• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete fără carne

    Plăcintă cu leurdă și brânză de capră

    Publicat la 10 martie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    O rețetă foarte simplă și gustoasă de plăcintă cu leurdă și brânză de capră. Este delicioasă și caldă, dar și rece. Și e gata în mai puțin de o oră! 🙂

    placinta cu leurda

    Vă place leurda? La fel ca și în cazul urzicilor, sunt persoane care o iubesc din cale-afară și persoane care nu suportă nici s-o miroasă, darămite să o mai și guste!

    Personal, iubesc leurda în toate formele ei, crudă sau gătită. Mi se pare o plantă fabuloasă! Crește spontan, e ieftină sau chiar gratis dacă avem vreo pădure de unde să o culegem, e o bombă de vitamine, iar gustul ei ușor usturoiat pentru mine e de-a dreptul irezistibil.

    Leurda

    Cel mai des combin leurda cu salata verde, mai adaug ceapă verde, ridichi, puțin miez de nucă și gata, obțin cea mai bună și cea mai sănătoasă salată de primăvară!

    De data asta însă, m-am gândit să introduc leurda într-o plăcintă cu brânză pe care să o servesc la cină. Ce a mai rămas nemâncat la cină, a mers de minune la prânzul de a doua zi.

    • placinta cu leurda
    • placinta cu leurda

    Am pus pentru fiecare porție câte o roșie cherry care s-a copt minunat în cuptor. Pe lângă aspectul frumos, aromele de brânză, leurdă și roșii coapte s-au potrivit excelent unele cu altele.

    Dacă vă place leurda, eu zic că o să vă placă foarte mult această rețetă de plăcintă. Se face foarte ușor și rapid, este foarte gustoasă și când e caldă, dar și după ce se răcește. Atât gustul cât și mirosul leurdei se mai îmblânzesc în cuptor. Rămâne doar o aromă foarte plăcută, ușor picantă, care face deliciul acestei plăcinte.

    Pe blog mai găsiți rețete asemănătoare pe care poate veți dori să le încercați pentru că se fac la fel de ușor și sunt delicioase:

    • budincă dietetică cu conopidă
    • frittata cu dovlecei
    • budincă de dovlecei cu ciuperci
    • placinta cu leurda
    • placinta cu leurda

    Mod de preparare plăcintă cu leurdă și brânză de capră

    Așa cum spuneam, plăcinta cu leurdă se face foarte ușor. Practic amestecăm toate ingredientele, le turnăm într-o formă unsă cu unt sau ulei și o trimitem la cuptor.

    • leurda
    • branza rasa

    Am mixat ouăle până când s-au albit și și-au dublat volumul, ca să am o textură cât mai aerată a plăcintei.

    Eu am copt plăcinta într-o tigaie de fontă. Voi puteți folosi orice formă cu diametrul apropiat de 24 cm. Ar ieși frumos și într-o formă de tartă sau o puteți turna și într-o formă mică de chec sau chiar și în forme de brioșe dacă doriți.

    • compozitie placinta cu branza si leurda
    • mod de preparare placinta cu branza si leurda

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    placinta cu leurda

    Plăcintă cu leurdă și brânză de capră

    O rețetă foarte simplă și gustoasă de plăcintă cu leurdă și brânză de capră. Este delicioasă și caldă, dar și rece. Și e gata în mai puțin de o oră! 
    5 from 4 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 40 minutes minutes
    Timp total: 50 minutes minutes
    Număr de porții: 6 porții
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână

    Ingrediente
     

    am folosit o formă (tigaie de fontă) cu diametrul de 24 cm

    • 2 legături mici de leurdă
    • 4 ouă
    • 200 g brânză (am combinat urdă și caș de capră puțin sărat)
    • 100 ml iaurt (al meu a avut 2.8% grăsime)
    • 75 g făină tip 000
    • un vârf de linguriță de praf de copt
    • sare, piper, nucșoară măcinată - după gust
    • 6 roșii cherry

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu unt o formă potrivită ca mărime.
    • Mixați ouăle până când se albesc și își dublează volumul.
    • Spălați leurda și tăiați-o în bucăți de aprox. 3 cm.
    • Dați brânza pe răzătoarea cu găuri mari sau sfărâmați-o puțin cu furculița.
    • Încorporați în spuma de ouă: leurda, brânza, iaurtul, făina, praful de copt și toate condimentele, după gust. Atenție la sare, dacă brânza voastră este deja sărată!
    • Turnați compoziția în formă, nivelați, iar deasupra așezați roșiile cherry.
    • Dați plăcinta la cuptor pentru 35-40 de minute, până când este închegată și frumos rumenită.
    • Plăcinta cu leurdă este foarte bună și când este caldă, dar și după ce se răcește.
    Valori nutriționale
    Plăcintă cu leurdă și brânză de capră
    Valori per porție
    Calorii
    239
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    11
    g
    17
    %
    Colesterol
     
    141
    mg
    47
    %
    Carbohidrați
     
    23
    g
    8
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    3
    g
    3
    %
    Proteine
     
    13
    g
    26
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    felie placinta cu leurda

    Din aceeași categorie

    • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
      Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
    • vinete umplute cu legume si mozzarella
      Vinete umplute cu legume și mozzarella - rețeta simplă de vinete la cuptor
    • ardei kapia umpluti cu branza si ceapa caramelizata
      Ardei kapia umpluți cu brânză și ceapă caramelizată, rețetă în stil grecesc
    • ciuperci rumanite in omleta
      Omletă cu ciuperci și cașcaval -rețetă rapidă pentru micul dejun sau prânz

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.