Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu caise

Tartă cu caise și afine - cea mai ușoară rețetă

Publicat la 16 iulie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

597 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cea mai rapidă și cea mai simplă rețetă pentru o tartă cu caise și afine delicioasă și frumoasă! Doar câteva ingrediente și e gata într-o oră!

Da, știu, fotografiile de la această rețetă sunt superbe, îți iau ochii! 🙂 Dar să fiți convinși că nu e vorba doar de un efect vizual dat de culorile intense ale fructelor de vară, chiar așa este și tarta! Superbă nu doar ca aspect, cât mai ales că arome și texturi. Blatul este minunat, ușor crocant, dar fraged, cu gust de unt, iar umplutura e atât de bogată în fructe și atât de aromată!

Am promis în titlu că e cea mai ușoară rețetă și - deși se practică - să știți că nu m-am jucat cu cuvintele și nu am exagerat deloc. Chiar e cea mai ușoară rețetă și cea mai rapidă. Nu-mi pot imagina un blat cu unt mai rapid decât acesta și nici o umplutură mai ușor de făcut.

Tarta rapida

Genul aceasta de blat l-am făcut de foarte multe ori, într-o mulțime de variante de tarte și prăjituri. Odată ce l-ai descoperit, te va salva de multe ori, mai ales atunci când vrei un desert rapid.

Vă las mai jos câteva link-uri ca să vedeți cât de ușor se poate adapta rețeta la alte umpluturi și arome.

  • Cheesecake crocant cu zmeură
  • Prăjitura Rudy cu ciocolată și cocos
  • Prăjitură cu prune și blat crocant

Singura diferență dintre prăjiturile de mai sus și tarta de astăzi este aceea că obișnuiam să pun 2-3 gălbenușuri și praf de copt în compoziția blatului. Rezultă un blat mai aerat și cu gust de biscuite cu unt.

La rețeta de azi am vrut să simplific la maxim tot desertul, să fie cât se poate de simplu și cu un număr minim de ingrediente. Practic, am folosit ingredientele blatului cu unt de la tarta rustică (galette) cu căpșuni. Simplu, practic și foarte bun, veți vedea! 😉

Tarta cu caise si afine

Mod de preparare tartă cu caise și afine

Vă spuneam că blatul acesta este cel mai ușor blat din lume. Nu trebuie nici să frământam aluatul, nici să îl lăsam la rece, nici să îl întindem cu sucitorul, nimic din toate astea. Tot ce avem de făcut e să învârtim de câteva ori ingredientele în cuva robotului de bucătărie , atât.

Vom obține un aluat ca un nisip fin. Dacă nu aveți robot, puteți face același lucru folosind o furculiță sau chiar cu mânile. Totuși, ideea este să nu înmuiem untul, așa că dacă lucrați blatul cu mâna, cu siguranță untul se va încălzi. În acest caz este bine să îl lăsați la frigider pentru 15-20 de minute înainte să îl puneți în formă.

Ingrediente tarta cu caise

Mai jos, veți găsi rețeta pentru această tartă atât în format scris, cât și video. Veți vedea acolo exact cum am lucrat blatul.

De aceea vă tot îndemn eu să vă abonați la canalul de YouTube! Pentru că lucrurile sunt mai ușor de arătat acolo. În plus, pe canal găsiți deja multe rețete frumoase și interesante și multe altele vor urma. Nu le ratați! ?

Click pe acest link pentru abonare la canalul de YouTube!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tarta cu caise si afine

Tartă cu caise și afine

Cea mai rapidă și cea mai simplă rețetă pentru o tartă cu caise și afine delicioasă și frumoasă! Doar câteva ingrediente și e gata într-o oră!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
45 minutes minutes
Timp total: 55 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot philips
robot de bucătărie
forma tarta 26 cm
formă pt. tartă 26 cm

Rețeta Video

Ingrediente
 

blatul

  • 250 g făină tip 000
  • 170 g unt 82% grăsime, rece
  • 1 pliculeț zahăr vanilat Bourbon
  • un praf de sare

umplutura

  • 750 g caise (cântărite fără sâmburi)
  • 150 g afine
  • 150 g zahăr
  • 1 pliculeț zahăr vanilat Bourbon
  • 2 linguri amidon

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Spălați caisele și îndepărtați sâmburii.
  • Peste caise puneți zahărul tos, zahărul Bourbon și amidonul. Amestecați și lăsați deoparte.
  • Puneți în vasul robotului untul rece, tăiat cuburi, sarea, făina și zahărul Bourbon.
  • Mixați de câteva ori până obțineți un aluat nisipos.
  • Într-o formă de tartă, turnați ¾ din aluat. Nu e nevoie să ungeți tava.
  • Așezați caisele și afinele peste aluat.
  • Presărați deasupra restul de aluat rămas.
  • Dați forma la cuptor pentru 45 de minute, până când caisele sunt înmuiate, iar aluatul începe să se rumenească.
  • Feliați tarta numai după ce se răceșe.
Valori nutriționale
Tartă cu caise și afine
Valori per porție
Calorii
406
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
1
g
2
%
Carbohidrați
 
95
g
32
%
Fibre
 
4
g
17
%
Zahăr
 
62
g
69
%
Proteine
 
7
g
14
%
Vitamina A
 
2408
IU
48
%
Calciu
 
23
mg
2
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Tarta cu caise si afine

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • farfurie cu ciulama de pui traditionala si mamaliguta pe fund de lemn
    Ciulama fără smântână - rețeta tradițională cu carne de pui și făină
  • Strudel de caise cu foi subtiri
    Ștrudel cu caise în foi subțiri, crocante
  • Negresa de post cu gem de caise si migdale
    Negresă de post cu gem de caise și migdale
  • gem de caise
    Gem de caise - rețeta pas cu pas, cu puțin zahăr
597 shares

Comentarii

  1. Iosef a zis

    iunie 12, 2022 at 3:28 pm

    Am incercat aceasta reteta,este usor de realizat si foarte gustoasa !
    Merci!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iunie 13, 2022 at 7:08 am

      Mă bucur mult că a ieșit bine și că v-a plăcut tarta! 🙂

      Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x