Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Conserve

Ulei de măsline aromatizat

5 shares
Mergi la rețetă

Ulei de măsline aromatizat

Mare noroc am avut şi luna asta la provocarea secretă că mi-a picat spre scotocire blogul Monicăi, blog prin ale cărui cotloane am mai tras eu cu coada ochiului 😉 şi cu alte ocazii şi mereu mi-a plăcut ce am găsit. Reţete faine, poze frumoase şi o atmosferă caldă şi veselă. Se vede că Monica pune mult suflet şi pasiune în ceea ce face.

Şi cum ziceam, am scotocit, şi-am scotocit, m-am hotărât de vreo 10 ori la 10 reţete şi m-am răzgândit tot de atâtea ori. Până într-o zi când m-am apucat să fac paste şi m-am gândit ce bine ar fi mers nişte ulei aromatizat cum am văzut la Monica pe blog! Aşa că am rămas la această reţetă şi nu m-am mai răzgândit, ci m-am pus pe preparat. Vorba vine, că manopera nu durează mai mult de 2 minute, hai să zicem 3 minute dacă eşti foarte moşcăit 😀  Mai mult durează să scotoceşti prin cutii după mirodeniile preferate.

Ulei de măsline aromtizat

Avusesem cu ceva timp în urmă un ulei aromatizat care mi-a plăcut atât de tare că nici nu m-am îndurat să îi arunc sticluţa după ce s-a golit. Păcat că i-am îndepărtat eticheta, căci dacă o păstram, aş fi folosit aceleaşi ierburi. Dar a fost bine şi aşa, că l-am făcut fix pe gustul nostru, aromat şi picant.

Eu o să vă spun mai jos ce am folosit eu pentru uleiul aromatizat, dar voi puneţi ce ierburi sau mirodenii vă plac, în proporţiile care vă plac. Puteţi pune usturoi, boabe de muştar, mentă, salvie, cuişoare, oregano, etc.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ulei de măsline aromatizat

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 200 ml de ulei de măsline extravirgin de calitate bună
  • boabe de piper alb
  • boabe de piper roşu
  • boabe de piper negru
  • ½ de baton de scorţişoară
  • ardei iuţi uscaţi
  • busuioc uscat
  • rozmarin uscat
  • mărar uscat
  • pudră de ghimbir
  • coajă de lămâie

Instrucțiuni de preparare
 

  • Ca să vă faceti o idee despre proporţii aş zice că trebuie să aveţi cam 2 linguri rase de mirodenii la cei 200 ml de ulei.
  • Recipientul folosit e bine să fie din sticlă, nu din plastic, să fie curat şi uscat foarte bine.
  • Se pun pur şi simplu ierburile preferate în ulei, se sigiliează cu un dop sau capac etanş şi se lasă la macerat într-un loc răcoros şi întunecat (dar nu la frigider) timp de o săptămână.
  • Apoi se foloseşte la aromatizarea sosurilor, a supelor-creme, pentru carne sau legume la grătar, dar şi pentru turnat un firicel subţire peste paste sau peste felii de pâine neagră prăjită şi crocantă. Ahh ce bunătate!

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Ulei de măsline aromtizat

Postarea participă la Provocarea Secretă a cărei gazdă de Ianuarie 2015 este Liliana.

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de ulei de măsline aromatizat pentru a o adăuga în propria voastră carte de bucate aromate 🙂

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • gem de mere rase
    Gem de mere rase cu scorțișoară și rom - rețetă simplă pentru iarnă
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • zacusca de ciuperci
    Zacuscă de ciuperci pentru iarnă - Rețetă tradițională cu Champignon și Pleurotus
  • prune in suc propriu la borcan pentru iarna
    Prune la borcan fără zahăr - rețetă simplă și sănătoasă în suc propriu
5 shares

Comentarii

  1. Claudia a zis

    februarie 01, 2015 at 2:07 pm

    Super pozele. Imi place mult sticluta. Nu ai una in plus? :p

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 01, 2015 at 4:59 pm

      Claudia, nu am, dar cand mai pleaca A. in Olanda ii spun sa-ti aduca, ca pe asta de acolo o avem 🙂

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.