Nu-i așa că și voi sunteți sătui de mâncărurile multe și grele de după sărbători? Și că parcă ați vrea ceva așaaaa....să fie și bun, și ușor, să se facă repede, eventual să se poată lua și la pachet, să nu prea îngrașe, dar să țină și de foame, să aibă și vitamine, să fie naturală și sănătoasă și arătoasă... Ei bine, să știți că mâncarea ideală, cea care să întrunească toate aceste calități, chiar există! Am inventat-o eu și am botezat-o: salată de paste verzi cu legume 😀
Ideea mi-a venit când am văzut pe un raft într-un magazin, aceste paste verzi cu spanac. Au forma unor frunze de măslin, o culoare frumoasă și promiteau un gust pe măsură.
Rețeta salatei de paste verzi cu legume e foarte simplă, ca mai toate rețetele de paste, de altfel și e o bună ocazie să mai folosim đin chestiile uitate prin frigider sau prin cămară.
Pur și simplu am fiert pastele conform instrucțiunilor de pe pungă și le-am amestecat cu tot ce stagna pe rafturi: câteva ciupercuțe trase la tigaie, măsline, gogoșari în oțet și porumb din conservă.
Le-am pus pe toate într-un bol, le-am lăsat să se împrietenească câteva minute, apoi am presărat un pic de pătrunjel proaspăt, căci fără el parcă nici o mâncare nu e gata. Asta-i tot! A durat mai puțin de jumătate de oră până să ne așezăm la masă.
Dacă și voi sunteți mari amatori de rețete rapide cu paste, vă las mai jos câteva rețete care sunt convinsă că vă vor salva de multe ori când nu mai știți ce să gătiți bun și ușor 😉
- paste cu creveți, sos de roșii și usturoi
- paste cu sos de avocado și roșii cherry
- paste cu ardei copți și ciuperci
- paste cu șuncă și ciuperci
Eu am găsit pastele cu spanac la un magazin de cartier de lângă blocul meu, dar nu e o problemă, cred că le găsiți și în marile magazine. Și chiar dacă nu le aveți, nu vă cramponați de asta. Salata se poate face cu orice fel de paste aveți la îndemână și chiar de nu va fi la fel de viu colorată, va fi cu siguranță la fel de gustoasă 😉
Mod de preparare salată de paste verzi cu legume
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 360 g paste cu spanac (sau alt tip de paste)
- 250 g ciupeci Champignion
- 100 g măsline Kalamata
- 200 g boabe de porumb din conservă
- 1-2 gogoșari în oțet
- 1 cățel de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline (2 pentru ciuperci, 1 în salată)
- 1-2 linguri suc de lămâie (după gust)
- sare și piper după gust
- pătrunjel proaspăt
Instrucțiuni de preparare
- Puneți pastele la fiert în apă cu un praf de sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.
- Căliți ciupercile în 2 linguri de ulei de măsline în care ați pus 1 cățel de usturoi trecut prin presă. Dacă ciupercile sunt micuțe, lăsați-le întregi. Dacă sunt mai mari, tăiați-le sferturi sau jumătăți.
- Tăiați gogoșarii fășii sau cuburi, după cum doriți.
- Când pastele sunt fierte, scurgeți-le bine de apă, adăugați o lingură de ulei de mășline, amestecați și lasați-le să se răcorească puțin.
- Adăugați peste paste restul legumelor, suc de lămâie, sare și piper după gust.
- Presărați salata cu pătrunjel proaspăt tocat fin și serviți.
- Salata de paste verzi cu legume e bună și călduță, dar și rece.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu