Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de post

Plăcintă de post cu spanac și orez - rețetă simplă și gustoasă

Publicat la 15 noiembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

304 shares
Mergi la rețetă

Citește rețeta în 5 minute

Dacă vă place spanacul și sunteți în căutarea unei rețete de post delicioase, această plăcintă cu spanac și orez este o alegere excelentă! Se face rapid, cu ingrediente simple și accesibile, iar rezultatul este o plăcintă fragedă, aromată și sățioasă.

Placinta de post cu spanac proaspat scoasa din cuptor

Plăcinta aceasta este perfectă pentru zilele de post , o combinație reușită între foile subțiri și crocante și umplutura cremoasă de orez și spanac, toate îmbracate în arome delicate de cimbru și usturoi. Se poate servi atât caldă, cât și rece, fiind perfectă pentru prânz, cină sau chiar la pachet.

Dacă nu aveți timp să coaceți plăcinta și vă puteți mulțumi doar cu umplutura delicioasă, faceți rețeta de mâncare de spanac cu orez. E gata mai repede, e sănătoasă și foarte gustoasă. Iar dacă nu țineți post, vă recmand să încercați și rețeta mea de plăcintă (burek) cu spanac, brânză și kefir. O bunătate!

Felie de plăcintă cu spanac și orez pe farfurie albă
Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru cea mai bună plăcintă de post cu spanac
  • Mod de preparare plăcintă cu spanac și orez
  • Ce puteți înlocui în rețetă?
  • Cum se servește plăcinta cu spanac și orez?
  • Sfaturi pentru o plăcintă reușită
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete de post pe care să le încercați
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru cea mai bună plăcintă de post cu spanac

Pentru o tavă de aproximativ 26 cm diametru, aveți nevoie de:

  • 1 pachet de foi de plăcintă subțiri – eu am folosit 10 foi, dar dacă vreți o plăcintă mai crocantă, puteți pune mai multe.
  • 1 pungă spanac frunze congelat (450 g) – spanacul congelat este perfect pentru această rețetă. Dacă aveți spanac proaspăt, îl puteți folosi după ce îl opăriți și îl tăiați mărunt.
  • 1 ceapă mijlocie – pentru un plus de dulceață și aromă.
  • ½ ardei gras roșu – adaugă un gust ușor dulceag și un pic de culoare.
  • 2 căței de usturoi – aroma lui se potrivește de minune cu spanacul.
  • 80 g de orez cu bob rotund – asigură o textură cremoasă și leagă umplutura.
  • 30 ml ulei de floarea-soarelui – pentru călirea legumelor.
  • sare, piper, cimbru uscat, nucșoară – după gust, pentru un plus de savoare.

În plus, pentru finisare:

  • aproximativ 30 ml ulei – pentru uns foile de plăcintă.
  • 1 linguriță semințe de susan alb și negru – sau alte semințe la alegere: negrilică, in, mac, dovleac etc.
Mod de servire plăcintă de post cu spanac și orez

Mod de preparare plăcintă cu spanac și orez

  1. Căliți legumele: sotați ceapa și ardeiul în ulei, adăugați usturoiul, apoi orezul și spanacul. Condimentați și gătiți cu apă până când orezul e fiert. Lăsați la răcit.
  2. Pregătiți tava: ungeți o tavă cu ulei și așezați 8 foi de plăcintă unse, lăsând marginile în afară.
  3. Asamblați plăcinta: adăugați umplutura, acoperiți cu marginile și ultimele 2 foi, unse cu ulei. Presărați semințele.
  4. Coaceți la 190°C timp de 35-40 de minute, până devine aurie. Lăsați să se răcorească și savurați!
cum se pun foile la placinta cu spanac si orez

Ce puteți înlocui în rețetă?

  • Dacă nu aveți foi de plăcintă, puteți folosi aluat de foietaj, dar rezultatul va fi mai pufos și mai bogat.
  • Ar fi o idee minunată să faceți plăcinta cu foi subțiri făcute în casă.
  • Orezul cu bob rotund poate fi înlocuit cu bulgur sau cușcuș, care se gătesc mai rapid.
  • Dacă doriți o aromă mai intensă, adăugați mărar sau pătrunjel proaspăt în umplutură.
  • Dacă mâncați picant, puteți adăuga câțiva fulgi de chilli în umplutură.

Cum se servește plăcinta cu spanac și orez?

Această plăcintă de post este delicioasă când e caldă, imediat după ce o scoateți din cuptor și miroase atât de frumos încât adună toată familia la masă. Când e rece, se taie mai ușor în felii frumoase și o puteți pune în caserolă ca să o luați la pachet.

