Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Torturi

Tort cu spumă de căpşuni

Publicat la 13 mai 2016 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

260 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Tort cu spumă de căpşuni. O cremă bogată, aromată şi delicioasă între două blaturi pufoase. Un tort frumos și ușor, potrivit în orice ocazie.

Acest tort cu căpșuni este un desert simplu dar spectaculos. Pe cât de ușor se face, pe atât de minunat arată și este potrivit pentru orice ocazie. Îl puteți face la sărbători, la aniversările din familie sau pur și simplu ca desert de weekend. Garantat va fi pe gustul tuturor!

Tort cu spuma de capsuni

E un tort ușor, răcoritor și nu foarte dulce. Aroma căpșunilor se simte minunat în stratul gros de cremă, iar culoarea naturală și feliile de căpșuni de pe margini asigură decorul fără prea mare efort.

Dacă totuși nu aveți nevoie de un desert festiv, puteți încerca varianta mai rapidă a rețetei. Faceți un mousse de căpșuni cu frișcă la pahar! 😉

Tort cu spuma de capsuni
Mergi direct la:
  • Ingredientele de care avem nevoie
  • Etape de preparare
  • Sfaturi pentru cel mai reușit tort cu spumă de capșuni
  • Alte rețete de torturi ușoare cu fructe
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingredientele de care avem nevoie

blat de pandișpan

  • ouă M
  • zahăr tos
  • făină 000
  • sare
  • extract de vanilie

umplutura - spumă de căpșuni

  • căpşuni
  • zahăr tos
  • zeama de lămâie
  • smântână pentru frişcă foarte rece
  • zahăr pudră
  • gelatină granule
  • extract de vanilie

decor

  • frişcă 
  • căpșuni
  • zahăr pudră

Tortul se poate face exact la fel și cu alte fructe: zmeură, caise, afine, mure, etc.

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

Etape de preparare

Pasul 1 - blatul de pandișpan

Începem prin a pregăti blatul de pandișpan. Pentru preparare puteți proceda ca la rețeta de pandișpan clasic, adică mixați ouăle separat - albușuri și gălbenușuri sau ca la rețeta de blat Genoise la care se mixează ouăle întregi. Rezultatul va fi același.

Facem un singur blat pe care îl vom tăia în două straturi pe orizontală. Blatul nu are nevoie de praf de copt și nici de însiropare. El se va menține moale pentru că va absorbi umiditatea din cremă.

Pasul 2 - spuma de căpșuni

Spuma bogată de căpșuni care constituie crema acestui tort are 3 componente: un sirop de căpșuni, frișcă naturală și cubulețe de căpșuni proaspete. Toate legate între ele cu gelatină exact atât cât trebuie pentru ca umplutura să fie fermă, dar cremoasă.

Pasul 3- decor

Pentru că vorbim de un tort, decorul e un pas important. Feliile de căpșuni așezate de jur împrejur dau un aspect frumos, așa că nu ne mai rămâne de decorat decât partea de sus.

Cu cât mai simplu, cu atât mai elegant. Câteva fructe proaspete și niște rozete de frișcă vor fi suficiente.

Sfaturi pentru cel mai reușit tort cu spumă de capșuni

  1. Pentru că pandișpanul va fi foarte moale și pufos, ideal ar fi să îl faceți cu o zi înainte ca să aibă timp să se răcească bine și să fie ușor de tăiat.
  2. Folosiți o formă de tort cu inel detașabil. În acest fel, puteți scoate tortul din formă, fără riscul să se strice.
  3. Nu folosiți prea multă gelatină! Consistența umpluturii trebuie să fie fină, moale și cremoasă. Dacă folosiți prea multă gelatină, umplutura se va întări prea mult și va căpăta consistență de jeleu.
  4. Atenție când încălziți gelatina! Nu trebuie să fiarbă, ci doar să devină lichidă și ușor călduță. O puteți încălzi timp de 30 de secunde la microunde, dar mai lipsit de riscuri este să o încălziți la bain marie, ca să o puteți supraveghea.
  5. După ce turnați crema, lăsați tortul la frigider cel puțin 6 ore, de preferat de pe o zi pe alta, ca să fiți siguri că are timp să se închege foarte bine.
  6. Înfășurați tortul, cu tot cu formă, în folie alimentară, ca să nu prindă miros de la alte alimente din frigider.
  7. Pentru cremă puteți folosi și fructe congelate, doar pentru decor va trebui să găsiți altă soluție.

Alte rețete de torturi ușoare cu fructe

Dacă vă plac torturile cu fructe, am pentru voi alte câteva rețete pe care sunt convinsă că veți dori să le încercați:

  • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
    Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
  • Tort spirala cu crema de mascarpone si visine
    Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine
  • Tort cu cremă de iaurt şi fructe de pădure
    Tort cu cremă de iaurt şi fructe de pădure
  • Tort cu multă frişcă şi piersici din compot
    Tort cu multă frişcă şi piersici din compot

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tort cu spuma de capsuni

Tort cu spumă de căpşuni

Tort cu spumă de căpșuni. O cremă bogată, aromată şi delicioasă între două blaturi pufoase. Un tort frumos și ușor, potrivit în orice ocazie.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 45 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
formă rotundă cu inel

