Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Supe

Supă din rasol de vită cu tăieței

Publicat la 15 februarie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

28 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Oricând vrei o supă caldă, sănătoasă și plină de savoare, încearcă rețeta de supă din rasol de vită cu tăieței fiartă lent, la foc mic.

Nimic mai simplu de făcut decât o supă de vită grozavă, din rasol de vită fiert fără grabă, la foc mic ca să extragem toată savoarea, toate proteinele și toate mineralele din carne și oase!

Supa din rasol de vita cu taietei

Mulți dintre noi am crescut cu astfel de supe de carne concentrate și hrănitoare. Supa din rasol de vită stă la loc de cinste în amintirile noastre din copilărie, alături de supa de pui cu găluște de griș.

Eu mai fac uneori și supă din oase de vită pe care o servesc cu tăieței de casă cu ou sau cu găluște. Pentru această supă aleg oase de vită cu măduvă și cartilaje, dar fără carne așa cum avem la rețeta de astăzi. E foarte gustoasă și foarte sănătoasă și această variantă.

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Mod de preparare
  • Echipamente necesare
  • Cum se păstrează
  • Întrebări frecvente
  • Extra-sfaturi
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare
  • Rețete asemănătoare

Ingrediente

rasol si piept de vita
  • carne de vită cu os - de preferat rasol de vită , dar dacă nu găsiți sau nu aveți, puteți folosi și un piept de vită. Diferența între ele este că pieptul este mai gras decât rasolul.
  • legume - folosim în general rădăcinoase: morcovi, ceapă, păstârnac, țelină, rădăcină de pătrunjel.
  • condimente - sare, piper boabe și frunze de dafin

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

Mod de preparare

Ca orice rețetă de supă de carne, și pentru această supă din rasol de vită procesul de preparare nu va fi deloc complicat:

  1. Puneți rasolul de vită într-un vas și turnați apă rece cât să îl acopere bine. Lăsați-l așa 30 de minute. Veți observa că apa s-a tulburat și s-a colorat în roșu, semn că s-a mai eliminat din sângele rămas în țesuturi.
  2. Puneți apoi carnea de vită cu os într-o oală de aprox. 5 litri. Turnați 2 litri de apă rece și adăugați 1 linguriță de sare.
  3. Puneți supa să fiarbă la foc mic și îndepărtați spuma care se formează cu ajutorul unei spumiere.
  4. Între timp curățați și spălați toate legumele. Morcovii și rădăcinile de păstârnac și pătrunjel le puteți tăia bucăți mai mici, ca să se așeze mai bine în oală.
  5. Când nu se mai formează spumă deasupra, puteți adăuga în oală și legumele, boabele de piper și frunza de dafin.
  6. Lăsați supa să fiarbă la foc mic, fără capac, timp de 3-4 ore sau oricât este nevoie pentru ca bucățile de carne să fie bine fierte și să se desprindă de os. Dacă supa scade, completați nivelul lichidului cu apă fiartă separat.
  7. Când carnea este fiartă, scoateți-o deoparte, la fel și legumele.
  8. Strecurați supa printr-o sită deasă în care ați pus o bucată de tifon împăturită în 3-4 straturi.
  9. Puneți supa înapoi pe foc și adăugați tăieței, fidea sau găluște de griș. Opțional, puteți pune în supă și 1-2 morcovi fierți, tăiați rondele.
  10. Serviți supa fierbinte, cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

Pentru mai multe detalii, vedeți mai jos rețeta ilustrată pas cu pas, precum și rețeta în format video.

Supa din rasol de vita cu taietei

Echipamente necesare

Dacă ne gândim la bunicile și mamele noastre care ne-au crescut cu astfel de supe, ne dăm seama că nu avem nevoie decât de o oală și de o lingură de lemn pentru a face o supă grozavă!

Totuși, dacă aveți o un slow cooker, îl puteți folosi pentru a vă ușura cât de puțin munca.

Eu am un multicooker Heinner care are și funcție de gătire lentă la temperatură mică (slow cooking). Chiar dacă supa va fierbe tot în câteva ore bune, faptul că nu trebuie să verific oala sau să completez nivelul lichidului cu apă clocotită, mă ajută suficient de mult.

În plus, am și posibilitatea de a lăsa supa să fiarbă peste noapte în aparat, iar a doua zi doar o strecor, pun tăiețeii și e gata de servit!

Supa de vacuta cu morcovi si taietei

Cum se păstrează

Păstrați supa la frigider pentru 2-3 zile.

Dacă doriți să o congelați, după ce scoateți carnea și legumele din oală, strecurați supa și o lăsați să se răcească fără să adăugați tăieței sau găluște! Puneți apoi supa în recipiente cu capac și o păstrați la congelator până la 3 luni.

Când doriți să o folosiți, o lăsați să se dezghețe peste noapte în frigider, apoi o încălziți până la punctul de fierbere și puneți tăieței, fidea sau găluște.

Întrebări frecvente

În cât timp fierbe supa din rasol de vită?

Nu este un răspuns standard. Timpul de fierbere depinde foarte mult de vârsta animalului. Uneori se întâmplă să fiarbă în 3 ore, alteori în 6 ore.

