• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Murături

Murături asortate pentru iarnă – saramură caldă sau rece? Rețeta de gogonele crocante fără oțet

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 16 oct. 2025 · Publicată: 19 oct. 2016 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 5 comentarii
917 shares
Mergi la rețetă

Timp estimat pentru citit rețeta 10 minute

Vreți să puneți la păstrare toamna într-un borcan? Nimic mai simplu! Azi facem murături asortate în saramură, crocante, frumos colorate și aromate exact cum le știți de la bunici.

Mi-ați tot întrebat:
🔸 Câtă sare se pune la murături?
🔸 Ce apă se folosește?
🔸 De ce se tulbură saramura?
🔸 Când se pun murăturile ca să țină bine până la iarnă?

Așa că am făcut o rețetă completă și explicată pas cu pas, exact cum îmi place mie: cu explicații, exemple, sfaturi din experiență și mai ales, cu plăcerea de a împărtăși ceva care la noi în casă nu lipsește niciodată din cămară.

Murături asortate la borcan cu gogonele, morcovi, țelină și ardei iute în saramură, pregătite pentru iarnă

De ce merită să puneți murături asortate?

Această rețetă este perfectă dacă vreți să valorificați legumele de toamnă și să vă bucurați de ele și în toiul iernii. Nu necesită conservanți, se face simplu, și o dată ce ați gustat din ele, greu veți mai renunța. În plus, borcanele de 5 litri sunt ideale pentru cei care pun la murat "ca pe vremuri".

Murăturile de genul acesta merg de minune lângă o friptură, o mâncare de cartofi sau lângă o porție mare de fasole cu ciolan afumat .

Dacă vă plac murăturile de casă, făcute doar cu saramură, fără oțet, încercați și rețeta mea de ardei umpluți cu varză murată.

Mergi direct la:
  • De ce merită să puneți murături asortate?
  • Ingrediente
  • Ce fel de sare se folosește?
  • Ce apă folosim?
  • Când se pun murăturile pentru iarnă ca să iasă crocante și bune până la Crăciun?
  • Modul de preparare video
  • Mod de preparare murături asortate pentru iarnă
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum ce mâncăm murăturile
  • Cum se păstrează
  • Sfaturi profesioniste pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete de murături pe care să le încerci
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Această listă e flexibilă. Puteți adapta după ce aveți prin grădină sau în piață si după cât de mare e familia sau borcanele:

Noi suntem 2 persoane și am am pus un borcan de 5 litri și un borcan de 1.7 litri. Am folosit așa:

  • 2.5 kg de gogonele verzi și ușor coapte - baza clasică, fermitate bună, gust acrișor, foarte potrivite pentru murat.
  • 1 gutuie - tăiată în sferturi. Dă aromă și ajută la limpezirea saramurii datorită taninilor.
  • 4 morcovi mari - colorați și crocanți, taiați rondele și pe lung.
  • 2 țeline mici - rădăcină și frunze - pentru aromă intensă și clasică.
  • 1 rădăcină de pătrunjel - merge în cantitate mică, aduce un plus de savoare.
  • 1 rădăcină mare de hrean - tăiat pe lung, ajută la menținerea fermității murăturilor.
  • 2 căpățâni de usturoi - pentru aromă.
  • foi de dafin - doar una la fiecare borcan, nu mai mult că devin amare.
  • boabe de piper negru - aproximativ 2 linguri de boabe la fiecare borcan.
  • sare - 1 lingură rasă la fiecare litru de apă.
  • 1 legătură de mărar uscat - clasic pentru murături, aduce aromă autentică.
  • 3-4 rămurele de cimbru uscat - opțional, dar se potrivește foarte bine.
  • ardei iute - 1 buc./borcan pentru o notă picantă plăcută.
  • sfeclă roșie - dă o culoare rozalie frumoasă și o aromă aparte. Tăiați cuburi sau felii subțiri.

Ce fel de sare se folosește?

Numai și numai sare grunjoasă, neiodată, specială pentru murături!
NU se folosește sare iodată de masă - oprește fermentația și murăturile se pot strica sau înmuia.

🔸 Cantitate recomandată: 25 g sare/litru de apă, adică 1 lingură rasă la fiecare litru.

Dacă vă plac mai sărate, merge și spre 30 g/litru, dar nu exagerați.

Ce apă folosim?

Apa de la robinet este în regulă dacă nu e prea clorinată. Dacă aveți dubii, folosiți apă plată sau lăsați apa de la robinet într-o oală deschisă peste noapte - astfel se evaporă clorul.

Când se pun murăturile pentru iarnă ca să iasă crocante și bune până la Crăciun?

Cel mai bun moment pentru a pune murăturile pentru iarnă este în prima jumătate a lunii octombrie, când temperaturile încep să scadă ușor și se stabilizează undeva între cald și răcoros - exact ce trebuie ca fermentația să fie lentă și controlată, fără riscul de a se strica.

Dacă e prea cald, fermentația e grăbită și murăturile pot prinde gust acru neplăcut sau pot înmuia. Așa, cu vremea răcoroasă de octombrie, legumele au tot timpul să se mureze frumos până la Crăciun - și ce bine e să ai atunci borcanele gata, cu murături crocante și aromate!

Eu mereu aleg o zi liniștită și însorită de toamnă, când gogonelele sunt ferme, pepenele e încă potrivit de crud, iar gutuile abia apar în piețe. Toamna e momentul perfect, iar octombrie e luna de aur pentru murături.

Modul de preparare video

Vă las mai jos videoclipul complet al rețetei, unde vedeți exact cum se așază legumele, cum se pregătește saramura și câteva trucuri utile pentru a păstra murăturile crocante toată iarna.
Nu uitați să vă abonați la canalul meu YouTube pentru mai multe rețete video aici: https://www.youtube.com/@Iuliana_BucateAromate/videos

Mod de preparare murături asortate pentru iarnă

Morcovi feliați pentru murături, pregătiți pe tocător din lemn pentru rețeta de murături asortate de iarnă

1. Spălați și curățați toate legumele și fructele. Tăiați gutuia felii și sfecla cuburi. Morcovul rondele și țelina în bucăți potrivite. Hreanul îl tăiați fâsii.

Borcan de 5L umplut cu legume de toamnă - gogonele, ardei, morcovi, gutuie - pentru murături în saramură

2. Așezați-le în borcane, intercalate, împreună cu frunzele și rădăcinile de țelină, hrean, usturoi, mărar, condimente și ardeiul iute.

Saramură caldă pentru murături, pregătită cu apă și sare grunjoasă neiodată pentru legume crocante

3. Puneți să se încălzească 4 litri de apă, adăugați 1 lingură rasă de sare neiodată la fiecare litru, deci 4 linguri în total. Nu trebuie să clocotească, amestecați doar până se dizolvă bine sarea, apoi stingeți focul și turnați-o în borcane.

Borcan mare și borcan mic cu murături asortate în saramură, lăsate la fermentat pe masă

4. Lăsați borcanele cu murături 24 de ore la temperatura camerei, acoperite fiecare cu câte o farfurioară.

Murături de toamnă în saramură, borcane închise ermetic cu capace, pregătite pentru păstrare până la Crăciun

5. A doua zi, închideți borcanele ermetic, cu capace sau cu celofan legat cu sfoară și mutați-le în cămară. Murăturile vor fi bune în 6-8 săptămâni.

Ce puteți înlocui în rețetă

  • Gutuia - dacă nu o aveți, nu-i problemă, dar e păcat să nu o folosiți dacă tot o aveți!
  • Mărul - se poate omite dacă nu doriți aromă fructată; nu puneți mere dulci sau făinoase.
  • Sfecla - doar într-un borcan, pentru efect vizual. Poate fi înlocuită cu varză roșie pentru un efect asemănător. Nu uitați să puneți și sfeclă cu hrean la borcan, dacă vă place!
  • Cimbru - se poate omite dacă nu vă place aroma.
  • Puteți adăuga și câte un ardei kapia în fiecare borcan, pentru aromă, dar eu prefer să îi păstrez pentru pasta de ardei pe care o folosesc la mâncăruri.
  • Pepene verde - merge de minune, dar să nu fie foarte copt, tăiat în sferturi sau felii groase.
  • Măr - dacă e acrișor (gen ionatan), merge bine. Nu puneți mai mult de o bucată pe borcan și evitați merele făinoase.

