Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Fursecuri

Fursecuri fragede cu migdale

757 shares
Mergi la rețetă

Sunt foarte încântată de cum au ieșit aceste fursecuri fragede cu migdale! Sunt moi de se topesc în gură și au un gust atât de bun și de bogat! Aroma untului și cea a vaniliei se potrivesc foarte bine cu textura densă dată de făina de migdale.

Fursecuri fragede cu migdale

Pentru aceste fursecuri am folosit făină de migdale cumpărată din magazin. Migdalele sunt măcinate foarte fin, dar întregi, cu tot cu coajă. De aici și culoarea maronie a fursecurilor, plus că am pus în compoziție și zahăr brut de melasă care e și el închis la culoare. La final, pentru a avea, totuși, un aspect mai "luminos", le-am presărat cu un praf de zahăr pudră. Dacă sunteți norocoși și găsiți pe undeva făină făcută din migdale decojite, veți avea fursecuri mai "blonde" decât ale mele.

Deși am fost tentată să folosesc esență de migdale în compoziție, m-am răzgândit în ultimul moment pentru că nu aveam una naturală, ci una sintetică cu o aromă nefiresc de puternică. Am vrut să folosesc doar ingrediente naturale la aceste fursecuri, așa că am pus în aluat o linguriță de lichior Amaretto care s-a potrivit perfect. Am avut fursecuri cu gust echilibrat, fragede, pufoase, numai bune de pus dimineața lângă o cană de cafea 🙂

Fursecuri fragede cu migdale

Mod de preparare fursecuri fragede cu migdale

Vă las mai jos rețeta în format printabil, poate veți dori să o păstrați sau să o aveți la îndemână când preparați fursecurile. Din cantitățile specificate mie mi-au ieșit 2 tăvi mari de fursecuri. Cred că au fost 45-50 de bucăți, dar am uitat să le număr la timp, iar apoi am tot "furat" din ele, încât le-am pierdut numărul. Promit să nu mai fac!

Iar voi, răsfățați-i pe cei dragi cu câteva fursecuri fragede cu migdale! Vă voi iubi și mai mult! 😉

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Fursecuri fragede cu migdale

Fursecuri fragede cu migdale

5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 50
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 150 g unt cu 82% grăsime (la temperatura camerei)
  • 2 ouă
  • 70 g zahăr tos
  • 70 g zahăr brut muscovado
  • 100 g făină de migdale
  • 200 g făină tip 000
  • 8 g praf de copt
  • 1 linguriță lichior Amaretto (sau extract de vanilie, esență de migdale, etc.)
  • un praf de sare
  • 50 g migdale crude

opțional - zahăr pudră pentru presărat deasupra

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-un bol încăpător, mixați untul împreună cu zahărul și un praf de sare până devine spumos.
  • Adăugați ouăle, Amaretto și mixați din nou să se încorporeze.
  • La final încorporați cele două tipuri de făină amestecate cu praful de copt.
  • Nivelați compoziția și puneți deasupra, lipită de ea, o bucată de folie alimentară ca să nu se usuce. Dați bolul la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă mare.
  • Scoateți aluatul din frigider și formați cu palmele bile mici de mărimea unei roșii cherry pe care le așezați în tavă. Din cantitățile de mai sus, veți obține fursecuri pentru a umple două tăvi, pe care le veți coace pe rând.
  • În fiecare bilă de aluat puneți câte o migdală întreagă.
  • Dați tava la cuptor pentru 12-15 minute, până când fursecurile încep să se rumenească dedesubt.
  • Scoateți fursecurile din cuptor și lăsați-le să se răcească în tavă pentru că sunt foarte fragede și le veți strica forma dacă încercați să le manevrați cât sunt încă fierbinți.
  • Opțional, presărați fursecurile cu zahăr pudră.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Fursecuri fragede cu migdale

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
  • cornulete semiluna cu nuca si unt pudrate cu zahar
    Cornulețe semilună cu nucă – rețetă tradițională pentru sărbători
  • fursecuri cu stafide pe farfurie alaturi de o ceasca de ceai
    Fursecuri cu stafide - cum să le faci simplu și repede
  • biscuiti spritati cu unt
    Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
757 shares
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.