Câte calorii are supa de vită cu tăieței?

O porție de supă de vită are aprox. 240 kcal/porție. Porția considerată va fi în jur de 300 ml.

Extra-sfaturi

  • Pentru a obține o supă limpede, nu trebuie să vă grăbiți! Fierbeți carnea la foc foarte mic și adunați bine spuma de deasupra.
  • E de preferat să fierbeți carnea și legumele cu o zi înainte. O lăsați la rece peste noapte, iar a doua zi îi puneți taiețeii și o serviți. Altfel puteți avea surpriza să fiarbă foarte greu carnea și supa să nu fie gata la timp pentru prânz.
  • Puteți fierbe supa și mai mult, până când nivelul lichidului se reduce la jumătate și veți obține în acest fel un minunat stock de vită pe care îl puteți folosi apoi ca bază pentru alte supe, mâncăruri sau pentru sosul bolognese.
  • Dacă nu aveți la îndemână tifon prin care să strecurați supa, poate aveți în casă niște comprese sterile cumpărate de la farmacie. Merg de minune! 😉
  • Puteți servi carnea și legumele din supă ca rasol, alături de un sos de hrean sau mujdei de usturoi sau puteți face din ele o salată de boeuf.
  • O altă idee este să faceți din carne o friptură cu sos, iar din legumele fierte o salată a la russe cu maioneză dietetică.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Supa din rasol de vita cu taietei

Supă din rasol de vită cu tăieței. Concentrată și sănătoasă!

Oricând vrei o supă caldă, sănătoasă și plină de savoare, încearcă rețeta de supă din rasol de vită cu tăieței fiartă lent la foc mic!
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 4 hours hours
Timp total: 4 hours hours 10 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 950 g rasol de vită (poate fi și piept de vită)
  • 4 morcovi
  • 1 ceapă
  • 2 felii mari țelină
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 2 lingurițe sare
  • 1 linguriță piper boabe
  • 1 frunză de dafin
  • 4-5 litri apă rece
  • 130 g tăiței sau fidea
  • ½ legătură pătrunjel proaspăt

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți rasolul de vită într-un vas și turnați apă rece cât să îl acopere bine. Lăsați-l așa 30 de minute. Veți observa că apa s-a tulburat și s-a colorat în roșu, semn că s-a mai eliminat din sângele rămas în țesuturi.
    Supa din rasol de vita_tineti carnea in apa rece
  • Într-o oală încăpătoare puneți carnea de vită, turnați 2 litri de apă rece și adăugați 1 linguriță de sare. Fierbeți supa la foc mic și îndepărtați spuma care se formează cu ajutorul unei spumiere.
    supa din rasol de vita_indepartam spuma
  • Între timp curățați și spălați toate legumele. Morcovii și rădăcinile de păstârnac și pătrunjel le puteți tăia bucăți mai mici, ca să se așeze mai bine în oală.
    Supa din rasol de vita_legume curatate
  • Când nu se mai formează spumă deasupra, puteți adăuga în oală și legumele, boabele de piper și frunza de dafin.
    Supa din rasol de vita adaugati legumele
  • Lăsați supa să fiarbă la foc mic, fără capac, timp de 3-4 ore sau oricât este nevoie pentru ca bucățile de carne să fie bine fierte și să se desprindă de os. Dacă supa scade, completați nivelul lichidului cu apă fiartă separat.
    Supa din rasol de vita completati cu apa fiarta
  • Când carnea este fiartă, scoateți-o deoparte, la fel și legumele.
    Supa din rasol de vita_carnea fiarta
  • Strecurați supa printr-o sită deasă în care ați pus o bucată de tifon împăturită în 3-4 straturi.
    Supa din rasol de vita strecurati prin tifon
  • Puneți supa înapoi pe foc și adăugați tăieței, fidea sau găluște de griș. Opțional, puteți pune în supă și 1-2 morcovi fierți, tăiați rondele.
  • Serviți supa fierbinte, cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.
    Supa din rasol de vita_servire cu patrunjel
Valori nutriționale
Supă din rasol de vită cu tăieței. Concentrată și sănătoasă!
Valori per porție
Calorii
238
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
4
g
6
%
Colesterol
 
37
mg
12
%
Carbohidrați
 
24
g
8
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
25
g
50
%
Vitamina A
 
5307
IU
106
%
Calciu
 
65
mg
7
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Rețete asemănătoare

  • Supa de gaina cu rosii si fidea
    Supă de găină cu roșii și fidea (la multicooker)
  • Ciorba de pui a la grec
    Ciorbă de pui a la grec - fină și extraordinar de gustoasă
  • Ciorba de burta
    Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • 3 supe reci de vara- tarator, gazpacho, avocado
    BlendyGo 3 - ideal pentru supe reci de vară - 3 rețete gata în câteva minute!
  • taietei rapizi turnati cu punga
    Tăieței rapizi turnați cu punga - rețeta gata în 5 minute!
  • supa crema de telina
    Supă cremă de țelină - rețeta ieftină, de post
  • supa de dovlecei a la grec
    Supă de dovlecei a la grec - rețeta cu smântână și usturoi
28 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x