Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Pulpă de miel la tavă cu vin alb şi rozmarin

42 shares
Mergi la rețetă

Da, ştiu că Paştele e încă departe, dar Crăciunul e foarte aproape şi cine ştie, poate nu toată lumea e amatoare de carne de porc. Sau poate vi s-a rătăcit vreo pulpă de miel prin congelator şi se cere scoasă afară, stropită cu vin alb, împănată cu usturoi şi mângâiată cu crenguţe de rozmarin.

La mine exact aşa a fost: mai aveam în congelator o pulpiţă de miel primită de la ţară. Şi descurcăreaţă cum mă ştiti, m-am sucit pe lângă ea tot întrebându-mă, ce să-i fac, cum s-o fac, ca să muncesc cât mai puţin şi să obţin cât mai mult? Adică vroiam eventual să am şi garnitura inclusă, să nu muncesc de două ori.

Pulpă de miel la tavă

Şi uite-aşa s-a dovedit că lenea e un profesor bun: după puțină concentrare, am găsit soluția 2 în 1, friptura+legume dintr-un foc. Am împănat carnea cu usturoi, am condimentat-o bine pe toate părţile și am aşezat-o într-o tavă adâncă înconjurată doar de cartofi şi morcovi, că atât aveam. Dar ştiţi ce? Nici nu era nevoie de altceva. Vorba aia: "clasic e fantastic". De bun! Câteva crenguţe de rozmarin şi nişte vin alb i-au ţinut mielului de urât vreo oră şi ceva, cât timp a stat la cuptor. A fost fraged, aromat, suculent, delicios! Printaţi reţeta asta şi puneţi-o bine, să ştiti de ea când or veni sărbătorile. O să vă placă maxim rezultatul final!

Pulpă de miel la tavă

Mod de preparare pulpă de miel la tavă cu vin alb şi rozmarin

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pulpă de miel la tavă

Pulpă de miel la tavă cu vin alb şi rozmarin

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 1 hour hour 10 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 20 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • o pulpă de miel de aprox. 1.5 kg
  • 1 kg de cartofi
  • 4-5 morcovi (sau câte unul pentru fiecare porţie)
  • aprox. 150 ml de vin alb
  • 50 ml de ulei
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă de boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • câteva seminţe de chimen
  • sare şi piper după gust
  • câteva crenguţe de rozmarin

Instrucțiuni de preparare
 

  • Crestaţi carnea din loc în loc şi introduceţi în tăieturi şi sub piele feliuţe de usturoi.
  • Condimentaţi carnea pe toate părţile cu sare, piper, boia de ardei şi cimbru uscat şi aşezaţi-o într-o tavă adâncă unsă cu puţin ulei. Presăraţi seminţele de chimen.
  • Aşezaţi legumele în jurul cărnii, apoi crenguţele de rozmarin.
  • Amestecaţi vinul cu uleiul şi cu 50 ml de apă şi turnaţi amestecul în tavă, peste carne.
  • Acoperiţi tava cu un capac sau cu folie de aluminiu şi daţi-o la cuptorul încins la 190 de grade pentru 50-60 de minute.
  • Îndepărtaţi capacul şi stropiţi carnea şi legumele cu sosul care s-a format în tavă. Dacă e cazul, mai completaţi cu puţin vin.
  • Daţi din nou tava la cuptor pentru vreo 10-15 minute sau până se rumeneşte frumos.
  • Testaţi cu o furculiţă să vă asiguraţi că e fragedă şi bine făcută. În funcţie de calitatea cărnii, e posibil ca timpul necesar gătirii să fie puţin mai lung. În acest caz completați cu lichid și deschideți cuptorul din când în când pentru a stropi friptura cu sosul din tavă.
  • Se serveşte imediat după ce o scoateţi din cuptor, de preferat însoţită de o salată verde.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Să aruncaţi o privire şi aici, poate cine ştie, vă face cu ochiul şi reţeta de friptură de miel cu mentă, lamâie şi usturoi 😉Pulpă de miel la tavă

Poftă bună la pulpă de miel la tavă cu vin alb şi rozmarin!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
42 shares

Comentarii

  1. Claudia a zis

    noiembrie 24, 2016 at 10:28 am

    chiar daca suntem in prag de Craciun si gandul ne zboara la tot ce se poate prepara din carne de porc tot nu as refuza o friptura din carne de miel 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 24, 2016 at 5:56 pm

      Porc, miel...carne sa fie, nu-i asa? :))

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.