Cea mai rapidă și cea mai simplă rețetă pentru o tartă cu caise și afine delicioasă și frumoasă! Doar câteva ingrediente și e gata într-o oră!
Da, știu, fotografiile de la această rețetă sunt superbe, îți iau ochii! 🙂 Dar să fiți convinși că nu e vorba doar de un efect vizual dat de culorile intense ale fructelor de vară, chiar așa este și tarta! Superbă nu doar ca aspect, cât mai ales că arome și texturi. Blatul este minunat, ușor crocant, dar fraged, cu gust de unt, iar umplutura e atât de bogată în fructe și atât de aromată!
Am promis în titlu că e cea mai ușoară rețetă și - deși se practică - să știți că nu m-am jucat cu cuvintele și nu am exagerat deloc. Chiar e cea mai ușoară rețetă și cea mai rapidă. Nu-mi pot imagina un blat cu unt mai rapid decât acesta și nici o umplutură mai ușor de făcut.
Genul aceasta de blat l-am făcut de foarte multe ori, într-o mulțime de variante de tarte și prăjituri. Odată ce l-ai descoperit, te va salva de multe ori, mai ales atunci când vrei un desert rapid.
Vă las mai jos câteva link-uri ca să vedeți cât de ușor se poate adapta rețeta la alte umpluturi și arome.
Singura diferență dintre prăjiturile de mai sus și tarta de astăzi este aceea că obișnuiam să pun 2-3 gălbenușuri și praf de copt în compoziția blatului. Rezultă un blat mai aerat și cu gust de biscuite cu unt.
La rețeta de azi am vrut să simplific la maxim tot desertul, să fie cât se poate de simplu și cu un număr minim de ingrediente. Practic, am folosit ingredientele blatului cu unt de la tarta rustică (galette) cu căpșuni. Simplu, practic și foarte bun, veți vedea! 😉
Mod de preparare tartă cu caise și afine
Vă spuneam că blatul acesta este cel mai ușor blat din lume. Nu trebuie nici să frământam aluatul, nici să îl lăsam la rece, nici să îl întindem cu sucitorul, nimic din toate astea. Tot ce avem de făcut e să învârtim de câteva ori ingredientele în cuva robotului de bucătărie, atât.
Vom obține un aluat ca un nisip fin. Dacă nu aveți robot, puteți face același lucru folosind o furculiță sau chiar cu mânile. Totuși, ideea este să nu înmuiem untul, așa că dacă lucrați blatul cu mâna, cu siguranță untul se va încălzi. În acest caz este bine să îl lăsați la frigider pentru 15-20 de minute înainte să îl puneți în formă.
Mai jos, veți găsi rețeta pentru această tartă atât în format scris, cât și video. Veți vedea acolo exact cum am lucrat blatul.
De aceea vă tot îndemn eu să vă abonați la canalul de YouTube! Pentru că lucrurile sunt mai ușor de arătat acolo. În plus, pe canal găsiți deja multe rețete frumoase și interesante și multe altele vor urma. Nu le ratați! ?
Click pe acest link pentru abonare la canalul de YouTube!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Tartă cu caise și afine
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
blatul
- 250 g făină tip 000
- 170 g unt 82% grăsime, rece
- 1 pliculeț zahăr vanilat Bourbon
- un praf de sare
umplutura
- 750 g caise (cântărite fără sâmburi)
- 150 g afine
- 150 g zahăr
- 1 pliculeț zahăr vanilat Bourbon
- 2 linguri amidon
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
- Spălați caisele și îndepărtați sâmburii.
- Peste caise puneți zahărul tos, zahărul Bourbon și amidonul. Amestecați și lăsați deoparte.
- Puneți în vasul robotului untul rece, tăiat cuburi, sarea, făina și zahărul Bourbon.
- Mixați de câteva ori până obțineți un aluat nisipos.
- Într-o formă de tartă, turnați ¾ din aluat. Nu e nevoie să ungeți tava.
- Așezați caisele și afinele peste aluat.
- Presărați deasupra restul de aluat rămas.
- Dați forma la cuptor pentru 45 de minute, până când caisele sunt înmuiate, iar aluatul începe să se rumenească.
- Feliați tarta numai după ce se răceșe.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Iosef a zis
Am incercat aceasta reteta,este usor de realizat si foarte gustoasa !
Merci!
Iuliana Sbîrnea a zis
Mă bucur mult că a ieșit bine și că v-a plăcut tarta! 🙂