Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Doradă la cuptor cu cartofi și rozmarin

Publicat la 30 martie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

1762 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

O rețetă simplă și delicioasă de doradă la cuptor cu cartofi înmiresmați cu rozmarin și roșii cherry. Perfectă pentru prânz sau pentru cină.

De câte ori dorim să pregătim o mâncare simplă dar consistentă, un pește pe cuptor așezat pe felii de cartofi este alegerea perfectă. Obținem astfel un prânz sau o cină rapidă, delicioasă și pe placul întregii familii.

Doradă la cuptor cu cartofi

Peștele și cartofii se gătesc deodată, în aceeași tavă, astfel că în maxim jumătate de oră ne putem așeza la masă. Avem gata și carnea, dar și garnitura și o singură tavă de spălat la final. Nu e grozav? 🙂

Ce alți pești putem folosi la rețeta de astăzi

Eu am folosit la rețeta de astăzi două dorade. După ce am descoperit-o, dorada a urcat rapid sus de tot în topul peștilor preferați ai familiei noastre, pentru că are un gust foarte bun și destul de puține oase. Mă bucur că mereu găsesc doradă proaspătă la pescărie, așa că de câte ori vreau să gătesc pește, știu că mă pot baza pe ea.

Dar rețeta aceasta de pește la cuptor se poate face exact la fel cu orice alt pește cam de mărimea doradei, fie că aveți pește întreg sau fileuri.

Vă recomand să folosiți: biban de mare (lavrac), păstrăv, file de somon sau medalioane de crap. Daca peștele ales de voi este mai mare, va trebui să ajustați corespunzător timpul de gătire.

peste

Mici secrete pentru reușita rețetei de doradă la cuptor cu cartofi și rozmarin

Rețeta nu este nicidecum grea sau complicată. Trebuie, totuși să țineți cont de câteva lucruri pentru a fi siguri că obțineți o mâncare perfectă într-un timp scurt.

  • folosiți cartofi roz, își păstrează mai bine forma la copt decât cartofii albi care având mai mult amidon, sunt mai "făinoși" și se sfărâmă ușor
  • pentru ca peștele și cartofii să aibă timp de gătire apropiat, feliile de cartofi trebuie să fie subțiri de doar 4-5 mm, în niciun caz mai groase!
  • asezonați cartofii cu sare și piper înainte să îi puneți în tavă pentru a fi siguri că sunt condimentați uniform.
  • pentru o aromă mai intensă, folosiți rozmarin proaspăt. Dacă nu vă place rozmarinul, îl puteți înlocui cu cimbru, cimbrișor lămâios sau oregano.
  • încercați să suprapuneți cât mai puțin feliile de cartofi. În acest fel sunteți siguri că se gătesc și se rumenesc frumos pe partea de jos care e în contact cu tava.
  • puneți în tavă și câteva roșii cherry. Se vor coace și vor da un gust minunat.
  • stropiți pește și cartofii cu un fir de ulei de măsline. Nu doar pentru savoare, dar în acest fel nu se vor usca în cuptor.
Peste la tava

Alte rețete delicioase cu pește pe care vei dori să le încerci

Peștele nu e doar delicios, ci știm cu toții că este și foarte sănătos. Mâncărurile pe bază de pește sunt cel mai adesea foarte ușor de făcut. Peștele având un timp scurt de gătire, se pretează mai ales rețetelor simple și cu ingrediente puține.

Vă las mai jos câteva rețete cu pește care sper să vă facă poftă și să vă determine să le încercați 🙂

  • somon cu sos dulce-acrișor și piure de păstârnac
  • drob de pește cu smântână
  • stravrid pane în crustă de pesmet crocant
  • gulaș de crap
  • bulz de pește

Mod de preparare doradă la cuptor cu cartofi și rozmarin

Găsiți mai jos rețeta scrisă, în formatul pe care îl puteți tipări la nevoie, ca să îl aveți la îndemână atunci când gătiți sau dacă doriți să păstrați rețeta la colecția voastră.

Doradă la cuptor cu cartofi

Mai jos veți găsi și rețeta în format video, unde puteți vedea exact cum am pregătit eu dorada la cuptor și cât de subțiri sunt rondelele de cartofi.

Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Doradă la cuptor cu cartofi

Doradă la cuptor cu cartofi și rozmarin

O rețetă simplă și delicioasă de doradă la cuptor cu cartofi înmiresmați cu rozmarin și roșii cherry. Perfectă pentru prânz sau pentru cină.
5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tavă cuptor aprox. 40x30 cm
hârtie de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 2 buc doradă
  • 600 g cartofi
  • 100 g roșii cherry
  • 2-3 felii de lămâie
  • rozmarin
  • 40 ml ulei de măsline
  • sare și piper

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă sau o puteți unge cu ulei.
  • Curățați cartofii și tăiați-i felii subțiri de 4-5 mm. Condimentați cartofii cu sare și piper.
  • Așezați cartofii în tavă într-un singur strat, astfel încât să se suprapună cât mai puțin. Turnați puțin ulei pese cartofi și puneți din loc în loc ace de rozmarin.
  • Peștele trebuie să fie în prealabil eviscerat și spălat foarte bine. Presărați dorada cu sare și piper pe toate părțile.
  • Crestați peștele și introduceți în tăieturi felii de lămâie.
  • Așezați dorada peste stratul de cartofi și stropiți-l cu un fir de ulei. Puneți în tavă și câteva roșii cherry.
  • Dați tava la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute până când peștele este gătit, iar cartofii s-au rumenit ușor.
  • Serviți dorada cu cartofi imediat, eventual cu o salată verde alături.
Valori nutriționale
Doradă la cuptor cu cartofi și rozmarin
Valori per porție
Calorii
418
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
20
g
31
%
Colesterol
 
1
mg
0
%
Carbohidrați
 
54
g
18
%
Fibre
 
7
g
29
%
Zahăr
 
4
g
4
%
Proteine
 
7
g
14
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Doradă la cuptor cu cartofi

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
1762 shares
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x