Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Ceafă de porc la cuptor cu sos de roşii şi usturoi

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 20 ian. 2025 · Publicată: 8 dec. 2016 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 14 comentarii
1206 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Oricând ai nevoie de o mâncare gustoasă care se face ușor, încearcă această rețetă de ceafă de porc la cuptor cu sos de roşii şi usturoi. Familia îți va mulțumi! 😉

Cred că dacă s-ar face statistici - şi probabil că s-au făcut - am constata că cea mai iubită carne de pe masa poporului român este ceafa de porc. N-o fi ea prea prietenoasă cu colesterolul nostru, dar e cea mai fragedă și cea mai gustoasă. 

Tavă rotundă cu friptură de porc gătită la cuptor

O felie de ceafă de porc e perfectă condimentată simplu, doar cu sare şi pier şi făcută la grătar, dar eu de data asta am vrut o friptură cu sos. Aşa că am cumpărat o bucată întreagă care a avut aproximativ 1 kg şi pe care am feliat-o în 6 porţii, câţi urma să fim la masă. Am băgat friptura la cuptor cu mult sos de roşii şi usturoi şi am servit-o cu piure de cartofi şi salată de murături .

Se face uşor şi destul de rapid, nu ne trebuie prea multe ingrediente sau condimente. E o opţiune bună pentru un prânz în familie, dacă aveţi mai mulţi musafiri sau chiar şi pentru masa de Crăciun sau de Revelion.

Atenţie, reţeta asta este potrivită doar pentru ceafa de porc, sau o altă carne de porc grasă. Modul de preparare nu este însă potrivit pentru un cotlet de porc care este o carne ceva mai slabă și are alt mod de preparare!

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Mod de preparare
  • Cum se servește
  • Alte fripturi pe care să le încercați
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

  • ceafă de porc - taiată felii, poate fi cu os sau fără os
  • suc de roşii - folosiți un suc de roșii mai gros, cu pulpă, de preferat făcut în casă
  • vin - alb sau roșu. Alcoolul se evaporă, îl folosim pentru aromă.
  • condimente: usturoi, cimbru uscat, sare și piper

Mod de preparare

Ceafă de porc la cuptor cu sos de roşii şi usturoi
Ceafă de porc la cuptor cu sos de roşii şi usturoi
Ceafă de porc la cuptor cu sos de roşii şi usturoi
  • Dacă nu este deja tăiată, ceafa se taie felii groase de aprox. 5 cm și se aşează într-o tavă unsă cu ulei care va merge la cuptor.
  • Se condimentează sucul de roşii cu sare, piper şi cimbru după gust. Se adaugă vinul, se amestecă puțin, apoi se toarnă în tavă peste carne.
  • Usturoiul se taie mărunt şi se pune şi el în tavă.
  • Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se bagă în cuptorul preîncălzit în prealabil la 190 de grade pentru 40-45 de minute sau până când furculiţa intră uşor în carne.
  • Friptura astfel preparată se serveşte cu piure de cartofi şi salată verde sau murături.

Cum se servește

Puteți servi ceafa de porc fragedă cu sos de roșii gătită la cuptor alături de un piure de cartofi cremos. Merge de minune și cu câțiva castraveți murați alături. Sau cu gogoșari la oțet!

Farfurie cu friptură și piure de cartofi

Alte fripturi pe care să le încercați

Vă plac fripturile? Iată mai jos alte câteva rețete delicioase pe care vă propun să le încercați:

  • Iepure la cuptor
    Iepure la cuptor marinat în kefir
  • Pulpa de curcan in tava cu cartofi
    Curcan la cuptor marinat în iaurt, cu cartofi și usturoi
  • Pui intreg la cuptor
    Pui întreg la cuptor cu legume și unt aromat
  • Muschiulet de porc la cuptor
    Mușchiuleț de porc la cuptor - cu cașcaval și legume

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ceafa de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Ceafă de porc la cuptor cu sos de roşii şi usturoi

