Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete la air fryer

Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

Publicat la 23 martie 2024 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

46 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 6 minute

Gata în doar 20 de minute, această rețetă de pește la air fryer este rapidă, ușoară și iese perfect de fiecare dată. Tot ce vă trebuie este pește proaspăt, foarte puțin ulei și câteva condimente simple.

doi pesti intregi gatiti la air fryer

Eu am folosit pentru rețeta de astăzi păstrăv curcubeu, dar puteți pregăti exact în același fel - păstrând condimentele, timpul și temperatura friteuzei - orice alt pește, de exemplu: doradă, lavrac sau caras.

Este rețeta perfectă pentru zilele în care aveți puțin timp pentru gătit, dar vă doriți un prânz sau o cină ușoară și sănătoasă!

pese la air fryer cu garnitura de orez si legume
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum facem pește la air fryer - rețeta pas cu pas
  • Cum se servește
  • Cum se păstrează
  • Alte sfaturi pentru reușita rețetei
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei. Iar mai jos vedeți dintr-o privire tot ce vă trebuie pentru rețeta de pește la air fryer.

ingrediente cu etichete peste la air fryer
  • pește întreg  - alegeți pește întreg, curățat de solzi și eviscerat. Puteți folosi: păstrăv, doradă, lavrac, caras, etc.
  • ulei - ca să ungem peștele pentru o crustă frumoasă și ușor crocantă
  • suc de lămâie
  • condimente - usturoi pudră, fulgi de ceapă, cimbru uscat, boia dulce, sare, piper

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Cum facem pește la air fryer - rețeta pas cu pas

Ca toate preparatele gătite la air fryer, și peștele se face foarte ușor și foarte repede. Vă las mai jos rețeta cu fotografii, în câțiva pași simplu de urmărit:

peste uscat cu prosoape de hartie

1. Curățați și spălați peștele. Dacă este nevoie, îndepărtați capul și coada. Uscați peștele tamponându-le cu șervete de hârtie.

peste condimentat

2. Într-un castron puneți uleiul, sucul de lămâie și toate condimentele din listă. Folosind o pensulă de bucătărie, ungeți peștele cu amestecul obținut, atât la exterior, cât și la interior.

peste condimentat pe platou acoperit cu folie alimentara

3. Opțional, acoperiți peștele cu folie alimentară și lăsați-l deoparte 15-20 de minute. Aromele condimentelor vor pătrunde în fibrele cărnii, iar peștele va fi mult mai gustos.

doi pastravi asezati in cuva air fryer

4. Încălziți coșul friteuzei cu aer cald pentru 3 minute la 200 de grade, apoi îl scoateți și așezați peștele.

doi pesti intregi gatiti la air fryer

5. Gătiți peștele la 200 de grade pentru 15 minute. Opțional, la final îl întoarceți pe partea cealaltă și îl mai gătiți încă 5 minute.

Cum se servește

Cât timp se gătește peștele în air fryer, puteți pregăti o salată, o mămăliguță sau o garnitură ușoară de orez sau cartofi cu care să îl serviți.

Vă las mai jos câteva idei:

  • Tabouleh - salata libaneza cu bulgur si patrunjel
    Tabouleh - salata libaneză cu bulgur și pătrunjel
  • cei mai buni cartofi la cuptor
    Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă
  • garnitura de orez cu parmezan
    Garnitură de orez cu parmezan - rețeta potrivită lângă orice carne
  • 2 retete simple de cartofi natur
    Cartofi natur - 2 rețete simple, cu unt și de post

Cum se păstrează

Încercați să gătiți pește la air fryer doar atât cât se poate mânca imediat după gătire. Dacă totuși mai rămâne, păstrați-l la frigider până a doua zi.

Se poate încălzi în 1-2 minute la microunde sau tot în airfryer.

