• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de post

Prăjitură cu bulion, rețeta de post cu 4 foi și cremă de griș

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 17 aug. 2025 · Publicată: 5 aug. 2023 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
151 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 12 minute

Cauți cel mai bun desert de post? Încearcă această rețetă de prăjitură cu bulion! Are 4 foi pufoase, cremă fină de griș și un strat de gem acrișor. O prăjitură simplă, ieftină și delicioasă! Desertul ideal pentru zilele de post sau pentru persoanele cu un stil de viață vegan.

prajitura cu bulion

Această prăjitură de post cu foi cu bulion este perfectă la desert într-o zi obișnuită, dar și la sărbători, mese festive sau orice alte ocazii speciale.

Este combinația perfectă între foi subțiri și o cremă fină și delicioasă de griș cu arome de cocos și citrice. Stratul de gem din mijloc aduce o aromă fructată și un gust dulce-acrișor. Iar cel mai bun lucru este că nu necesită ingrediente scumpe sau greu de găsit.

Vă recomand să încercați și rețeta mea de prăjitură turnată cu mere, de asemenea un desert ieftin de post care se face atât de ușor!

prajitura cu bulion
Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru prăjitura cu bulion
  • Cum se face prăjitura cu foi cu bulion și cremă de griș
  • Altă variantă a rețetei
  • Cum se păstrează
  • Sfaturi pentru cea mai bună prăjitură de post cu bulion
  • Întrebări frecvente
  • Alte deserturi simple de post
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru prăjitura cu bulion

Dacă vrei să prepari o prăjitură cu bulion care să fie cu adevărat delicioasă, trebuie să acorzi o atenție deosebită calității ingredientelor. De la bulionul propriu-zis și până la aromele pe care le adaugi în compoziție, fiecare ingredient are un rol important în gustul final al prăjiturii.

Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți.

1. Ingrediente pentru foi de post cu bulion (suc de roșii, roșii pasate, etc)

lista ingrediente foi cu bulion pentru prajitura de post
  • făină - folosiți făină de patiserie, tip 000
  • bicarbonat de sodiu - sau praf de copt. Ambele se folosesc pentru afânarea aluatului.
  • sare - echilibrează gustul și potențează aromele
  • zahăr - adăugați foarte puțin zahăr în aluatul pentru foi, având în vedere că le vom umple cu o cremă dulce de griș, precum și cu gem
  • arome - cel mai bine se potrivește coaja rasă de lămâie sau portocală
  • bulion - este ingredientul de bază pentru foi cu aromă intensă și culoare frumoasă. Folosiți un bulion fluid sau un concentrat de roșii pasate, de consistența unei smântâni. Puteți folosi și pastă groasă de tomate îndoită cu apă până la consistența unei smântâni.
  • ulei - de floarea soarelui, aduce frăgezime foilor
  • suc de lămâie - este acidul care activează bicarbonatul. Dacă folosiți praf de copt, acesta conține deja un acid, așadar puteți renunța la sucul de lămâie.

2. Ingrediente pentru cremă de post cu griș

ingrediente crema de gris pentru prajitura cu bulion de post
  • băutură vegetală - poate fi o băutură de soia, orez, cocos, migdale, ovăz, etc. Vă recomand să cumpărați o băutură neîndulcită și fără arome adăugate, ca să puteți ajusta cantitatea de zahăr după gustul vostru.
  • sare - un praf de sare reglează gustul cremei. Nu o omiteți, fără sare, crema va fi fadă!
  • zahăr - zahăr tos, cantitatea se poate ajusta după gust
  • griș - folosim griș de grâu, cu granulație cât mai fină
  • unt de cocos - aduce aromă, cremozitate și dă stabilitate cremei de griș. Nu vă recomand să consumați margarină , dar dacă totuși obișnuiți să o folosiți, puteți înlocui untul de cocos cu aceeași cantitate de margarină.
  • suc de lămâie - poate fi și suc de portocale. Se adaugă pentru aciditate și aromă.
  • arome - cel mai bine merg cojile rase de la citrice cu coaja nestropită și vanilia. Desigur, puteți adăuga și alte arome, după preferință.

Notă: conform legii, produsele obținute din orice altceva decât lapte de origine animală nu pot purta denumirea de produse lactate. Așadar, denumirea de "lapte vegetal" este incorectă. De aceea, în magazine veți găsi aceste produse inscripționate ca "băutură vegetală".