Când ai nevoie de o mâncare gustoasă care se face ușor, încearcă această rețetă de ceafă de porc la cuptor cu sos de roşii şi usturoi!
5 from 7 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 45 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 4 felii ceafă de porc (aprox. 650 g)
  • 250 ml suc de roşii (cu pulpă)
  • 100 ml vin roșu
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • sare și piper după gust
  • 2 linguri ulei (pentru uns tava)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Dacă nu este deja tăiată, ceafa se taie felii groase de aprox. 5 cm și se aşează într-o tavă unsă cu ulei care va merge la cuptor.
  • Se condimentează sucul de roşii cu sare, piper şi cimbru după gust. Se adaugă vinul, se amestecă puțin, apoi se toarnă în tavă peste carne.
  • Usturoiul se taie mărunt şi se pune şi el în tavă.
  • Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se bagă în cuptorul preîncălzit în prealabil la 190 de grade pentru 40-45 de minute sau până când furculiţa intră uşor în carne.
  • Friptura astfel preparată se serveşte cu piure de cartofi şi salată verde sau murături.
Nutrition Facts
Ceafă de porc la cuptor cu sos de roşii şi usturoi
Amount per Serving
Calorii
261
% Daily Value*
Grăsimi
 
10
g
15
%
Colesterol
 
98
mg
33
%
Carbohidrați
 
5
g
2
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
2
g
2
%
Proteine
 
31
g
62
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Gogoșari copți umpluți, gata de servit, în sos de roșii, cu felii de pâine și smântână
    Gogoșari umpluți cu carne de pui și ciuperci – rețetă gustoasă de toamnă
  • Chifteluțe de pui fragede în sos de smântână, cu mazăre și morcovi, servite cald într-un bol alb, rețetă tradițională rapidă
    Mâncare de mazăre cu smântână și chifteluțe – rețeta ușoară și gustoasă
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer
1206 shares

Comentarii

  1. Anca Sorina a zis

    februarie 08, 2021 at 10:17 am

    5 stars
    Super bună!!!! Deobicei nu mănânc ceafa, dar a devenit mâncarea mea preferata

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 08, 2021 at 10:19 am

      Ce mă bucur! Să vă fie de bine! Nici noi nu suntem mari fani ceafă de porc, dar așa, aruncată în cuptor cu sos de roșii ne place mult!

      Răspunde
  2. Adriana a zis

    septembrie 23, 2017 at 6:11 pm

    Probat!gustat!votat!😁simplu si chiar foarte gustos!foarte bun!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 23, 2017 at 7:42 pm

      Hei, ma bucur ca v-a placut! Sa va fie de bine! 🙂

      Răspunde
      • Petre a zis

        aprilie 23, 2022 at 8:02 pm

        Acum mă apuc de treabă

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          aprilie 23, 2022 at 8:36 pm

          Sper să vă placă! Poftă bună!

          Răspunde
  3. Sabina a zis

    iulie 27, 2017 at 12:12 pm

    Multumesc inca o data pentru sfaturi, a iesit excelent, cu sos suficient pentru toata lumea! Si voi reveni cu drag 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 27, 2017 at 12:13 pm

      Ma bucur mult! Pofta buna! 🙂

      Răspunde
  4. Sabina a zis

    iulie 26, 2017 at 9:38 pm

    Buna, o intrebare: nu se pun deloc apa si ulei? Pare putin probabil dupa 1 ora de stat in cuptor sa fie suficiente doar sucul de rosii si zeama lasata de carne. Multumesc 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 27, 2017 at 7:08 am

      Ulei nu am pus pentru ca ceafa de porc e oricum foarte grasa. Eu am avut un suc de rosii cu pulpa foarte lichid. Daca te uiti in prima fotografie iti dai seama de consistenta lui. Faptul ca fierbe inabusit, acoperit cu folia de aluminiu il face sa nu se evapore, doar scade si se ingroasa putin. Daca ai un suc de rosii mai putin lichid, poti adauga si putina apa.

      Răspunde
      • Sabina a zis

        iulie 27, 2017 at 7:58 am

        Multumesc pentru raspuns, ma apuc de treaba si iti spun cum a iesit 🙂

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          iulie 27, 2017 at 10:08 am

          Succes! 🙂

          Răspunde
  5. Claudia a zis

    decembrie 11, 2016 at 7:26 pm

    Simplu si gustos. Perfect pentru masa de sarbatori 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 11, 2016 at 7:31 pm

      Da, retete cum imi plac mie, munca putina, rezultat gustos :))

      Răspunde
5 from 7 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.