• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete fără carne

Plăcintă cu brânză, spanac și kefir - rețeta de burek cu spanac

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 9 iun. 2025 · Publicată: 8 feb. 2024 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
227 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 11 minute

Este absolut delicioasă această plăcintă cu brânză, spanac și kefir, așezate toate în straturi delicioase printre foi fine unse cu unt! După ce o guști măcar o dată, va deveni rețeta ta preferată și o vei reface de multe ori!

felie tăiată de plăcintă cu brânză, spanac și kefir burek

Plăcinta cu brânză și spanac din rețeta de astăzi poate fi comparată cu rețeta grecească de spanakopita dar cu textura ei moale și fragedă seamănă mai degrabă de rețeta de burek (borek) turcesc.

Am folosit pentru umplutură o combinație de brânzeturi, fiecare cu aroma și textura ei: telemea, cremă de brânză și cașcaval, iar spanacul a fost din cel frunze, congelat. Plăcinta iese foarte bine și cu brânză Feta sau cu spanac proaspăt dacă este sezonul lui.

Veți găsi multe rețete asemănătoare. Unele folosesc în umplutură lapte, altele folosesc smântână. Eu m-am gândit că un kefir este totuși cea mai bună variantă. Fermenții lui dau o aromă deosebită, este ușor cremos, dar aduce mai puține grăsimi și calorii decât smântâna. Am folosit foarte puțin lapte, doar în amestecul turnat deasupra.

trei felii de burek cu brânză, spanac și kefir

Noi, românii, avem o relație specială cu plăcintele indiferent de umplutură. Ne plac toate: cu mere, cu dovleac, cu brânză dulce și stafide, dar ne plac mult și cele sărate. Încercați de exemplu rețetele mele de plăcinta creață cu carne tocată sau plăcinta cu pește și aluat fraged de casă. Nu veți regreta deloc!

Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru plăcintă cu brânză, spanac și kefir
  • Cum facem plăcintă cu brânză și spanac - rețeta explicată pas cu pas
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se servește
  • Cum se păstrează
  • Alte sfaturi pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete grozave cu spanac proaspăt sau congelat
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru plăcintă cu brânză, spanac și kefir

Nu aveți nevoie de multe ingrediente pentru a face o plăcintă gustoasă cu brânză și spanac. Ingredientele le vedeți dintr-o privire în fotografiile de mai jos și vă spun la ce trebuie să fiți atenți când alegeți ingredientele principale.

Cantitățile exacte pe care le-am folosit, le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.

ingrediente placinta cu branza si spanac
pentru plăcintă
ingrediente pentru turnat deasupra burek cu spanac
amestecul de turnat deasupra
  • foi de plăcintă - cumpărați foi subțiri de plăcintă, nu aluat fraged sau foietaj. Citiți eticheta și alegeți un produs curat, care să conțină doar apă, făină și sare, fără grăsimi, margarină, ulei de palmier sau alte ingrediente nesănătoase.
  • unt - îl topim și îl folosim pentru a unge foile de plăcintă. Pentru cele mai bune rezultate folosiți unt gras, cu 82% grăsime.
  • telemea - o puteți înlocui cu brânză Feta
  • cașcaval - puteți folosi și brânză Gouda sau Cheddar
  • cremă de brânză - aduce cremozitate și dă finețe umpluturii.
  • spanac - puteți folosi spanac proaspăt care va trebui în prealabil opărit și răcit sau spanac congelat. Dacă alegeți spanacul congelat, citiți pe etichetă să fie spanac frunze și nu din cel tocat fin. Spanacul frunze e mai gustos, textura lui se simte mai plăcut în umplutură și arată mai bine.
  • ceapă verde - dacă nu o aveți, o puteți omite. Dacă doriți să o înlocuiți cu ceapă uscată, aceasta trebuie călită în puțin ulei înainte de a o pune în umplutură.
  • kefir - după mine e cea mai gustoasă alegere. Îl puteți înlocui cu iaurt, sana sau lapte bătut. De asemenea puteți folosi lapte sau smântână.
  • condimente - eu am pus: usturoi, nucșoară proaspăt rasă și piper. Puteți folosi și alte condimente, după preferințe.
  • sare - atenție la cantitate, mai ales dacă folosiți temea sau Feta care sunt brânzeturi destul de sărate!
  • semințe - le folosim deasupra, atât ca decor, cât și pentru un plus de gust și textură crocantă. Cel mai bine merg semințele de susan, eu am combinat susan alb și negru. Foarte bine se potrivesc și semințele de chimen negru (negrilică/nigella) pentru că sunt ușor picante.

