Aceasta este categoric cea mai ușoară rețetă de chiftele la cuptor din carne amestec, porc și vită! Chiftelele sunt extraordinar fragede și de gustoase, chiar dacă nu sunt prăjite în baie de ulei!
Când ai familie numeroasă, să faci chiftele pentru toți, poate fi o muncă copleșitoare. Dar cu această rețetă de chiftele la cuptor totul e gata atât de simplu și de rapid! Chiftelele din carne amestec gătite în cuptor au nevoie de foarte puțin ulei, sunt rumenite frumos la exterior, suculente și pline de arome în interior. Va deveni rapid rețeta voastră preferată!
Dacă și voi preferați cuptorul ca metodă de gătire, vă recomand să încercați și rețeta mea de chifteluțe din pește la cuptor sau pe cea de chifteluțe de post din fasole boabe.
Mergi direct la:
Ingrediente necesare
Rețeta de chifteluțe mai ales gătite la cuptor, cu foarte puțin ulei, este destul de prietenoasă cu bugetul familiei. Merge de minune cu o salată de dovlecei cruzi alături. . Iată ce ne trebuie
- carne tocată - amestec porc și vită
- ouă pentru legarea compoziției
- ceapă uscată
- cartofi
- usturoi
- condimente: boia de ardei, cimbru uscat, sare și piper
- verdeață: mărar sau pătrunjel proaspăt
- foarte puțin ulei pentru uns chifteluțele
Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.
Cum se fac chiftelele la cuptor
E foarte ușor să pregătești chiftele delicioase fără să le prăjești în tigaie, fără fum și fără miros în toată casa! Iată în câțiva pași simpli cum puteți face cele mai bune chifteluțe:
- Într-un castron puneți: canea tocată, cartoful dat pe răzătoarea cu găuri mici, oul, ceapa tocată mărunt și usturoiul trecut prin presă. Tot aici puneți și condimentele și verdeața.
- Frământați energic cu mâinile timp de 5 minute până când amestecul se leagă și devine ca o pastă.
- Cu o lingură de înghețată formați chifteluțele și le așezați în tavă peste hârtia de copt. Nu le aplatizați ca pe cele pentru prăjit.
- Cu o pensulă, ungeți chiftelele cu puțin ulei.
- Băgați tava în cuptorul preîncins la 200 de grade pentru 30-35 de minute. Chifteluțele trebuie să fie rumenite dar nu uscate.
Ce puteți schimba în rețetă
Rețeta de chifteluțe este ușor de adaptat gusturilor voastre sau ingredientelor pe care le aveți la îndemână. Iată ce puteți schimba:
- Carne tocată - puteți folosi doar carne de porc sau o carne mai slabă, de exemplu de pui sau de curcan. Totuși, trebuie să știți că vom obține chifteluțe mai fragede și mai suculente dacă folosim o carne mai grasă.
- Ou - se pot face chifteluțe și fără ou, dacă adăugați în schimb 1-2 linguri de pesmet care să lege compoziția.
- Cartof - se poate înlocui cu pâine mai veche lăsată 15-20 de se înmoaie foarte bine în lapte. Pâine se stoarce, se curăță de coajă iar miezul se pune în compoziția de chifteluțe.
Cum se servesc, cum se păstrează
Chifteluțele gătite la cuptor se pot servi calde sau reci, alături de piure de cartofi, cartofi natur, cartofi prăjiți, sau lângă o salată.
Chifteluțele se păstrează foarte bine 3-4 zile la frigider într-o caserolă cu capac sau se pot congela pentru 1-2 luni.
Rețete asemănătoare
Vă las mai jos și alte idei de rețete gustoase cu carne tocată. Sper să fie și pe gustul vostru!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Chiftele la cuptor din carne amestec porc și vită
Rețeta Video
Ingrediente
- 500 g carne tocată amestec porc și vită
- 1 ou
- 1 ceapă medie
- 1 cartof mediu (100 g)
- 2-3 căței de usturoi
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- ½ linguriță cimbru uscat
- sare și piper după gust
- 2-3 fire de mărar sau pătrunjel proaspăt
- 30 ml ulei
Instrucțiuni de preparare
- Într-un castron puneți: canea tocată, cartoful dat pe răzătoarea cu găuri mici, oul, ceapa tocată mărunt și usturoiul trecut prin presă. Tot aici puneți și condimentele și verdeața.
- Frământați energic cu mâinile timp de 5 minute până când amestecul se leagă și devine ca o pastă.
- Cu o lingură formați chifteluțele și le așezați în tavă peste hârtia de copt. Nu le aplatizați ca pe cele pentru prăjit.
- Cu o pensulă, ungeți chiftelele cu puțin ulei.
- Dați tava la cuptor, la 200 de grade pentru 30-35 de minute. Chifteluțele trebuie să fie rumenite dar nu uscate.
- Chifteluțele gătite la cuptor se servesc calde sau reci. Se păstrează 3-4 zile la frigider într-o caserolă cu capac.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu