
Este nemaipomenit ce aromă deosebită dau roşiile coapte pe grătar acestei supe! Ca ingrediente poate că seamănă cu o supă-cremă de roşii, dar gustul este deosebit şi mult mai intens. Dacă locuiţi la curte şi puteţi coace roşiile pe un grătar cu lemne, e perfect. Dacă nu, la bloc e bun şi grill-ul de pus pe aragaz sau grătarul electric 😉
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Supă de roşii coapte cu fidea
Ingrediente
- 1 kg de roşii mari (cărnoase şi bine coapte)
- 1 ceapă
- 1 morcov
- ½ de ţelină
- 1 ardei gras
- 1 dovlecel
- 1 cartof
- 1 mână de fidea fină
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriţă de zahăr
- 1 linguriţă de busuioc uscat
- sare după gust
- 3 litri de apă
- pătrunjel proaspăt
Instrucțiuni de preparare
- Spălăm legumele şi le tăiem în bucăţi potrivit de mari, mai puţin roşiile pe care le lăsam întregi.
- Punem legumele tăiate la fiert în apă cu puţină sare şi le lăsăm pe foc cam 30 de minute, până când toate sunt bine pătrunse.
- Între timp punem roşiile pe grătar şi le mai rotim din când în când să se coacă pe toate părţile. Când sunt coapte coaja se îndepărtează foarte uşor. Le curăţăm şi partea lemnoasă şi le pasăm foarte bine la blender până obţinem o pastă.
- Scoatem legumele fierte din supă şi le pasăm şi pe ele cu blenderul de mână, apoi le amestecăm cu pasta de roşii.
- Turnăm supa la loc peste legumele pasate şi adăugăm zahărul, fideaua, uleiul de măsline şi busuiocul uscat. Potrivim gustul de sare şi lăsăm să mai dea 2-3 clocote pânâ când este fiartă şi fideaua.
- Servim supa presărată cu pătrunjel proaspăt şi eventual cu ardei iute, dacă vă place.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de supă de roşii coapte cu fidea pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
Claudia a zis
O buna idee sa coc rosiile inainte! Si asa am plina gradina de rosii iar supele de rosii acum toamna sunt perfecte de inclus in meniu 🙂
Iuliana a zis
Cum tu stai la casa si le poti coace pe gratar, chiar nu e de ratat retata asta. Te vei indragosti de ea, ai sa vezi!
karina a zis
Interesant, n-am mai facut asa pana acum. Sa vedem cum ne iase.
Iuliana a zis
Te astept cu impresii, Karina 🙂
Sandel a zis
Foarte tentanta ideea cu rosiile coapte. Cred ca supa are putin gust de afumatura. Multumesc.
Iuliana a zis
Eu le-am copt pe grill, pus pe aragaz. Dar daca le coci pe gratar cu lemne, cred ca vor avea intr-adevar un pic de gust de afumatura.