• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Fursecuri

Palmieri din foietaj cu zahăr caramelizat

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 28 mai 2025 · Publicată: 24 feb. 2022 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 4 comentarii
56 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Vrei un desert rapid și irezistibil? Încearcă rețeta de palmieri din foietaj cu zahăr caramelizat. Sunt crocanți și delicioși!

Există puține deserturi mai simple și mai bune decât acești palmieri din aluat franțuzesc! Este o rețetă ridicol de ușoară și cu puține ingrediente, dar rezultatul întrece toate așteptările! Palmierii din foietaj sunt foarte crocanți, se desfac în fâșii și au arome superbe de unt și de zahăr caramelizat .

Palmieri din foietaj

Cândva cumpăram mereu acești palmieri de la patiseriile din oraș. În unele locuri se numeau "urechi de elefant" și aveau și o aromă subtilă de scorțișoară. Aveam impresia că e o rețetă mai laborioasă, dar după ce am aflat cât de ușor se pot face acasă, nu am mai cumpărat niciodată!

Când îi fac acasă, folosesc pentru acest desert rețeta mea rapidă de foietaj de casă. Nu există comparație între gustul foietajului făcut în casă, cu unt bun, și aluaturile congelate din comerț care în majoritate sunt făcute cu margarină!

Ar fi și păcat să faceți acești palmieri cu foietaj cumpărat! Ca să vă puteți bucura cu adevărat de textura și de aroma lor specială, vă îndemn să plecați de la rețeta de foietaj de casă. Metoda mea este chiar foarte simplă și vă veți convinge singuri de diferență!

Tot din foietaj puteți face și bărcuțe cu gem sau cu rahat sau melcișori cu brânză dulce și stafide. Sunt rețete la fel de simple și de bune! 🙂

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Ce puteți schimba în rețetă
  • Întrebări frecvente
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare
  • Rețete asemănătoare

Ingrediente

Pare incredibil, știu, dar pentru acești palmierii crocanți și caramelizați, nu avem nevoie, practic, decât de cele 2 ingrediente pe care le vedeți în fotografia de mai jos, iar cantitățile lor sunt ușor adaptabile.

Ingrediente palmieri din foietaj
  • aluat de foietaj - folosiți de preferat un foietaj de casă sau căutați în magazine aluaturi făcute cu unt și nu cu margarină. Dacă foietajul este congelat, trebuie lăsat să se dezghețe peste noapte în frigider, altfel se va crăpa în zonele în care a fost pliat sau rulat.
  • zahăr - folosiți zahăr tos, alb sau brun care se va carameliza frumos în cuptor și va da aroma și textura specifică.
Palmieri din foietaj

Ce puteți schimba în rețetă

Pentru mine, aroma fină de unt combinată cu cea de caramel dată de zahăr, sunt perfecte și suficiente în acest desert. Totuși, dacă doriți, puteți adăuga și alte arome sau alte ingrediente odată cu zahărul:

  • scorțișoară - amestecați zahărul tos cu o lingură de scorțișoară măcinată și presărați-le împreună peste aluat, așa cum am arătat mai jos, în rețeta pas cu pas.
  • miez de nucă - folosiți miez de nucă măcinat fin , pe care, la fel ca scorțișoara, mai întâi îl amestecați cu zahăr, apoi le presărați împreună peste aluat și urmați pașii de mai jos.
  • nucă de cocos - folosiți nucă de cocos rasă fin.

Dacă doriți, puteți încerca și varianta sărată a acestor palmieri, renunțând la zahăr și adăugând:

  • parmezan ras
  • ierburi aromatice
  • măsline sau roșii uscate tăiate mărunt
  • pesto de busuioc, de parmezan sau de leurdă

Palmieri din foietaj

Întrebări frecvente

Se pot congela palmierii din foietaj?

Da, puteți congela palmierii fie după înainte de coacere, fie după ce i-ați copt. Puneți-i în pungi sau caserole închise etanș.