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

3. În plus

  • gem - se potrivesc bine gemurile acrișoare: de vișine, prune, afine, etc. Folosiți un gem mai gros, bine legat, care să nu curgă dintre foi.
  • zahăr pudră- este opțional, dacă doriți să pudrați prăjitura deasupra înainte de servire

Cum se face prăjitura cu foi cu bulion și cremă de griș

Deși prăjiturile cu foi par migăloase și greu de făcut, totuși sunt cele mai fine deserturi și cele mai bune, așa că merită tot efortul.

Foile cu bulion se întind ușor cu sucitorul, iar crema nu este mai greu de făcut decât un griș cu lapte ca în copilărie.

Vă voi ghida mai jos prin rețeta pas cu pas, cu fotografii din timpul preparării, ca să puteți urmări ușor rețeta, iar prăjitura voastră să fie o reușită!

aluat cu bulion pentru prajitura de post

1.Puneți într-un bol toate ingredientele pentru foi și frământați până când aveți un aluat omogen. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să se odihnească 20 de minute ca să fie mai ușor de întins.

foi pentru prajitura cu bulion intinse cu sucitorul

2. Împărțiți aluatul în 4 părți egale. Întindeți fiecare bucată de aluat într-o foaie subțire de 2 mm și aprox. 35x25 cm.

foi cu bulion coapte pe dosul tavii

3. Așezați foile în tavă, pe hârtie de copt și le înțepați din loc în loc cu o furculiță. Coaceți foile pe rând, la 175 de grade pentru maxim 10 minute (program static, căldură sus și jos).

griș în ploaie peste lapte

4. Puneți băutura vegetală la fiert cu sare și zahăr după gust. Când laptele începe să fiarbă, turnați grișul în ploaie în timp ce amestecați cu un tel de mână ca să nu se formeze cocoloașe.

crema de gris cu lapte vegetal

5. Lăsați grișul să fiarbă la foc mic până când se îngroașă (2-3 minute) apoi dați vasul deoparte și încorporați: untul de cocos, coaja și sucul de lămâie și extractul de vanilie. Lăsați crema să se răcorească puțin (~15 minute) amestecând din când în când ca să nu facă crustă deasupra.

crema de gris intinsa peste foi cu bulion

6. Peste prima foaie turnați jumătate din crema de griș și nivelați. Așezați a doua foaie, apoi stratul de gem. Puneți a treia foaie, peste ea restul de cremă și apoi ultima foaie.

prajitura cu foi la presat

7. Peste ultima foaie, așezați o tavă sau un fund de lemn și o greutate deasupra care să preseze uniform prăjitura.

ambalare prajitura in folie alimentara

8. Lăsați prăjitura la presat 30 de minute, apoi o ambalați în folie alimentară și o mutați în frigider pentru cel puțin 6 ore, de preferat de seara până dimineața.

prajitura cu bulion

9. Îndreptați marginile și tăiați prăjitura cu un cuțit cu lama lungă și bine ascuțită. Pentru porții frumoase, ștergeți lama cuțitului după fiecare tăietură.

Sfat: Foile sunt foarte subțiri și se pot arde repede! Urmăriți-le și ajustați timpul de coacere în funcție de cuptorul vostru. Mai ales la ultimele 2 foi, când cuptorul este deja foarte bine încins, poate fi nevoie de un timp mai scurt decât la primele foi.

Altă variantă a rețetei

Dacă nu țineți post, puteți face prăjitura cu bulion înlocuind unele ingrediente vegetale cu cele de origine animală:

  • băutura vegetală - o puteți înlocui cu lapte integral proaspăt sau UHT
  • unt de cocos - puteți folosi în schimb unt cu 82% grăsime

Veți obține o prăjitură fragedă, extraordinar de gustoasă, cu aromă delicioasă de unt.

Cum se păstrează

Ca să își mențină frăgezimea, prăjitura cu foi de bulion se păstrează la frigider, timp de 3-4 zile, ambalată în folie alimentară.

Dacă vreți să o păstrați tăiată romburi sau cubulețe, puneți-o într-o caserolă cu capac etanș ca să nu prindă mirosuri de la alte mâncăruri.

