Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Gustări

Muschiuleț de porc la air fryer - gata în 20 de minute

Publicat la 24 mai 2024 de Iuliana Sbîrnea - 3 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

30 shares
Mergi la rețetă

Timp estimat pentru citit: 9 minute

Muschiuleț de porc la air fryer, iată o rețetă cu carne de porc cu adevărat rapidă, sănătoasă și plină de savoare! Prin această metodă modernă de gătit, putem savura un preparat fraged și delicios în doar 20 de minute, fără să fie nevoie de prăjire în prealabil. Mușchiulețul de porc are o textură fină și un gust delicat, iar prepararea lui la air fryer păstrează toate aceste calități.

muschiulet de porc gatit la air fryer, asezat pe platou cu crengute de cimbru

De obicei găteam mușchiulețul de porc la cuptor, iar pentru a-l sigila și a-i păstra frăgezimea, aveam grijă ca mai întâi să îl prăjesc în tigaie într-un amestec de unt și ulei. Am procedat în acest fel la rețeta de mușchiuleț de porc umplut cu cașcaval și legume .

Ei bine, prin gătirea la air fryer, nu mai este nevoie de acest prim pas de prăjire în tigaie. Aerul fierbinte care circulă în interiorul friteuzei va sigila imediat și perfect carnea.

Așadar, cu această rețetă, nu economisim doar timp, ci și ingrediente. În plus, fără unt și ulei pentru prăjit, acest preparat devine o opțiune excelentă pentru cei care doresc să mănânce mai sănătos fără a compromite gustul.

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum facem muschiuleț de porc la air fryer - rețeta pas cu pas
  • Cu ce servim muschiulețul de porc la air fryer
  • Cum se păstrează
  • Alte sfaturi pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete cu carne la air fryer
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

În fotografia de mai jos vedeți dintr-o privire tot ce vă trebuie pentru această rețetă simplă de mușchiuleț de porc la air fryer.

ingrediente listate cu etichete pentru reteta de muschiulet de porc la airfryer

Iată cantitățile folosite de mine:

  • ~500 g muschiuleț de porc - atâta timp cât încape în coșul friteuzei, nu e nicio problemă dacă aveți un mușchiuleț mai mare
  • 1 lingură ulei - am folosit ulei de floarea soarelui, doar pentru uns carnea
  • 2 linguri pesmet fin - pentru crusta crocantă

condimente:

  • ½ linguriță boia dulce
  • ½ linguriță pudră de usturoi
  • ½ linguriță cimbru uscat
  • sare și piper după gust

Eu gătesc astfel mușchiulețul de porc mai ales pentru a înlocui mezelurile de la micul dejun. Îl mâncăm rece, feliat, iar o bucată de carne de 500 de grame ne ajunge pentru 3-4 zile.

Dacă vreți să îl serviți ca fel principal, alături de o garnitură și o salată, din cantitățile de mai sus veți obține cam 3-4 porții.

Cum facem muschiuleț de porc la air fryer - rețeta pas cu pas

Timp necesar: 25 de minute

Gătirea la air fryer ne-a ușurat considerabil viața în bucătărie. Practic, pentru a găti acest mușchiuleț de porc nu trebuie decât să îl condimentăm și apoi să așteptăm timp de 20 de minute să se gătească perfect.

  1. Pregatirea cărnii

    Ungeți mușchiulețul pe toate părțile cu o peliculă fină de ulei, folosind o pensulă de bucătărie. În acest fel, vă asigurați că pesmetul și condimentele se vor lipi și vor îmbrăca uniform carnea.muschiulet de porc pe platou alb uns cu ulei

  2. Condimentare

    Într-un castron amestecați pesmetul, sarea și toate celelalte condimente din listă. Presărați apoi amestecul peste carne și apăsați ușor cu palmele pentru a forma o crustă uniformă.muschiulet de porc presarat cu pesmet si condimente

  3. Gătire la air fryer

    Preîncălziți coșul airfryerului pentru 3 minute la 200 de grade apoi așezați aici mușchiulețul în crustă de pesmet. Oricât de mic ar fi mușchiulețul, e posibil să nu încapă drept în coșul friteuzei. Nu îl tăiați! E e de preferat să îl așezați curbat, așa cum încape.muschoulet de porc asezat in cosul airfryerului

  4. Verificarea temperaturii

    Gătiți mușchiulețul de porc la 200 de grade pentru 20 de minute. Ca să vă asigurați că e bine gătit în interior, măsurați temperatura cu un termometru pentru carne. Trebuie să aibă între 65 și 72 de grade . La 65 de grade, carnea va fi rozie, suculentă și fragedă. Cu cât vă duceți spre 72 de grade, carnea va fi mai bine gătită și mai uscată.masurarea temperaturii carnii cu termometrul

