Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Fursecuri

Batoane de cereale cu fructe uscate

Publicat la 13 martie 2015 de Iuliana Sbîrnea - 14 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

637 shares
Mergi la rețetă

De multe ori în drum spre serviciu mă opream şi cumpăram două batoane cu cereale de la magazinul din colţul străzii. Erau pentru mine desertul perfect de pus lângă cafeaua de la birou. Asta până într-o zi când m-am mobilizat şi am început să le fac acasă, mai bune şi mai ieftine decât cele cumpărate. Cerealele folosite pot fi la alegerea fiecaruia, sau funcţie de ce mai aveţi prin casă. La fel şi fructele uscate. Eu am folosit doar fulgi de ovăz şi un mix de fructe uscate gata cumpărat care conţinea: ananas, mango, curmale şi bucăţele de cocos. Am mai adăugat doar o mână de fructe goji , convinsă fiind de beneficiile lor pentru sănătate.

Batoane de cereale cu fructe uscate

Totul e foarte simplu de preparat şi e gata în maxim jumătate de oră. Mai greu e să aştepţi să treacă timpul de răcit şi să-ţi iasă tăietura perfectă ca la cele din comerţ. Dar având în vedere că sunt mult mai bune decât cele cumpărate, ce mai contează că nu au marginile perfecte, nu-i aşa? Cu un cuţit bine ascuţit se rezolvă şi asta, iar apoi, ambalate frumos în celofan vor fi gustarea perfectă de luat la birou, sau dacă plecăm la drum, sau pentru pacheţelul şcolarilor 🙂

Batoane de cereale cu fructe uscate

Mod de preparare batoane de cereale şi fructe uscate

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Batoane de cereale cu fructe uscate

Batoane de cereale cu fructe uscate

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

pentru o tavă cu dimensiunile de 20x25 cm - 16 batoane

  • 200 g fulgi de cereale la alegere
  • 120 g fructe uscate
  • 1 banană bine coaptă
  • 4 linguri de fulgi de cocos
  • 100 g de unt
  • 100 g de zahăr brun
  • 3 linguri de miere
  • ½ de linguriţă de scorţişoară (opţional)
  • un praf de sare

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-o crăticioară încăpătoare, punem la topit untul împreună cu mierea şi zahărul. Nu trebuie să fiarbă, ci doar să se topească zahărul.
  • Dăm la o parte de pe foc crăticioara şi turnăm pulpa de banană pasată, cerealele, fructele uscate tăiate cuburi, scorţişoara şi nuca de cocos.
  • Omogenizăm amestecul şi îl turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Presăm foarte bine compoziţia cu dosul unei linguri puţin umezită.
  • Coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade până vedem că începe să se rumenească, mai ales pe margini. Ar trebui să dureze cam 25-30 de minute, depinde şi de cuptorul fiecăruia.
  • Lăsaţi compoziţia să se răcească în tavă, apoi băgaţi-o la frigider pentru 2-3 ore sau de seara până dimineaţa pentru a fi mai uşor de porţionat.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Batoane de cereale cu fructe uscate

Batoane de cereale cu fructe uscate

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de batoane de cereale cu fructe uscate pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la propria voastră colecţie de bucate aromate pentru mai târziu.

Poftă bună!

 

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
  • cornulete semiluna cu nuca si unt pudrate cu zahar
    Cornulețe semilună cu nucă – rețetă tradițională pentru sărbători
  • fursecuri cu stafide pe farfurie alaturi de o ceasca de ceai
    Fursecuri cu stafide - cum să le faci simplu și repede
  • biscuiti spritati cu unt
    Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
637 shares

Comentarii

  1. cristina a zis

    septembrie 13, 2016 at 7:19 pm

    cu ce se poate inlocui untul ?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 13, 2016 at 9:09 pm

      Cu unt de cocos sau margarina.

      Răspunde
  2. Ioan a zis

    februarie 18, 2016 at 12:08 pm

    Buna!

    Aceste batoane ies tari sau moi?

    Toate cele bune!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 01, 2016 at 7:11 am

      Nu sunt tari. Sunt ferme, isi pastreaza forma, dar nu ne rupem dintii in ele 🙂

      Răspunde
  3. mikaela a zis

    martie 24, 2015 at 8:36 am

    Am facut batoanele doar cu fulgi de porumb,fructe uscate,seminte de susan si floarea soarelui si fara banana,insa nu le-am copt,am dat tava la frigider.Am adaugat in sirop cacao si scortisoara.
    Importanta nu este coacerea,ci zaharul(pentru legarea ingredientelor incat sa formeze o masa compacta),tocmai de aceea e bine sa folosim zahar brun(cel alb fiind mai dulce).

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 24, 2015 at 8:51 am

      Bine de stiut ca se poate si fara coacere, e chiar mai simplu asa 🙂 Ai pus si unt si miere in compozitie?

      Răspunde
      • mikaela a zis

        mai 13, 2015 at 11:55 am

        Imi cer scuze pentru raspunsul cam tarzior, am pus unt si miere;aici intervine si gustul, in general,la majoritatea retetelor reduc din cantitatea de zahar;daca folosim miere avem grija ca este mult mai dulce decat zaharul.Iar daca totusi dam preparatul la cuptor ,e mai bine sa folosim zahar brun ,si nu miere.

        Răspunde
  4. mikaela a zis

    martie 16, 2015 at 4:53 pm

    Aveti idee,cum ar iesi aceste batoane cu fulgi de porumb ?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 16, 2015 at 7:28 pm

      Numai cu fulgi de porumb nu cred ca ies bine, se vor inmuia de la untul cald si vor deveni un fel de mamaliga.

      Răspunde
  5. vavaly a zis

    martie 14, 2015 at 11:00 pm

    din pacate micutii sunt inca la varsta la care parintii cumpara pentru ei de la chioscuri pentru ei, ceea ce e si mai trist. Dante deja e incantat de ideea batoanelor astea, azi am cumparat ingredientele, maine facem :).

    Răspunde
  6. vavaly a zis

    martie 13, 2015 at 9:42 pm

    reteta este wow, mai ales ptr dante al meu care chiar mananca musli, uneori si goale si ar fi un pachetel ideal pentru el la scoala.
    imi vine sa plang cand imi povesteste ce au copiii la pachet iar el se duce si cu mar si nuci si nu are treaba.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 14, 2015 at 3:03 pm

      Sa stii ca e o gustare perfecta pentru luat la scoala. Sper sa-i placa lui Dante. Nici nu vreau sa ma gandesc ce bazaconii cumparate de pe la chioscuri mananca copilasii in pauze.

      Răspunde
  7. Claudia a zis

    martie 13, 2015 at 10:16 am

    Daca ai sti de cand tot zic si eu ca fac acasa dar nu mai apuc. Noroc ca noi nu suntem mari consumatori de cereale in forma asta. 🙂
    Dar neaparat trebuie sa fac si eu in casa mai ales ca ale tale arata asa de apetisant si imi fac cu ochiul 😉

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 13, 2015 at 10:18 am

      Noi suntem amandoi consumatori de batoane de cereale la cafeaua de la birou, asa ca am rezolvat o mare problema cu reteta asta 🙂

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x