
Păstrăvul la cuptor în sos de muştar este o reţetă foarte simplă, sanătoasă şi la îndemâna oricui. În plus, este şi foarte rapidă, în jumătate de oră ne putem aşeza la masă 🙂

Ingrediente
pentru 1 portie/1 păstrăv mic
- 2 linguri de muştar
- 2 linguri de iaurt gras
- 1 linguriţă de miere
- 1 linguriţă de sos de hrean sau hrean ras
- 1/4 de lămâie tăiată felii
- un vârf de linguriţă de cimbru uscat
- 2 căţei de usturoi feliaţi
- ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper după gust
Instrucțiuni de preparare
- Păstrăvul, eviscerat şi spălat, se tamponează cu un şervet de hârtie ca să îl uscăm.
- Îl stropim cu puţin ulei de măsline, apoi îl condimentăm pe toate părţile cu sare şi piper după gust.
- Într-un castron frecăm muştarul cu iaurtul, hreanul, mierea şi cimbrul. Dacă vreţi, puteţi adăuga şi câţiva stropi de lămâie în sos. Eu nu am pus.
- Îmbrăcăm păstrăvul pe toate părţile cu sos, inclusiv în interior. Aşezăm în interior şi deasupra peştelui felii de lămâie şi de usturoi.
- Împachetăm păstrăvul în hârtie pergament şi îl sigilăm. Eu pur şi simplu am capsat hârtia cu capsatorul ca să stea pachetul închis.
- Procedaţi în acelaşi fel cu fiecare păstrăv, dacă faceţi mai multe porţii.
- Aşezaţi păstrăvul într-o tavă şi băgaţi-l la cuptorul în prealabil încins la 190 de grade pentru 25 de minute. Dacă îl doriţi mai rumenit, desfaceţi pachetul şi mai lăsaţi-l la cuptor încă 10 minute.
- Se serveşte cald, cu garnitură de cartofi, legume sau orez.
Note
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de păstrăv la cuptor în sos de muştar pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
M-ai terminat cu pastravul asta. Si de la prima ora :))
Deci nu am incotro si ma duc la cumparaturi azi ca sa incerc reteta 🙂
Du-te si apoi arata-mi rezultatul 😉
se poate folosi sosul cu mustar si la alt peste? salau de exemplu…
Buna Cornelia. Poti folosi sosul de mustar la orice tip de peste.
vai…ce gust buuuuuuuunnnn…am facut salau, iar alaturi niste cartofi, de fapt gnochi, sa nu muncesc prea mult…..excelenta…si usoara si buna…multumesc…
Ma bucur mult ca ti-a placut! Multumesc si eu pentru feed-back 🙂