Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Fursecuri

Palmieri din foietaj cu zahăr caramelizat

Publicat la 24 februarie 2022 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

54 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Vrei un desert rapid și irezistibil? Încearcă rețeta de palmieri din foietaj cu zahăr caramelizat. Sunt crocanți și delicioși!

Există puține deserturi mai simple și mai bune decât acești palmieri din aluat franțuzesc! Este o rețetă ridicol de ușoară și cu puține ingrediente, dar rezultatul întrece toate așteptările! Palmierii din foietaj sunt foarte crocanți, se desfac în fâșii și au arome superbe de unt și de zahăr caramelizat .

Palmieri din foietaj

Cândva cumpăram mereu acești palmieri de la patiseriile din oraș. În unele locuri se numeau "urechi de elefant" și aveau și o aromă subtilă de scorțișoară. Aveam impresia că e o rețetă mai laborioasă, dar după ce am aflat cât de ușor se pot face acasă, nu am mai cumpărat niciodată!

Când îi fac acasă, folosesc pentru acest desert rețeta mea rapidă de foietaj de casă. Nu există comparație între gustul foietajului făcut în casă, cu unt bun, și aluaturile congelate din comerț care în majoritate sunt făcute cu margarină!

Ar fi și păcat să faceți acești palmieri cu foietaj cumpărat! Ca să vă puteți bucura cu adevărat de textura și de aroma lor specială, vă îndemn să plecați de la rețeta de foietaj de casă. Metoda mea este chiar foarte simplă și vă veți convinge singuri de diferență!

Tot din foietaj puteți face și bărcuțe cu gem sau cu rahat sau melcișori cu brânză dulce și stafide. Sunt rețete la fel de simple și de bune! 🙂

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Ce puteți schimba în rețetă
  • Întrebări frecvente
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare
  • Rețete asemănătoare

Ingrediente

Pare incredibil, știu, dar pentru acești palmierii crocanți și caramelizați, nu avem nevoie, practic, decât de cele 2 ingrediente pe care le vedeți în fotografia de mai jos, iar cantitățile lor sunt ușor adaptabile.

Ingrediente palmieri din foietaj
  • aluat de foietaj - folosiți de preferat un foietaj de casă sau căutați în magazine aluaturi făcute cu unt și nu cu margarină. Dacă foietajul este congelat, trebuie lăsat să se dezghețe peste noapte în frigider, altfel se va crăpa în zonele în care a fost pliat sau rulat.
  • zahăr - folosiți zahăr tos, alb sau brun care se va carameliza frumos în cuptor și va da aroma și textura specifică.
Palmieri din foietaj

Ce puteți schimba în rețetă

Pentru mine, aroma fină de unt combinată cu cea de caramel dată de zahăr, sunt perfecte și suficiente în acest desert. Totuși, dacă doriți, puteți adăuga și alte arome sau alte ingrediente odată cu zahărul:

  • scorțișoară - amestecați zahărul tos cu o lingură de scorțișoară măcinată și presărați-le împreună peste aluat, așa cum am arătat mai jos, în rețeta pas cu pas.
  • miez de nucă - folosiți miez de nucă măcinat fin , pe care, la fel ca scorțișoara, mai întâi îl amestecați cu zahăr, apoi le presărați împreună peste aluat și urmați pașii de mai jos.
  • nucă de cocos - folosiți nucă de cocos rasă fin.

Dacă doriți, puteți încerca și varianta sărată a acestor palmieri, renunțând la zahăr și adăugând:

  • parmezan ras
  • ierburi aromatice
  • măsline sau roșii uscate tăiate mărunt
  • pesto de busuioc, de parmezan sau de leurdă

Palmieri din foietaj

Întrebări frecvente

Se pot congela palmierii din foietaj?

Da, puteți congela palmierii fie după înainte de coacere, fie după ce i-ați copt. Puneți-i în pungi sau caserole închise etanș.