Cum ce mâncăm murăturile

Murăturile astea merg de minune lângă fripturi, tocănițe, fasole bătută, cartofi prăjiți sau chiar într-un sendviș cu pate de casă. Dacă vreți ceva mai special, încercați-le alături de un platou de mezeluri și brânzeturi pentru un aperitiv rustic. Merge și cu mămăligă și sarmale - nimic nu dă greș!

Rețetă tradițională de murături asortate pentru iarnă, în borcane cu legume variate și condimente naturale

Cum se păstrează

Se păstrează în cămară sau într-un loc răcoros și întunecos până la 6-8 luni.

Nu se recomandă congelarea. Aveți grijă să nu fie expuse la soare sau temperaturi mari.

Sfaturi profesioniste pentru reușita rețetei

  • Saramura trebuie să fie fierbinte când o turnați, dar nu clocotită direct din oală - lăsați 1-2 minute.
  • Nu puneți legume foarte coapte sau moi, se vor înmuia repede.
  • Hreanul este cheia legumelor care rămân crocante! Nu-l omiteți.
  • Dacă apar bule de aer în borcan, e normal în primele zile. Dacă apar spume sau mirosuri neplăcute, ceva a mers prost - cel mai adesea lipsa de sare.
  • Folosiți sare neiodată specială pentru murături - iodul din sarea obișnuită poate opri fermentarea.
  • Dacă vă plac mult pepenii murați, puteți pune un borcan separat, doar cu pepeni.

Întrebări frecvente

Se pune oțet la rețeta de murături asortate?

Nu, este nevoie de oțet, sunt murături fermentate natural.

Pot face murături asortate și în borcane mai mici?

Desigur! Ajustați cantitatea ingredientelor și a saramurii proporțional.

Cât timp trebuie să stea până se pot consuma?

După 3-4 săptămâni sunt numai bune. Dar cu cât stau mai mult, cu atât devin mai gustoase.

Ce fac dacă saramura s-a tulburat?

Cel mai probabil s-au folosit legume prea coapte sau nu s-au spălat bine. Se pot consuma, dar verificați gustul.

De ce e saramura tulbure?

Este normal la început - semn că fermentația funcționează.
Dacă însă devine băloasă (lipicioasă sau vâscoasă), murăturile trebuie "vânturate". Suflați cu un furtun subțire în borcan ca să introduceți oxigen în saramură. Repetați operatiunea 2-3 zile la rând.

Alte rețete de murături pe care să le încerci

Vrei să vezi și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Castraveţi în saramură pentru iarnă
    Castraveţi în saramură pentru iarnă
  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu - fără apă, doar cu sare neiodată
  • conopida murata
    Conopidă murată pentru iarnă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Rețetă tradițională de murături asortate pentru iarnă, în borcane cu legume variate și condimente naturale

Murături asortate pentru iarnă - saramură caldă sau rece? Rețeta de gogonele crocante fără oțet

Rețetă completă de murături asortate în saramură pentru iarnă, fără oțet. Află câtă sare se folosește și cum le păstrezi crocante!
5 from 10 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 1 borcan de 5L + 1 borcan de 1.7L
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 2.5 kg gogonele
  • 4 morcovi mari
  • 1 ţeline micuțe
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ardei kapia
  • ¼ sfeclă roşie mică
  • 2 căpățâni mari de usturoi
  • 1 rădăcină de hrean
  • tije de mărar
  • crenguţe de cimbru
  • frunze de ţelină
  • 2 linguri piper boabe
  • 2 frunze de dafin (1 la fiecare borcan)
  • sare neiodată - 1 lingură cu vârf la 1 litru de apă