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Cum facem plăcintă cu brânză și spanac - rețeta explicată pas cu pas

spanac congelat

1. Dacă folosiți spanac congelat, lăsați-l să se dezghețe, apoi îl stoarceți bine între palme. Dacă aveți spanac proaspăt, îl opăriți 1-2 minute în apă clocotită, îl scoateți apoi în apă rece, îl scurgeți bine și îl tocați.

umplutură de brânză și spanac pentru plăcintă burek

2. Într-un castron mare, radeți brânzeturile tari apoi adăugați crema de brânză, ceapa verde tăiată mărunt, usturoiul trecut prin presă, ouăle bătute, kefirul și condimentele. La final puneți spanacul și omogenizați.

umplutura de brânză, spanac și kefir pentru plăcintă borek

3. Ungeți cu unt topit și răcit 3 foi de plăcintă. Peste ele puneți a 4-a foaie care nu se unge. Așezați cele 4 foi într-o tavă unsă cu unt moale. Turnați jumătate din umplutura de brânză și spanac.

plăcintă așezată în tavă pentru copt

4. Formați din nou un strat de 4 foi unse între ele cu unt, pe care îl așezați peste umplutură. Turnați restul de umplutură, iar deasupra așezați restul de foi unse cu unt. Dacă este nevoie puteți încreți ușor foile de la suprafață.

plăcintă înțepată cu vârful cuțitului

5. Cu un cuțit ascuțit tăiați plăcinta în pătrate, așa cum doriți să o serviți. Cu vârful cuțitului, înțepați mijlocul fiecărui pătrat de plăcintă.

semințe de in presărate peste plăcintă

6. Într-un vas puneți toate ingredientele pentru amestecul de turnat deasupra și omogenizați cu un tel de mână. Turnați amestecul peste plăcintă insistând să intre și pe la margini, și prin colțuri. Deasupra presărați semințele de susan.

tavă cu plăcintă cu brânză, spanac și kefir burek

7. Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40-50 de minute sau până când e bine rumenită deasupra. Pentru cuptoarele electrice - căldură sus și jos, fără ventilație. La cuptoarele pe gaz, folosiți treapta medie.

felie tăiată de plăcintă cu brânză, spanac și kefir burek

8. Lăsați plăcinta să se răcească în tavă timp de 30 de minute înainte să o tăiați.

Ce puteți înlocui în rețetă

Doriți să adaptați rețeta? Iată mai jos câteva sugestii:

  • spanac - primăvara, puteți folosi și alte verdețuri pentru a face această plăcintă. De exemplu: urzici, frunze de ștevie sau de lobodă. Dacă vă place gustul usturoiat al leurdei, o puteți folosi. Iată pentru inspirație și o altă rețetă de plăcintă cu brânză și leurdă.
  • unt - puteți înlocui untul pentru uns foile cu ulei de măsline pentru a obține o aromă diferită.
  • crema de brânză - o puteți înlocui cu brânză de vaci grasă sau cu urdă (sau ricotta).
  • ceapă - puteți pune în locul ei câteva rondele de praz (doar partea albă). Dacă îl tăiați fin, prazul nu trebuie călit înainte.

plăcintă cu brânză spanac și kefir burek

Cum se servește

Plăcinta cu brânză și spanac se poate servi la orice masă a zilei și tocmai asta e frumusețea rețetei!

Este minunată rece, la micul dejun lângă un iaurt grecesc sau și mai bine, alături de un ayran clasic cu mentă. O puteți pune în caserolă pentru pachetul de la serviciu iar la prânz sau la cină o puteți mânca ușor călduță alături de o salată mare și de un sos tzatziki.

Cum se păstrează

După ce se răcește foarte bine, puteți păstra plăcinta cu brânză și spanac într-o caserolă, până la 4 zile.

Puteți congela plăcinta cu brânză și spanac după ce s-a răcit la temperatura camerei. Ambalați-o într-o pungă sau într-o caserolă cu capac și păstrați-o până la 3 luni.

