Sunt foarte încântată de cum au ieșit aceste fursecuri fragede cu migdale! Sunt moi de se topesc în gură și au un gust atât de bun și de bogat! Aroma untului și cea a vaniliei se potrivesc foarte bine cu textura densă dată de făina de migdale.
Pentru aceste fursecuri am folosit făină de migdale cumpărată din magazin. Migdalele sunt măcinate foarte fin, dar întregi, cu tot cu coajă. De aici și culoarea maronie a fursecurilor, plus că am pus în compoziție și zahăr brut de melasă care e și el închis la culoare. La final, pentru a avea, totuși, un aspect mai "luminos", le-am presărat cu un praf de zahăr pudră. Dacă sunteți norocoși și găsiți pe undeva făină făcută din migdale decojite, veți avea fursecuri mai "blonde" decât ale mele.
Deși am fost tentată să folosesc esență de migdale în compoziție, m-am răzgândit în ultimul moment pentru că nu aveam una naturală, ci una sintetică cu o aromă nefiresc de puternică. Am vrut să folosesc doar ingrediente naturale la aceste fursecuri, așa că am pus în aluat o linguriță de lichior Amaretto care s-a potrivit perfect. Am avut fursecuri cu gust echilibrat, fragede, pufoase, numai bune de pus dimineața lângă o cană de cafea 🙂
Mod de preparare fursecuri fragede cu migdale
Vă las mai jos rețeta în format printabil, poate veți dori să o păstrați sau să o aveți la îndemână când preparați fursecurile. Din cantitățile specificate mie mi-au ieșit 2 tăvi mari de fursecuri. Cred că au fost 45-50 de bucăți, dar am uitat să le număr la timp, iar apoi am tot "furat" din ele, încât le-am pierdut numărul. Promit să nu mai fac!
Iar voi, răsfățați-i pe cei dragi cu câteva fursecuri fragede cu migdale! Vă voi iubi și mai mult! 😉
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 150 g unt cu 82% grăsime (la temperatura camerei)
- 2 ouă
- 70 g zahăr tos
- 70 g zahăr brut muscovado
- 100 g făină de migdale
- 200 g făină tip 000
- 8 g praf de copt
- 1 linguriță lichior Amaretto (sau extract de vanilie, esență de migdale, etc.)
- un praf de sare
- 50 g migdale crude
opțional - zahăr pudră pentru presărat deasupra
Instrucțiuni de preparare
- Într-un bol încăpător, mixați untul împreună cu zahărul și un praf de sare până devine spumos.
- Adăugați ouăle, Amaretto și mixați din nou să se încorporeze.
- La final încorporați cele două tipuri de făină amestecate cu praful de copt.
- Nivelați compoziția și puneți deasupra, lipită de ea, o bucată de folie alimentară ca să nu se usuce. Dați bolul la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă mare.
- Scoateți aluatul din frigider și formați cu palmele bile mici de mărimea unei roșii cherry pe care le așezați în tavă. Din cantitățile de mai sus, veți obține fursecuri pentru a umple două tăvi, pe care le veți coace pe rând.
- În fiecare bilă de aluat puneți câte o migdală întreagă.
- Dați tava la cuptor pentru 12-15 minute, până când fursecurile încep să se rumenească dedesubt.
- Scoateți fursecurile din cuptor și lăsați-le să se răcească în tavă pentru că sunt foarte fragede și le veți strica forma dacă încercați să le manevrați cât sunt încă fierbinți.
- Opțional, presărați fursecurile cu zahăr pudră.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu