• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Băuturi aromate

Ceai de ghimbir

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 9 mart. 2022 · Publicată: 26 oct. 2016 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 6 comentarii
179 shares
Mergi la rețetă

Sunt o ciudată, beau ceai de ghimbir zilnic 🙂 Asta e primul lucru pe care îl fac dimineaţa când ajung la serviciu: intru direct în bucătărie, pun apă la încălzit şi curăţ vreo 2 cm de rădăcină de ghimbir.

Abia apoi ajung în birou să mă apuc de ceea ce am de făcut. Azi aşa, mânie aşa, n-a durat mult şi a apărut şi curiozitatea colegilor: da' cum îl faci, da' cum îl bei, da' de ce îl bei? Uite-aşa mi-am dat seama că-s unicat, până să mă vadă pe mine, nimeni nu mai băuse ceai de ghimbir la noi în firmă 😀

Despre beneficiile ghimbirului citisem câte ceva, dar nu îl consumam constant. Puneam uneori la fursecuri sau biscuiti, iar toamna pregăteam câte un borcan de ghimbir cu miere de albine dar aşa, de pus când și când în cana de ceai cu titlu de răsfăţ.

Ceai de ghimbir

Am început să beau constant ceai de ghimbir după ce mi-am făcut un set de analize şi colesterolul meu cam bătea foarte aproape de limita superioară. Căutând pe internet ceva remedii mai naturale la problema asta, am citit că ceaiul de ghimbir ar ajuta. Aşa că am început să-l beau de nevoie. Şi-am băut o zi, şi-am băut două, trei.... N-am ajuns să-mi refac analizele, nu ştiu dacă m-a ajutat sau ba, dar ştiu că acum îl beau de plăcere.

Ceaiul ăsta e o experienţă foarte personală, ca să zic aşa. La început mi se părea foarte puternic. Puneam foarte puţin ghimbir şi multă miere. Acum că mi s-au obişnuit papilele cu astringenţa lui, pun din ce în ce mai mult, îl tai foarte mărunt şi îl las un pic mai mult la infuzat ca să iasă bine de tot tot din rădăcina aia tot gustul minunat care îmi place atât de mult. În funcţie de toane, îl beau uneori cu lămâie, alteori cu miere, sau cu ambele. Dar de cele mai multe ori îl beau simplu, simplu de tot.

Ceai de ghimbir

Bonus, cică ar ajuta şi la slăbit, arde grăsimile. Nu ştiu ce să zic...pe internet se scriu multe, de către mulţi. Eu insist să îl beau pur şi simplu de plăcere şi o să-l beau în continuare chiar dacă nu mă întinereşte, nu-mi reduce colesterolul şi nici numărul de kilograme. Dar şi dacă se va dovedi ca face toate astea, vă daţi seama ce bine e de mine? 😉

Mod de preparare ceai de ghimbir

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ceai de ghimbir

Ceai de ghimbir

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • rădăcină de ghimbir
  • lămâie - opţional
  • miere de albine - opţional
  • frunze de mentă - opţional
  • apă

Instrucțiuni de preparare
 

  • Taiaţi 1-2 cm de radăcina de ghimbir, în funcţie de cât sunteţi de obişnuiţi cu gustul lui şi cât de mult vă place.
  • Curăţaţi ghimbirul de coajă şi tăiati-l în bucăţele mici pe care le puneţi într-o cană de 200 ml.
  • Adăugaţi după gust: lămâie, miere de albine, mentă.
  • Turnaţi apa fierbinte, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi ceaiul la infuzat cel puţin 10 minute, apoi serviţi.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Vă doresc colesterol mic, kilograme puţine, dar mai ales clipe frumoase în compania unui ceai de ghimbir! 🙂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • limonadă
    Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
  • ciocolata calda de casa
    Ciocolată caldă de casă - densă, cremoasă și aromată
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • Smoothie cu mere coapte
    Smoothie cu mere coapte, scorțișoară și cocos
179 shares

Comentarii

  1. relutza68 a zis

    noiembrie 22, 2016 at 1:18 am

    Cred ca esti unicat la tine la firma,dar nu esti unicat printre romance.Pentru ca si eu de ceva timp il fac exact la fel.Mai mult, vara când este f.cald, fac un fel de limonada cu ginger.storcand ginger ras f.fin in apa rece si apoi las o jumatate de ora sa-si ia aroma.Nu stiu daca ajuta la slabit dar te asigur ca ajuta atunci când esti balonata,usurand digestia.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 22, 2016 at 8:15 am

      Si eu fac vara limonada cu ghimbir, e foarte racoritoare! Acum nu mai sunt unicat nici la serviciu, a inceput si colega mea de birou sa bea zilnic ceai de ghimbir 🙂

      Răspunde
      • relutza68 a zis

        noiembrie 22, 2016 at 11:59 am

        Multumesc din suflet pentru raspunsul prompt.
        Si DA chiar ca suntem molipsitoare,pentru ca si eu am moipsit pe cate cineva.
        Sa ai o zi buna!

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          noiembrie 22, 2016 at 12:23 pm

          🙂
          Multumesc, o zi frumoasa si tie!

          Răspunde
  2. Claudia a zis

    octombrie 26, 2016 at 9:37 am

    Si mi eimi place ghimbirul dar sunt lenesa la facut ceai asa ca ma autoinvit la tine 😉

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 27, 2016 at 7:25 am

      Hai, te astept! 🙂

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Paleuri fragede cu cremă de ciocolată și decor de ciocolată topită, aranjate pe platou
    Paleuri cu ciocolată – fursecuri fragede ca la cofetărie
  • Plăcinte sărate cu foi subțiri și umplutură cremoasă de pui și ciuperci, presărate cu semințe negre
    Plăcinte cu pui, ciuperci și cașcaval – cu foi de plăcintă cumpărate
  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.