😉 Asa ca am sa incerc varianta ta, adica sa ii pun zdrente 🙂
Iuliana
Sa imi spui daca v-a placut 🙂