• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Fursecuri

Bombe cu vișine din vișinată. Bomboane bețive.

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 25 aug. 2024 · Publicată: 22 dec. 2020 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 4 comentarii
63 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de bombe cu vișine, desert din biscuiți, foarte potrivit pentru mesele festive. Se mai numesc și "bomboane bețive"

În copilăria mea, desertul acesta simplu dar deosebit, era prezent pe toate mesele de sărbători.

Bombe cu visine din visinata

Era, firește, un desert special pentru adulți deoarece conține destul de mult alcool. Pe lângă vișina din vișinată ascunsă în mijlocul bomboanelor, se mai pune alcool și în compoziția de biscuiți.

Mama punea vișinată sau coniac. Eu la rețeta de astăzi am pus romul Stroh 40 pe care îl folosesc mereu la prăjituri și care le-a dat o aromă superbă.

Rețeta se poate adapta cu ușurință și pentru copii. În interior se pot pune vișine din compot, fără sâmburi și putem renunța de dragul lor la alcoolul din compoziție. Pentru aromă putem folosi de exemplu, un extract natural de vanilie sau de portocale.

Bombe cu visine din visinata

După ce formam biluțele de biscuiți și ascundem în ele vișine, pentru un aspect frumos le îmbrăcăm festiv. Eu am folosit de data aceasta 5 decoruri:

  • miez de nucă măcinat
  • nucă de cocos
  • cacao
  • bombonele colorate
  • decor de ciocolată

Dacă mai aveți și alte idei pentru decor, sunt binevenite. Cu cât sunt mai diverse, cu atât arată mai frumos platoul cu bomboane bețive 🙂

decor bomboane betive

Vă recomand să mai încercați și alte rețete de desert ideale pentru mesele de sărbători:

  • ișlere cu gem și ciocolată
  • nuci umplute cu cremă de ciocolată albă sau neagră
  • fursecuri crăpate (crinkles)
  • fursecuri cu migdale

Mod de preparare bombe cu vișine din vișinată (bomboane bețive)

Rețeta este foarte ușoară. O găsiți mai jos atât în format scris, cât și în format video, pe canalul de YouTube al blogului.

Dacă încă nu sunteți abonați la canalul de YouTube, vă puteți abona accesând acest link. Avem rețete video noi, de două ori pe săptămână.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Bombe cu visine din visinata

Bombe cu vișine din vișinată. Bomboane bețive.

Rețeta de bombe cu vișine, desert din biscuiți, foarte potrivit pentru mesele festive. Se mai numesc și "bomboane bețive"
5 from 7 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 20 biluțe
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

chopper electric
chopper electric

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 250 g biscuiți cu unt
  • 50 g miez de nucă
  • 100 g unt 82% grăsime
  • 30 g zahăr (sau după gust)
  • 2 linguri de cacao
  • 50 ml de rom sau vișinată sau coniac, lichior, whisky, etc.
  • un praf de sare
  • 150 g vișine din vișinată

pentru decor

  • miez de nucă măcinat
  • nucă de cocos răzuită
  • pudră de cacao
  • decor de ciocolată
  • bomboane colorate

Instrucțiuni de preparare
 

  • Rumeniți miezul de nucă într-o tigaie pentru câteva minute. Lăsați-l să se răcească.
  • Măcinați miezul de nucă și biscuiții folosind un robot de bucătărie sau un chopper electric.
  • Topiți untul la microunde sau la bain marie. Cât untul e încă fierbinte, puneți zahărul și sarea și amestecați să se dizolve.
  • Peste biscuiții măcinați cereți pudra de cacao, apoi turnați siropul și romul.
  • Cu palmele umezite formați biluțe cam de mărimea unei nuci.
  • În mijlocul fiecărei biluțe puneți vișine din vișinată, apoi le tăvăliți după preferință prin: nucă, nucă de cocos, cacao, etc.
Nutrition Facts
Bombe cu vișine din vișinată. Bomboane bețive.
Amount per Serving
Calorii
122
% Daily Value*
Grăsimi
 
7
g
11
%
Colesterol
 
11
mg
4
%
Carbohidrați
 
13
g
4
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
6
g
7
%
Proteine
 
1
g
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Bombe cu visine din visinata

Dragii mei, sper să încercați rețeta de bomboane bețive. Vă aștept să îmi spuneți în comentarii cum au ieșit și cum au fost apreciate de musafiri. Numai bine! 🙂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
  • cornulete semiluna cu nuca si unt pudrate cu zahar
    Cornulețe semilună cu nucă – rețetă tradițională pentru sărbători
  • fursecuri cu stafide pe farfurie alaturi de o ceasca de ceai
    Fursecuri cu stafide - cum să le faci simplu și repede
  • biscuiti spritati cu unt
    Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
63 shares

Comentarii

  1. Bocconcino a zis

    decembrie 28, 2020 at 1:37 pm

    5 stars
    Multumesc pentru reteta, o sa fac cu alta ocazie.. dupa atata bautura sa le mai pun si desert cu alcool.. O zi frumoasa si Sarbatori fericite alaturi de cei dragi.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 28, 2020 at 2:45 pm

      Sunt bune oricând. Sigur se va ivi o altă ocazie și pentru ele 🙂
      Sărbători fericite!

      Răspunde
  2. livia a zis

    decembrie 23, 2020 at 5:25 am

    Multumesc mult, vă doresc sărbători fericite și un an cu multă sănătate!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 23, 2020 at 8:44 am

      Cu drag! Sărbători fericite vă doresc și eu! 🙂

      Răspunde
5 from 7 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.