Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete rapide

Pizza pe lipie libaneză. Rețeta rapidă, gata în 10 minute!

Publicat la 20 iulie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

297 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de pizza pe lipie libaneză va fi gustoasă, sățioasă și extrem de rapidă. În doar 10 minute poți avea o pizza exact pe gustul tău!

Cu toții iubim pizza clasică, cu blat de pizza din aluat dospit , iar dacă e și coaptă pe foc de lemne, e și mai bine! Dar cu toții avem și zile în care suntem atât de grăbiți sau atât de obosiți încât avem nevoie de o mâncare caldă, bună și rapidă care să ne remonteze în câteva minute.

Pentru astfel de zile, o pizza pe lipie libaneză e mâncarea perfectă și întrunește toate condițiile pentru a ne satisface:

  1. se face repede
  2. poți pune pe ea orice găsești prin frigider
  3. e gata în 10 minute
  4. e delicioasă și ține bine de foame
Pizza pe lipie libaneză

Dacă totuși doriți o pizza de casă bună și rapidă, dar nu aveți lipii, vă recomand să încercați rețeta mea de pizza cu blat subțire și crocant, fără dospire. Se face ușor, e delicioasă și puteți face după această rețetă o pizza cât tava de la aragaz, care să sature toată familia 🙂

Ingrediente de bază pentru rețeta de pizza pe lipie libaneză

Firește, ca să avem parte de această delicioasă pizza pe lipie, trebuie, totuși să avem la îndemână câteva ingrediente de bază:

  • lipii - cel mai cunoscut termen care le definește este acela de "lipie libaneză", dar în magazine le veți găsi sub multe ambalaje și denumiri. Veți găsi pachete pe care scrie simplu și românește "lipii", dar le veți găsi și ca "wraps" sau "tortillias" Sunt deja coapte și sunt ambalate de obicei câte 2, 4 sau 6 la pachet. Găsiți în magazine chiar și lipii fără gluten ca acestea de aici , pentru cei care au o astfel de intoleranță.
  • sos de roșii - ca la orice rețetă de pizza, nu poate lipsi sosul de roșii cu care să ungem lipiile. Vestea bună este că îl putem improviza într-un minut din orice suc de roșii avem în casă.
  • preparate din carne - dacă e vorba de o pizza rapidă și o rețetă oarecum improvizată din ce avem la îndemână, atunci cam orice combinație e permisă. Așadar, de la bacon și până la un rest de friptură, puteți pune pe lipia libaneză orice găsiți prin frigider. Cumva, chiar și mezelurile care nu se mai mănâncă, ascunse într-o pizza, reușesc să capete altă valoare 😉
  • brânzeturi - ei, la acest capitol ar fi de preferat să folosiți brânzeturi italiene, cum ar fi mozzarella sau parmezan. Dar la fel de bun e și un cașcaval autohton care se topește frumos în cuptor. Nu aș folosi la pizza telemea sau brânză de burduf, care sunt, totuși, din altă poveste.
  • vegetale - le folosim pentru culoare, aromă și textură. Dacă le avem. Dar cred că în orice frigider se găsește vreun ardei gras, poate niște măsline sau ciuperci, poate câteva roșii proaspete sau uscate. Folosiți-le, pizza va fi mult mai savuroasă!
Pizza pe lipie libaneză

Alte rețete rapide la care am folosit lipii libaneze

Nu suntem mari amatori de lipii, totuși aproape mereu am în casă un pachet cu 2 lipii, special pentru zilele în care nu am timp să gătesc ceva mai elaborat sau pentru zilele în care vreau să reciclez într-o pizza toate resturile din frigider care nu prea se mai mănâncă.

Iată mai jos trei idei de rețete simple și delicioase la care puteți folosi lipii:

  • lipii cu hummus și năut crocant
  • tacos cu tofu crocant
  • tacos cu somon

Iar dacă nu doriți să folosiți lipii cumpărate, ci doriți să le faceți acasă, puteți folosi această rețetă de lipii (turte) care este deja publicată pe blog.

Mod de preparare pizza pe lipie libaneză. Rețeta rapidă, gata în 10 minute! (VIDEO inclus)

E tare ușoară rețeta de pizza pe lipie libaneză, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pizza pe lipie libaneză

Pizza pe lipie libaneză, cu ce ai în frigider

Rețeta de pizza pe lipie libaneză va fi gustoasă, sățioasă și extrem de rapidă. În doar 10 minute poți avea o pizza exact pe gustul tău!
5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 1 pizza
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 lipie libaneză

pentru sosul de roșii

  • 100 g suc de roșii gros sau roșii pasate
  • 1 lingură ulei de măsline
  • ½ linguriță busuioc uscat
  • sare, piper - după gust
  • opțional - un vârf de linguriță de zahăr

topping

  • 50 g șuncă sau bacon feliat fin
  • 2-3 ciuperci Champignon
  • ¼ ardei gras
  • 20 g parmezan ras
  • 50 g mozzarella
  • 30 g roșii uscate
  • frunze de busuioc proaspăt

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 200 de grade.
  • Într-un bol, combinați toate ingredientele pentru sosul de roșii.
  • Ungeți lipia cu acest sos și peste ea așezați șunca, ardeiul, ciupercile și roșiile uscate.
  • La final presărați parmezan și mozzarella și dați pizza la cuptor pentru 10 minute.
  • Decorați cu frunze proaspete de busuioc și serviți imediat.
Valori nutriționale
Pizza pe lipie libaneză, cu ce ai în frigider
Valori per porție
Calorii
729
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
53
g
82
%
Colesterol
 
90
mg
30
%
Carbohidrați
 
33
g
11
%
Fibre
 
5
g
21
%
Zahăr
 
8
g
9
%
Proteine
 
32
g
64
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Pizza pe lipie libaneză

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • salata calda de legume coapte cu telemea
    Salată caldă de legume coapte cu brânză - rețeta ideală pentru o cină rapidă
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • castron cu salata de telina cu morcov si maioneza
    Rețetă rapidă cu BlendyGo 3 - Salată de țelină cu maioneză dietetică
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
297 shares
5 from 8 votes (8 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x