  5. Precauții

    Când carnea a atins temperatura perfectă, scoateți mușchiulețul din cuva friteuzei cu un clește de bucătărie, evitând în felul acesta să îl înțepați cu furculița și nici nu riscați să vă ardeți.muschiulet de porc scos din airfryer cu un cleste de bucatarie

  6. Servire

    După ce mușchiulețul este gata, lăsați-l să se odihnească timp de 10 minute înainte de a-l felia, pentru a permite sucurilor să se redistribuie uniform în carne. Serviți mușchiulețul cu garnitura preferată și bucurați-vă de un preparat delicios și sănătos!felie de muschiulet de porc pe paine cu salata

Cu ce servim muschiulețul de porc la air fryer

Dacă vreți să îl mâncați ca noi, rece, la micul dejun, e minunat pe felii de pâine de secară alături de câteva frunze de salată sau de legume proaspete.

Dacă vreți să mâncați mușciulețul de porc cald, ca fel de bază, atunci se potrivește bine cu o garnitură de orez sau de cartofi sau cu o salată mai consistentă, de exemplu un tabouleh cu bulgur sau o salată de pătrunjel cu avocado.

  • Tabouleh - salata libaneza cu bulgur si patrunjel
    Tabouleh - salata libaneză cu bulgur și pătrunjel
  • cei mai buni cartofi la cuptor
    Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă
  • garnitura de orez cu parmezan
    Garnitură de orez cu parmezan - rețeta potrivită lângă orice carne
  • 2 retete simple de cartofi natur
    Cartofi natur - 2 rețete simple, cu unt și de post

Cum se păstrează

După ce se răcește, păstrați mușchiulețul la frigider pentru 3-4 zile sau la congelator timp de 2-3 luni.

Când vreți să îl mâncați, lăsati-l să se dezghețe lent în frigider și dacă vreți să îl serviți cald, îl puteți încălzi la microunde, sau la air fryer, la 180 grade, timp de 3-4 minute.

mod se servire muschiulet de porc la airfryer

Alte sfaturi pentru reușita rețetei

  • Aduceți carnea la temperatura camerei. Scoateți carnea din frigider și lăsați-o pe blatul de lucru cu 30 de minute înainte de a o găti. Carnea la temperatura camerei se gătește mai bine și mai uniform.
  • Preîncălziți friteuza. Ca și cuptorul, și air fryer-ul trebuie să fie fierbinte înainte de a pune carnea la gătit. Acest lucru îl ajută să obținem acea crustă crocantă și să se gătească uniform.
  • Lasă carnea să se odihnească. După gătire, lăsați mușchiulețul deoparte timp de 5-10 minute înainte de-l felia. Daca îl tăiați prea devreme, sucurile nu sunt încă așezate între fibrele cărnii, se vor scurge în farfurie, iar carnea se va usca.

Întrebări frecvente

Ce este mușchiulețul de porc?

Mușchiulețul de porc (numit și filet sau tenderloin în engleză) se găsește în partea dorsală a porcului, de-a lungul coloanei vertebrale. Este o carne cu foarte puțină grăsime, deosebit de fragedă, fiind considerat o delicatesă datorită texturii sale moale și suculentă.

Mușchiulețul de porc este o carne sănătoasă?

Mușchiulețul de porc conține proteine de înaltă calitate și este o sursă excelentă de vitamine B, esențiale pentru metabolismul energetic și funcționarea corespunzătoare a sistemului nervos.
De asemenea, mușchiulețul de porc furnizează minerale importante, cum ar fi fosforul și zincul, care contribuie la sănătatea oaselor și la întărirea sistemului imunitar.

De unde se cumpără mușchiuleț de porc?

Găsești mușchiuleț de porc în majoritatea supermarketurilor mari, de obicei ambalat în caserole de plastic. Îl mai poți cumpăra de la măcelăriile locale, din piețele agroalimentare sau de la fermierii locali din zona ta.

Cum aleg un muschiuleț de porc bun?

Când achiziționezi mușchiuleț de porc, asigură-te că este proaspăt, verificând aspectul și mirosul acestuia. Carnea ar trebui să fie roz deschis și să aibă un miros plăcut, caracteristic cărnii proaspete.

Câte calorii are mușchiulețul de porc?

