• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de post

Plăcintă de post cu spanac și orez - rețetă simplă și gustoasă

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 13 mart. 2025 · Publicată: 15 nov. 2019 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
305 shares
Mergi la rețetă

Citește rețeta în 5 minute

Dacă vă place spanacul și sunteți în căutarea unei rețete de post delicioase, această plăcintă cu spanac și orez este o alegere excelentă! Se face rapid, cu ingrediente simple și accesibile, iar rezultatul este o plăcintă fragedă, aromată și sățioasă.

Placinta de post cu spanac proaspat scoasa din cuptor

Plăcinta aceasta este perfectă pentru zilele de post , o combinație reușită între foile subțiri și crocante și umplutura cremoasă de orez și spanac, toate îmbracate în arome delicate de cimbru și usturoi. Se poate servi atât caldă, cât și rece, fiind perfectă pentru prânz, cină sau chiar la pachet.

Dacă nu aveți timp să coaceți plăcinta și vă puteți mulțumi doar cu umplutura delicioasă, faceți rețeta de mâncare de spanac cu orez. E gata mai repede, e sănătoasă și foarte gustoasă. Iar dacă nu țineți post, vă recmand să încercați și rețeta mea de plăcintă (burek) cu spanac, brânză și kefir. O bunătate!

Felie de plăcintă cu spanac și orez pe farfurie albă
Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru cea mai bună plăcintă de post cu spanac
  • Mod de preparare plăcintă cu spanac și orez
  • Ce puteți înlocui în rețetă?
  • Cum se servește plăcinta cu spanac și orez?
  • Sfaturi pentru o plăcintă reușită
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete de post pe care să le încercați
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru cea mai bună plăcintă de post cu spanac

Pentru o tavă de aproximativ 26 cm diametru, aveți nevoie de:

  • 1 pachet de foi de plăcintă subțiri - eu am folosit 10 foi, dar dacă vreți o plăcintă mai crocantă, puteți pune mai multe.
  • 1 pungă spanac frunze congelat (450 g) - spanacul congelat este perfect pentru această rețetă. Dacă aveți spanac proaspăt, îl puteți folosi după ce îl opăriți și îl tăiați mărunt.
  • 1 ceapă mijlocie - pentru un plus de dulceață și aromă.
  • ½ ardei gras roșu - adaugă un gust ușor dulceag și un pic de culoare.
  • 2 căței de usturoi - aroma lui se potrivește de minune cu spanacul.
  • 80 g de orez cu bob rotund - asigură o textură cremoasă și leagă umplutura.
  • 30 ml ulei de floarea-soarelui - pentru călirea legumelor.
  • sare, piper, cimbru uscat, nucșoară - după gust, pentru un plus de savoare.

În plus, pentru finisare:

  • aproximativ 30 ml ulei - pentru uns foile de plăcintă.
  • 1 linguriță semințe de susan alb și negru - sau alte semințe la alegere: negrilică, in, mac, dovleac etc.
Mod de servire plăcintă de post cu spanac și orez

Mod de preparare plăcintă cu spanac și orez

  1. Căliți legumele: sotați ceapa și ardeiul în ulei, adăugați usturoiul, apoi orezul și spanacul. Condimentați și gătiți cu apă până când orezul e fiert. Lăsați la răcit.
  2. Pregătiți tava: ungeți o tavă cu ulei și așezați 8 foi de plăcintă unse, lăsând marginile în afară.
  3. Asamblați plăcinta: adăugați umplutura, acoperiți cu marginile și ultimele 2 foi, unse cu ulei. Presărați semințele.
  4. Coaceți la 190°C timp de 35-40 de minute, până devine aurie. Lăsați să se răcorească și savurați!
cum se pun foile la placinta cu spanac si orez

Ce puteți înlocui în rețetă?

  • Dacă nu aveți foi de plăcintă, puteți folosi aluat de foietaj, dar rezultatul va fi mai pufos și mai bogat.
  • Ar fi o idee minunată să faceți plăcinta cu foi subțiri făcute în casă.
  • Orezul cu bob rotund poate fi înlocuit cu bulgur sau cușcuș, care se gătesc mai rapid.
  • Dacă doriți o aromă mai intensă, adăugați mărar sau pătrunjel proaspăt în umplutură.
  • Dacă mâncați picant, puteți adăuga câțiva fulgi de chilli în umplutură.