De asemenea, o puteți congela pentru 2-3 luni, ambalată în pungi groase sau în caserole. Când vreți să o serviți, lăsați-o să se dezghețe lent, peste noapte la frigider sau 2-3 ore la temperatura camerei.

Sfaturi pentru cea mai bună prăjitură de post cu bulion

  • Culoarea frumoasă și aroma plăcută a foilor depind de calitatea bulionului sau a sucului de roșii folosit. Alegeți un produs natural, fără coloranți sau chimicale adăugate!
  • Frământați aluatul doar până când toată făina este încorporată și capătă o culoare omogenă. Nu frământați mai mult, pentru că se va dezvolta rețeaua de gluten, iar foile or deveni dure și cauciucate.
  • Pentru foi de grosime egală, cântăriți aluatul ca să știți cum să îl împărțiți în 4 părți.
  • Ca să nu se lipească aluatul, întindeți foile cu sucitorul între două hârtii de copt.
  • Ca să vă orientați mai ușor, trasați dimensiunile cu un marker pe dosul hârtiei de copt.
  • Dacă folosiți o băutură vegetală îndulcită și aromatizată, ajustați cantitatea de zahăr și aromele din rețetă!
  • Dacă vă grăbiți și vreți să se răcească mai repede, mutați crema într-un vas rece și mai larg.
  • Alegeți cea mai frumoasă foaie dintre cele 4 și păstrați-o ca să o așezați deasupra prăjiturii. Va fi cea care se vede.
  • Pentru a avea straturi egale de cremă, cântăriți crema și folosiți jumătate din ea la fiecare strat.
  • Turnați crema peste foi când este încă ușor călduță. După ce se răcește, se întărește și nu mai poate fi nivelată frumos.
prajitura cu bulion

Întrebări frecvente

Pot folosi altceva în loc de bulion?

Da, puteți folosi suc de roșii mai gros, roșii pasate sau o pastă de roșii groasă, îndoită cu apă.

Ce tip de gem este cel mai potrivit pentru această rețetă?

Puteți folosi orice tip de gem preferați. Cel mai bine se potrivesc gemurile acrișoare. Gemul de vișine sau de prune sunt cele mai populare opțiuni. De asemenea, și magiunul de prune este deosebit de cremos și de gustos în prăjituri.

Pot folosi altceva în loc de cremă de griș?

Dacă nu doriți o prăjitură de post, puteți folosi cremă de vanilie sau cremă de mascarpone în loc de cremă de griș.

Alte deserturi simple de post

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Negresa de post cu gem de caise si migdale
    Negresă de post cu gem de caise și migdale
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală - rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
  • Gogosi pufoase de post
    Gogoși Pufoase de Post, Fără Lapte și Ouă - Rețetă Video Delicioasă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

prajitura cu bulion

Prăjitura cu bulion, rețeta de post - 4 foi și cremă de griș

Cauți cel mai bun desert de post? Încearcă această rețetă de prăjitură cu bulion! 4 foi pufoase, cremă de griș și un strat de gem acrișor!
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
la rece: 6 hours hours
Timp total: 7 hours hours 10 minutes minutes
Număr de porții: 30 porții (tava25x35cm)
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

foi cu bulion

  • 600 g făină tip 000 (+/- 50 g, depinde de făină și bulion)
  • 10 g bicarbonat de sodiu (sau praf de copt)
  • ½ linguriță sare
  • 50 g zahăr tos
  • 1 lingură coaja rasă de lămâie (sau portocală)
  • 200 g roșii pasate (sau 100 g bulion pastă +100 ml apă)
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • sucul de la ½ lămâie

crema de griș

  • 1 litru băutură vegetală (de soia, orez, cocos, migdale, ovăz, etc.)
  • ½ linguriță sare
  • 100 g zahăr (sau după gust)
  • 230 g griș
  • 100 g unt de cocos
  • 1 lingură coaja rasă de lămâie
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 lingură extract de vanilie

în plus

  • 400 g gem (prune, căpșuni, caise, etc.)
  • 2 linguri zahăr pudră (pentru servit)