O porție de 100 de grame de mușchiuleț de porc furnizează aproximativ 143 de calorii, 26 de grame de proteine de înaltă calitate și doar 3,5 grame de grăsimi.

Alte rețete cu carne la air fryer

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • pulpe dezosate rumenite la airfryer
    Pulpe dezosate la airfryer - friptură de pui fragedă și rumenită perfect
  • ardei copti la air fryer
    Ardei copți la airfryer - rumeniți perfect, fără fum și fără miros persistent!
  • chiftele în tavă la airfryer
    Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

muschiulet de porc gatit astezat pe platou cu crengute de cimbru

Muschiuleț de porc la airfryer - gata în 20 de minute, rețeta fără prăjire

Mușchiuleț de porc la air fryer - iată cum putem savura o carne fragedă și delicioasă în 20 de minute, fără să o prăjirm în tigaie înainte!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

airfryer
clește bucătărie

Ingrediente
 

  • ~500 g muschiuleț de porc
  • 1 lingură ulei
  • 2 linguri pesmet fin
  • ½ linguriță boia dulce
  • ½ linguriță pudră de usutroi
  • ½ linguriță cimbru uscat
  • sare și piper după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Ungeți mușchiulețul pe toate părțile cu o peliculă fină de ulei, folosind o pensulă de bucătărie. În acest fel, vă asigurați că pesmetul și condimentele se vor lipi și vor îmbrăca uniform carnea.
    muschiulet de porc pe platou alb uns cu ulei
  • Într-un castron amestecați pesmetul, sarea și toate celelalte condimente din listă. Presărați apoi amestecul peste carne și apăsați ușor cu palmele pentru a forma o crustă uniformă.
    muschiulet de porc presarat cu pesmet si condimente
  • Preîncălziți coșul airfryerului pentru 3 minute la 200 de grade apoi așezați aici mușchiulețul în crustă de pesmet. Oricât de mic ar fi mușchiulețul, e posibil să nu încapă drept în coșul friteuzei. Nu îl tăiați! E e de preferat să îl așezați curbat, așa cum încape.
    muschoulet de porc asezat in cosul airfryerului
  • Gătiți mușchiulețul de porc la 200 de grade pentru 20 de minute. Ca să vă asigurați că e bine gătit în interior, măsurați temperatura cu un termometru pentru carne. Trebuie să aibă între 65 și 72 de grade. La 65 de grade, carnea va fi rozie, suculentă și fragedă. Cu cât vă duceți spre 72 de grade, carnea va fi mai bine gătită și mai uscată.
    masurarea temperaturii carnii cu termometrul
  • Când carnea a atins temperatura perfectă, scoateți mușchiulețul din cuva friteuzei cu un clește de bucătărie, evitând în felul acesta să îl înțepați cu furculița și nici nu riscați să vă ardeți.
    muschiulet de porc scos din airfryer cu un cleste de bucatarie
  • După ce mușchiulețul este gata, lăsați-l să se odihnească timp de 10 minute înainte de a-l felia, pentru a permite sucurilor să se redistribuie uniform în carne. Serviți mușchiulețul cu garnitura preferată și bucurați-vă de un preparat delicios și sănătos!
    felie de muschiulet de porc pe paine cu salata
Valori nutriționale
Muschiuleț de porc la airfryer - gata în 20 de minute, rețeta fără prăjire
Valori per porție
Calorii
103
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
3
g
5
%
Colesterol
 
54
mg
18
%
Carbohidrați
 
0.3
g
0
%
Fibre
 
0.1
g
0
%
Zahăr
 
0.03
g
0
%
Proteine
 
17
g
34
%
Vitamina A
 
47
IU
1
%
Calciu
 
6
mg
1
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • covrigi bavarezi impletiți presarati cu sare si seminte de susan
    Cum să faci covrigi bavarezi opăriți cu bicarbonat – rețeta pas cu pas
  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • cinci felii de plăcintă cu dovlecei și telemea pe farfurie albă
    Plăcintă cu dovlecei și telemea la cuptor - rețeta pas cu pas
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
30 shares

Comentarii

  1. Sergiu Neculau a zis

    iunie 03, 2024 at 10:25 am

    5 stars
    Siper rețetă a ieșit foarte fraged. Sănătate și spor la tot!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iunie 03, 2024 at 3:30 pm

      Mă bucur foarte mult! Mulțumesc!

      Răspunde
  2. Ioana Ci. a zis

    mai 24, 2024 at 7:29 pm

    5 stars
    Foarte bine arată muschiuletul! Incredibil că e gata asa repede. O idee foarte bună, mulțumesc!

    Răspunde
5 from 2 votes

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x