Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Hamsii prăjite ca la mare. Dar mai bune!

Publicat la 28 august 2021 de Iuliana Sbîrnea - Un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

606 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Îți plac hamsiile? Ți-e dor de mare și de vacanță? Iată cât de ușor poți face acasă hamsii prăjite ca la mare! Dar mai curate și mai bune! 🙂

Hamsii prajite

Când spui vacanță la mare, spui implicit hamsii prăjite. Iar când vacanța se termină, rămâne dorul de mare și pofta de hamsii. Din fericire, pofta de hamsii e ușor de potolit pentru că le poți face foarte simplu și rapid acasă . Și vă promit că vor fi mult mai ieftine și mult mai bune! Unde mai pui ca poți mânca pe săturate și să le pui cu cât de mult usturoi vrei! 😀

Unde găsim hamsii de cumpărat

Avem vești bune: la Selgros găsim mereu hamsii congelate, pescuite în Marea Neagră, micuțe și absolut minunate! Sunt ambalate la pungi de 500 g, numai bune pentru 2 porții satisfăcătoare.

Vecine de raft cu pungile de hamsii erau și pungile cu șprot și cele cu baby hering. Dacă preferați acest pește, să știți că se gătește exact la fel ca hamsiile, așa că puteți urma întocmai rețeta de mai jos.

Pe blog veți găsi și o rețetă de baby hering la cuptor, deci iată încă o idee delicioasă!

V-am zis eu că am vești bune? 🙂

Banner selgros

Ingrediente pentru rețeta de hamsii prăjite ca la mare

Atât de puține ingrediente pentru o mâncare atât de delicioasă!

  1. hamsii - pot fi proaspete sau congelate
  2. amestec de făină și mălai - eu obișnuiesc să folosesc proporții egale de făină și mălai, dar nu e deloc greșit dacă folosiți doar mălai sau doar făină. E doar o chestiune de preferințe.
  3. sare - de preferat sare grunjoasă. Nu vă zgârciți cu sarea, dar nici nu exagerați. Totuși, hamsiile sunt bune un pic mai sărate ca să meargă bine o bere rece după ele 😉
  4. ulei pentru prăjit - folosiți un ulei cu gust neutru, de exemplu cel de floarea soarelui. Hamsiile se prăjesc în baie de ulei, iar acesta trebuie să fie bine încins ca să obținem hamsii aurii și crocante.

ingrediente pentru peste prajit
Ingrediente pentru rețeta de hamsii prăjite ca la mare

Dilemă: hamsiile se curăță sau nu?

Dacă vă uitați cu atenție, hamsiile cumpărate de la mare sunt întregi, nu sunt curățate. E de așteptat...cât personal ar fi necesar ca să curețe zilnic zeci de kilograme de peștișori cât degetul?

De aici s-a creat ideea că hamsiile fiind atât de mici nu e nevoie să le curățăm. De altfel, și pe punga de hamsii scrie că nu e nevoie să le decongelăm înainte de prăjire. Dacă nu le decongelăm, implicit nu avem cum să le curățăm.

Totuși, și sardinele sunt mici și nu v-ar plăcea deloc să le găsiți în conserve cu tot cu mațe, nu-i așa?

Eu una curăț hamsiile și orice pește mic pe care vreau să îl gătesc. Iar dacă veți urmări și rețeta video pe care o găsiți mai jos, veți vedea de ce chiar e nevoie să curățăm hamsiile 😉

Să cureți pește nu e cea mai plăcută activitate, dar vestea bună e că treaba asta nu durează mai mult de 5 minute la 500 g de hamsii, iar satisfacția de după compensează orice efort, vă promit! 🙂

peste curatat
Hamsii curățate, curate, gata de prăjit

Alte rețete cu pește pe care sigur vei dori să le încerci

Dacă vă plac rețetele cu pește vă las mai jos câteva sugestii pe care sper să le încercați.

  • saramura de crap
  • rasol de peste cu legume
  • stavrid pane
  • macrou marinat
  • pește uscat cu orez
  • frigărui de somon
Hamsii prajite

Mod de preparare pentru rețeta de hamsii prăjite ca la mare

E tare ușoară rețeta de hamsii prăjite, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Hamsii prajite

Hamsii prăjite ca la mare

Îți plac hamsiile? Ți-e dor de mare și de vacanță? Iată cât de ușor poți face acasă hamsii prăjite ca la mare! Dar mai curate și mai bune! 🙂
5 from 10 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie antiaderenta
tigaie antiaderenta

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 500 g hamsii proaspete sau congelate
  • 50 g făină
  • 50 g mălai
  • 2 lingurițe sare
  • ulei pentru prăjit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Dacă folosiți hamsii congelate, acestea trebuie în prealabil lăsate să se dezghețe în apă rece.
  • Hamsiile trebuie curățate de intestine înainte de gătire, iar cea mai rapidă metodă este să trageți capul ușor spre burtă, iar intestinele vor ieși singure, rămânând agățate de cap. Vedeți în videoclip cum se procedează.
  • După curățare, spălați hamsiile în mai multe ape, frecându-le ușor în palme ca să îndepărtați și solzii fini care le acoperă.
  • Scurgeți bine hamsiile de apă și presărați-le cu 2 lingurițe de sare, de preferat sare grunjoasă.
  • Ideal ar fi să lăsați peștele la frigider pentru cel puțin 30 de minute ca să își tragă sare. În acest fel veți avea hamsii mult mai gustoase. Totuși, dacă vă grăbiți, le puteți praji imediat.
  • Amestecați făina cu mălaiul. Puneți hamsiile și amestecați-le ușor cu mâna ca să fie uniform acoperite.
  • Ca să eliminați excesul de făină și mălai, puneți hamsiile într-o sită cu găuri mari (sita pentru paste) și scuturați ușor.
  • Puneți uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare și prăjiți hamsiile pe ambele părți până când devin aurii.
  • Scoateți hamsiile pe șervete de hârtie care să dreneze excesul de ulei.
  • Serviți hamsiile călduțe, alături de mămăliguță și mujdei de usturoi.
Valori nutriționale
Hamsii prăjite ca la mare
Valori per porție
Calorii
673
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
37
g
57
%
Colesterol
 
95
mg
32
%
Carbohidrați
 
38
g
13
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
47
g
94
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Hamsii prajite

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
606 shares

Comentarii

  1. dorina a zis

    august 30, 2021 at 2:35 pm

    Multumesc pentru articol! Foarte bune si multe informatiile oferite!

    Răspunde
5 from 10 votes (10 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x