Alte sfaturi pentru reușita rețetei

  • Indiferent ce fel de spanac folosiți - proaspăt sau congelat - este foarte important să eliminați cât mai multă apă din el. Lăsați-l la scurs și presați-l foarte bine, altfel umplutura va fi prea apoasă iar folile de plăcintă nu se vor coace bine.
  • Dacă vă plac plăcintele cu umplutură foarte bogată, puteți dubla cantitatea de spanac, puteți pune încă o legătură de ceapă verde, eventual și verdețuri precum mărar sau pătrunjel, fără să măriți cantitățile de brânză sau ou.
  • Când ungeți foile cu unt, nu exagerați pentru că untul în exces poate face foile prea grase și grețoase.
  • În general pachetele cumpărate conțin 12 foi de plăcintă. Avem nevoie de 3 straturi de câte 4 foi. Pe cele mai rupte folosiți-le la interior, iar deasupra păstrați cele mai frumoase foi.
  • Dacă aveți mai multe sau mai puține foi în pachet, nu e nicio problemă, adaptați straturile. Plăcinta va fi de asemenea foarte gustoasă.
  • Alegeți o tavă cu dimensiuni cât mai apropiate de dimensiunile foilor de plăcintă, ca să nu fiți nevoiți să le tăiați. Dacă sunt ușor mai mari, ridicați-le pe margini de jur împrejur iar foile de deasupra le puteți încreți puțin. Se vor umfla în cuptor și vor fi delicioase.
  • Plăcinta cu brânză și spanac se poate servi și caldă și rece, dar ideal ar fi să o mâncați foarte ușor călduță, cam la 30-40 de minute după ce o scoateți din cuptor. Aromele au timp să se așeze, iar umplutura se va întări suficient cât să puteți tăia felii frumoase și apetisante.
felii de burek cu brânză și spanac

Întrebări frecvente

Cum se reîncălzește plăcinta cu brânză și spanac?

Puteți reîncălzi plăcinta rămasă, pentru 1-2 minute la microunde sau în cuptor la 180 de grade pentru 10 - 15 minute.

Alte rețete grozave cu spanac proaspăt sau congelat

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Mancare de spanac cu usturoi
    Mâncare de spanac cu usturoi, rețetă simplă de post
  • Omleta la cuptor cu piept de pui si spanac_reteta
    Omletă la cuptor cu piept de pui și spanac
  • Placinta de post cu spanac
    Plăcintă de post cu spanac și orez - rețetă simplă și gustoasă
  • reteta supa de tortellini cu pui si spanac
    Supă de tortellini cu pui și spanac - rețeta 3 în 1

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

trei felii de burek cu brânză, spanac și kefir

Plăcintă cu brânză, spanac și kefir - rețeta de burek cu spanac

Este absolut delicioasă această plăcintă cu brânză, spanac și kefir, așezate toate în straturi delicioase printre foi fine unse cu unt!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 50 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 10 minutes minutes
Număr de porții: 15
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

tavă ~ 32x20x7 cm

  • 400 g foi subțiri de plăcintă (1 pachet -12 foi)
  • 100 g unt 82% grăsime
  • 5 ouă (mărime M)
  • 350 g telemea (sau Feta)
  • 150 g cașcaval
  • 150 g cremă de brânză (sau brânză de vaci grasă)
  • 450 g spanac frunze congelat (sau 300 g spanac proaspăt)
  • 1 legătură mică de ceapă verde
  • 3 căței de usturoi
  • 200 ml kefir
  • ½ linguriță nucșoară rasă
  • ½ linguriță piper macinat
  • sare după gust (depinde cât de sărate sunt brânzeturile)

pentru turnat deasupra

  • 2 ouă
  • 200 ml kefir
  • 50 ml lapte
  • un praf de sare
  • 3 lingurițe semințe de susan alb și negru

Instrucțiuni de preparare
 

  • Dacă folosiți spanac congelat, lăsați-l să se dezghețe, apoi îl stoarceți bine între palme. Dacă aveți spanac proaspăt, îl opăriți 1-2 minute în apă clocotită, îl scoateți apoi în apă rece, îl scurgeți bine și îl tocați.
    spanac congelat
  • Într-un castron mare, radeți brânzeturile tari apoi adăugați crema de brânză, ceapa verde tăiată mărunt, usturoiul trecut prin presă, ouăle bătute, kefirul și condimentele. La final puneți spanacul și omogenizați.
    umplutură de brânză și spanac pentru plăcintă burek
  • Ungeți cu unt topit și răcit 3 foi de plăcintă. Peste ele puneți a 4-a foaie care nu se unge. Așezați cele 4 foi într-o tavă unsă cu unt moale. Turnați jumătate din umplutura de brânză și spanac.
    umplutura de brânză, spanac și kefir pentru plăcintă borek
  • Formați din nou un strat de 4 foi unse între ele cu unt, pe care îl așezați peste umplutură. Turnați restul de umplutură, iar deasupra așezați restul de foi unse cu unt. Dacă este nevoie puteți încreți ușor foile de la suprafață.
    plăcintă așezată în tavă pentru copt
  • Cu un cuțit ascuțit tăiați plăcinta în pătrate, așa cum doriți să o serviți. Cu vârful cuțitului, înțepați mijlocul fiecărui pătrat de plăcintă.
    plăcintă înțepată cu vârful cuțitului
  • Într-un vas puneți toate ingredientele pentru amestecul de turnat deasupra și omogenizați cu un tel de mână. Turnați amestecul peste plăcintă insistând să intre și pe la margini, și prin colțuri. Deasupra presărați semințele de susan.
    semințe de in presărate peste plăcintă
  • Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40-50 de minute sau până când e bine rumenită deasupra. Pentru cuptoarele electrice - căldură sus și jos, fără ventilație. La cuptoarele pe gaz, folosiți treapta medie.
    tavă cu plăcintă cu brânză, spanac și kefir burek
  • Lăsați plăcinta să se răcească în tavă timp de 30 de minute înainte să o tăiați.
    felie tăiată de plăcintă cu brânză, spanac și kefir burek