Cum se păstrează palmierii

Palmierii se păstrează timp de 3 zile la temperatura camerei. După acest timp se vor usca prea tare. Dacă doriți să îi păstrați mai mult, vă recomand să îi congelați.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Palmieri din foietaj

Palmieri din aluat de foietaj

Vrei un desert rapid și irezistibil? Încearcă rețeta de palmieri din foietaj cu zahăr caramelizat. Sunt crocanți și delicioși!
5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
La rece: 15 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 16
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 foaie aluat de foietaj (300 g)
  • 40 g zahăr tos

Instrucțiuni de preparare
 

  • Presărați aluatul cu aprox. ⅓ din cantitatea de zahăr, apoi treceți cu sucitorul peste aluat pentru ca zahărul să intre în acesta.
    treceti cu sucitorul peste aluat
  • Ajutați-vă de o foaie de copt ca să întoarceți aluatul pe partea cealaltă. Presărați din nou cu ⅓ din zahăr și presați ușor cu sucitorul.
    presarati zahar si pe partea cealalta
  • Împărțiți "din ochi" aluatul în 4 fâșii egale. Suprapuneți cele 2 fâșii din exteriorul foii către interior. Presărați din nou puțin zahăr și presați ușor.
    pliati fasiile laterale
  • Împărțiți din nou aluatul în 4 fâșii și le aduceți pe cele din exterior către interior. Presărați zahăr și presați.
    pliati inca o data marginile
  • Aduceți cele 2 fâșii una peste alta. Presărați zahăr și presați.
    aduceti partile una peste alta
  • Aprindeți cuptorul la 220 de grade. Împachetați aluatul în hârtia de copt și dați-l la congelator pentru 15 minute. Trebuie să fie foarte rece când îl băgăm în cuptor.
    dati aluatul la congelator pentru 15 minute
  • Tăiați aluatul cu un cuțit ascuțit în fâșii de aprox. 2 cm grosime.
    tăiem foietajul în fâșii
  • Așezați palmierii în tavă, peste hârtie de copt lăsând spațiu între ei pentru că vor crește la copt. Dați tava la cuptor pentru 15-20 de minute sau până când palmierii sunt rumeniți pe partea care a fost în contact cu tava.
    așezăm palmierii în tavă
  • Deschideți cuptorul și întoarceți palmierii cu partea rumenită în sus. Lăsați palmierii la cuptor încă 7-10 minute.
    intoarceti palmierii
  • Palmierii trebuie să fie frumos rumeniți pe ambele părți. Deși par moi, după ce se răcesc, palmierii se usucă și devin crocanți.
Nutrition Facts
Palmieri din aluat de foietaj
Amount per Serving
Calorii
113
% Daily Value*
Grăsimi
 
7
g
11
%
Carbohidrați
 
11
g
4
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
1
g
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Rețete asemănătoare

  • Rulouri cu bezea
    Rulouri cu bezea. Bune de lingi pe degete!
  • Cele mai simple cornulete cu ciocolata
    Cornulețe cu ciocolată cu aluat fraged de casă
  • Rulouri din foietaj cu crema de vanilie
    Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
  • cornulete semiluna cu nuca si unt pudrate cu zahar
    Cornulețe semilună cu nucă – rețetă tradițională pentru sărbători
  • fursecuri cu stafide pe farfurie alaturi de o ceasca de ceai
    Fursecuri cu stafide - cum să le faci simplu și repede
  • biscuiti spritati cu unt
    Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
56 shares

Comentarii

  1. irina a zis

    februarie 26, 2022 at 2:09 pm

    Chiar acum cateva zile am cautat o reteta pentru palmieri, ce coincidenta!
    In patiseriile din Iasi acestia se numesc "ochelari".
    Palmierii de la noi arata ca un evantai un pic mai mare decat o palma, cu 4-6 brate in sus ale caror varfuri sunt glazurate cu ciocolata.
    Dar n-am gasit nicaieri pe Google aceasta forma, numai "ochelarii".
    Multumim pentru reteta, sunt usor de facut.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      februarie 26, 2022 at 2:59 pm

      Mă bucur că ați găsit rețeta la mine 🙂
      Sper să o încercați cu aluatul de casă, vă promit că n-o să vă pară rău.
      Numai bine!

      Răspunde
      • Voi a zis

        martie 05, 2022 at 9:05 pm

        5 stars
        Incredibil de buni. Nu mă așteptam să iasă așa din prima. I-am făcut cu aluat cumpărat, dar cu cel de casă cred că sunt o nebunie!

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          martie 06, 2022 at 7:59 am

          Poate îi încerci data viitoare cu foietajul rapid de casă, ca să vezi diferența. 😉

          Răspunde
5 from 5 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.