Se potrivește perfect cu o salată verde de primăvară sau cu o salată de crudități.

Sfaturi pentru o plăcintă reușită

  • Nu puneți prea mult ulei pe foi, ca să nu devină greoaie.
  • Folosiți orez cu bob rotund, pentru că devine mai cremos și ține mai bine umplutura.
  • Dacă folosiți spanac proaspăt, trebuie să-l sotați 2-3 minute, altfel va lăsa apă în plăcintă.
  • Lăsați umplutura să se răcească înainte de asamblare, altfel foile se pot înmuia.
  • Nu tăiați plăcinta imediat după coacere – lăsați-o măcar 15 minute, altfel foile se vor rupe.

Întrebări frecvente

Plăcinta de post cu spanac este bună și a doua zi?

Da, ba chiar mai bună! Se păstrează bine și poate fi mâncată rece sau reîncălzită la cuptor.

Pot pune și alte legume?

Sigur! Ciupercile, morcovul ras sau dovlecelul merg foarte bine în umplutură.

Se poate face fără orez?

Da, poți folosi cartofi fierți și zdrobiți sau ciuperci tocate în loc de orez.

Orezul trebuie fiert înainte?

Nu, orezul se gătește direct în tigaie, împreună cu restul ingredientelor.

Alte rețete de post pe care să le încercați

  • ciulama de post cu ciuperci
    Ciulama de post cu ciuperci îngroșată cu făină - o rețetă simplă și ieftină
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • taietei cu varza in cratita
    Tăieței cu varză dulce de post – Rețetă ardelenească tradițională, fără carne
  • lasagna de post cu ciuperci
    Lasagna de post cu ciuperci și sos bechamel - rețeta simplă și delicioasă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Placinta de post cu spanac

Plăcintă cu spanac și orez - rețetă de post simplă și gustoasă

Plăcintă de post cu spanac și orez, crocantă și gustoasă, ideală pentru prânz sau cină. Vezi rețeta detaliată cu ingrediente simple și naturale.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 6 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 pachet foi de plăcintă subțiri (eu am folosit doar 10 foi)
  • 450 g spanac frunze congelat
  • 1 ceapă mijlocie
  • ½ ardei gras roșu
  • 2 căței de usturoi
  • 80 g de orez cu bob rotund
  • 30 ml ulei de floarea soarelui (pentru călit legumele)
  • sare, piper, cimbru uscat, nucșoară - după gust

în plus

  • 30 ml ulei (pentru uns foile)
  • 1 linguriță semințe de susan alb și negru (sau alte semințe: negrilică, in, mac, dovleac, etc.)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Căliți legumele: sotați ceapa și ardeiul în ulei, adăugați usturoiul, apoi orezul și spanacul. Condimentați și gătiți cu apă până când orezul e fiert. Lăsați la răcit.
  • Pregătiți tava: ungeți o tavă cu ulei și așezați 8 foi de plăcintă unse, lăsând marginile în afară.
  • Asamblați plăcinta: adăugați umplutura, acoperiți cu marginile și ultimele 2 foi, unse cu ulei. Presărați semințele.
  • Coaceți la 190°C timp de 35-40 de minute, până devine aurie. Lăsați să se răcorească și savurați!

Bine de știut:

  • Nu puneți prea mult ulei pe foi, ca să nu devină greoaie.
  • Folosiți orez cu bob rotund, pentru că devine mai cremos și ține mai bine umplutura.
  • Dacă folosiți spanac proaspăt, trebuie să-l sotați 2-3 minute, altfel va lăsa apă în plăcintă.
  • Lăsați umplutura să se răcească înainte de asamblare, altfel foile se pot înmuia.
  • Nu tăiați plăcinta imediat după coacere – lăsați-o măcar 15 minute, altfel foile se vor rupe.
Valori nutriționale
Plăcintă cu spanac și orez - rețetă de post simplă și gustoasă
Valori per porție
Calorii
355
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
14
g
22
%
Carbohidrați
 
50
g
17
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
8
g
16
%
Vitamina A
 
7343
IU
147
%
Calciu
 
89
mg
9
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Borcan si lingura cu unt de arahide facut in casa
    Cum să faci unt de arahide acasă - rețeta rapidă, sănătoasă și ieftină
  • Mâncare de post cu prune și orez pe farfurie cu șervet
    Mâncare de orez cu prune uscate - rețetă tradițională de post
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
  • ardei umpluti in caserola de sticla cu sos
    Ardei umpluți fără carne, la cuptor- rețeta vegană cu bulgur și ciuperci
304 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x