Bine de știut:

    • Indiferent ce fel de spanac folosiți - proaspăt sau congelat - este foarte important să eliminați cât mai multă apă din el. Lăsați-l la scurs și presați-l foarte bine, altfel umplutura va fi prea apoasă iar folile de plăcintă nu se vor coace bine.
    • Dacă vă plac plăcintele cu umplutură foarte bogată, puteți dubla cantitatea de spanac, puteți pune încă o legătură de ceapă verde, eventual și verdețuri precum mărar sau pătrunjel, fără să măriți cantitățile de brânză sau ou.
    • Când ungeți foile cu unt, nu exagerați pentru că untul în exces poate face foile prea grase și grețoase.
    • În general pachetele cumpărate conțin 12 foi de plăcintă. Avem nevoie de 3 straturi de câte 4 foi. Pe cele mai rupte folosiți-le la interior, iar deasupra păstrați cele mai frumoase foi.
    • Dacă aveți mai multe sau mai puține foi în pachet, nu e nicio problemă, adaptați straturile. Plăcinta va fi de asemenea foarte gustoasă.
    • Alegeți o tavă cu dimensiuni cât mai apropiate de dimensiunile foilor de plăcintă, ca să nu fiți nevoiți să le tăiați. Dacă sunt ușor mai mari, ridicați-le pe margini de jur împrejur iar foile de deasupra le puteți încreți puțin. Se vor umfla în cuptor și vor fi delicioase.
    • Plăcinta cu brânză și spanac se poate servi și caldă și rece, dar ideal ar fi să o mâncați foarte ușor călduță, cam la 30-40 de minute după ce o scoateți din cuptor. Aromele au timp să se așeze, iar umplutura se va întări suficient cât să puteți tăia felii frumoase și apetisante.
Nutrition Facts
Plăcintă cu brânză, spanac și kefir - rețeta de burek cu spanac
Amount per Serving
Calorii
321
% Daily Value*
Grăsimi
 
22
g
34
%
Colesterol
 
135
mg
45
%
Carbohidrați
 
19
g
6
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
2
g
2
%
Proteine
 
13
g
26
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
227 shares

Comentarii

  1. oana a zis

    aprilie 10, 2024 at 10:30 am

    5 stars
    toate retetele sunt minunata ! va multimim tare tare mult.
    as dori sa stiu daca se poate de unde cumpar fpi de placinta/ foietaj,..etc...cu eticheta curata, ....caut de ceva timp si inca nu am gasit
    va multumesc din suflet

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      aprilie 10, 2024 at 11:12 am

      Mulțumesc și eu pentru mesaj, Oana! La foi de plăcintă subțiri știu că cele de la Linco nu conțin decât făina, amidon din porumb și sare. Posibil să mai fie și alte mărci la fel.
      La foietaj, sincer, nici eu n-am găsit. Am înțeles că la Lidl și la Kaufland s-ar găsi un foietaj cu unt (nu știu dacă 100% unt, dar sunt cam sceptică, mă aștept să fie combinat cu margarină) dar eu nu le-am încercat. Încerc să gătesc destul de rar cu foietaj pentru că oricum ar fi e prea gras. Când gatesc, totuși, ori îmi asum și folosesc ce găsesc, ori fac foietajul meu rapid din care mai păstrez o parte în congelator. Găsești rețeta aici https://bucate-aromate.ro/2022/02/foietaj-de-casa/ Are și variantă video, la finalul postării.

      Răspunde
5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.