Cum se servește plăcinta cu spanac și orez?

Această plăcintă de post este delicioasă când e caldă, imediat după ce o scoateți din cuptor și miroase atât de frumos încât adună toată familia la masă. Când e rece, se taie mai ușor în felii frumoase și o puteți pune în caserolă ca să o luați la pachet.

Se potrivește perfect cu o salată verde de primăvară sau cu o salată de crudități.

Sfaturi pentru o plăcintă reușită

  • Nu puneți prea mult ulei pe foi, ca să nu devină greoaie.
  • Folosiți orez cu bob rotund, pentru că devine mai cremos și ține mai bine umplutura.
  • Dacă folosiți spanac proaspăt, trebuie să-l sotați 2-3 minute, altfel va lăsa apă în plăcintă.
  • Lăsați umplutura să se răcească înainte de asamblare, altfel foile se pot înmuia.
  • Nu tăiați plăcinta imediat după coacere - lăsați-o măcar 15 minute, altfel foile se vor rupe.

Întrebări frecvente

Plăcinta de post cu spanac este bună și a doua zi?

Da, ba chiar mai bună! Se păstrează bine și poate fi mâncată rece sau reîncălzită la cuptor.

Pot pune și alte legume?

Sigur! Ciupercile, morcovul ras sau dovlecelul merg foarte bine în umplutură.

Se poate face fără orez?

Da, poți folosi cartofi fierți și zdrobiți sau ciuperci tocate în loc de orez.

Orezul trebuie fiert înainte?

Nu, orezul se gătește direct în tigaie, împreună cu restul ingredientelor.

Alte rețete de post pe care să le încercați

  • ciulama de post cu ciuperci
    Ciulama de post cu ciuperci îngroșată cu făină - o rețetă simplă și ieftină
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • taietei cu varza in cratita
    Tăieței cu varză dulce de post - Rețetă ardelenească tradițională, fără carne
  • lasagna de post cu ciuperci
    Lasagna de post cu ciuperci și sos bechamel - rețeta simplă și delicioasă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Placinta de post cu spanac

Plăcintă cu spanac și orez - rețetă de post simplă și gustoasă

Plăcintă de post cu spanac și orez, crocantă și gustoasă, ideală pentru prânz sau cină. Vezi rețeta detaliată cu ingrediente simple și naturale.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 6 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 pachet foi de plăcintă subțiri (eu am folosit doar 10 foi)
  • 450 g spanac frunze congelat
  • 1 ceapă mijlocie
  • ½ ardei gras roșu
  • 2 căței de usturoi
  • 80 g de orez cu bob rotund
  • 30 ml ulei de floarea soarelui (pentru călit legumele)
  • sare, piper, cimbru uscat, nucșoară - după gust

în plus

  • 30 ml ulei (pentru uns foile)
  • 1 linguriță semințe de susan alb și negru (sau alte semințe: negrilică, in, mac, dovleac, etc.)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Căliți legumele: sotați ceapa și ardeiul în ulei, adăugați usturoiul, apoi orezul și spanacul. Condimentați și gătiți cu apă până când orezul e fiert. Lăsați la răcit.
  • Pregătiți tava: ungeți o tavă cu ulei și așezați 8 foi de plăcintă unse, lăsând marginile în afară.
  • Asamblați plăcinta: adăugați umplutura, acoperiți cu marginile și ultimele 2 foi, unse cu ulei. Presărați semințele.
  • Coaceți la 190°C timp de 35-40 de minute, până devine aurie. Lăsați să se răcorească și savurați!

Bine de știut:

  • Nu puneți prea mult ulei pe foi, ca să nu devină greoaie.
  • Folosiți orez cu bob rotund, pentru că devine mai cremos și ține mai bine umplutura.
  • Dacă folosiți spanac proaspăt, trebuie să-l sotați 2-3 minute, altfel va lăsa apă în plăcintă.
  • Lăsați umplutura să se răcească înainte de asamblare, altfel foile se pot înmuia.
  • Nu tăiați plăcinta imediat după coacere - lăsați-o măcar 15 minute, altfel foile se vor rupe.
Nutrition Facts
Plăcintă cu spanac și orez - rețetă de post simplă și gustoasă
Amount per Serving
Calorii
355
% Daily Value*
Grăsimi
 
14
g
22
%
Carbohidrați
 
50
g
17
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
8
g
16
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
305 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.