Alte sfaturi pentru reușita rețetei

  • Dacă aveți pești mai mici, care încap bine în coșul air fryer-ului, de exemplu caras sau doradă mică, îi puteți lăsa întregi, păstrând capul și coada. Pentru peștii mai lungi, cum ar fi păstrăvul sau bibanul de mare, îndepăratați părțile necomestibile.
  • Dacă vă place ca peștele să fie mai uscat, mai crocant, crestați-l cu cuțitul din loc în loc. Astfel se va găti mai bine în profunzime.
  • Dacă dimpotrivă, preferați peștele mai suculent în interior, nu îl tăiați la suprafață.
  • Puteți să nu folosiți deloc ulei dacă nu doriți, dar acesta crează o crustă mai crocantă și mai frumoasă la suprafața cărnii. Și oricum, uleiul în exces se va scurge în tavă.
  • Nu folosiți hârtie de copt în air fryer ! Astfel aerul cald poate circula în interiorul cuvei, iar peștele se gătește și de sus, și de jos.
  • Aparatele sunt diferite, așadar ajustați timpul de gătire după cum vă cunoașteți friteuza. La aparatul meu, peștele e gătit în 15 minute și poate fi servit. E o opțiune personală să îl întorc pe partea cealaltă și să îl mai gătesc încă 5 minute ca să prindă un pic de crustă și să se usuce mai bine la suprafață.
  • Folosiți un clește de bucătărie pentru a întoarce sau pentru a scoate peștele din aparat. Coșul e fierbinte și vă puteți arde dacă îl atingeți cu mâna!

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • pastrav somonat la cuptor cu legume
    Păstrăv somonat cu legume de vară - rețeta de pește întreg la cuptor
  • baby hering în farfurie cu salata si lamaie
    Baby hering la cuptor - rețeta simplă de pește la tavă cu lămâie și ardei iute
  • file de crap cu legume gatit in tava la cuptor
    Pește la cuptor cu legume - rețeta ideală pentru prânz sau cină
  • Doradă la cuptor cu cartofi
    Doradă la cuptor cu cartofi și rozmarin

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

doi pesti intregi gatiti la air fryer

Cum să gătești pește la air fryer - cât timp și la ce temperatura

Gata în 20 de minute, această rețetă ușoară de pește la air fryer iese perfect de fiecare dată cu doar câteva condimente simple.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

airfryer
clește bucătărie

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 2 buc pește întreg (păstrăv, doradă, lavrac, caras, etc.)
  • 2 linguri ulei
  • sucul de la ½ lămâie
  • 1 linguriță usturoi pudră
  • 1 linguriță fulgi de ceapă
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • ½ linguriță boia dulce
  • ½ linguriță sare
  • ½ linguriță piper

Instrucțiuni de preparare
 

  • Curățați și spălați peștele. Dacă este nevoie, îndepărtați capul și coada. Uscați peștele tamponându-le cu șervete de hârtie.
    peste uscat cu prosoape de hartie
  • Într-un castron puneți uleiul, sucul de lămâie și toate condimentele din listă. Folosind o pensulă de bucătărie, ungeți peștele cu amestecul obținut, atât la exterior, cât și la interior.
    peste uns cu amestec de condimente
  • Opțional, acoperiți peștele cu folie alimentară și lăsați-l deoparte 15-20 de minute. Aromele condimentelor vor pătrunde în fibrele cărnii, iar peștele va fi mult mai gustos.
    peste condimentat pe platou acoperit cu folie alimentara
  • Încălziți coșul friteuzei cu aer cald pentru 3 minute la 200 de grade, apoi îl scoateți și așezați peștele.
    doi pastravi asezati in cuva air fryer
  • Gătiți peștele la 200 de grade pentru 15 minute. Opțional, la final îl întoarceți pe partea cealaltă și îl mai gătiți încă 5 minute.
    doi pesti intregi gatiti la air fryer
Valori nutriționale
Cum să gătești pește la air fryer - cât timp și la ce temperatura
Valori per porție
Calorii
369
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
11
g
17
%
Colesterol
 
177
mg
59
%
Carbohidrați
 
1
g
0
%
Fibre
 
0.3
g
1
%
Zahăr
 
0.04
g
0
%
Proteine
 
62
g
124
%
Vitamina A
 
334
IU
7
%
Calciu
 
205
mg
21
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • legume curcubeu la air fryer
    Legume la air fryer sau cuptor - Rețetă sănătoasă și rapidă
  • bulz de mămăligă la air fryer în farfurie cu smântână și unt
    Bulz de Mămăligă: rețeta pentru cuptor sau air fryer. Care e mai bun?
  • un sandvis cald gatit la air fryer
    Sandvișuri calde la air fryer - rețeta rapidă cu bacon și mozzarela
46 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x