Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Fursecuri

Bombe cu vișine din vișinată. Bomboane bețive.

Publicat la 22 decembrie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

60 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de bombe cu vișine, desert din biscuiți, foarte potrivit pentru mesele festive. Se mai numesc și "bomboane bețive"

În copilăria mea, desertul acesta simplu dar deosebit, era prezent pe toate mesele de sărbători.

Bombe cu visine din visinata

Era, firește, un desert special pentru adulți deoarece conține destul de mult alcool. Pe lângă vișina din vișinată ascunsă în mijlocul bomboanelor, se mai pune alcool și în compoziția de biscuiți.

Mama punea vișinată sau coniac. Eu la rețeta de astăzi am pus romul Stroh 40 pe care îl folosesc mereu la prăjituri și care le-a dat o aromă superbă.

Rețeta se poate adapta cu ușurință și pentru copii. În interior se pot pune vișine din compot, fără sâmburi și putem renunța de dragul lor la alcoolul din compoziție. Pentru aromă putem folosi de exemplu, un extract natural de vanilie sau de portocale.

Bombe cu visine din visinata

După ce formam biluțele de biscuiți și ascundem în ele vișine, pentru un aspect frumos le îmbrăcăm festiv. Eu am folosit de data aceasta 5 decoruri:

  • miez de nucă măcinat
  • nucă de cocos
  • cacao
  • bombonele colorate
  • decor de ciocolată

Dacă mai aveți și alte idei pentru decor, sunt binevenite. Cu cât sunt mai diverse, cu atât arată mai frumos platoul cu bomboane bețive 🙂

decor bomboane betive

Vă recomand să mai încercați și alte rețete de desert ideale pentru mesele de sărbători:

  • ișlere cu gem și ciocolată
  • nuci umplute cu cremă de ciocolată albă sau neagră
  • fursecuri crăpate (crinkles)
  • fursecuri cu migdale

Mod de preparare bombe cu vișine din vișinată (bomboane bețive)

Rețeta este foarte ușoară. O găsiți mai jos atât în format scris, cât și în format video, pe canalul de YouTube al blogului.

Dacă încă nu sunteți abonați la canalul de YouTube, vă puteți abona accesând acest link. Avem rețete video noi, de două ori pe săptămână.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Bombe cu visine din visinata

Bombe cu vișine din vișinată. Bomboane bețive.

Rețeta de bombe cu vișine, desert din biscuiți, foarte potrivit pentru mesele festive. Se mai numesc și "bomboane bețive"
5 from 7 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 20 biluțe
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

chopper electric
chopper electric

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 250 g biscuiți cu unt
  • 50 g miez de nucă
  • 100 g unt 82% grăsime
  • 30 g zahăr (sau după gust)
  • 2 linguri de cacao
  • 50 ml de rom sau vișinată sau coniac, lichior, whisky, etc.
  • un praf de sare
  • 150 g vișine din vișinată

pentru decor

  • miez de nucă măcinat
  • nucă de cocos răzuită
  • pudră de cacao
  • decor de ciocolată
  • bomboane colorate

Instrucțiuni de preparare
 

  • Rumeniți miezul de nucă într-o tigaie pentru câteva minute. Lăsați-l să se răcească.
  • Măcinați miezul de nucă și biscuiții folosind un robot de bucătărie sau un chopper electric.
  • Topiți untul la microunde sau la bain marie. Cât untul e încă fierbinte, puneți zahărul și sarea și amestecați să se dizolve.
  • Peste biscuiții măcinați cereți pudra de cacao, apoi turnați siropul și romul.
  • Cu palmele umezite formați biluțe cam de mărimea unei nuci.
  • În mijlocul fiecărei biluțe puneți vișine din vișinată, apoi le tăvăliți după preferință prin: nucă, nucă de cocos, cacao, etc.
Valori nutriționale
Bombe cu vișine din vișinată. Bomboane bețive.
Valori per porție
Calorii
122
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
7
g
11
%
Colesterol
 
11
mg
4
%
Carbohidrați
 
13
g
4
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
6
g
7
%
Proteine
 
1
g
2
%
Vitamina A
 
131
IU
3
%
Calciu
 
8
mg
1
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Bombe cu visine din visinata

Dragii mei, sper să încercați rețeta de bomboane bețive. Vă aștept să îmi spuneți în comentarii cum au ieșit și cum au fost apreciate de musafiri. Numai bine! 🙂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
  • cornulete semiluna cu nuca si unt pudrate cu zahar
    Cornulețe semilună cu nucă – rețetă tradițională pentru sărbători
  • fursecuri cu stafide pe farfurie alaturi de o ceasca de ceai
    Fursecuri cu stafide - cum să le faci simplu și repede
  • biscuiti spritati cu unt
    Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
60 shares

Comentarii

  1. Bocconcino a zis

    decembrie 28, 2020 at 1:37 pm

    5 stars
    Multumesc pentru reteta, o sa fac cu alta ocazie.. dupa atata bautura sa le mai pun si desert cu alcool.. O zi frumoasa si Sarbatori fericite alaturi de cei dragi.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 28, 2020 at 2:45 pm

      Sunt bune oricând. Sigur se va ivi o altă ocazie și pentru ele 🙂
      Sărbători fericite!

      Răspunde
  2. livia a zis

    decembrie 23, 2020 at 5:25 am

    Multumesc mult, vă doresc sărbători fericite și un an cu multă sănătate!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 23, 2020 at 8:44 am

      Cu drag! Sărbători fericite vă doresc și eu! 🙂

      Răspunde
5 from 7 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x