Cum se păstrează palmierii

Palmierii se păstrează timp de 3 zile la temperatura camerei. După acest timp se vor usca prea tare. Dacă doriți să îi păstrați mai mult, vă recomand să îi congelați.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Palmieri din foietaj

Palmieri din aluat de foietaj

Vrei un desert rapid și irezistibil? Încearcă rețeta de palmieri din foietaj cu zahăr caramelizat. Sunt crocanți și delicioși!
5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
La rece: 15 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 16
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 foaie aluat de foietaj (300 g)
  • 40 g zahăr tos

Instrucțiuni de preparare
 

  • Presărați aluatul cu aprox. ⅓ din cantitatea de zahăr, apoi treceți cu sucitorul peste aluat pentru ca zahărul să intre în acesta.
    treceti cu sucitorul peste aluat
  • Ajutați-vă de o foaie de copt ca să întoarceți aluatul pe partea cealaltă. Presărați din nou cu ⅓ din zahăr și presați ușor cu sucitorul.
    presarati zahar si pe partea cealalta
  • Împărțiți "din ochi" aluatul în 4 fâșii egale. Suprapuneți cele 2 fâșii din exteriorul foii către interior. Presărați din nou puțin zahăr și presați ușor.
    pliati fasiile laterale
  • Împărțiți din nou aluatul în 4 fâșii și le aduceți pe cele din exterior către interior. Presărați zahăr și presați.
    pliati inca o data marginile
  • Aduceți cele 2 fâșii una peste alta. Presărați zahăr și presați.
    aduceti partile una peste alta
  • Aprindeți cuptorul la 220 de grade. Împachetați aluatul în hârtia de copt și dați-l la congelator pentru 15 minute. Trebuie să fie foarte rece când îl băgăm în cuptor.
    dati aluatul la congelator pentru 15 minute
  • Tăiați aluatul cu un cuțit ascuțit în fâșii de aprox. 2 cm grosime.
    tăiem foietajul în fâșii
  • Așezați palmierii în tavă, peste hârtie de copt lăsând spațiu între ei pentru că vor crește la copt. Dați tava la cuptor pentru 15-20 de minute sau până când palmierii sunt rumeniți pe partea care a fost în contact cu tava.
    așezăm palmierii în tavă
  • Deschideți cuptorul și întoarceți palmierii cu partea rumenită în sus. Lăsați palmierii la cuptor încă 7-10 minute.
    intoarceti palmierii
  • Palmierii trebuie să fie frumos rumeniți pe ambele părți. Deși par moi, după ce se răcesc, palmierii se usucă și devin crocanți.
Valori nutriționale
Palmieri din aluat de foietaj
Valori per porție
Calorii
113
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
7
g
11
%
Carbohidrați
 
11
g
4
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
1
g
2
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Rețete asemănătoare

  • Rulouri cu bezea
    Rulouri cu bezea. Bune de lingi pe degete!
  • Cele mai simple cornulete cu ciocolata
    Cornulețe cu ciocolată cu aluat fraged de casă
  • Rulouri din foietaj cu crema de vanilie
    Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
  • cornulete semiluna cu nuca si unt pudrate cu zahar
    Cornulețe semilună cu nucă – rețetă tradițională pentru sărbători
  • fursecuri cu stafide pe farfurie alaturi de o ceasca de ceai
    Fursecuri cu stafide - cum să le faci simplu și repede
  • biscuiti spritati cu unt
    Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
54 shares

Comentarii

  1. irina a zis

    februarie 26, 2022 at 2:09 pm

    Chiar acum cateva zile am cautat o reteta pentru palmieri, ce coincidenta!
    In patiseriile din Iasi acestia se numesc "ochelari".
    Palmierii de la noi arata ca un evantai un pic mai mare decat o palma, cu 4-6 brate in sus ale caror varfuri sunt glazurate cu ciocolata.
    Dar n-am gasit nicaieri pe Google aceasta forma, numai "ochelarii".
    Multumim pentru reteta, sunt usor de facut.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      februarie 26, 2022 at 2:59 pm

      Mă bucur că ați găsit rețeta la mine 🙂
      Sper să o încercați cu aluatul de casă, vă promit că n-o să vă pară rău.
      Numai bine!

      Răspunde
      • Voi a zis

        martie 05, 2022 at 9:05 pm

        5 stars
        Incredibil de buni. Nu mă așteptam să iasă așa din prima. I-am făcut cu aluat cumpărat, dar cu cel de casă cred că sunt o nebunie!

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          martie 06, 2022 at 7:59 am

          Poate îi încerci data viitoare cu foietajul rapid de casă, ca să vezi diferența. 😉

          Răspunde
5 from 5 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x