Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Gustări

Chiftele la cuptor din carne amestec - cea mai rapidă rețetă

Publicat la 17 septembrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

79 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Aceasta este categoric cea mai ușoară rețetă de chiftele la cuptor din carne amestec, porc și vită! Chiftelele sunt extraordinar fragede și de gustoase, chiar dacă nu sunt prăjite în baie de ulei!

Chiftele la cuptor in sectiune_reteta

Când ai familie numeroasă, să faci chiftele pentru toți, poate fi o muncă copleșitoare. Dar cu această rețetă de chiftele la cuptor totul e gata atât de simplu și de rapid! Chiftelele din carne amestec gătite în cuptor au nevoie de foarte puțin ulei, sunt rumenite frumos la exterior, suculente și pline de arome în interior. Va deveni rapid rețeta voastră preferată!

Dacă și voi preferați cuptorul ca metodă de gătire, vă recomand să încercați și rețeta mea de chifteluțe din pește la cuptor sau pe cea de chifteluțe de post din fasole boabe.

Mergi direct la:
  • Ingrediente necesare
  • Cum se fac chiftelele la cuptor
  • Ce puteți schimba în rețetă
  • Cum se servesc, cum se păstrează
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente necesare

Rețeta de chifteluțe mai ales gătite la cuptor, cu foarte puțin ulei, este destul de prietenoasă cu bugetul familiei. Merge de minune cu o salată de dovlecei cruzi alături. . Iată ce ne trebuie

  • carne tocată - amestec porc și vită
  • ouă pentru legarea compoziției
  • ceapă uscată
  • cartofi
  • usturoi
  • condimente: boia de ardei, cimbru uscat, sare și piper
  • verdeață: mărar sau pătrunjel proaspăt
  • foarte puțin ulei pentru uns chifteluțele

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

Cum se fac chiftelele la cuptor

E foarte ușor să pregătești chiftele delicioase fără să le prăjești în tigaie, fără fum și fără miros în toată casa! Iată în câțiva pași simpli cum puteți face cele mai bune chifteluțe:

  1. Într-un castron puneți: canea tocată, cartoful dat pe răzătoarea cu găuri mici, oul, ceapa tocată mărunt și usturoiul trecut prin presă. Tot aici puneți și condimentele și verdeața.
  2. Frământați energic cu mâinile timp de 5 minute până când amestecul se leagă și devine ca o pastă.
  3. Cu o lingură de înghețată formați chifteluțele și le așezați în tavă peste hârtia de copt. Nu le aplatizați ca pe cele pentru prăjit.
  4. Cu o pensulă, ungeți chiftelele cu puțin ulei.
  5. Băgați tava în cuptorul preîncins la 200 de grade pentru 30-35 de minute. Chifteluțele trebuie să fie rumenite dar nu uscate.
Chiftele la cuptor_reteta

Ce puteți schimba în rețetă

Rețeta de chifteluțe este ușor de adaptat gusturilor voastre sau ingredientelor pe care le aveți la îndemână. Iată ce puteți schimba:

  • Carne tocată - puteți folosi doar carne de porc sau o carne mai slabă, de exemplu de pui sau de curcan. Totuși, trebuie să știți că vom obține chifteluțe mai fragede și mai suculente dacă folosim o carne mai grasă.
  • Ou - se pot face chifteluțe și fără ou, dacă adăugați în schimb 1-2 linguri de pesmet care să lege compoziția.
  • Cartof - se poate înlocui cu pâine mai veche lăsată 15-20 de se înmoaie foarte bine în lapte. Pâine se stoarce, se curăță de coajă iar miezul se pune în compoziția de chifteluțe.

Cum se servesc, cum se păstrează

Chifteluțele gătite la cuptor se pot servi calde sau reci, alături de piure de cartofi, cartofi natur, cartofi prăjiți, sau lângă o salată.

Chifteluțele se păstrează foarte bine 3-4 zile la frigider într-o caserolă cu capac sau se pot congela pentru 1-2 luni.

Chiftele la cuptor_reteta

Rețete asemănătoare

Vă las mai jos și alte idei de rețete gustoase cu carne tocată. Sper să fie și pe gustul vostru!

  • Ardei umpluţi cu carne tocată
    Ardei Umpluți cu Carne Tocată - Rețetă Clasică și Savuroasă
  • Carnati de porc reteta traditionala
    Cârnați de porc, rețeta tradițională explicată pas cu pas
  • placinta cu carne tocata
    Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
  • Musaca cu carne tocata la cuptor_reteta
    Musaca de cartofi cu carne tocată la cuptor

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Chiftele la cuptor_reteta

Chiftele la cuptor din carne amestec porc și vită

Aceasta este cea mai ușoară rețetă de chiftele la cuptor din carne amestec! Sunt gustoase și suculente, deși nu sunt prăjite în baie de ulei!
5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 35 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 16 chiftele
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 500 g carne tocată amestec porc și vită
  • 1 ou
  • 1 ceapă medie
  • 1 cartof mediu (100 g)
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • ½ linguriță cimbru uscat
  • sare și piper după gust
  • 2-3 fire de mărar sau pătrunjel proaspăt
  • 30 ml ulei

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-un castron puneți: canea tocată, cartoful dat pe răzătoarea cu găuri mici, oul, ceapa tocată mărunt și usturoiul trecut prin presă. Tot aici puneți și condimentele și verdeața.
    punem condimentele peste carnea tocata
  • Frământați energic cu mâinile timp de 5 minute până când amestecul se leagă și devine ca o pastă.
    carne amestec framanatata pentru chiftele la cuptor
  • Cu o lingură formați chifteluțele și le așezați în tavă peste hârtia de copt. Nu le aplatizați ca pe cele pentru prăjit.
    chiftele puse in tava cu lingura de ingheatata
  • Cu o pensulă, ungeți chiftelele cu puțin ulei.
    Ungem chiftelele cu ulei
  • Dați tava la cuptor, la 200 de grade pentru 30-35 de minute. Chifteluțele trebuie să fie rumenite dar nu uscate.
    chiftele in tava la cuptor
  • Chifteluțele gătite la cuptor se servesc calde sau reci. Se păstrează 3-4 zile la frigider într-o caserolă cu capac.
    Chiftele la cuptor_reteta
Valori nutriționale
Chiftele la cuptor din carne amestec porc și vită
Valori per porție
Calorii
106
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
8
g
12
%
Colesterol
 
34
mg
11
%
Carbohidrați
 
2
g
1
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
6
g
12
%
Vitamina A
 
50
IU
1
%
Calciu
 
10
mg
1
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • covrigi bavarezi impletiți presarati cu sare si seminte de susan
    Cum să faci covrigi bavarezi opăriți cu bicarbonat – rețeta pas cu pas
  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • cinci felii de plăcintă cu dovlecei și telemea pe farfurie albă
    Plăcintă cu dovlecei și telemea la cuptor - rețeta pas cu pas
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
79 shares
5 from 8 votes (8 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x