Rețeta Video

Ingrediente
 

blatul - pentru o formă de tort cu inel detaşabil de 18 cm

  • 2 ouă (mărimea M)
  • 30 g zahăr tos
  • 30 g făină (tip 000)
  • 1 linguriţă extract de vanilie

spuma de căpşuni

  • 300 g căpşuni
  • 150 g zahăr tos
  • zeama de la ½ de lămâie
  • 400 ml smântână pentru frişcă (30-32% grăsime, foarte rece)
  • 50 g zahăr pudră
  • 10 g gelatină
  • 1 linguriţă extract de vanilie

decor

  • 200 ml frişcă
  • 300 g căpsuni

Instrucțiuni de preparare
 

blatul

  • Pentru prepararea blatului se procedează ca la reţeta clasică de
    blat de tort din pandişpan.
  • Fiind vorba de o cantitate foarte mică de compoziţie, coacem blatul doar 15-20 minute. Când este copt, pandişpanul trebuie să fie elastic când îl apăsaţi cu degetele. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi.
  • Lăsaţi blatul să se răcească complet, apoi tăiaţi-l în 2 straturi egale.

spuma de căpşuni

  • Spalaţi căpşunile şi daţi deoparte 3 dintre ele. Tăiaţi-le în cuburi micuţe pe care le vom adăuga în cremă pentru un plus de prospeţime.
  • Restul de căpşuni tăiate cuburi puneţi-le la fiert împreună cu zahărul şi sucul de lămâie. La început amestecaţi din când în când, până încep căpşunile să îşi lase siropul şi nu mai e pericol să se prindă de fundul vasului.
  • Lăsaţi sosul să dea câteva clocote, apoi daţi-l deoparte şi pasaţi-l bine cu blenderul de mână.
  • Treceţi sosul printr-o sită deasă ca să scăpaţi de seminţe şi lăsaţi-l să se răcească complet. După ce s-a răcit, adăugați extractul de vanilie.
  • Bateţi smântâna pentru frişcă, mai întâi la viteză mică, apoi adăugaţi zahărul pudră şi măriţi viteza. Mixaţi doar până când frişca se întăreşte şi capătă formă, nu mai mult.
  • Puneţi gelatina la hidratat în 100 ml sos de căpşuni, apoi încălziţi puţin sosul doar până când gelatina este complet dizolvata. Atenţie, nu trebuie să fiarbă! În mod normal am fi hidratat gelatina în apă, dar nu am vrut să adaug lichid suplimentar în cremă.
  • Lăsaţi gelatina topită să se răcorească 1 minut, apoi adăugaţi-o peste frişcă împreună cu sosul de căpşuni. Tot acum adăugaţi şi căpşunile păstrate deoparte şi tăiate cubuleţe. Omogenizaţi.
  • Aşezaţi unul dintre blaturi pe un platou şi fixaţi inelul de tort în jurul lui. Puneţi de jur împrejurul inelului, pe interior, felii (sau jumătăţi) de căpşuni, pe cât posibil de aceeaşi dimensiune.
  • Turnaţi spuma de căpşuni, nivelaţi, iar deasupra aşezaţi cel de-al doilea blat. Daţi tortul la rece pentru cel puţin 6 ore, dar cel mai bine ar fi de seara până dimineaţa.
  • Ornaţi cu cei 200 ml de frișcă și căpşuni proaspete.
  • Feliaţi tortul doar după ce s-a răcit foarte bine, cu un cuţit cu lama subţire şi bine ascuţită.
Valori nutriționale
Tort cu spumă de căpşuni
Valori per porție
Calorii
339
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
19
g
29
%
Colesterol
 
97
mg
32
%
Carbohidrați
 
39
g
13
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
34
g
38
%
Proteine
 
5
g
10
%
Vitamina A
 
803
IU
16
%
Calciu
 
53
mg
5
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Tort cu spuma de capsuni

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • tort cu crema de vanilie si blat cu cacao
    Tort cu cremă de vanilie și blat de cacao
  • tort rapid cu biscuiti lotus
    Tort rapid cu biscuiți - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
260 shares

Comentarii

  1. Luisa a zis

    iulie 28, 2017 at 9:27 pm

    O rețetă excelenta! L-am făcut cu căpșuni și acum îl fac din nou cu zmeură! Apreciat de toată lumea! Mulțumesc frumos pentru inspirație! 😍 Luisa

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 28, 2017 at 9:35 pm

      Draga Luisa, ma bucur mult ca v-a placut tortul.Cu siguranta va fi excelent si cu zmeura 🙂

      Răspunde
  2. georgiana a zis

    iunie 04, 2016 at 10:49 pm

    Blatul este fara praf de copt?...

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 04, 2016 at 11:02 pm

      Da, fara praf de copt. Este un blat din pandispan clasic, care va creste datorita aerului inglobat in albusurile batute spuma. La acest tip de blat, praful de copt nu are niciun rost.

      Răspunde
  3. Mihaela Damaceanu a zis

    mai 14, 2016 at 6:04 pm

    L-am vazut pe Facebook si mi-a plouat in gura 🙂 Arata demential!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 14, 2016 at 7:46 pm

      Multumesc, Mihaela. Sa stii ca e foarte usor de facut, deci...astept impresiile lui Mihnea 😉

      Răspunde
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x