Timp estimat pentru citit: 6 minute
Gata în doar 20 de minute, această rețetă de pește la air fryer este rapidă, ușoară și iese perfect de fiecare dată. Tot ce vă trebuie este pește proaspăt, foarte puțin ulei și câteva condimente simple.
Eu am folosit pentru rețeta de astăzi păstrăv curcubeu, dar puteți pregăti exact în același fel - păstrând condimentele, timpul și temperatura friteuzei - orice alt pește, de exemplu: doradă, lavrac sau caras.
Este rețeta perfectă pentru zilele în care aveți puțin timp pentru gătit, dar vă doriți un prânz sau o cină ușoară și sănătoasă!
Mergi direct la:
Ingrediente
Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei. Iar mai jos vedeți dintr-o privire tot ce vă trebuie pentru rețeta de pește la air fryer.
- pește întreg - alegeți pește întreg, curățat de solzi și eviscerat. Puteți folosi: păstrăv, doradă, lavrac, caras, etc.
- ulei - ca să ungem peștele pentru o crustă frumoasă și ușor crocantă
- suc de lămâie
- condimente - usturoi pudră, fulgi de ceapă, cimbru uscat, boia dulce, sare, piper
Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!
Cum facem pește la air fryer - rețeta pas cu pas
Ca toate preparatele gătite la air fryer, și peștele se face foarte ușor și foarte repede. Vă las mai jos rețeta cu fotografii, în câțiva pași simplu de urmărit:
1. Curățați și spălați peștele. Dacă este nevoie, îndepărtați capul și coada. Uscați peștele tamponându-le cu șervete de hârtie.
2. Într-un castron puneți uleiul, sucul de lămâie și toate condimentele din listă. Folosind o pensulă de bucătărie, ungeți peștele cu amestecul obținut, atât la exterior, cât și la interior.
3. Opțional, acoperiți peștele cu folie alimentară și lăsați-l deoparte 15-20 de minute. Aromele condimentelor vor pătrunde în fibrele cărnii, iar peștele va fi mult mai gustos.
4. Încălziți coșul friteuzei cu aer cald pentru 3 minute la 200 de grade, apoi îl scoateți și așezați peștele.
5. Gătiți peștele la 200 de grade pentru 15 minute. Opțional, la final îl întoarceți pe partea cealaltă și îl mai gătiți încă 5 minute.
Cum se servește
Cât timp se gătește peștele în air fryer, puteți pregăti o salată, o mămăliguță sau o garnitură ușoară de orez sau cartofi cu care să îl serviți.
Vă las mai jos câteva idei:
Cum se păstrează
Încercați să gătiți pește la air fryer doar atât cât se poate mânca imediat după gătire. Dacă totuși mai rămâne, păstrați-l la frigider până a doua zi.
Se poate încălzi în 1-2 minute la microunde sau tot în airfryer.
Alte sfaturi pentru reușita rețetei
- Dacă aveți pești mai mici, care încap bine în coșul air fryer-ului, de exemplu caras sau doradă mică, îi puteți lăsa întregi, păstrând capul și coada. Pentru peștii mai lungi, cum ar fi păstrăvul sau bibanul de mare, îndepăratați părțile necomestibile.
- Dacă vă place ca peștele să fie mai uscat, mai crocant, crestați-l cu cuțitul din loc în loc. Astfel se va găti mai bine în profunzime.
- Dacă dimpotrivă, preferați peștele mai suculent în interior, nu îl tăiați la suprafață.
- Puteți să nu folosiți deloc ulei dacă nu doriți, dar acesta crează o crustă mai crocantă și mai frumoasă la suprafața cărnii. Și oricum, uleiul în exces se va scurge în tavă.
- Nu folosiți hârtie de copt în air fryer! Astfel aerul cald poate circula în interiorul cuvei, iar peștele se gătește și de sus, și de jos.
- Aparatele sunt diferite, așadar ajustați timpul de gătire după cum vă cunoașteți friteuza. La aparatul meu, peștele e gătit în 15 minute și poate fi servit. E o opțiune personală să îl întorc pe partea cealaltă și să îl mai gătesc încă 5 minute ca să prindă un pic de crustă și să se usuce mai bine la suprafață.
- Folosiți un clește de bucătărie pentru a întoarce sau pentru a scoate peștele din aparat. Coșul e fierbinte și vă puteți arde dacă îl atingeți cu mâna!
Rețete asemănătoare
Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Cum să gătești pește la air fryer - cât timp și la ce temperatura
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 2 buc pește întreg (păstrăv, doradă, lavrac, caras, etc.)
- 2 linguri ulei
- sucul de la ½ lămâie
- 1 linguriță usturoi pudră
- 1 linguriță fulgi de ceapă
- 1 linguriță cimbru uscat
- ½ linguriță boia dulce
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță piper
Instrucțiuni de preparare
- Curățați și spălați peștele. Dacă este nevoie, îndepărtați capul și coada. Uscați peștele tamponându-le cu șervete de hârtie.
- Într-un castron puneți uleiul, sucul de lămâie și toate condimentele din listă. Folosind o pensulă de bucătărie, ungeți peștele cu amestecul obținut, atât la exterior, cât și la interior.
- Opțional, acoperiți peștele cu folie alimentară și lăsați-l deoparte 15-20 de minute. Aromele condimentelor vor pătrunde în fibrele cărnii, iar peștele va fi mult mai gustos.
- Încălziți coșul friteuzei cu aer cald pentru 3 minute la 200 de grade, apoi îl scoateți și așezați peștele.
- Gătiți peștele la 200 de grade pentru 15 minute. Opțional, la final îl întoarceți pe partea cealaltă și îl mai gătiți încă 5 minute.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu