Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Înghețată

Înghețată de ciocolată cu lapte condensat

Publicat la 10 iulie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

1141 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Înghețată de ciocolată cu lapte condensat. Ai nevoie doar de un mixer pentru a obține cea mai fină înghețată, cea mai delicioasă și fără ace de gheață.

Avem astăzi o rețetă de înghețată care cu siguranță va deveni preferata multor veri călduroase de acum încolo și pe care v-o recomand din toată inima. Abia aștept să o repet și în alte combinații și cu alte arome.

reteta inghetata de ciocolata facuta in casa

Nu m-am mai încumetat să fac înghețată de vreo 2 ani, de când mi s-a stricat aparatul special pe care îl foloseam. Credeam că fără el nu voi putea obține acasă o înghețată cremoasă , fără ace de gheață. Dar această rețeta a ieșit muuuult, mult mai fină și mai mătăsoasă decât orice înghețată pe care am făcut-o eu la mașină.

Înghetata de ciocolata cu lapte condensat

Este ridicol de ușor de făcut și are doar 3 ingrediente. Chiar și un copil se descurcă de minune să facă această înghețată. Practic nu ai nevoie decât de un bol, un mixer și o caserolă pentru congelator.

Bonus: nici măcar nu trebuie să o scoți din congelator și să o mixezi din nou din oră în oră că la alte rețete. Foarte tare, nu-i așa? 🙂

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Ingrediente opționale
  • Preparare înghețată de ciocolată cu lapte condensat
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Tot secretul înghețatei-minune stă în calitatea ingredientelor folosite. Alt secret nu există. Iată ce trebuie să folosim pentru această rețetă:

ingrediente
  • frișcă naturală - folosiți smântână pentru frișcă, cu procent de grăsime de cel puțin 32%. Atenție, smântâna trebuie să fie foarte rece când începeți să preparați rețeta! Cred că e bine să cițiți mai întâi acest articol detaliat despre cum se bate corect frișca.
  • lapte condensat îndulcit - este vorba despre lapte condensat la conservă metalică. Îl găsiți în magazinele mari, la rafturile cu produse UHT. Nu îl confundați cu laptele condensat pentru cafea care se vinde la cutii de carton sau la sticluțe! Dacă cumpărați un lapte neîndulcit, adăugați zahăr pudră după gust.
  • crema de ciocolată - folosiți o cremă de calitate, cu gust bun, de alune. Vă recomand Nutella sau Finetti. Dacă nu aveți, puteți topi 300 g de ciocolată amăruie sau cu lapte.
  • sare - da, știu că pentru mulți e curios să adaugi sare în deserturi, dar tocmai ea este cea care echilibrează gustul și pune în evidență toate aromele. V-aș sfătui să nu renunțați la ea!
reteta inghetata de ciocolata facuta in casa

Ingrediente opționale

  • cremă de whiskey - am adăugat-o pentru aromă. Dacă aveți copii mici, puteți să nu o puneți. Puteți pune în loc o pastă sau un extract de vanilie naturală, dar în nici un caz nu puneți vreo esență chimică lichidă cumpărată din magazin!
  • picături de ciocolată - e plăcut să găsești ceva crocant în masa aceea catifelată. Contrastul de texturi este delicios! Dacă le aveți în casă, e bine să le folosiți. Se găsesc de cumpărat în supermarketuri la raioanele de ingrediente pentru patiserie. Eu le-am cumpărat din Selgos. Ciocolata rasă nu e deloc același lucru, nu vă complicați cu ea. Dacă doriți totuși ceva crocant, mai bine puneți nuci sau alune rumenite puțin în tigaie și apoi mărunțite grosier cu cuțitul.

Preparare înghețată de ciocolată cu lapte condensat

Pentru o înghețată cremoasă este foarte important să introducem aer în compoziție. Este exact ceea ce face un aparat de înghețată: mixează compoziția la rece pentru a o aera. Și de aceea înghețata din comerț este întotdeauna cremoasă, chiar dacă nu are mereu ingrediente de calitate. Beneficiază în schimb de utilaje industriale puternice care aereaza compoziția, ceea ce noi nu reușim să facem acasă 😉

Mai jos, veți găsi și rețeta video pentru această înghețată. Veți vedea acolo că mai întâi am mixat smântâna foarte bine, până am obținut o frișcă fermă și la fel am mixat după adăugarea fiecărui ingredient.

Uite de ce vă tot îndemn eu să vă abonați la canalul de YouTube! Pentru că lucrurile sunt mai ușor de arătat acolo. În plus, pe canal găsiți deja multe rețete frumoase și interesante și multe altele vor urma. Nu le ratați! ?

Click pe acest link pentru abonare la canalul de YouTube!

Înghețată de ciocolată
Înghețată de ciocolată cu lapte condensat

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Înghetata de ciocolata cu lapte condensat

Înghețată de ciocolată cu lapte condensat

Înghețată de ciocolată cu lapte condensat. Ai nevoie doar de un mixer pentru a obține cea mai fină înghețată, cea mai delicioasă și fără ace de gheață.
5 from 12 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
la congelator: 8 hours hours
Timp total: 8 hours hours 10 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot de bucatarie KA
sau
mixer Breville
mixer de mână
caserola cu capac
caserolă cu capac
lingură înghețată
lingură înghețată
cupe pt înghețată
cupe pt înghețată

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 400 g lapte condensat îndulcit
  • 400 ml smântână pentru frișcă (min 32%grăsime)
  • 300 g cremă de ciocolată (Nutella/Finetti)
  • ½ linguriță de sare

opțional

  • 4 linguri cremă de whiskey
  • 70 g picături de ciocolată

Instrucțiuni de preparare
 

  • Mixați smântâna pentru frișcă împreună cu sarea până când obțineți o frișcă fermă și aerată.
  • Puneți laptele condensat peste frișca și mixați din nou.
  • Adăugați crema de ciocolată și crema de whiskey și mixați să se încorporeze.
  • La final încorporați și picăturile de ciocolată în compoziție, folosind o spatulă.
  • Turnați amestecul obținut într-o caserolă cu capac care va merge la congelator pentru cel puțin 8 ore sau de seara până dimineața.
  • Înghețata de ciocolată cu lapte condensat va fi foarte fină, fără ace de gheață.
Valori nutriționale
Înghețată de ciocolată cu lapte condensat
Valori per porție
Calorii
559
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
35
g
54
%
Colesterol
 
87
mg
29
%
Carbohidrați
 
55
g
18
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
50
g
56
%
Proteine
 
7
g
14
%
Vitamina A
 
870
IU
17
%
Calciu
 
215
mg
22
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Înghetata de ciocolata cu lapte condensat

Pentru această rețetă trebuie să-i mulțumesc Cristinei de la Divă în Bucătărie, căci ea mi-a fost sursă de inspirație. Poate îi faceți o vizită! 🙂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • 3 cescute cu inghetata de fructe: zmeură, afine și banane
    Înghețată de fructe congelate cu lapte praf - rețeta fără ouă sau frișcă
  • inghetata tiramisu
    Înghețată Tiramisu cu mascarpone și lapte condensat
  • inghetata de capsuni cu lapte condensat
    Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
  • Inghetata de casa cu zmeura
    Înghețată de casă cu zmeură - cea mai simplă rețetă
1141 shares

Comentarii

  1. Violeta a zis

    iulie 31, 2023 at 3:40 pm

    5 stars
    Gustul acestei inghetate este gustul copilariei .Multumesc mult pentru aceasta reteta minunata si foarte usor de facut .

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      august 01, 2023 at 7:02 am

      Cu mare drag! Mă bucur că v-a plăcut!

      Răspunde
5 from 12 votes (11 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x