Instrucțiuni de preparare
 

foi cu bulion

  • Puneți într-un bol toate ingredientele pentru foi și frământați până când aveți un aluat omogen. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să se odihnească 20 de minute ca să fie mai ușor de întins.
    aluat cu bulion pentru prajitura de post
  • Împărțiți aluatul în 4 părți egale. Întindeți fiecare bucată de aluat într-o foaie subțire de 2 mm și aprox. 35x25 cm.
    foi de prajitura intinse cu sucitorul de lemn
  • Așezați foile în tavă, pe hârtie de copt și le înțepați din loc în loc cu o furculiță. Coaceți foile pe rând, la 175 de grade pentru maxim 10 minute (program static, căldură sus și jos).
    foi cu bulion coapte pe dosul tavii

cremă de griș de post

  • Puneți băutura vegetală la fiert cu sare și zahăr după gust. Când laptele începe să fiarbă, turnați grișul în ploaie în timp ce amestecați cu un tel de mână ca să nu se formeze cocoloașe.
    griș în ploaie peste lapte
  • Lăsați grișul să fiarbă la foc mic până când se îngroașă (2-3 minute) apoi dați vasul deoparte și încorporați: untul de cocos, coaja și sucul de lămâie și extractul de vanilie. Lăsați crema să se răcorească puțin (~15 minute) amestecând din când în când ca să nu facă crustă deasupra.
    crema de gris cu lapte vegetal

asamblarea prăjiturii

  • Peste prima foaie turnați jumătate din crema de griș și nivelați. Așezați a doua foaie, apoi stratul de gem. Puneți a treia foaie, peste ea restul de cremă și apoi ultima foaie.
    crema de gris intinsa peste foi cu bulion
  • Peste prăjitura asamblată așezați o tavă sau un fund de lemn și o greutate deasupra care să o preseze uniform.
    prajitura cu foi la presat
  • Lăsați prăjitura la presat 30 de minute, apoi o ambalați în folie alimentară și o mutați în frigider pentru cel puțin 6 ore, de preferat de seara până dimineața.
    ambalare prajitura in folie alimentara
  • Îndreptați marginile și tăiați prăjitura cu un cuțit cu lama lungă și bine ascuțită. Pentru porții frumoase, ștergeți lama cuțitului după fiecare tăietură.

Bine de știut:

  • Culoarea frumoasă și aroma plăcută a foilor depind de calitatea bulionului sau a sucului de roșii folosit. Alegeți un produs natural, fără coloranți sau chimicale adăugate!
  • Frământați aluatul doar până când toată făina este încorporată și capătă o culoare omogenă. Nu frământați mai mult, pentru că se va dezvolta rețeaua de gluten, iar foile or deveni dure și cauciucate.
  • Pentru foi de grosime egală, cântăriți aluatul ca să știți cum să îl împărțiți în 4 părți.
  • Ca să nu se lipească aluatul, întindeți foile cu sucitorul între două hârtii de copt.
  • Ca să vă orientați mai ușor, trasați dimensiunile cu un marker pe dosul hârtiei de copt.
  • Foile sunt foarte subțiri și se pot arde repede! Urmăriți-le și ajustați timpul în funcție de cuptorul vostru. Mai ales la ultimele 2 foi, când cuptorul este deja foarte bine încins, poate fi nevoie de un timp mai scurt decât la primele.
  • Dacă folosiți o băutură vegetală îndulcită și aromatizată, ajustați cantitatea de zahăr și aromele din rețetă!
  • Dacă vă grăbiți și vreți să se răcească mai repede, mutați crema într-un vas rece și mai larg.
  • Alegeți cea mai frumoasă foaie dintre cele 4 și păstrați-o ca să o așezați deasupra prăjiturii. Va fi cea care se vede.
  • Pentru a avea straturi egale de cremă, cântăriți crema și folosiți jumătate din ea la fiecare strat.
  • Turnați crema peste foi când este încă ușor călduță. După ce se răcește, se întărește și nu mai poate fi nivelată frumos.
Nutrition Facts
Prăjitura cu bulion, rețeta de post - 4 foi și cremă de griș
Amount per Serving
Calorii
214
% Daily Value*
Grăsimi
 
6
g
9
%
Carbohidrați
 
36
g
12
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
12
g
13
%
Proteine
 
4
g
8
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
151 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)
  • Sarmale de post cu păsat servite calde, cu mămăligă și ardei
    Sarmale de post cu păsat (crupe de porumb) în oală de lut – rețetă pas cu pas

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.