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălați și curățați toate legumele și fructele. Tăiați gutuia felii și sfecla cuburi. Morcovul rondele și țelina în bucăți potrivite. Hreanul îl tăiați fâsii.
    Morcovi feliați pentru murături, pregătiți pe tocător din lemn pentru rețeta de murături asortate de iarnă
  • Așezați-le în borcane, intercalate, împreună cu frunzele și rădăcinile de țelină, hrean, usturoi, mărar, condimente și ardeiul iute.
    Borcan de 5L umplut cu legume de toamnă - gogonele, ardei, morcovi, gutuie - pentru murături în saramură
  • Puneți să se încălzească 4 litri de apă, adăugați 1 lingură rasă de sare neiodată la fiecare litru, deci 4 linguri în total. Nu trebuie să clocotească, amestecați doar până se dizolvă bine sarea, apoi stingeți focul și turnați-o în borcane.
    Saramură caldă pentru murături, pregătită cu apă și sare grunjoasă neiodată pentru legume crocante
  • Lăsați borcanele cu murături 24 de ore la temperatura camerei, acoperite fiecare cu câte o farfurioară.
    Borcan mare și borcan mic cu murături asortate în saramură, lăsate la fermentat pe masă
  • A doua zi, închideți borcanele ermetic, cu capace sau cu celofan legat cu sfoară și mutați-le în cămară. Murăturile vor fi bune în 6-8 săptămâni.
    Murături de toamnă în saramură, borcane închise ermetic cu capace, pregătite pentru păstrare până la Crăciun

Bine de știut:

  • Saramura trebuie să fie fierbinte când o turnați, dar nu clocotită direct din oală - lăsați 1-2 minute.
  • Nu puneți legume foarte coapte sau moi, se vor înmuia repede.
  • Hreanul este cheia legumelor care rămân crocante! Nu-l omiteți.
  • Dacă apar bule de aer în borcan, e normal în primele zile. Dacă apar spume sau mirosuri neplăcute, ceva a mers prost - cel mai adesea lipsa de sare.
  • Folosiți sare neiodată specială pentru murături - iodul din sarea obișnuită poate opri fermentarea.
  • Dacă vă plac mult pepenii murați, puteți pune un borcan separat, doar cu pepeni.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Dacă vă plac rețetele de toamnă și vreți să aveți cămara plină de bunătăți, salvați această rețetă de murături asortate la borcan, încercați-o și spuneți-mi cum a ieșit! Nu uitați să folosiți saramura fierbinte și sarea potrivită pentru cele mai bune rezultate. Spor la pus murături! 🍂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet
  • gogosari in sos de mustar cu miere
    Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.
  • Gutui murate
    Gutui murate în oțet aromat
917 shares

Comentarii

  1. Lore a zis

    iunie 10, 2019 at 10:44 am

    Capacele trebuie sa se inchida ermetic?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 10, 2019 at 11:13 am

      Nu le inchide ermetic de prima data. Lasa-le putin intredeschise in primele 2-3 zile (daca e cald) pana fermenteaza putin muraturile, apoi le poti inchide.

      Răspunde
  2. Claudia a zis

    octombrie 19, 2016 at 9:18 am

    Tare-s bune muraturile astea. Adica muraturile in general. 🙂
    Si noi punem de toate ca sa tot fie la iarna cate un pic din fiecare 🙂

    Răspunde
    • Elena a zis

      septembrie 06, 2025 at 8:39 am

      5 stars
      Referitor la capac va sugerez sa specificati in reteta faptul ca nu trebuie inchis ermetic in primele 2-3 zile.
      E important si nu trebuie sa ramana in comentariu.
      Multumesc!

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        septembrie 06, 2025 at 12:23 pm

        Eu înfiletez capacele și nu mai umblu la ele, dar pun murăturile în octombrie. Doamna care a întrebat le punea în iunie, când e foarte cald și fermentația mult mai rapidă, de aceea i-am spus să nu îl înfileteze de prima dată.

        Răspunde
5 from 10 votes (9 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Un platou plin cu biscuiți Zebra – desertul perfect pentru musafiri sau pauza de cafea.
    Biscuiți Zebra din aluat cu unt și cacao – fără praf de copt, aspect spectaculos!
  • Paleuri fragede cu cremă de ciocolată și decor de ciocolată topită, aranjate pe platou
    Paleuri cu ciocolată – fursecuri fragede ca la cofetărie
  • Plăcinte sărate cu foi subțiri și umplutură cremoasă de pui și ciuperci, presărate cu semințe negre
    Plăcinte cu pui, ciuperci și cașcaval – cu foi de plăcintă cumpărate
  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.